عصر قم
رسالت پیامبر اسلام (ص) به گوش جهانیان رسانده شود
سه شنبه 13 مهر 1400 - 2:05:31 PM
ایرنا
عصرقم- این مرجع تقلید در این یادداشت، با اهدای سلام و تحیات به پیشگاه مقدس امام زمان (ع) و عرض تسلیت به مناسبت رحلت جانسوز پیامبر مکرم اسلام، آمده است: برای جوامع انسانی و اسلامی، هیچ چیزی مانند شناخت و آشنایی با سیره و مکتب رسول گرامی اسلام و اهل بیت آن حضرت، آموزنده تر و سازنده تر نیست، این معارف و سیره را باید به عنوان یک علم بزرگ جهانی معرفی نمود چرا که مسلمانان و جامعه بشریت، نیازمند شناخت این سیره جامع الجوانب و عمیق المعانی و پژوهش و درس و بحث و کاوش در آن می باشند.

یادداشت می‌افزاید: به یقین مفیدتر از آن برای این‌که سرمشق زندگی و راهنمای سیر به سوی تعالی و آگاهی و منش‌های نیکو و رفتار و کردار پاک و اندیشه‌های تابناک باشد وجود ندارد،  و همه شئون حیات مادی و معنوی و روحی و جسمانی بشر را فراگرفته است.

در ادامه خاطرنشان شده است: معرفت این سیره، علم است و نه یک علم که علوم بسیار، که همه در داخل این علم تدریس می‌شود، مسلمانان خصوصا در جهان معاصر برای این که خود، این علم را فرا بگیرند و به مردم جهان برسانند، و مراکز بزرگ پژوهشی تاسیس نمایند، مسئولیت بیشتری دارند.

یادداشت ادامه یافته است: باید پیام‌های این سیره و مخصوصا سیره حضرت خاتم الانبیا در همه شعب حیات از معنویات و غیب و شهود و اخلاق و تربیت و روابطی که اسلام بین مردم و خدا، و فرد با جامعه یا عائله حتی با حیوانات برقرار می‌سازد را نیز به جهانیان برسانند.

یادداشت حاکیست: این مکتب و دعوت این کتاب مقدس، قرآن مجید و این سیره باید تبلیغ شود، که خدمتی و اصلاحی بالاتر از معرفی این سیره به بشریت نیست، عالی‌ترین روش انسانی و مقبول فطرت، روش محمدی و سیره علوی است.

یادداشت می‌افزاید: وجود مقدس حضرت محمد بن عبدالله جامع انواع عظمت‌های انسانی و بزرگواری‌های یک فرد بی‌نظیر و بی‌مانند بشری بود که شرح هر یک از آن عظمت‌ها در این مقاله امکان ندارد و اجمالا اگر انبیا و پیغمبران را بــه لقب قهرمانان خواندن، مناسب شان رفیعشان بود باید آن حضرت را چنانچه مورخ شهیر انگلستان توماس کارلایل در بین تمام پیغمبران یگانه قهرمان خوانده، در همه عظمت‌ها قهرمان یگانه و موفق و بی‌نظیر بخوانیم.

آیت الله صافی در بخشی از یادداشت خود همچنین تصریح کرده است: یکی از مهمترین عظمت‌های وجودی پیامبر گرامی اسلام، عظمت در تشریع قوانین است که برای ایشان نظیری دیگر در آن نیست، در بین مشرعین و قانونگذاران بزرگ، توفیقی که نصیب پیغمبر اسلام شد، نصیب احدی نشده است.

در ادامه آمده است: اهمیت این موضوع وقتی بیشتر ظاهر می‌شود که به قانونگذاری‌ها و همکاری‌ها و همفکری‌ها و مطالعات و مباحثات دامنه‌داری که پیرامون یک ماده قانونی می‌شود و بالاخره به مجالس مقننه ارجاع می‌گردد و تحت شورها و بررسی واقع می‌شود، توجه نماییم.

یادداشت ادامه یافته است: آیا این عظمت نیست که شخصی بدون مشاور و معاون و بدون سابقه مطالعات قانونی و دیدن دانشکده‌های حقوق و بدون سابقه بررسی‌های بهداشتی و اجتماعی و تجارب قضایی و مالی و غیره در تمام جهات و حقوق مردم، قوانینی عرضه بدارد که هنوز پس از چهارده قرن، زنده و انسانی‌ترین قانون اجتماع و اصول و مواد آن مورد تصدیق و حمایت حقوقدانان جهان و به عقیده اهل تحقیق و انصاف، یگانه راه حل مشکلات کنونی بشریت باشد؟ واقعا این عظمت حیرت ‌انگیز است و دلیل بر روحی الهی و رسالتی آسمانی است.

یاداشت می‌افزاید: از عظمت‌های دیگر این یگانه قهرمان جهان، عظمت در بی‌اعتنایی به دنیا بود، پیامبر گرامی اسلام در اعتنا نداشتن به مظاهر دنیوی، نمونه و سرآمد تمام زهاد بود. از نشانه‌های زهد آن حضرت این بود که در آن وقتی که در اوج عظمت ظاهری و قدرت مادی قرار گرفته بود با دست خود نعلین خود را می‌دوخت و لباس خود را وصله می‌کرد و از تجملات دنیا پرهیز داشت و اگر زیوری از زیورهای دنیا را در خانه می‌دید می فرمود: آن را از نظر من پنهان کنید؛ مبادا که به دیدنش مشغول شوم و به یاد دنیا افتم.

در ادامه یادآور شده است: از دیگر عظمت‌هایی که پیامبر، قهرمان بی‌نظیر آن است، عظمت در اصلاحات بنیادی اجتماعی می‌باشد، در تاریخ رهبران انقلابات بزرگ، احدی نیست که مانند رسول گرامی اسلام در مدتی کوتاه، انقلاب فکری و عملی بی‌نظیر به وجود آورده باشد، تولستوی می گوید: شک نیست که محمد (ص) از بزرگترین رجال و مردانی است که به اجتماع خدمات بزرگی کردند، همین  قدر در فخر او بس است که امتی را به نور حق هدایت کرد و از خونریزی و زنده به گور کردن دختران و قربانی کردن انسان‌ها بازداشت، و مردی مانند او سزاوار احترام و اکرام است.

یادداشت ادامه یافته است: شرح عظمت پیغمبر عزیز اسلام در اصلاحات بنیادی اجتماعی و انقلاب بی‌توقف و هر زمان و هر مکانی اسلام، بسیار طولانی است و الحق که تاریخ، احدی از رجال اصلاح و انقلاب را در این همه رشته‌های گوناگون مادی و معنوی و روحی و جسمی و فردی و اجتماعی در این مدت کوتاه، مانند آن حضرت موفق و پیروز نشان نمی‌دهد.

این مرجع تقلید همچنین خاطر نشان کرده است: یکی دیگر از جوانب عظمت آن شخصیت بی‌نظیر جهان بشریت، مساوات و برابری بود، پیامبر گرامی اسلام علاوه بر آن که به وسیله وحی الهی و آیات قرآن مجید برابری و مساوات انسان ‌ها را اعلام داشت عملا نیز آن را به مردم تعلیم داد، مجالس او بالا و پایین نداشت و از چگونگی نشستن آن حضرت و اصحابش پیغمبر شناخته نمی‌شد تا کسی بگوید آن که مقدم بر همه و بالای مجلس نشسته است پیغمبر است؛ یا اینکه اغنیا و اقویا به او نزدیک تر بنشینند.

در خاتمه تصریح شده است: این حرف‌ها که هنوز هم در دنیای به اصطلاح متمدن هوادار دارد در مجلس پیغمبر و مکتب تربیتی او وجود نداشت، فقیر و غنی و شاه و گدا همه از چشم پیغمبر یکسان بودند، این فقط قسمتی از عظمت‌های شخصیت گرامی پیامبر اسلام است و معلوم می‌شود که بشریت بخصوص مسلمانان باید چقدر حق ‌شناس زحمات و هدایت‌ها و راهنمایی‌های آن حضرت باشند و فقدان آن شخصیت بی‌نظیر را در سوگ بنشینند و آگاهان و اندیشمندان، خصوصا نسل جوان متعهد، رسالت اسلام و پیامبر عظیم الشان آن را به همه دنیا برسانند و تمام نقاط را به انوار هدایت آن متصل سازند و اعصار طلایی ایمان و عمل را متعهدانه تجدید نمایند.

http://www.Qom-Online.ir/Fa/News/331506/رسالت-پیامبر-اسلام-(ص)-به-گوش-جهانیان-رسانده-شود
بستن   چاپ