عصر قم
یک‌هزار و 500 هکتار از مراتع واگذار شده عشایر قم بازگردانده شد
شنبه 16 مهر 1401 - 10:18:36 AM
ایرنا

عصرقم- محمود تندرو روز شنبه به‌مناسبت پانزدهم مهرماه روز ملی عشایر، بیان داشت: حفظ مناطقی که عشایر استان در آن‌ها تردد دارند موضوع بسیار مهمی است و در همین رابطه، پیگیری اجرای طرح مرتعداری در راستای جلوگیری از واگذاری مجدد مناطق بازگردانده شده در دستور کار اداره امور عشایری استان قم قرار گرفته‌است.

وی در ادامه به سایر فعالیت‌های انجام شده در قم برای کمک به عشایر اشاره کرد و افزود: فعالیت مستقل اداره امور عشایر استان پس از 18 سال توقف احیا شد و همچنین با اخذ کد اعتباری برای نخستین بار، اعتبارات استانی و ملی برای اجرای طرح‌های عشایری در قم جذب شد.

وی ادامه داد: اجرای طرح آبرسانی سیار به مناطقی که عشایر استان در آن حضور دارند با همکاری آبفا از دیگر طرح‌های مهمی است که سال‌های اخیر در قم انجام می‌شود و توانسته تا حد قابل توجهی نگرانی عشایر از وضعیت کمبود منابع آبی را حل کند.

تندرو گفت: در همین رابطه نصب تانکرهای سیمانی پیش ساخته در پنج محل استقرارگاه عشایر با حجم 60 متر مکعب، توزیع تانکرهای یک‌هزار لیتری پلی اتیلنی به تعداد 120 عدد بین عشایر کوچ رو و تحویل کامیون تانکر دار آبرسانی سیار و دیگر تجهیزات مورد نیاز به عشایر استان صورت گرفت.

وی افزود: همچنین مشارکت در اجرای طرح انتقال آب شرب از پروژه قیام (محور قم – تهران) در فرعی قوجه داغی با اعتباری بالغ بر 36 میلیارد ریال، مشارکت در اجرای طرح انتقال آب شرب روستاهای دشت مسیله (صید آباد، باقرآباد، مشک آباد، جعفرآباد، علی آباد کورگل) با اعتباری بالغ بر هشت میلیارد ریال و انتقال آب چشمه در مراتع ییلاقی قره قوزای و بهره‌برداری از آن با اعتباری بالغ بر 17 میلیارد ریال از جمله اقدام‌های صورت گرفته توسط اداره امور عشایر قم در رابطه با موضوع تامین آب مورد نیاز عشایر استان به شمار می‌آید.

وی ادامه داد: احیاء شرکت تعاونی عشایری شهید بهشتی، احداث سوله انبار و کارخانه خوراک دام در راستای تهیه و توزیع نهادهای دامی مورد نیاز عشایر، برقراری سهمیه آرد و سوخت عشایر با همکاری اداره غله و شرکت ملی فرآورده‌های نفتی قم و احداث پنل‌های خورشیدی در مناطق استقرار عشایر استان از دیگر اقدام‌هایی است که برای حمایت از عشایر در قم صورت گرفته‌است.

315 خانوار عشایری در قم حضور دارند؛ هرخانواده عشایر به طور متوسط 6 عضو دارد، با این حساب می‌توان گفت در این استان حدود 2 هزار نفر از عشایر کشور مشغول زندگی و فعالیت هستند.

علاوه بر ایل کلکو، شاهسون، میش مست، زند، عرب و کتی، عشایر دیگری هم در استان قم حضور دارند و براساس منابع تاریخی، قم در پذیرایی از عشایر قدمت بالاتری نسبت به استان‌های همجوار خود دارد.

عشایر حاضر در بیش از 6 هزار نفر شتر و 22 هزار دام سبک در اختیار دارند و در زمینه تولید گوشت قرمز و محصول های لبنی فعالیت می‌کنند.
آنان همچنین در تولید انواع صنایع دستی و همچنین قالی بافی دارای سبک و مهارت خاصی هستند.


http://www.Qom-Online.ir/Fa/News/366314/یک‌هزار-و-500-هکتار-از-مراتع-واگذار-شده-عشایر-قم-بازگردانده-شد
بستن   چاپ