عصر قم - ایسنا /یک پیشکسوت فوتبال گفت: فوتبال خوزستان علیرغم داشتن بازیکنان با استعداد، مربیان نخبه و مدیران توانمند بومی، به دلیل عدم پشتوانه مسئولان استانی، چه بسا در آینده نزدیک از قافله رقابتها هم عقب بماند.
شهرام عطارزاده با بیان اینکه دلیل اصلی پسرفت و عدم موفقیت تیمهای خوزستان، نبود استعدادیابی و نگرفتن تجربه از مربیان بومی در استان است، گفت: مدیران مدارس فوتبال و مربیان ما در خوزستان باید دنبال بازیکنانی باشند که فوتبال را بفهمند و معتقدم بازیکنان باید حداکثر تا 18 سالگی روی فهم فوتبال و تاکتیک تیمی تمرکز کنند. به هر حال بازیکن باید تاکتیک حمله و دفاع تیمی و سیستمهای بازی را بشناسند. در این صورت بازیکنان به کمک تجربهشان، فوتبال را بدون استرس بازی میکنند.
وی افزود: من طرفدار فوتبال شناور با پاسهای کوتاه هستم و بازیکن در صورتی میتواند این چنین کار کند که استرس نداشته باشد و اگر یک بازیکن بتواند بدون استرس روی زمین فوتبال بازی کند، در این صورت ما با یک استعداد نهایتاً 16 ساله رو به رو هستیم که همه چیز را از فوتبال میداند. سنین 15 تا 17 سالگی بهترین دوران برای پرورش یک استعداد است و اگر این فرصت از دست برود، باید رشد و شکوفایی را فراموش کرد.
یک پیشنهاد برای مربیان خوزستانی
او ادامه داد: البته برخی از مدارس فوتبال، محیطی جهت خالی کردن جیب خانواده ها شدهاند و این در حالی است که امثال خود من و خیلی از هم نسلهای من در فوتبال خوزستان از طریق استعدادیابی کشف شدیم و خاطرات به یاد ماندنی برای هم استانیهای خودمان رقم زدیم. اکنون نیز پیشنهاد میکنم مربیان خوزستانی، بر روی استعدادیابی تمرکز کنند.
بازیکن سابق تیم ملی فوتبال با بیان این که سهل انگاری و دل بستن به نتایج کوتاه مدت و استفاده از بازیکنان غیربومی، این بلا را سر فوتبال خوزستان آورده است و باید قبول کنیم زمانی نه چندان دور ورود بازیکنان و مربیان غیرخوزستانی برایمان عیب بود، افزود: چرا که خودمان بهترینشان را داشتیم؛ ناگفته نماند هیات فوتبال خوزستان هم در طول چند سال اخیر سعی و تلاش خود را در زمینه جلوگیری از ورود برخی از افراد غیرمتخصص انجام داده اما باز هم کافی نیست و باید فکری به حال هدر رفتن استعدادهای نهفته فوتبال خوزستان کنیم.
لزوم برگزاری جام نخل طلایی در اهواز
او معتقد است: باید با برگزاری تورنمنتهایی چون جام نخل طلایی در اهواز نسل جدیدی را کشف کنیم. فوتبالدوستان خوزستانی حتما جام نخل طلایی را به یاد دارند. مسابقاتی که در اوایل دهه 70 هر ساله در استان خوزستان و ورزشگاه تختی اهواز با حضور چند تیم باشگاهی برگزار میشد و اتفاقا تاثیرات بسیار مثبتی نیز بر فوتبال گذاشت؛ اما 20 سالی است این جام برگزار نمیشود و علاقهمندان خوزستانی در حسرت برگزاری چنین تورنمنتهایی به سر میبرند. تورنمنتهایی که یقینا به کشف استعدادها و ایجاد شور و علاقه در بین هواداران فوتبال خوزستان خواهد انجامید. نمونه بارز این تورنمنت در کشورهای حاشیه خلیجفارس در طول چند سال اخیر رونق زیادی یافته است، به طوری که بزرگان فوتبال جهان هر ساله با حضور در قطر و امارات راه رشد و توسعه فوتبال در این کشورها را ایجاد کردهاند.
بیمهری به فوتبال خوزستان
عطارزاده با بیان اینکه در این شرایط باید از مدیران بومی متخصص و کاربلد حمایت کنیم، اظهار کرد: کینههای شخصی را کنار بگذاریم زیرا معتقدم فوتبال خوزستان با وجود همه پتانسیلها، مورد بی مهری قرار گرفته ولی همچنان پر قدرت در استان و کشور ظاهر میشود و افتخار آفرینی میکند؛ فوتبالی که علیرغم داشتن بازیکنان با استعداد، مربیان نخبه و مدیران توانمند بومی، به دلیل عدم پشتوانه مسئولان استانی چه بسا در آینده نزدیک از قافله رقابتها هم عقب بماند.
این پیشکسوت فوتبال خوزستان گفت: متاسفانه یکی از پسرفتهای ورزشی استان عدم اشتیاق مسئولان رده بالای استانی ما به ورزش و فوتبال استان است که از استاندار خوزستان میخواهم کوله بار تجربهای را که به استان آورده است، سوای مسائل و مشکلات استان در جذب جوانان نخبه(علمی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی) خاصه فوتبال بکار بگیرد و نگاهی پدرانه به فوتبال استان داشته باشد و مجال دخالتهای خطرناک را از باشگاهها و تشکیلات ورزش بگیرد و نگذارد اعمال نفوذها به ورزش استان آسیب برساند.

بازار
![]()
http://www.Qom-Online.ir/Fa/News/752355/شهرام-عطارزاده--فوتبال-خوزستان-مورد-بیمهری-قرار-گرفته-است