عصر قم
دانشجو باید حرف اول را در کشور بزند/ دلایل بی رمقی جنبش دانشجویی
سه شنبه 16 آذر 1400 - 11:42:12 AM
ایسنا

عصرقم- جنبش دانشجویی از مساله‌های مهم جامعه‌شناسی سیاسی ایران بوده و به معنای عمل جمعی، اختیاری، داوطلبانه و جهت‌دار دانشجویی برای ایجاد تغییر و تحول سیاسی - اجتماعی است.

در واقع جنبش دانشجویی، جنبش مستقلی است که از خاستگاه طبقاتی مردم متوسط شهری یعنی از دل همان درست کاری‌ها و صداقت‌ها برمی‌خیزد، جنبشی مدرن که اهداف اصلی‌اش را مقابله با نهادها، افکار و بنیان‌های سنتی موجود در جامعه قرار می‌دهد لذا جنبش دانشجویی را می‌توان جنبش مقاومت نامیدف جنبشی که همواره بر پایه ی عدالت خواهی و مطالبه گری به نفع عموم مردم بوده.

شهادت احمد قندچی، آذر (مهدی) شریعت‌رضوی و مصطفی بزرگ‌نیا، دانشجویان دانشکده فنی دانشگاه تهران، پیوستن به حرکت بزرگی بود که نتیجه آن در بهمن‌ماه سال 57 رقم خورد، شانزدهم آذرماه به یاد این 3 شهید راه آزادی کشور به نام روز دانشجو نام گذاری شد تا هم قدردانی‌ای باشد از آنها و هم نشانی باشد از اینکه دانشجویان ایران هیچ‌گاه نسبت به اتفاقات و مسائل سیاسی داخلی و بین‌المللی بی‌تفاوت نیستند و در کنار تحصیل و موفقیت‌های علمی با مطالبه‌گری و ارائه راهکار به مدیریت کشور کمک می‌کنند.

در حقیقت به جرات می توان گفت که جنبش دانشجویی در ایران تنها فعالیت اجتماعی در کشور است که بدون هیچ نگاه مفعت گرایانه و به دور از هر نوع سهم خواهی سیاسی دنبال می شود.

این روزها نقش مطالبه گری دانشجویان، بیشتر از هر وقت دیگری در کشور حیاتی است اما آنچه از پیکره ی فعالیت دانشجویی جدا شده است، امید به ساخت و ادامه دادن است.

مشکل امروز جنبش‌های دانشجویی این است که دانشجویان حالت پیشرو بودن خود را نسبت به بیست سال گذشته از دست داده اند و در مسائل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی حالت جنبشی و پیشرو بودن را ندارند و در واقع ظرفیت مطرح کردن مطالبه‌ای که به یک مطالبه عمومی تبدیل شود، وجود ندارد.

دانشجویانی که در روزگاری قطب مهم و حیاتی در خصوص سیاست گذاری در کشور و جنبش های اجتماعی بودند، دیگر رمقی برای کوچک ترین فعالیت اجتماعی در راستای اصلاح امور اجتماعی و فرهنگی ندارند.

همین خواب زمستانی دانشجویان سبب افزایش ناکارآمدی های رجال سیاسی شده، سیاسیون رفوزه ی چپ و راست که تیشه به ریشه ی ملت می زنند و دیگر ترسی از ذره بین هایی به نام دانشجویان مطالبه گر ندارند.

شاید همین عدم اعتماد به نفس دانشجویان و بی تفاوتی نسل جدید دانشجویان نسبت به مسائل حساس اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی کشور سبب شده تا در روز بزرگداشت روز دانشجو در دانشگاه ها مراسم اسندآپ کمدی و مسابقات ماست خوری برگزار شود.

به راستی از پیکره دانشجویان دست به قلمی که نسبت به هر جریانی در کشور قلم میزدند و موضع هایی به نفع ملت می گرفتند، دیگر چه به جای مانده؟

در این روزهایی که فریاد عدالت بیشتر از هر زمانی نیازمند شنیده شدن است، حنجره ی قوی  دانشجویان خط امام در کجای این جهان، به خواب رفته است؟

امام خمینی(ره) می‌فرمایند:«دانشگاه  مبداء همه تحولات است و مقدرات یک کشور در دانشگاه است».و باید توجه داشت که بدترین اشکال وارد بر محیط دانشجویی این است که دانشجو دچار محافظه کاری شود و حرفش را با ملاحظه و مصلحت خیالی بیان کند.

حاکم شدن بی رمقی سکون و محافظه کاری در قشر دانشجو، باعث از بین رفتن روحیه امید در این قشر فعال شده و باعث سستی در ارکان اساسی تحول جامعه به خصوص در قشر جوان می‌شود.

مرتضی بابایی در گفت و گو با ایسنا به مناسبت بزرگداشت روز دانشجو، با بیان اینکه دانشجویان  مهم‌ترین سرمایه ونیروی آینده‌ساز کشورهستند، افزود: دانشجو باید در عرصه های مدنی کشور حضوری موثر و فعال داشته باشد و به جامعه خود امید و نشاط ببخشد.

وی با اشاره به نقش تاثیر گذار دانشجویان در زمینه پیشرفت وتعالی کشور، تصریح کرد: دانشجویان باید به این نقش حیاتی خود در جامعه توجه ویژه ای داشته باشند و در امور مهم کشوری پیشتاز باشند.

دبیر کمیسیون دانشجویی استانداری قم تاکید کرد: دانشجوی جوان و پرانرژی، نوک پیشرو جامعه است و باید حرف اول را در جامعه بزند و نماد قدرتمند بیان مشکلات اجتماع باشد.

بابایی حادثه ی تاریخی تهاجم به دانشگاه تهران در روز 16 آذر را نقطه ی عطف فعالیت های سیاسی دانشجویان علیه استبداد قلمداد کرد و خاطر نشان کرد: باید مسئولین دانشگاه ها و تشکل های دانشجویی برنامه ریزی های لازم جهت تبیین دقیق این حادثه تاریخی به عنوان تبلور استکبار و استبداد ستیزی را برای تمام دانشجویان انجام دهند.

وی افزود: از مسئولین دانشگاه ها و تشکل های اجتماعی انتظار می رود تا با اشاره به حضور موثر دانشگاهیان در اوایل انقلاب در تحقق شکل‌گیری و پیروزی انقلاب اسلامی و حتی پس از انقلاب و فعالیت گسترده این طیف در دوران جنگ تحمیلی به صورت مستقیم و غیرمستقیم در ادامه بازسازی کشور نیز نقش به نقش مهم و حساس خود آگاه باشند.

دبیر کمیسیون دانشجویی استانداری قم از حضور 70 هزار دانشجو در 31 دانشگاه و مرکز آموزش عالی  و 255 تشکل دانشجویی فعال در حوزه های سیاسی ، اجتماعی، علمی و فرهنگی خبر داد و اظهار کرد: وجود این جمعیت از دانشجویان فرصت خوبی به منظور بهره گیری از ظرفیت دانشگاهیان جهت رفع مسائل و مشکلات استان قم است.

بابایی بر لزوم گفتگو بین تشکل ها در هر دانشگاه  و بین دانشگاه های مختلف استان قم تاکید کرد و افزود: نباید اختلافات فکری موجب تقابل در میام دانشجویان شود و دانشجویان همواره باید اخلاق مداری را که جزو جدا نشدنی تاریخ و فرهنگ ایران است حفظ کنند.

وی با بیان اینکه استان قم مجموعه‌ای از عالی‌ترین ظرفیت‌ها و نیروهای کلیدی را در خود جای داده، ادامه داد: ضروریست تحقیقات و پژوهش های دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی استان به سمت رفع مشکلات و نیازهای استان سوق پیدا کند و مسولین دانشگاه های استان با بهره گیری از این ظرفیت ها به دنبال تبدیل شدن استان به قطب صادرات علمی و فرهنگی باشند.

دبیر کمیسیون دانشجویی استانداری قم، اظهار کرد: اگر در گذشته دانشگاه‌ها فقط وظیفه آموزش و پژوهش داشتند، درحال حاضر یکی از اهداف، ایجاد دانشگاه ،کارآفرینی است و شاخصی که دانشگاه نسبت به آن از لحاظ تاثیرگذاری دانش‌آموختگان در صنعت و جامعه و از لحاظ ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان در دانشگاه‌ها  سنجیده می‌شود، توجه به امر کارآفرینی دانشجویان است.


http://www.Qom-Online.ir/Fa/News/341690/دانشجو-باید-حرف-اول-را-در-کشور-بزند--دلایل-بی-رمقی-جنبش-دانشجویی
بستن   چاپ