عصر قم
«جوانان»؛ شهروندان درجه 2 وزارت ورزش و جوانان
پنجشنبه 4 شهريور 1400 - 09:06:13
آخرین خبر اجتماعی
عصر قم - ایسنا /وزارتخانه‌ای که یکی از اهداف تاسیسش در سال 1389 پیگیری مطالبات «جوانان» بود، در حالی این روزها در انتظار ورود چهارمین سکان‌دار خود است که پس از گذشت قریب به 10 سال از ایجادش، نتوانسته گامی موثر و چشم گیر در جهت مطالبات قشر جوان بردارد و طی تمام این سالها همواره کفه ورزش سنگین‌تر از جوانان در ترازوی «وزارت ورزش و جوانان» بوده است.
به گزارش ایسنا، در حالی نمایندگان موافق ادغام سازمان ملی جوانان و سازمان تربیت بدنی در مجلس هشتم معتقد بودند تشکیل وزارت ورزش و جوانان سبب پاسخگویی بیشتر سازمان‌های تربیت بدنی و جوانان شده و در صورت تحقق این امر راحت‌تر و بهتر می‌توان مطالبات جوانان و مطالبات موجود در ورزش و تربیت بدنی را پیگیری کرد که اکنون پس از گذشت قریب به 10 سال از زمان تشکیل این وزارت خانه، مغفول ماندن مطالبات حوزه جوانان و چربیدن زور مطالبات ورزشی بر مطالبات حوزه جوانان غیر قابل انکار است.
طرح ادغام این دو سازمان در حالی به زعم برخی نمایندگان مجلس هشتم جزء «باقیات صالحات» نمایندگان به شمار می‌رفت که حدود سه سال بعد از تصویب آن و تشکیل وزارت ورزش و جوانان، طرح تفکیک بخش جوانان از وزارت وزرش و جوانان توسط تعدادی از نمایندگان مجلس نهم تدوین و به مجلس ارائه شد. این نمایندگان معتقد بودند وزارت ورزش و جوانان نتوانسته به اهدافش در بخش جوانان برسد و فعال باشد.
این در حالی بود که محمد عباسی نخستین وزیر ورزش وجوانان کشور در واکنش به این طرح گفته بود «هر طرحی اگر کارشناسی و جامع باشد مفید و اثربخش خواهد بود اما اگر همچون دو سال گذشته که به شکل ناپخته ادغام صورت گرفت تصمیم‌گیری شود اقدام سنجیده و درستی نخواهد بود و نمی‌شود یکسال جمع کنیم و سال دیگر پهن کنیم. این کار به صلاح ورزش و جوانان کشور نیست».
وی همچنین قواعد و قوانین امور جوانان را از دست وزارت ورزش و جوانان خارج دانسته و گفته بود «قواعد و قوانین امور جوانان که از دست وزارت ورزش و جوانان خارج است اما مربوط به ما می‌شود و توقع ایجاد می کند، باید اصلاح شود».
اما پیگیری مجلس برای تفکیک بخش جوانان از وزارت ورزش و جوانان تنها به نمایندگان مجلس نهم ختم نشد و این پیگیری در مجلس دهم نیز ادامه داشت اما به نتیجه نرسید و مسکوت باقی ماند.
علیرغم تشکیل وزارت ورزش و جوانان در حدود 10 سال پیش اما قانون اهداف، وظایف و اختیارات وزارت ورزش و جوانان طی سال گذشته و پس از حدود 9 سال از زمان تاسیس این وزارتخانه در مجلس یازدهم تصویب و توسط رئیس جمهوری دولت دوازدهم ابلاغ شد. 
در این قانون امور مربوط به جوانان تحت عنوان فعالیت‌های مربوط به هماهنگی ابعاد هویتی جوانان در عرصه‌های دینی، انقلابی، ملی، اشتغال، علم و فناوری، جامعه‌پذیری، خانواده و ازدواج، سرمایه اجتماعی، مسؤولیت‌پذیری، مشارکت اجتماعی و مسائل نوپدید جوانان تعریف و وزارت ورزش و جوانان به عنوان متولی اصلی ورزش و ساماندهی امور جوانان معرفی شده است.

http://www.Qom-Online.ir/Fa/News/325022/«جوانان»؛-شهروندان-درجه-2-وزارت-ورزش-و-جوانان
بستن   چاپ