عصر قم
4 میوه‌ای که به سرطان روده بزرگ «نه» می‎گویند
سه شنبه 16 ارديبهشت 1404 - 11:50:52
عصر قم - خراسان /نرخ مرگ‌ومیر ناشی از سرطان روده بزرگ در افراد زیر 55 سال از اواسط دهه 2000 تاکنون، سالانه حدود یک درصد افزایش یافته است و پیش‌بینی می‌شود که تا سال 2030، موارد تشخیص‌ این سرطان در افراد زیر 50 سال، دو برابر شود. یک مطالعه در سال 2023 نشان می‌دهد که مصرف چهار میوه می‌تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کمتر کند و به همین دلیل بهتر است این میوه‌ها را در برنامه غذایی‌تان بگذارید و از آن‌ها استفاده کنید.
 ​​​​​​​
1هندوانه
هندوانه یکی از میوه‌های محبوب ایرانی‌ها در روزهای گرم سال، می‌تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا 26 درصد کاهش دهد، زیرا حاوی لیکوپن است؛ آنتی‌اکسیدانی که از آسیب سلولی محافظت می‌کند و از آن جا که هندوانه حاوی آب زیادی است، به تنظیم عملکرد روده هم کمک می‌کند. هندوانه تنها یک میوه اصلی تابستانی نیست؛ بلکه منبع قدرتمندی برای آب رسانی به بدن و دریافت آنتی‌اکسیدان‌هاست که به قوی‌تر شدن سیستم ایمنی و حمایت از پوست سالم کمک می‌کند.
2 سیب
بازار
خوردن یک سیب در روز می‌تواند سرطان روده بزرگ را از شما دور نگه دارد یا دست‌کم خطر ابتلا به آن را تا 25 درصد کاهش دهد. سیب‌ها فیبر بالایی دارند. این خاصیت به سلامت حرکت روده کمک می‌کند و تماس بافت روده را با مواد سرطان‌زا کاهش دهد. از طرفی سیب حاوی انواع پلی‌فنول‌هاست که آثار آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی دارند. این میوه می‌تواند از شما در برابر بیماری‌های جدی مانند بیمارهای قلبی و دیابت هم محافظت کند.
3 کیوی
کیوی‌ها شاید به اندازه هندوانه و سیب محبوب نباشند اما آن‌ها هم منبع عالی فیبرند که به سلامت دستگاه گوارشی کمک می‌کنند و احتمالا به همین دلیل به کاهش 13 درصدی خطر سرطان روده بزرگ مرتبط اند. همچنین غنی از ویتامینC و دیگر آنتی‌اکسیدان‌ها هستند که از سلول‌ها در برابر استرس اکسیداتیو که می‌تواند منجر به سرطان شود، محافظت می‌کند. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف منظم کیوی می‌تواند به تنظیم حرکات روده هم کمک کند و ناراحتی‌های گوارشی را کاهش دهد.
4 مرکبات
انواع پرتقال‌، گریپ‌فروت‌ و لیموترش‌ علاوه بر طعم خوشی که دارند، می‌توانند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را هم 9 درصد کاهش دهند. این جا هم بخش زیادی از این حفاظت به محتوای بالای ویتامینC آن‌ها برمی‌گردد، اگرچه حاوی فلاونوئیدها هم هستند که خواص ضدالتهابی و ضدسرطانی دارند. یک مطالعه جدید نشان داده است که مصرف پرتقال‌ می‌تواند خطر افسردگی را هم تا 20 درصد کاهش دهد.

http://www.Qom-Online.ir/Fa/News/729049/4-میوه‌ای-که-به-سرطان-روده-بزرگ-«نه»-می‎گویند
بستن   چاپ