عصر قم
سرویس های ایاب و ذهاب، مهمترین مشکل ورزشکاران معلول قم
چهارشنبه 11 خرداد 1401 - 11:59:36 AM
ایسنا

عصرقم- محمد پیروزمنش، رییس هیات جانبازان و معلولان قم، اظهار کرد: جامعه هدف ما برای استعدادیابی محدود بوده و بزرگترین مشکل ما نداشتن وسیله برای انتقال دختران و پسران معلول برای شروع به ورزش است.

وی افزود: رفت و آمد این بچه‌ها شرایط خاصی دارد، اغلب آن‌ها ویلچری هستند و با وسایل نقلیه عمومی امکان تردد ندارند، به همین دلیل این کار برای خانواده‌ها دشوار است و در نتیجه از ورزش کردن پشیمان می‌شوند.

وی ادامه داد: البته تمامی هزینه‌های ورزش برای کلیه ی جانبازان و معلولان با خود هیات بوده و همه امکانات رایگان است ولی به دلیل سختی رفت و آمد و با توجه به تعداد زیاد معلولان در استان، معمولا استقبال چندانی از کلاس‌های آموزشی نمی‌شود. اگر شرایطی فراهم می‌شد تا بتوانیم سرویس رایگان در اختیار خانواده‌ها قرار دهیم این مشکل برطرف می‌شد ولی به دلیل بودجه محدود و خدمات رایگان و عدم درآمدزایی از سوی هیات، این کار عملی نیست.

پیروزمنش خاطرنشان کرد: ورود معلولان به عرصه ورزش هم باعث عدم خانه نشینی و تنهایی و همچنین تقویت روحیه آن‌ها شده و مطمئنا استعدادهای خوبی شناسایی و شکوفا خواهند شد. چراکه در بین معلولان افراد بسیار با استعدادی وجود دارد که حیف است به آن پرداخته نشود. همچنین در صورت وجود سرویس معلولان حرکتی، برای آب درمانی می‌توانند به استخر مراجعه کنند.

وی گفت: در حال حاضر تهیه سرویس برای بچه‌های معلول اساسی‌ترین نیاز ماست و امیدوارم خیران استان به این مسئله نیز نگاهی داشته باشند، قطعا ارزش این کار کمتر از کارهای خیر دیگر نیست.

رییس هیات جانبازان و معولین استان عنوان کرد: استخر دخانچی مدتی است به طور کامل در اختیار هیات قرار گرفته که برای جانبازان و معلولان رایگان و همچنین استفاده برای عموم بانوان و آقایان آزاد است. اگر مردم برای شنا و حتی آموزش به این استخر بیایند در واقع با یک تیر، دو نشان زده‌اند و علاوه بر استفاده از استخر در کار خیر نیز سهیم شده‌اند چراکه درآمد استخر شخصی نیست و ما می‌توانیم درآمد حاصل را وارد چرخه ی هیات کنیم و در صورت امکان برای بچه‌های معلول سرویس بگیریم.

وی با اشاره به محدود بودن بودجه سالانه هیات از سوی فدراسیون، افزود: این بودجه صرف اولویت‌ها می‌شود و ما با توجه به خدمات رایگانی که به جانبازان و معلولان اختصاص می‌دهیم اغلب توان حمایت مالی مستقیم از قهرمانان خود را نداریم.

پیروزمنش خاطرنشان کرد: هیات‌های ورزشی بخشی از فدراسیون‌ها و اداره کل ورزش و جوانان هستند که بودجه خود را از آن‌ها دریافت می‌کنند، البته گفتنی است جوایزی که از فدراسیون به ورزشکاران داده می‌شود جزء بودجه سال هیات در نظر گرفته شده و حتی هدایایی که از سوی اداره کل به ورزشکاران اهدا می‌شود توسط هیات مربوطه تهیه و در اختیار اداره قرار گرفته است ولی متاسفانه اسمی از ما به میان نمی‌آید و گاهی همین موضوع باعث دلخوری قهرمانان می‌شود.

وی افزود: حمایت‌های خوبی از سوی فدراسیون و اداره کل از ورزشکاران ما صورت می‌گیرد که البته جدا از هیات نیست ولی دغدغه اصلی و همیشگی قهرمانان ما اشتغال است. آن‌ها توقع دارند که شغلی ثابت و متناسب شرایطشان برایشان در نظر گرفته شود.

وی در خصوص انتخاب هیات به عنوان دومین هیات برتر استان گفت: قطعا تلاش جمعی اعضای هیات موفقیت آمیز بوده که این نتیجه حاصل شده است. موفقیت در ورزش مثل چرخه‌ای است که همه به هم مربوطند. اینکه هیات ورزشی امکانات و شرایط مطلوبی برای ورزشکاران فراهم کند، برای اداره کل ورزش و جوانان استان و فدراسیون افتخار است. درست مثل یک فیلم که بازیگر آن جایزه‌ای را برنده و تشویق می‌شود، در صورتیکه تمام عوامل پشت صحنه نیز در این موفقیت سهیم هستند.

پیروزمنش اظهار کرد: در سال گذشته نمایندگان استان در مسابقات پاراالمپیک پکن خوش درخشیدند. حسین گلستانی و سیدحسین حسینی جد در والیبال نشسته مدال طلا کسب کردند. محمد محمدنژاد و رضا عیوضی نیز در تیم بسکتبال با ویلچر ایران حضور داشتند. محمد مهدی حمیدی، زهرا بازیار، فرشته چتر عنبری، زهرا کریمی و زهرا عسگری نیز در رشته تیراندازی و در بخش‌های انفرادی و تیمی مدال‌هایی را در مسابقات کشوری به ارمغان آوردند.

وی ضمن عرض تبریک به سانی خانی رییس جدید اداره کل ورزش و جوانان استان گفت: خواسته‌ای که ما از مدیرکل داریم داشتن نماینده برای هیات‌های جانبازان و معلولان، نابینایان و ناشنوایان و بیماری‌های خاص در اداره کل است. ورزشکاران این هیات‌ها شرایط خاصی برای رفت و آمد به خصوص برای مسابقات خارج از استان، اسکان، تمرینات و... داشته و با ورزشکاران سالم تفاوت دارند. برای مثال وسیله‌ای برای حمل ویلچر و حضور شخصی به عنوان همراه برای آنان ضروری است.

پیروزمنش افزود: نیاز است یک نماینده از خود این ورزشکاران که به سختی‌ها و شرایط خاص آن‌ها آگاهی دارد در اداره کل حاضر باشد و در صورت لزوم از حقوق این بچه‌ها دفاع کند. چرا که اغلب نیاز به بودجه بیشتری برای اعزام‌ها داریم و این مسئله باید از زبان یک کارشناس در اداره کل مطرح شود.


http://www.Qom-Online.ir/Fa/News/357679/سرویس-های-ایاب-و-ذهاب،-مهمترین-مشکل-ورزشکاران-معلول-قم
بستن   چاپ