عصر قم - نامه نیوز / تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: هرچه مذاکرات جلوتر برود بحث ها و گفتگوهای سخت تری با آمریکایی ها خواهیم داشت چون اصلا معلوم نیست آمریکایی ها روی یک اصولی ثابت بمانند.
دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا بعد از یک هفته وقفه قرار است روز شنبه 20 اردیبهشت از سرگرفته شود. دور سوم هرچند با رضایت طرفین تمام شد اما همزمانی آن با انفجار بندر شهیدرجایی و سپس وقفه یک هفته ای عاملی شد تا مخالفان مذاکره در داخل و خارج کشور فضا را برای شایعه پراکنی و ترویج تحلیلهای منفی مساعد ببینند و در بزرگنمایی موانع و اختلافات تهران و واشنگتن از هیچ کوششی دریغ نکنند تا مسیر گفتگوها در همان ایستگاه سوم متوقف بماند اما برخلاف انتظار آنها حالا هیأت های مذاکراتی ایران و آمریکا خود را برای نشست چهارم در مقسط آماده می کند.
محمدجواد جمالی نوبندگانی در گفتوگو با نامه نیوز درباره نشست دور چهارم ایران و آمریکا گفت: مذاکرات ایران و آمریکا هرچه جلوتر رود سختتر میشود چون روش آمریکایی ها این است که طرف مقابل شان را از طریق اظهارنظرهای متفاوت در مسیر مذاکره بیاورند. به این معنا که مقامات آمریکایی با اتخاذ مواضعی مبهم، دوپهلو و بعضا متناض تلاش می کنند طرف مقابل را گیج و سردرگم کنند.
بازار
![]()
وی افزود: بارها در این مدت دیدیم که اظهارات آقای روبیو وزیر خارجه آمریکا با ویتکاف نماینده آمریکا در مذاکرات متفاوت بوده است. حتی شخص ویتکاف درباره انتظارات آمریکا از مذاکره با ایران چندین شکل صحبت کرده است. ترامپ که خیلی مواضع سینوسی دارد. مقامات امنیتی و وزارت دفاع آمریکا تهدیدآمیز حرف می زنند. وقتی همه اینها را کنار هم می گذاریم، به نظر می رسد این یک ترفند مذاکراتی است تا هیأت مذاکراتی ایران را مقابل سئوالات و ابهامات متعدد قرار دهند و از این طریق یک قدرت چانه زنی بالاتری را به دست آورند.
این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی با اشاره به تند شدن لحن فرانسوی ها درباره فعالیت هسته ای ایران یادآور شد: یک تقسیم کاری بین کشورهای غربی انجام شده است. فرانسه امروز مشابه همان نقشی را بازی می کند که زمان برجام برعهده گرفته بود. در واقع پاریس نقش پلیس بد را دارد و در همین قالب مقامات فرانسوی موضوع صنعت موشکی ایران، مکانیزم ماشه و ابهام آفرینی درباره صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران را مطرح می کنند.
وی افزود: هرچه مذاکرات جلوتر برود بحث ها و گفتگوهای سخت تری با آمریکایی ها خواهیم داشت چون اصلا معلوم نیست آمریکایی ها روی یک اصولی ثابت بمانند. آنها در مذاکرات پیش می روند اما اگر به مانعی خوردند برمی گردند و از مسیر دیگری سعی می کنند تقاضاهای شان را جلو ببرند.
جمالی با اشاره به تندتر شدن مواضع مخالفان مذاکرات ایران و آمریکا گفت: مذاکره موافقان و مخالفانی در داخل ایران و آمریکا دارد. اگر هیأت مذاکراتی ما بتواند از همین فشار مخالفان مذاکره اهرم فشاری برای گرفتن امتیازات بیشتر از طرف آمریکایی بسازد، حداکثر خلاقیت این هیأت را می رساند چون نظام تصمیم خود را برای مذاکره در موضوع هسته ای گرفته و تصمیم درباره ادامه یا قطع مذاکرات با شورای عالی امنیت ملی است، نه آنکه مخالفان مذاکره چه می گویند یا چه انتظاری دارند. بالاخره مخالفان مذاکره وجود دارند و جلوی حرف زدن آنها را نیز نمی توان گرفت.
http://www.Qom-Online.ir/Fa/News/730722/جمالی-نوبندگانی--نظام-درباره-مذاکره-و-مساله-هستهای-تصمیم-خود-را-گرفته-است