عصر قم
جایگاه امروز تکواندوی قم در کشور کجا است؟؛
پنجشنبه 14 مهر 1401 - 11:15:30
عصر قم - ایسنا/قم رئیس سابق هیات تکواندو استان قم با بیان اینکه آسیب اصلی را از کرونا دیدیم، گفت: اگر کرونا به وجود نمی‌آمد شرایط تکواندو قم قطعاً بالاتر از امروز بود؛ زیرا در سال 1398 در رتبه بندی استانی در جایگاه پنجم کشور قرار گرفتیم.
تکواندو یکی از پرطرفدار ترین ورزش‌های رزمی در استان قم است و کمتر کوچه‌ و خیابان‌هایی را در قم می‌بینید که باشگاه‌های ورزشی آن در این رشته فعالیت نداشته باشند و یا کلاس های آن جمعیت کمی داشته باشد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
به گفته سرپرست هیات تکواندو استان قم این رشته در قم بیش از پنج هزار ورزشکار سازمان یافته دارد؛ اما متأسفانه در سال‌های اخیر از درخشش تکواندوکاران قمی به ویژه در سنین پایه‌ای که آینده تکواندو استان قم هم هستند در مسابقات کشوری کمتر چیزی شنیده‌ایم.
برای یافتن علت این موضوع گفت‌وگویی با سرپرست فعلی هیات تکواندو قم و رئیس سابق هیات تکواندو استان قم داشتیم:
سلیمان قلی زاده، سرپرست هیات تکواندو قم، در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: تکواندو استان قم در سال های اخیر در کسب مدال های کشوری روند نزولی نداشته است هر ساله توانسته‌ایم در مسابقات کشوری مقام قهرمانی یا نائب قهرمانی و یا سومی را کسب کنیم.
وی با بیان اینکه استاد سخائی وطن در بخش پومسه موفق به کسب مقام آسیایی و استاد رفیعی موفق به کسب مقام کشوری شدند، ادامه داد: هیچ وقت هیئت تکواندو استان قم متکی به یک بازیکن نبوده و همیشه بازیکنان متعددی داشتیم که توانسته‌اند در مسابقات مقام به دست بیاورند.
قلی زاده اظهار کرد: تعداد تکواندوکاران در سایر استان‌ها نیز زیاد است و حتی در برخی از استان ها بیشتر از قم است اما مسئله‌ای که سبب حضور پررنگ آن‌ها در مسابقات می‌شود سرمایه‌گذاران بخش خصوصی است.
وی بیان کرد: در استان قم سرمایه‌گذار و اسپانسر برای تکواندو وجود ندارد در حالی که تیم های باشگاهی با کمک اسپانسر در لیگ کشوری شرکت می‌کنند اما در قم هزینه ورودی مسابقات را هم هیئت پرداخت می‌کند.
سرپرست هیات تکواندو قم اضافه کرد: امیدوارم هیئت تکواندو با برنامه‌ریزی که وجود دارد با نظم و انضباط گذشته به سمت پیشرفت حرکت کند.
محمد جمشیدی، رئیس سابق هیات تکواندو استان قم، در گفت‌وگو با ایسنا در رابطه با شرایط تکواندو استان قم عنوان کرد: در سال جدید دو تیم الف و ب در رده سنی خردسالان تشکیل دادیم که اردوهای آن‌ها از سه ماه قبل آغاز شد و انتخابی این رده سنی نیز برگزار شد و نفرات برتر برای اعزام به مسابقات منطقه‌ای شناسایی شدند.
عضو هیئت رئیسه فدراسیون تکواندو در رابطه با رده نونهالان بیان کرد: در بخش نونهالان نیز تقریبا از چهار ماه قبل مسابقات و اردوهای تمرینی به صورت متمرکز در خانه تکواندو آغاز شده است و برای شرکت در مسابقات نونهالان نیز ثبت نام کرده‌ایم.
وی با اشاره به اینکه در بخش دختران نیز تیم نونهالان در مسابقات کشوری شرکت کردند، اظهار کرد: اردوهای تیمی بخش نوجوانان نیز از چهار ماه قبل آغاز شده است.
وی ادامه داد: در رده نوجوانان در بخش پسران 14 تکواندو کار قمی به مسابقات دانش‌آموزی و استعدادهای برتر اعزام شدند و توانستند یک طلا و یک برنز از این مسابقات به دست بیاورند و در رده ششم تیمی قرار بگیرند.
رئیس سابق هیات تکواندو استان قم اضافه کرد: در بخش دختران نیز 14 تکواندو کار به این مسابقات اعزام شدند اما متأسفانه موفق به کسب مدال نشدند.
وی تصریح کرد: در سال 1400 درگیر شیوع بیماری کرونا بودیم و سالن تکواندو استان قم تا اوایل دی‌ماه در اختیار مرکز واکسیناسیون قرار داشت و عملا نمی‌توانستیم فعالیت ورزشی انجام بدهیم.
جمشیدی با تأکید بر اینکه از اسفند 1398 تا پایان 1400 اجازه فعالیت نداشتیم، اضافه کرد: به دلیل اینکه شناسایی اولین مورد ویروس کرونا در قم صورت گرفت و هجمه‌های زیاید که نسبت به قم وجود داشت و استان قم شرایط استراتژیکی پیدا کرد به همین دلیل مسئولین استان و مدیرکل به شدت با شروع تمرین‌ها مخالفت می‌کردند.
وی ادامه داد: به خاطر تعطیلی که در دو سال اخیر شاهد بودیم آسیب بسیار جدی متحمل شدیم در حالی که استان‌های دیگر شرایط ما را نداشتند و مشغول به فعالیت بودند.
عضو هیئت رئیسه فدراسیون تکواندو با بیان اینکه آسیب اصلی را از کرونا دیدیم، بیان کرد: اگر کرونا به وجود نمی‌آمد شرایط تکواندو قم قطعاً بالاتر از امروز بود؛ زیرا در سال 1398 در رتبه بندی استانی در جایگاه پنجم کشور قرار گرفتیم.
وی عنوان کرد: در حال حاضر یک اردو نشین تیم ملی ارتش داریم که به زودی نیز مرحله آخر انتخابی تیم ملی ارتش برای اعزام به مسابقات برگزار می‌شود همچنین دو پاراتکواندو کار نیز در اردو تیم ملی پاراالمپیک داشتیم که در مرحله آخر نتوانستند وارد ترکیب تیم ملی شوند.
جمشیدی یادآور شد: شرایط تکواندو استان قم پایداری شده است و با توجه به دورهای آموزشی که در سال‌های گذشته به صورت هدف مند انجام شده مربی‌های خوبی تربیت شدند و ان شاالله در سال‌های آینده شرایط تکواندو استان قم بهتر خواهد شد.
اگر چه تعطیلی یک ماهه هم عقب گردی چندماهه برای ورزشکاران دارد و بدیهی است که دو سال عدم فعالیت ورزشی و یا فعالیت گسسته یکی از عوامل مهم در افت ورزشکار است اما باید با برنامه ریز منسجم، وقایع و حوادث غیرقابل پیش بینی کنترل شود تا کمترین آسیب را به ورزش و ورزشکاران استان وارد شود.
انتهای پیام

http://www.Qom-Online.ir/Fa/News/366225/جایگاه-امروز-تکواندوی-قم-در-کشور-کجا-است؟؛
بستن   چاپ