پنجشنبه ۱۸ دي ۱۴۰۴

ورزشی

بحران جدید؛ تمدید استقلال با اندونگ روی هوا!

بحران جدید؛ تمدید استقلال با اندونگ روی هوا!
عصر قم - ورزش ۳ /در شرایطی که علی تاجرنیا از تمدید قرارداد دیدیه اندونگ خبر داد اما نامه فسخ او در فیفا ثبت شده و به دلیل بسته بودن پنجره آبی‌ها، این باشگاه قادر به ...
  بزرگنمايي:

عصر قم - ورزش 3 /در شرایطی که علی تاجرنیا از تمدید قرارداد دیدیه اندونگ خبر داد اما نامه فسخ او در فیفا ثبت شده و به دلیل بسته بودن پنجره آبی‌ها، این باشگاه قادر به استفاده از بازیکن گابنی نخواهد بود.
آنچه این روزها پیرامون دیدیه اندونگ و باشگاه استقلال جریان دارد، دیگر یک «ابهام اداری» یا «اختلاف معمول قراردادی» نیست؛ استقلال با بحرانی روبه‌رو شده که اگر روایتش درست باشد، می‌تواند یکی از عجیب‌ترین و پرهزینه‌ترین پرونده‌های مدیریتی سال‌های اخیر فوتبال ایران را رقم بزند. بحرانی که از یک فسخ آغاز شد، با یک تمدید عجیب ادامه پیدا کرد و حالا به نقطه‌ای رسیده که حتی استفاده فنی از بازیکن را هم غیرممکن می‌کند.
ماجرا از ۲۳ آذر آغاز شد؛ زمانی که مدیر برنامه‌های دیدیه اندونگ خبر فسخ قرارداد این هافبک گابنی را رسانه‌ای کرد. در آن مقطع، برخی منابع نزدیک به استقلال تلاش کردند ماجرا را کم‌اهمیت جلوه دهند و حتی گفته شد این فسخ به فدراسیون فوتبال ایران یا فیفا ارسال نشده است. چند روز بعد اما ورق برگشت؛ علی تاجرنیا، رئیس هیئت‌مدیره و سرپرست مدیرعاملی استقلال، ابتدا فسخ قرارداد را رد کرد و سپس در اظهارنظری دیگر، از تمدید دو ساله قرارداد اندونگ خبر داد. تمدیدی که نه به‌صورت رسمی از سوی رسانه‌های باشگاه اعلام شد و نه توضیح شفافی درباره جزئیات حقوقی آن ارائه گردید؛ سکوتی که خود به شائبه‌ها دامن زد.
اکنون اما اطلاعات تازه‌ای منتشر شده که تصویر کاملاً متفاوتی از این پرونده نشان می‌دهد. بر اساس پیگیری‌ها، نامه فسخ اندونگ در همان تاریخ به باشگاه استقلال، فدراسیون فوتبال ایران و حتی فیفا ارسال شده و از نگاه فدراسیون، این قرارداد رسماً فسخ شده است. نامه‌ای با ساعت و تاریخ مشخص (۹:۲۱ صبح، ۲۱ آذر ۱۴۰۴) که در آن، اندونگ با استناد به «Just Cause» یا دلیل موجه، قرارداد خود را به‌صورت یک‌طرفه فسخ کرده و قصور باشگاه در اخذ و تمدید ویزا، مجوز اقامت و پروانه کار را به‌عنوان نقض اساسی قرارداد برشمرده است. او حتی تأکید کرده بیش از ۵۰ مکاتبه رسمی برای حل این مشکل انجام داده اما پاسخی نگرفته است.

عصر قم

در چنین شرایطی، تمدید قرارداد اندونگ (اگر واقعاً انجام شده باشد) با یک مانع اساسی روبه‌رو است: پنجره نقل‌وانتقالاتی استقلال بسته است. یعنی حتی اگر باشگاه با بازیکن به توافق جدید رسیده باشد، امکان ثبت قرارداد وجود ندارد. این مسئله، استقلال را در موقعیتی متناقض قرار می‌دهد؛ بازیکنی که قراردادش فسخ شده، تمدید شده، اما قابل ثبت نیست و در نتیجه قابل استفاده هم نخواهد بود. هرگونه استفاده از اندونگ در مسابقات، می‌تواند استقلال را با شکایت رقبا و تبعات انضباطی سنگین مواجه کند؛ از باخت انضباطی گرفته تا جرایم مالی و حتی محرومیت‌های بعدی.
ابعاد بحران به همین‌جا ختم نمی‌شود. قرارداد فصل گذشته اندونگ حدود ۹۰۰ هزار دلار بوده و تمدید دو ساله، طبیعتاً با رقمی بالاتر انجام شده است. حتی اگر این قرارداد هرگز ثبت نشود، بازیکن می‌تواند با استناد به امضای طرفین، برای دریافت کل یا بخشی از مبلغ قرارداد جدید به فیفا شکایت کند. به عبارت ساده‌تر، استقلال ممکن است هم بازیکن را از دست بدهد و هم مجبور شود هزینه‌ای سنگین بابت قراردادی بپردازد که عملاً هیچ‌گاه از آن استفاده نکرده است.

عصر قم

از منظر حقوقی نیز مسیر استقلال ساده نیست. حتی اگر باشگاه مدعی شود فسخ اندونگ غیرقانونی بوده، رسیدگی به چنین پرونده‌ای در فیفا یا CAS زمان‌بر است و ماه‌ها طول خواهد کشید. در این بازه، بازیکن عملاً خارج از دسترس فنی قرار دارد و تیم نمی‌تواند روی او حساب کند. این یعنی تمدیدی که نه‌تنها کمکی به استقلال نمی‌کند، بلکه ممکن است به یک تعهد مالی جدید و پرریسک تبدیل شود.
در نهایت، پرونده اندونگ به یک بحران بزرگ در باشگاه استقلال تبدیل شده است؛ جایی که یک فسخ ثبت‌شده در فیفا، با یک تمدید اعلامی پاسخ داده می‌شود، آن هم در شرایطی که پنجره بسته است. اگر این روایت درست باشد، استقلال نه‌تنها یک بازیکن کلیدی را از دست داده، بلکه وارد مسیری پرهزینه و فرسایشی شده که تبعاتش می‌تواند تا مدت‌ها گریبان این باشگاه را رها نکند. بحرانی که باورش سخت است، اما نشانه‌هایش یکی‌یکی در حال نمایان شدن‌اند.
بازار


نظرات شما