عصر قم
تلاش برای وفاق در شورای شهر قم تا دقیقه 90
دوشنبه 29 ارديبهشت 1404 - 17:38:21
عصر قم - در جریان یکصد و شصت‌وهشتمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر قم شهردار جدید طی یک جلسه علنی انتخاب شد و تلاش‌ها برای ایجاد وفاق در یک انتخاب سیزده نفره به نتیجه نرسید.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از قم، در یکصد و شصت‌وهشتمین جلسه رسمی علنی شورای اسلامی شهر قم که صبح امروز_ دوشنبه بیست و نهم اردیبهشت_ در ساختمان شهید زین‌الدین برگزار شد، انتخاب شهردار جدید قم به بحث اصلی شورا تبدیل شد.
این جلسه در حالی برگزار شد که فضای شورا تحت تأثیر گفت‌وگوها، نقدها و انصراف دو تن از گزینه‌های مطرح شهرداری قرار گرفت. شورا جای گفت‌وگو و شفافیت است نرجس نیازمند، رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر قم با تأکید بر اهمیت همدلی در تصمیم‌گیری‌های کلان شهری، اظهار کرد: شورا محل گفت‌وگو برای تصمیم‌های بزرگ است.
وی در خصوص انتخاب شهردار قم گفت: من با انتخاب علنی شهردار موافقم، اما هنوز ابهاماتی وجود دارد.
رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر قم با اشاره به اینکه یکی از گزینه‌ها (فرامرز عظیمی) تاکنون برنامه‌ای ارائه نکرده، تصریح کرد: فرایند انتخاب هنوز به جمع‌بندی نرسیده است.
وی افزود: در این مسیر، تحت هجمه‌های زیادی قرار گرفته‌ام اما عقب‌نشینی نمی‌کنم، 24 هزار میلیارد تومان بودجه شهر، امانتی است که باید با دقت و صداقت از آن صیانت کنیم.
نیازمند همچنین خواستار تعیین شاخص‌هایی برای انتخاب شهردار با حداقل سابقه 10 سال شد و گفت: پیش رفتن صرف بر اساس افراد، راه روشنی به ما نمی‌دهد.
شهردار جدید باید عامل وحدت باشد مجید اخوان، عضو دیگر شورا نیز گفت: بیش از یک ماه است که برای انتخاب فردی در شأن قم تلاش می‌کنیم.
وی افزود: شهردار باید واجد توان، وجاهت و کارآمدی باشد و بتواند شورا را از دو گروه 6 و 7 به انسجام 13 نفره برساند و این بحث که سال‌ها قلمداد می‌شد که عامل تفرقه شهردار قبلی است، به پایان برسد.
عضو شورای شهر قم خاطرنشان کرد: پنهان‌کاری با رسانه‌ها نداریم، اما باید گفت‌وگوها به بلوغ برسد و پیشنهاد ما این بود که کاندیداها در کمیسیون تلفیق جمع‌بندی شوند و سپس در صحن علنی شورا بررسی شود.
شهردار باید در برابر افکار عمومی شفاف باشد محمود مسگری، رئیس کمیسیون شهرسازی شورا شهر قم نیز با اشاره به لزوم شفافیت در عملکرد کاندیداها گفت: همان‌گونه که ترکیب دولت عیان است، شهردار نیز باید آن‌قدر شفاف باشد که در صحن شورا قابل بررسی باشد.
وی تأکید کرد: جلسه تلفیق به‌خوبی برگزار شد و حتی جلسه‌ای با حضور بزرگان در مسجد مقدس جمکران داشتیم و گفت‌گوهایی نیز شده و امروز باید بر اساس قانون، فرایند انتخاب نهایی شود.
هنوز به حجت نرسیده‌ایم محسن محرری، رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورا، روند بررسی گزینه‌های شهرداری را مثبت ارزیابی کرد اما گفت: برای برخی گزینه‌ها هنوز به حجت نرسیده‌ایم و شهردار قم باید توان مدیریت شهری با 24 هزار میلیارد بودجه را داشته باشد.
وی با اشاره به جمع‌بندی هشت گزینه در جلسه تلفیق بیان کرد: برخی از این افراد را به‌درستی نمی‌شناسیم و بررسی بیشتری نیاز است و همچنین انتخاب نهایی باید با حداقل 10 رأی باشد.
انصراف دو کاندیدا در راستای وفاق در جریان جلسه امروز، سید محمدحسین دهناد، رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورا که یکی از گزینه‌های مطرح بود، انصراف خود را اعلام کرد و اظهارکرد: در جایگاه سکانداری شهر باید کسی باشد که توان حل مشکلات را داشته باشد.
وی افزود: اگرچه رأی اکثریت داشتم، اما دوستان را قانع کردم تا بر گزینه‌ای دیگر متمرکز شوند.
همچنین سید مجتبی سبحانی‌ثابت، دیگر کاندیدای جدی شورا، نیز با هدف تقویت وفاق میان اعضا از رقابت کناره‌گیری کرد.
فرامرز عظیمی شهردار قم شد در پایان جلسه، رأی‌گیری به‌صورت دستی در صحن علنی شورا انجام شد. از مجموع 13 عضو، 7 نفر به فرامرز عظیمی و 6 نفر به اسماعیل زارعی‌کوشا رأی دادند و بدین ترتیب، فرامرز عظیمی به‌عنوان شهردار جدید کلان‌شهر قم انتخاب شد.
عظیمی پیش از این، مسئولیت‌هایی چون مدیرعاملی شرکت پیام‌رسا وابسته به شهرداری تهران، شهردار منطقه 10 تهران و مدیرعامل شرکت نوسازی عباس‌آباد را برعهده داشته و اکنون مدیرکل رفاه و پشتیبانی وزارت کشور است. او دارای دکترای جغرافیای سیاسی از دانشگاه تهران و دارای 30 سال سابقه در حوزه مدیریت شهری است.
گفتنی است، سید مرتضی سقائیان‌نژاد، شهردار پیشین قم، در پایان فروردین‌ماه 1404 از سمت خود استعفا داد و پس از آن، مجید متین‌فر به‌عنوان سرپرست موقت شهرداری منصوب شد. اکنون با رأی شورا، عظیمی به‌طور رسمی سکاندار شهرداری قم شده است.
کد خبر 867573

http://www.Qom-Online.ir/Fa/News/734293/تلاش-برای-وفاق-در-شورای-شهر-قم-تا-دقیقه-90
بستن   چاپ