عصر قم
کانون های پرورش فکری بیشتر شود، نیاز کمتری به کانون اصلاح و تربیت داریم
شنبه 16 مهر 1401 - 3:14:53 PM
ایسنا
عصرقم- محمد غفاری امروز شانزدهم مهرماه در نشست خبری به مناسبت هفته ملی کودک در تشریح برنامه‌های اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان قم بیان کرد: در این هفته در مجموع 20 برنامه تدارک در حوزه‌های علمی، فرهنگی، اجتماعی و... تدارک دیده شده است که از پنجشنبه 14 مهرماه با آغاز امامت امام زمان (عج) آغاز شده و تا جمعه 21 مهرماه ادامه دارد.
وی جشنواره قصه گویی را از مهم‌ترین برنامه‌های این هفته دانست و افزود: هدف این جشنواره در راستای تلاش برای حفظ لهجه قمی میان کودکان و نوجوانان است و امیدواریم این بخش نوپا از سال‌های آینده به یکی از بخش‌های اصلی تبدیل شود.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان قم با تأکید بر اینکه در این جشنواره از پیشکسوتانی که در سال‌های گذشته در جشنواره شرکت می‌کردند خواسته شده در کنار شرکت کنندگان باشند ادامه داد: این جشنواره در سه بخش نوجوان (12 تا 18 سال)، بزرگسال و پیشکسوت برگزار خواهد شد که از دو بخش اول سه برگزیده و از بخش سوم یک برگزیده به مرحله منطقه و سپس به مرحله ملی می‌روند.
وی با اشاره به اینکه داوران این جشنواره از باسابقه‌های قصه گویی و تئاتر هستند در خصوص منطقه‌ای که استان قم در آن قرار دارد توضیح داد: منطقه قم شامل استان قم، مرکزی، لرستان، همدان، کرمانشاه، کردستان و ایلام خواهد بود که به نوعی نابرابری صورت گرفته است زیرا استان‌های نام برده تنوع قومیتی و المان‌هایی مانند گویش و لباس مشخص دارند که بسیار در قصه‌گویی‌شان مؤثر است اما در قم این موارد مانند لباس وجود ندارد با این وجود بچه‌های قم همواره رتبه‌های خوبی کسب کرده‌اند.
دبیر جشنواره قصه‌گویی با بیان اینکه فرصت ارسال آثار به این جشنواره تا پایان مهرماه است گفت: این آثار در سه قالب قصه گویی، فیلم و پادکست با موضوع قصه‌های آیینی قمی دریافت می‌شود.
غفاری در خصوص دیگر برنامه‌های این هفته اضافه کرد: برگزاری کارگاه‌های فرهنگی، اجرای بازی و سرود و نمایش، حضور در مدرسه شیخ انصاری جعفریه، برگزاری جشن و ساخت کاردستی و... از جمله دیگر برنامه‌های این هفته است؛ همچنین عصر پنجشنبه برنامه پیاده روی تحت عنوان شادپیمایی در بوستان علوی با هدف تقویت وحدت بین قومیت‌های کشور برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه استان قم در حال حاضر 10 مرکز فرهنگی هنری زیر نظر کانون دارد تأکید کرد: این استان حداقل به پنج مرکز دیگر نیاز دارد؛ بسیاری از مناطق استان هستند که رشد عمودی داشتند و در حال حاضر بافت جمعیتی جوانی دارند اما کانون پرورش فکری در دسترس ندارند که یکی از این مناطق مرکز شهر است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان قم با اشاره به اینکه این 10 مرکز هم جانمایی خوبی ندارند تصریح کرد: باید توجه داشته باشیم هرچه کانون پرورش فکری بیشتری ساخته شود کانون اصلاح و تربیت کمتری ساخته می شود زیرا کودک ضمن آشنایی با فضای فرهنگی و کتابخوان شدن هیجاناتش در کانون تخلیه می‌شود.
وی تعداد اعضای کانون‌های پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان قم در حال حاضر را 3556 نفر اعلام کرد و گفت: درست است این تعداد نسبت به تعداد دانش آموزان استان بسیار کمتر است اما در خردادماه این آمار زیر 2000 نفر بود که با تلاش همکاران بنده در طول سه ماه به این تعداد رسید ضمن اینکه غیر از این تعداد افراد دیگری هستند که از کلاس‌های کانون استفاده می‌کنند اما عضو نیستند.
غفاری با بیان اینکه طرح کانون مدرسه که مربیان کانون به مدارس می‌رفتند چند سالی است متوقف شده اما دوباره به دنبال راه اندازی آن هستیم در خصوص سینما کانون گفت: راه اندازی این سینما از عهده کانون به تنهایی خارج است و قرار شده است با همکاری سازمان فرهنگ و ارشاد اسلامی راه اندازی شود و در حال حاضر در مراحل اداری است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان قم با اشاره به بحثی که در خصوص جداسازی کتابخانه‌ها از کانون پرورش فکری صورت گرفته بود تأکید کرد: کتابخانه‌ها عضو جدایی ناپذیری از کانون هستند زیرا ضمن اثرات فرهنگی و استقبال کودکان و نوجوانان از کتابخوانی مفاهیمی مانند امانتداری نیز به آن‌ها آموزش داده می‌شود.
وی با بیان اینکه توسعه کتب و نحوه توزیع آن‌ها از تهران تصمیم گیری می‌شود گفت: در سه ماه گذشته 16 هزار و 524 امانت کتاب ثبت شده است، البته برخی امانات هم به وسیله کارآموزان مدارس به صورت دستی صورت گرفته است.

http://www.Qom-Online.ir/Fa/News/366350/کانون-های-پرورش-فکری-بیشتر-شود،-نیاز-کمتری-به-کانون-اصلاح-و-تربیت-داریم
بستن   چاپ