عصر قم
خلق اثر هنری با رویکرد قرآنی نیازمند یک پروسه است
شنبه 28 خرداد 1401 - 11:15:36 AM
ایسنا

عصرقم- سید مرتضی مؤمنی از برگزیدگان هفدهمین جشنواره قرآن و عترت علمی کاربردی کشور  گفت: فارغ التحصیل رشته گرافیک هستم و از سال 87 فعالیت در حوزه هنر و رسانه را آغاز کردم و در جشنواره فیلم در استان قم رتبه نخست در رشته مستند، رتبه نخست جشنواره سرود کشوری، رتبه دوم المپیاد گرافیک دانشجویی را کسب کردم همچنین نامزد بهترین عکس موبایلی در جشنواره عکس  و داور بخش هنری سومین جشنواره ملی مهدویت بودم.

 وی ادامه داد: به لطف خداوند با کسب رتبه دوم هفدهمین دوره مسابقات دانشجویی قرآن و عترت در سطح دانشگاه های جامع علمی کاربردی کشور برای دومین سال پی در پی در رشته آشنایی با مفاهیم نهج البلاغه حائز رتبه دوم این جشنواره شدم.

مؤمنی بیان کرد: هر دوسالی که قم میزبان مسابقات دانشجویی قرآن و عترت در سطح دانشگاه های جامع علمی کاربردی کشور بود در رشته آشنایی با مفاهیم نهج البلاغه و تولید قطعات انیمیشن در رشته فیلم کوتاه شرکت کردم که البته در بخش هنری کار من مورد قبول هیئت داوران قرار نگرفت که به شخصه برای من عجیب بود و در بخش نهج البلاغه موفق به کسب رتبه دوم شدم.

وی در خصوص ظرفیت رشته های هنری یادآور شد: موضوع بسیار جامع ای است که جای کار خیلی بیشتر از این دارد و صرفا نباید مبتنی بر برگزاری جشنواره باشد و در خلال جشنواره برگزاری کارگاه ها و ورکشاپ ها با استفاده از ظرفیت اساتید که استقبال می کنند و کارگاه هایی که توأمان و به موازات جشنواره پیش برود از اهمیت برخوردار است.

مؤمنی در خصوص ضعف این دوره از جشنواره تصریح کرد: ضعف این جشنواره ها معمولا اطلاع رسانی، سلیقه داوران، بودجه‌های ضعیف و عدم آشنایی دانشجو با پتانسیل هایی است که می تواند در جشنواره ایجاد و سکوی پرتاب و دیده شدن استعداد های او شود لذا در مرحله اول باید دانشجو را توجیه کنیم که شاید از نظر طولی مدت زمان تحصیل حدود 5 سال باشد اما از نظر عرضی می تواند عرض تحصیل را تقویت و غنی کند و اعتبار و رزومه برای خودش ایجاد کند که همه این ها دستاوردهای بزرگی است بنابراین اگر هر دانشجویی به این موضوعات پی ببرد قطعا نسبت به جشنواره قرآنی بی توجه نخواهد بود.

وی اظهار کرد: در سطح کشور از نظر کمّی استقبال خوبی را شاهد هستیم به عنوان مثال آمار 9 هزار شرکت کننده آمار کمی نیست، منتهی در سطح استان ها به تفکیک به خصوص استان قم باید استقبال ضریب ده داشته باشد لذا انتظار خیلی بالاتر است.

مؤمنی اضافه کرد: استقبال دانشجویان از این مسابقات در برخی از استان ها خوب بوده و بعضا استان هایی که از پایتخت دورتر هستند استقبال خوبی دارند چون بعد مسافت باعث می شود فکر کنند که نیاز به یک تریبونی برای دیده شدن و کسب افتخار و فراهم شدن مسیر پیشرفت دارند اما بعضا استان های نزدیک پایتخت که در حوزه های هنری- فرهنگی صاحب افتخار هستند باعث می شود دانشجویان دست کم بگیرند و تمایلی برای شرکت در جشنواره ها نشان نمی دهند لذا اگر چه استقبال از این دوره در حد خوبی بوده اما باید بیشتر شود.

وی با بیان اینکه ماهیت این جشنواره ها کاملا هنری اما با رویکرد قرآنی است، عنوان کرد: وقتی ماهیت هنری می شود یعنی هر چیزی زاییده هنر است و یک هنرمند می خواهد خلق کند باید در راستای مفاهیم معارفی و قرآنی بیاید و هر چقدر ما از این معارف فاصله بگیریم آثار به مراتب از لحاظ کیفیت پایین می آیند.

 مؤمنی تأکید کرد: از نظر معنوی و ابعاد هنری یک اثر وقتی شاخص می شود که جهان شمول باشد به این معنا که هر انسانی روی کره زمین با هر فرهنگ و ملیتی و نگرشی وقتی اثر را ببیند برداشت صحیح و هنرمندانه خالق اثر را دریافت کند لذا وقتی با این متر و معیار جلو می رویم به تبع هر چه به این معارف نزدیک تر شویم به ذات بشریت نزدیک می شویم پس طبیعتا کیفیت اثر بیشتر می شود.

وی در ادامه بیان کرد: همه این مسائل باید در قالب پروژه هایی با جزئیات بالا به دانشجویان ارائه شود و دانشجو قدم به قدم حرکت کند تا منتج به تولید اثر در یک جشنواره هنری با رویکرد قرآنی شود بنابراین خلق اثر به یک پروسه نیاز دارد.

وی ادامه داد: طبیعتا ممکن است هر فردی از این پروسه آگاهی نداشته باشد و یا حوصله و فرصت این کار را نداشته باشد که نیاز است کارشناسان فرهنگی دانشگاه ها و اساتید گروه های هنر، گروه های دانشجویی را به این سمت هدایت کنند که سبب ارتباط بین مفاهیم قرآنی، تولید اثر خیلی منسجم تر و با کیفیت تر رخ دهد.

مؤمنی ابراز کرد: افرادی که در مجموعه استان قم برای برگزاری این جشنواره فعالیت داشتند خیلی زحمت کشیدند و تا حد توان در امر اطلاع رسانی تلاش کردند منتهی در خلال جشنواره باید ورکشاپ ها و رویداد هایی را رقم بزنند که این ارتباط به تولید اثر در حین جشنواره منتج شود.

وی ادامه داد: ممکن است هنرمندی در یک برنامه دیگر و زمان دیگری اثری تولید کرده اما ترجیحا نباید آن را ارائه ندهد بلکه اثری ارائه دهد که در خلال و به ارزش و اعتبار جشنواره تولید شود و یکی از پارامترهای این امر بحث جوایز است که واقعا انگیزه را از دانشجو می گیرد و با توجه به سطح کشوری جشنواره ارقامی که به نفرات برتر اهدا شد بسیار پایین بود.

مؤمنی تأکید کرد: فارغ از جوایز جشنواره قطعا برای همه دانشجویان ارزش معنوی داشته و دارد و به شخصه برای من افتخار آمیز بود که دو سال پی در پی در جشنواره قرآن و عترت در سطح کشوری حائز رتبه شدم و حتما کسب این عنوان را در روزمه خودم قرار خواهم داد اما بحث مالی هم می تواند انگیزه ای ایجاد کند در رشته های هنری که دانشجو خود را ملزم بداند فارغ از اعتقادات قلبی و ایمانی یک اثر با کیفیت تر تولید کند.


http://www.Qom-Online.ir/Fa/News/358794/خلق-اثر-هنری-با-رویکرد-قرآنی-نیازمند-یک-پروسه-است
بستن   چاپ