عصر قم
معاون سازمان جهاد کشاورزی قم:
سالانه 380 تن عسل در قم تولید می‌شود
سه شنبه 30 آذر 1400 - 08:16:08
عصر قم - قم - معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: با تلاش زنبورداران استان سالانه 380 تن عسل در قم تولید و به بازار مصرف عرضه می‌شود.

علی‌اصغر همت روز سه‌شنبه درگفت‌وگو با خبرنگار ایرنا،‌ ضمن اشاره به این که کندوهای زنبور عسل در مناطق محتلف استان مستقر است، بیان کرد: سطح تولید سالانه عسل درقم به طور میانگین 380 تن است که در این میان 10 تن از کندوهای سنتی و 370 تن از کندوهای مدرن به‌دست می‌آید.
وی با تاکید بر کیفیت بالای عسل تولید شده درقم، افزود: قم دارای 379 زنبورستان‌ است و 467تَن در این رابطه مشغول به‌کار هستند، همچنین یکهزار و 247 کندوی سنتی و 41هزار و 844 کندوی مدرن در آن فعال است، تعداد کلونی‌های زنبور عسل استان نیز به بیش از 43 هزار مورد می‌رسد.
وی همچنین با اشاره به این که سالانه 439 کیلوگرم ژل رویال در قم استحصال می‌شود،‌ ادامه داد: ژل رویال که به نام‌های ژل سلطنتی یا ژل ملکه زنبور عسل در میان مردم شناخته شده یک ماده شیری رنگ است که صرفا برای غذای اختصاصی ملکه زنبورها مورد استفاده قرار می‌گیرد، این ماده بسیار پر انرژی و مقوی بوده و دارای خواص درمانی و فواید زیادی است.
همت با بیان این که استحصال محصولات متنوع از زنبور عسل به دلیل بالابردن فرصت‌های اشتغال و درآمدزایی مورد استقبال زنبورداران استان قرار گرفته است، گفت: استحصال هر کیلو ژل رویال برای 2 تن فرصت اشتغال ایجاد می‌کند که همین موضوع اهمیت استحصال هرچه بیشتر این ماده را در میان زنبورداران نشان می‌دهد.
وی افزود: استحصال زهر نیز با تنوع بخشی به محصولات مرتبط با زنبور عسل، اقتصاد زنبورداران استان را از تک محصولی خارج می‌کند و به همین دلیل ترویج آن در دستورکار معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم قرار گرفته است.
وی با اشاره به ارزش‌ بالای اقتصادی این محصول، ادامه داد:‌ زهر زنبور عسل برای درمان بسیاری از بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و نتایج آن در بهبود افراد بیمار به اثبات رسیده‌است، به همین دلیل این محصول بازار فروش مناسبی دارد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: در همین رابطه سالانه به طور میانگین حدود 50 گرم زهر نیز در کنار سایر محصولات مرتبط با زنبور عسل در قم استحصال و برای مصرف در موارد مورد نظر عرضه می‌شود.
کلنی‌های زنبور در همه بخش‌های قم شامل کهک،‌ جعفریه،‌ سلفچگان،‌ خلجستان و مرکزی توسط زنبورداران استان مورداستفاده قرار می‌گیرند و به‌طور متوسط از هر کلنی 15 کیلوگرم عسل به دست می‌آید.
از مجموع بیش از 14 هزار بهره‌بردار قمی در حوزه کشاورزی، یک هزار و 100 تن بانوان هستند،‌ همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال حدود یک‌میلیون تن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی و شیلات است.
بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود 50 درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده‌است.
برچسب‌ها
قم کشاورزی زنبور عسل

http://www.Qom-Online.ir/Fa/News/342490/سالانه-380-تن-عسل-در-قم-تولید-می‌شود
بستن   چاپ