عصر قم

آخرين مطالب

خبرگزاری فرانسه: تروئیکای اروپایی برای برگزاری دور جدید گفت‌وگوها با ایران برنامه‌ریزی می‌کنند اقتصادی

خبرگزاری فرانسه: تروئیکای اروپایی برای برگزاری دور جدید گفت‌وگوها با ایران برنامه‌ریزی می‌کنند
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایسنا / یک منبع دیپلماتیک آلمانی با تاکید بر این که مسئله هسته‌ای ایران باید با یک راهکار بادوام و قابل راستی‌آزمایی دیپلماتیک حل شود، گفت که تروئیکای اروپا با ایران برای برگزاری دور جدیدی از گفت‌وگوهای طرفین در این زمینه در تماس هستند.
خبرگزاری فرانسه گزارش داد که این منبع گفت: تروئیکای اروپا با ایران در تماس هستند تا برای مذاکرات بیشتر در هفته‌ آتی برنامه‌ریزی کنند.
با وجود این که ایران تاکید کرده است تولید و به‌کارگیری تسلیحات اتمی جایی در دکترین دفاعی آن ندارد، این منبع دیپلماتیک آلمانی گفت: ایران هرگز نباید اجازه دستیابی به سلاح اتمی را داشته باشد. به همین دلیل است که آلمان، فرانسه و انگلیس برای رسیدن به یک راهکار دیپلماتیک بادوام و قابل راستی‌آزمایی برای برنامه هسته‌ای ایران به طور فشرده در چارچوب تروئیکای اروپا همکاری می‌کنند.
او افزود: اگر در طی تابستان به هیچ راهکاری دست پیدا نکنیم، سازوکار ماشه یکی از گزینه‌های تروئیکای اروپا خواهد بود.
در همین راستا، «لارنس نورمن» خبرنگار وال استریت ژورنال نیز اخیرا در پیامی در ایکس گفت: به گفته منابع، در تماس شب گذشته میان وزرای خارجه سه کشور اروپایی و کایا کالاس (مسئول روابط خارجی اتحادیه اروپا) با سید عباس عراقچی (وزیر خارجه ایران)، موضوع تمدید ضرب‌الاجل فعال‌سازی مکانیسم ماشه ذیل برنامه هسته‌ای مطرح شد. در این پیشنهاد از ایران خواسته شد گفت‌وگوهای هسته‌ای با آمریکا و کشورهای اروپایی را از سر بگیرد و همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را نیز دوباره آغاز کند. پیشنهاداتی هم در رابطه با محدودسازی ذخایر اورانیوم غنی‌شده مطرح شد، هرچند جزئیات خاصی ارائه نشده است. منابع می‌گویند باید بر روی شرایط دقیق کار شود.
آمریکا دوم تیرماه با مداخله مستقیم در تجاوزگری رژیم صهیونیستی به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی ایران سه تاسیسات هسته‌ای ایران در فردو، اصفهان و نطنز را با بمب‌های سنگرشکن هدف قرار داد. این تاسیسات آسیب زیادی دیده‌اند، اما افزایش سطح تشعشعات خارجی در آن‌ها گزارش نشده است.
این حملات متجاوزانه به تمامیت ارضی و حاکمیت ملی ایران در میانه مذاکرات غیرمستقیم تهران-واشنگتن درباره توافقی در زمینه محدودسازی برنامه هسته‌ای ایران و لغو تحریم‌های ایران رخ داد. اگرچه جامعه اطلاعاتی آمریکا برخلاف ادعای رژیم صهیونیستی مبنی بر نزدیک بودن ایران به ساختن تسلیحات اتمی، مدتی پیش از این حمله اعلام کرده بود که اطلاعاتی مبنی بر نزدیک بودن ایران به ساختن یک سلاح اتمی در دست ندارد.
«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا فریبکارانه به وجود فرصتی برای دیپلماسی اشاره می‌کرد، درحالی که از برنامه رژیم صهیونیستی برای حمله به ایران اطلاع داشت و به حمایت کامل از آن اذعان کرد.
مقام‌های ایران اعلام کرده‌اند ایران هیچ گاه از گفت‌وگو رویگردان نبوده و مذاکرات ترک نکرده است اما با وجود این تجاوزگری، نیاز است تضمین‌هایی دریافت کند که در صورت ازسرگیری مذاکرات، دوباره مورد حمله قرار نخواهد گرفت.
در این میان، تهدیدات کشورهای اروپایی، به‌خصوص سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان علیه ایران شدت بی‌سابقه‌ای پیدا کرده است. این کشورها در حالی خود را برخوردار از حق به‌کار بستن یکی از تدابیر جبرانی توافق هسته‌ای، یعنی سازوکار ماشه می‌دانند که خود که هرگز به تعهداتشان در توافق هسته‌ای مبنی بر عادی‌سازی روابط تجاری با ایران، به‌ویژه پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای در سال 2018 و بازگردانی تحریم‌های آن علیه ایران عمل نکرده‌اند. این سه کشور دیگر رویکرد ضدایرانی خود را پشت لفاظی‌های سیاسی مخفی نمی‌کنند و آشکارا ضمن حمایت از حملات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه تمامیت ارضی ایران، این کشور را با مکانیسم ماشه تهدید می‌کنند.
«سیدعباس عراقچی» وزیر خارجه ایران تاکید کرده که در صورت فعال شدن مکانیسم ماشه، روابط ایران و سه کشور اروپایی وارد «تاریک‌ترین نقطه خود در طول تاریخ خواهد شد و بازگشت از آن آسان نخواهد بود.»
وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران روز جمعه و پس از رایزنی با دیپلمات‌های ارشد اروپایی تاکید کرد: این ایالات متحده بود که از توافقی که طی دو سال و با هماهنگی اتحادیه اروپا در سال 2015 حاصل شده بود، خارج شد، نه ایران؛ این آمریکا بود که در ژوئن امسال میز مذاکره را ترک کرد و به‌جای آن گزینه نظامی را برگزید، نه ایران. اگر اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی می‌خواهند نقشی ایفا کنند، باید مسئولانه رفتار کنند و از سیاست‌ فرسوده تهدید و فشار، از جمله تهدید به اجرای سازوکار «اسنپ بک» که فاقد هرگونه مبنای اخلاقی و حقوقی برای آن هستند، دست بردارند.
بازار
عراقچی همچنین به اروپایی‌ها گفته است هر دور جدیدی از مذاکرات فقط زمانی ممکن خواهد بود که طرف مقابل برای یک توافق هسته‌ای عادلانه، متوازن و مبتنی بر منافع متقابل آمادگی داشته باشد.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/753233/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بار کج اشرار به مقصد نرسید؛ 4 فرد ربوده‌شده آزاد شدند

پارک ملی تندوره دچار آتش‌سوزی گسترده شد

سیل گسترده در واشنگتن

فرزند شهید باقری: از حالت پدرم مطمئن بودم در این جنگ شهید می‌شود

آغاز ثبت‌نام خادمان روضه رضوان برای نظافت شهرهای نجف و کربلا در اربعین

کاهش 15 درصدی آمار سزارین در قم؛ رتبه نخست کشوری برای استان

دو شرط ستاره فرانسوی برای تمدید با بایرن

گوشه‌ای از تمرین امروز پرسپولیس

بیرانوند: از هواداران، هیات مدیره و مدیرعامل پرسپولیس عذر می خواهم

بازیکن سابق پرسپولیس با کاپیتانی آمد

بیرانوند: از هواداران پرسپولیس عذرخواهی میکنم

ساپینتو در سایه، پیامی برای روشن‌تر شدن ماجرا؟

گل دوم ترابزون اسپور به ذوب آهن توسط اسکیلاچی

گل اول ترابزون اسپور به ذوب آهن توسط سیکان

آیا مصرف زیاد آب باعث کبد چرب می‌شود؟

محمد مرندی: همکاری جمهوری آذربایجان با اسرائیل می‌تواند پیامدهای ویرانگری داشته باشد

وقتی رهبر انقلاب اسم شهید حاجی‌زاده را عوض کردند!

تمرینات بازیکنان آلومینیوم اراک حتی در شرایط بی‌برقی!

پیروزی پنچ گله لیورپول با هت‌تریک داروین

حرکت عجیب کورتوا پس از تمدید قرارداد

یک ترکیب و حل چند مسئله نقل و انتقالاتی!

پاکدامن نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی شد

مظفری‌زاده: بیرانوند هیچ درخواستی برای جدایی نداشته است

لیگ ملت‌های والیبال؛ ژاپن، کانادا و چین پیروز شدند، شانس اندک ایران برای صعود!

رونمایی سریع از خرید سبزها در ترکیه

ویدئو جالب و تماشایی فیفا از ضربات پنالتی فینال جام جهانی 2022 که توسط یک درون فیلمبرداری شده است

غذاهایی که افراد مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر را اذیت می‌کند

زمین‌لرزه‌ 7 ریشتری شرق روسیه را لرزاند

دیدار هیات پارلمانی ایران با رئیس مجلس نمایندگان و کمیته دفاع و امنیت عراق

دلتنگی شهید کاظمی برای رفقای شهیدش

شرور مسلح با شلیک پلیس زمین‌گیر شد

تهران تعطیل شد

کیفرخواست پرونده کوروش کمپانی در دادسرای تهران صادر شد

«وبا» قاتل خاموش تابستان

تکلیف امتحانات دانشگاه آزاد مشخص شد

آل‌کثیر به استقلال، بمب از جناح مخالف!

طغیانگر فوتبال به خانه برگشت!

ستاره‌ام را با 100 میلیون یورو هم نمی‌فروشم

اقدام مهم ژاوی برای انتقال به چلسی

چین 3- کوبا 2؛ شگفتی بزرگ در روز آخر لیگ ملت‌ها

مهاجم سابق استقلال به ذوب‌آهن پیوست

ایران- بلغارستان؛ برای یک پایان خوش بجنگ

تحلیلگر سابق سیا: آمریکا، ایران را در مذاکرات فریب داد

گزارش الشرق الاوسط از پشت پرده تماس‌های مکرر وزیر خارجه مصر برای حل و فصل پرونده هسته‌ای ایران

تیراندازی به سمت خانواده همسر سابق؛ یک‌‎ نفر کشته شد

حادثه مرگبار در آب‌های اندونزی؛ کشتی مسافربری طعمه آتش شد

آمار عجیب ابتلای ایرانی‌ها به آلزایمر؛ هر 7 دقیقه یک نفر!

کانادا 3- اوکراین یک؛ همه چیز به نفع ایران

ستاره سپاهان جدا شد!

زوجی مخوف که سری آ و اروپا را تهدید می‌کند