عصر قم
حوزه علمیه قم به دنبال پاسخ به نیازهای جهان امروز است
جمعه 12 ارديبهشت 1404 - 17:16:50
عصر قم - به گزارش همشهری آنلاین، آیت‌الله علیرضا اعرافی در خطبه‌های نماز جمعه قم که 12 اردیبهشت در مصلی قدس قم برگزار شد، ضمن گرامیداشت دهه کرامت اظهار کرد: امام رضا(ع) برای همه شیعیان عالم قله بلند و ستاره تابناک است اما برای ما ایرانیان امام رضا(ع) یک نماد و چهره هویت ساز ایران و ایرانی است.
مدیر حوزه‌های علمیه ادامه داد: در میان ائمه اطهار که همه نور واحد هستند و یک هدف راستین الهی را دنبال و در یک مسیر آرمان‌های اسلام را تبیین می‌کردند؛ در طول تاریخ به دلیل شرایط اجتماعی چند نقطه درخشان داریم که طلوع و بروز ویژه‌ای از دستگاه ولایت و امامت شاهد هستیم.
وی گفت: بعد از رسول خدا در طول امامت ائمه اطهار چند نقطه، درخشان و مظاهر تجلی انوار امامت و ولایت به طور خاص به شمار می‌آید؛ اول دوره حکومت امام علی(ع) است که با آن همه مسائل و مصائب یک دوره ویژه به لحاظ سیاست و مدیریت به شمار می‌آید و نهج البلاغه آینه‌ای است که ابعاد گوناگون مدیریت و سیاست امبر المومنین را جلوه گر کرده است.
اعرافی ادامه داد: اوج حماسه سیاسی و انقلابی واقعه عاشورا و کربلا است، ‌حرکتی بزرگ و شور آفرین که قهرمان آن سالار شهیدان امام حسین(ع) بود، ‌ و نقطه اوج حرکت علمی در عصر امام صادق جلوه گر شد.
امام جمعه قم گفت: نقطه درخشان دیگر، دوران امام رضا(ع) و اجبار مأمون برای مهاجرت ایشان به مرو بود؛ امام رضا(ع) در دو سال پایانی ولایت خود با چهار جریان، از جمله درون خاندان علوی، ‌ مواجهه با انحراف جامعه شیعی، ‌ گفت‌وگوهای میان مذاهب اسلامی و مواجهه با ادیان و فرهنگ‌های وارداتی به جهان اسلام و روشنگری در میدان‌های میان دینی و فرهنگی مواجه بودند.
وی با بیان اینکه امام رضا(ع) در میدان مهم اجتماعی و سیاسی مواجه با دستگاه خلافت عباسی با زمامداری مأمون قرار داشتند، ‌ اظهار کرد: امام رضا(ع) به طور بی مانند با یک نقشه فوق العاده پیچیده و حساس برای مهاجرت ایشان از مدینه به مرو به منظور کنترل حضرت وآرام سازی شورش‌های علوی، و از همه مهمتر هضم جریان ولایت و امامت کبری در جریان خلافت ظاهری جابرانه مواجه بودند.
امام جمعه قم افزود: امام رضا(ع) در برابر این تهدید بزرگ علاوه بر خنثی سازی این انگاره‌های باطن که مأمون به دنبال بود، این تهدید را دست مایه‌ای برای فرصت‌های جدید قرار داد و تهدید بزرگ تمام ساختن دو قطبی امامت و خلافت را به یک فرصت اجتماعی و تمدنی مبدل کرد و در این کار استقبال ایرانیان و امتداد خط رضوی سهم بزرگی داشت.
وی هفته معلم را گرمیداشت و گفت: امیدواریم که نهاد تعلیم و تربیت در مسیر درست و صحیح آرمان‌های اسلام و انقلاب با مشارکت مدرسه، خانه و همه دست‌اندرکاران تحقق پیدا کند.
امام جمعه قم ضمن تبریک روز کارگر اظهار کرد: همکاری همه دستگاه برای توسعه سرمایه گذاری برای تولید لازم است و در میان باید از کارگران سپاسگزار باشیم و رسیدگی به مسائل معیشت و فرهنگ آن‌ها باید مورد توجه قرار گیرد.
وی حادثه دردناک در بندر شهید رجایی را مورد توجه قرار داد و گفت: برای درگذشتگان علو درجات، ‌ برای آسیب دیدگان شفای عاجل و برای مردم داغدیده صبر و شکبیایی و اجر الهی را مسئلت دارم؛ مسئولان باید به وظایف خود عمل کنند، برخورد سنجیده و درست با عوامل مقصر در حادثه، ضرورت تقویت معیارهای فنی و امنیتی و توجه به مسائل گمرک‌ها مورد مطالبه است.
اعرافی برگزاری همایش یکصدمین سالگرد احیای حوزه علمیه قم با نگاهی به 12 قرن پیشینه آن را مورد توجه قرار داد و گفت: به فضل الهی در این همایش از سخنان بزرگان و علما از داخل و خارج کشور بهره خواهیم برد؛ همچنین از حضور مراجع عظام و یا پیام‌های ایشان بهره‌مند می‌شویم.
وی با بیان اینکه در این همایش از 50 اثر برتر رونمایی خواهد شد، اضافه کرد: همه ما حوزویان، ‌جامعه علمی و مردم در انتظار صدور منشور راه گشا از مقام معظم رهبری هستیم و پس از آن همه برای تحقق راهبری‌ها و هدایت‌ها تلاش خواهیم کرد.
امام جمعه قم افزود: مجموعه آثاری که منتشر خواهد شد شامل؛ 22 جلد آثار شیخ عبدالکریم حائری موسس عصر جدید قم است و بیش از 25 جلد حاوی صدها مقاله از بیش 300 محقق در مورد درخشش‌های علمی حوزه علمیه قم در صد سال اخیر با تاکید بر عصر پس از انقلاب خواهد بود.
وی با بیان اینکه حوزویان از قم و سراسر کشور باید منتظر منشور مقام معظم رهبری برای تکمیل کارها و جبران نقص‌ها باشیم، ‌گفت: قم از معدود شهرهایی است که بیش از 12 قرن پذیرای حوزه بوده است، ‌ فراز و فرودهای حوزه در 12 قرن ادامه داشته است و این افتخار ملت ایران و مردم قم است که این نهاد علمی را برپا کردند و اینهه عالم از آن برخواستند
مدیر حوزه‌های علمیه تاکید کرد: در یکصدسال اخیر قم در امتداد حوزه‌های حله، بغداد و اصفهان یک حوزه سرآمد و نمونه شد، ‌حوزه علمیه قم مهد درخشش انوار الهی و با استمداد از ارواح انبیا و فاطمه معصومه(س) سرآغاز تحولات بزرگی در ایران و جهان شد. امام راحل در قم اندیشه انقلاب را تولید کردند و انقلاب اسلامی به مقاومت اسلامی تبدیل شد.
امام جمعه قم بیان کرد: حوزه علمیه در کنار مردم و در خدمت به مردم و آرمان‌های الهی بوده و خواهد بود و این عهد ما با اولیای الهی است؛ حوزه در کنار امت اسلام و شیعیان و محرومان عالم بوده و خواهد بود و به برکت خون شهدا و امام راحل و ملت و جوانان به این اوج رسیده است و باید استمرار پیدا کند.
وی اضافه کرد: حوزه علمیه قم اندیشه تمدن نوین اسلامی، ‌گسترش مرزهای علوم اسلامی و بازسازی علوم اسلامی برای پاسخگویی به نیاز دنیا امروز را دنبال کرد؛ و امتداد دانشی آن را تا قلمروهای گوناگون و علوم انسانی، ‌اجتماعی و اسلامی شاهد هستیم اما در این نقطه نباید بمانیم دانشگاه، ‌حوزه علمیه و آموزش‌وپرورش باید به افق‌های بزرگ تمدنی نگاه کنند و برای گره گشایی تلاش کنند و پیام این همایش خدمت گذاری به مردم، شکوفایی بیشتر با تکیه بر اصالت‌های دیرپاست.
امام جمعه قم تاکید کرد: دشمنان گمان نبرند که فترت و سستی در ارکان ملت ایران پدید آمده، ‌ ملت ما همچنان در دفاع از استقلال ایران و آرمان‌های انقلاب سرو استوار هستند و پایدار و مقاوم برای اعتلای ایران ایستادند.
کد خبر 942491 منبع: ایسنا برچسب‌ها نماز جمعه ائمه جمعه - امام جمعه خبر ویژه حوزه علمیه

http://www.Qom-Online.ir/Fa/News/727524/حوزه-علمیه-قم-به-دنبال-پاسخ-به-نیازهای-جهان-امروز-است
بستن   چاپ