عصر قم
حوزه های ادبیات و هنر آیینی ما استاندارهای ویژه تری نسبت به هنر آزاد دارد
شنبه 10 اردیبهشت 1401 - 10:31:10 AM
ایسنا

عصرقم- امیر علی سلیمانی از شایستگان تقدیر بخش قطعه ادبی سومین دوره جشنواره ملی مهدویت  بیان کرد: کارشناس ارشد زبان شناسی هستم و حدود 15 سال است که شعر می سرایم و تا امروز ده کتاب شعر از من منتشر شده است.

سلیمانی با بیان این که یک بخشی از این که ما به هر حال به سمت خلق اثر در حوزه مبانی اعتقادی خود می رویم ناشی از علاقه ی ما به این حوزه است، ادامه داد:  فکر می کنم هر پدید آورنده در حوزه مسائل هنری و ادبی و علمی علاقه مند است به این که به سمت مباحثی برود که آن مباحث برای او ریشه اعتقادی و ایمانی دارد.

کارشناس ارشد زبان شناسی وجه تمایز هنرمندان را نسبت به بقیه افراد جامعه احساس آنان به ماندگارتر و تاثیرگذار تر بودن کلام شان دانست و گفت: تمایزی که یک هنرمند نسبت به بقیه افراد جامعه دارد شاید این باشد که کلام اش می تواند ماندگار تر و تاثیر گذار تر باشد و طبیعتا اگر در خصوص یک محور و موضوعی دست به خلق اثر می زند به دلیل همین جریان تاثیرگذاری بیشتر است برای من هم این امر صادق بوده لذا قطعا علاقه ی شخصی در کنار این مسئله که اثری که از پنجره هنر معرفی شود اثر ماندگار تری می‌ شود منجر شد به خلق اثر در حوزه مهدویت بپردازم.

وی در خصوص شاخص های آثار مهدوی تصریح کرد: هم حوزه مهدویت و هم حوزه های ادبیات و هنر آیینی ما یک استاندارهای ویژه تری نسبت به هنر آزاد دارد و آن درک درست هنرمند از چارچوب های آن موضوعات است شاید بتوان این را گفت که وقتی هنرمندی به سراغ نوشتن خلق کردن و آفریدن یک اثر هنری در خصوص یک موضوع اعتقادی می رود باید سعی کند خطوط قرمز و اصول تثبیت شده آن را مورد توجه قرار دهد به هر حال مهدویت مسئله روز است و سمت و سویی که ممکن است تأثیر و تأثر یک اثر هنری بگذارد باید توسط هنرمند مورد توجه قرار بگیرد.

سلیمانی ادامه داد: قطعا آثار مهدوی در توسعه و ترویج فرهنگ مهدویت تأثیر گذار است چرا که مردم با هنر ارتباط عاطفی برقرار می کنند و مسئله ای که روی عاطفه مردم تأثیر بگذارد احساس برانگیختگی و علاقه مندی بیشتری برای فهم و درک و تدبر در آن موضوع را فراهم می کند لذا اگر آثار تأثیر گذاری در این حوزه خلق شود به توسعه این فرهنگ هم کمک می کند.

کارشناس ارشد زبان شناسی در خصوص تبلیغ و ترویج آموزه های مهدوی، اظهار کرد: قطعا تبلیغ غیر مستقیم یک مسئله در جامعه موثر تر است به خاطر این که عموم مخاطبان و مردم از درک و فهم مستقیم انتظار اطلاع رسانی دارند ولی مسئله ای که بخواهد درون آن ها ماندگار تر و نهادینه باشد باید از پنجره هایی معرفی شود که علاقه و احساس مردم در عین توجه به عقلانیت را به نظر تحت تأثیر قرار بدهد.

وی در ادامه اضافه کرد: برگزاری چنین برنامه ها و جشنواره هایی کمک می کند که مخاطبان بیشتری از لحاظ کیفی و کمی به سمت چنین موضوعاتی گرایش پیدا کنند و استمرار چنین جشنواره های می تواند به ترویج و توسعه موضوع مهدویت کمک کنند.

سلیمانی با بیان این که برگزاری چنین جشنواره هایی حمایت از هنرمندان و خلق آثاری با این موضوع است، عنوان کرد:  ولی شاید یک مقدار غیر منسجم است و باید یک تشکیلات منسجم تری برای جلوگیری از موازی کاری وجود داشته باشد و بیشتر از برگزار کردن باید به خروجی ها توجه کنیم به این معنا ببینیم آثاری که در این جشنواره تولید می شود در چه قالبی به مخاطبین عرضه می شود لذا باید سعی شود خروجی هایی با کیفیت در مدیا های مختلفی تولید و به مردم برسد و همین امر تأثیرگذاری این جشنواره ها را عیان خواهد کرد.

 وی در پایان ابراز امیدواری کرد: برگزاری این جشنواره و دیگر جشنواره هایی که با این موضوعات برگزار می شوند استمرار داشته باشد و کیفیت آن دوره به دوره ارتقا پیدا کند.


http://www.Qom-Online.ir/Fa/News/354025/حوزه-های-ادبیات-و-هنر-آیینی-ما-استاندارهای-ویژه-تری-نسبت-به-هنر-آزاد-دارد
بستن   چاپ