عصر قم
فلاحت‌پیشه: در داخل کشور ما برخی پیام جنگ 12 روزه را نگرفته اند
يکشنبه 29 تير 1404 - 16:08:54
عصر قم - فرارو / فلاحت پیشه اظهار داشت: ضرب الاجلی که ترامپ برای روسیه تعیین کرده، تقریبا همزمان با ضرب الاجلی است که اروپایی ها برای مکانیسم ماشه داده اند و بنابراین طی 40 روز آتی، دنیای غرب مجبور به یک انتخاب مهم است. در این بازه زمانی یا چالش اوکراین عمیق تر شده و آمریکا و اروپا معطوف به اوکراین می شوند یا ممکن است بازی تاکتیکی از ناحیه پوتین را شاهد باشیم که مانع وحدت امریکا و اروپا درباره جنگ اوکراین شود. همه این ها را گفتم که درباره ایران بگویم داخل کشور ما برخی پیام جنگ 12 روزه را نگرفته اند.
سفر اخیر یسرائیل کاتس، وزیر دفاع اسرائیل به ایالات متحده مورد توجه قرار دارد. بر اساس گزارش ها بخشی از جزئیات این سفر به مسائل ایران مرتبط بوده و این در حالیست که اتحادیه اروپا نیز هنوز در خصوص فعال سازی مکانیسم ماشه تصمیم نگرفته است.
بازار
تحلیلگر ارشد سیاست خارجی و رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم، در گفت‌و‌گو با فرارو به تحلیل این موضوع پرداخته است:
چالش سیاست خارجی ایران دو بخش نمادین و واقعی دارد
حشمت الله فلاحت پیشه به فرارو گفت: «چالش اصلی سیاست خارجی ایران، 2 قسمت دارد. یک قسمت از این چالش نمادین و یک قسمت از آن واقعی است. قسمت نمادین چالش، بین ایران و اروپا می گذرد. تروئیکای اروپا، موضوع مکانیسم ماشه را مطرح می کنند و می بینیم که رای آنان بر این است که ضرب الاجل استفاده از مکانیسم ماشه را تا آخرین روزهای مهلت مرتبط با آن مطرح کنند، چرا که کشورهای اروپایی می دانند عملا با جنگی که علیه ایران انجام شد، باید نگرانی هایی درباره تاوان این جنگ داشته باشند و منافع اروپایی تحت تاثیر این جنگ قرار گیرد. آن ها سعی دارند برون رفتی را از موضوع پرونده هسته ای ایران داشته باشند، به شکلی که منافع آنان تهدید نشود. به طور ویژه درباره جنگی که در ایران رخ داد، اروپایی ها می خواهند منافع خود را مصون نگه دارند.»
وی افزود: «اروپایی ها بحث تعویق یا ایجاد فرصت بیشتر برای فعال سازی مکانیسم ماشه را در همین راستا مطرح می کنند. در نهایت از دل مذاکرات با کشورهای اروپایی، با توجه به نمادین بودن آن، ممکن است وعده های غیرعملی، صوری و نمادین به ویژه در رابطه با حقوق هسته ای ایران مطرح شود و طرفین به توافقی برسند که چندان تاثیرگذار هم نیست. »
اسرائیل در تلاش برای حفظ بعد نظامی علیه ایران است
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم در ادامه گفت: «اما آن چه که جنبه واقعی سیاست خارجی ایران را در بر می گیرد، آن چیزی است که بین ایران، آمریکا و اسرائیل می گذرد. اسرائیل کماکان سعی دارد بعد نظامی برخورد با ایران را حفظ کند. دلیل اصلی سفر وزیر دفاع اسرائیل به ایالات متحده و تماس هایی که در آینده صورت می گیرد این است که کماکان شرایط نظامی علیه ایران در منطقه حفظ شود. چون از اساس اسرائیل و ایالات متحده به دنبال تضعیف قابلیت های نظامی ایران هستند. البته بحث، فقط بر سر ایران نیست، بلکه اسرائیل می خواهد قابلیت های نظامی همه کشورهای منطقه را تضعیف کند. همان کاری که اکنون در سوریه، لبنان و سایر مناطق انجام می دهد. بنابراین به جای این که وزیر امور خارجه اسرائیل به آمریکا سفر کند، وزیر دفاع این کشور، سفر می کند. در این سفر هم مجددا بحث تهدیدهای مشترک و عملیات مشترک مطرح می شود.»
وی افزود: «اروپایی ها بحث هسته ای ایران را نمادین می‌بینند، با چالشی واقعی در اوکراین مواجهند و سعی دارند ترامپ را به سمت اوکراین بکشانند. تا حدی هم در این کار موفق بوده اند . برای مثال ترامپ برای نخستین بار بعد از 6 ماه ممنوعیت صادرات بخشی از تجهیزات آفندی و پدافندی حساس اوکراین را برداشت. از نظر ترامپ تهدید هسته ای ترامپ تمام شده و ورود به سایر حوزه های قابلیت های ایران، از جمله قابلیت های موشکی و امثالهم، می تواند آمریکا را وارد یک جنگ بی پایان در منطقه کند. بنابراین معتقدم، آن چه اکنون وجود دارد، چالشی دائم بین کشورهای اروپایی و اسرائیل است تا آمریکا را به حوزه بحرانی خود سوق دهند و نزدیک کنند. البته بخشی از این موضوع به تحولات آینده مرتبط است.»
برخی مسئولان، پیام جنگ 12 روزه را نگرفته اند
این تحلیلگر ارشد سیاست خارجی گفت: «ضرب الاجلی که ترامپ برای روسیه تعیین کرده، تقریبا همزمان با ضرب الاجلی است که اروپایی ها برای مکانیسم ماشه داده اند و بنابراین طی 40 روز آتی، دنیای غرب مجبور به یک انتخاب مهم است. در این بازه زمانی یا چالش اوکراین عمیق تر شده و آمریکا و اروپا معطوف به اوکراین می شوند یا ممکن است بازی تاکتیکی از ناحیه پوتین را شاهد باشیم که مانع وحدت امریکا و اروپا درباره جنگ اوکراین شود. همه این ها را گفتم که درباره ایران بگویم داخل کشور ما برخی از مسئولان، پیام جنگ 12 روزه را نگرفته اند. برای مثال انتخاب و انتصاب هایی که در روزهای اخیر انجام شده، نارضایتی هایی را به دنبال داشته است.»
وی افزود: «فردی که خوانواده اش متهم به فساد اقتصادی هستند، دوباره صاحب تریبون می شود و هیچ اعتنایی به ملتی نمی شود که پای ایران ایستاده اند. این نوع رفتارها منتهی به وحدت شکنی می شود. ظاهرا برخی جریان ها، کشور ما را واقعا طبقاتی می بینند. یعنی به دنبال حفظ کانون الیگارشی خود هستند و توجهی ندارند این ملت ایران بود که پای سربازان خود ایستاد و مهمترین مولفه امنیت ملی را ایجاد کرد. برخی افراطیون باید به علت کشتن فرصت های دیپلماتیک کشور و کشاندن پای کشور به سمت فتنه جنگ، مورد برخورد قرار گیرند اما همچنان مسائلی را مطرح می کنند که به ضرر منافع ملی است.»

http://www.Qom-Online.ir/Fa/News/753218/فلاحت‌پیشه--در-داخل-کشور-ما-برخی-پیام-جنگ-12-روزه-را-نگرفته-اند
بستن   چاپ