عصر قم

آخرين مطالب

مشاور پزشکیان: ما می‌توانیم در هنگام جنگ نیز مذاکره را ادامه دهیم اما... گفتگو

مشاور پزشکیان: ما می‌توانیم در هنگام جنگ نیز مذاکره را ادامه دهیم اما...
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایرنا / مشاور رئیس‌جمهور در امور احزاب و تشکل‌ها، مصاحبه دکتر پزشکیان با «تاکر کارلسون» خبرنگار آمریکایی را جسورانه، هوشمندانه و در جهت دفاع از منافع ملی توصیف کرد و گفت: ما به دنبال جنگ نبودیم و نیستیم، جنگ به ما تحمیل شد. ما در حال مذاکره بودیم که هدف حمله قرار گرفتیم و به قول آقای رئیس‌جمهور، مذاکره نوعی مبارزه است.
«نورالدین آهی» در گفت‌وگوی اختصاصی با ایرنا ضمن تسلیت ایام شهادت سید و سالار شهیدان حضرت امام حسین (ع) و همچنین شهادت جمعی از فرماندهان، دانشمندان و مردم عزیز ایران، به شعار رئیس‌دولت چهاردهم پیش از انتخابات ریاست جمهوری اشاره و تصریح کرد: دکتر پزشکیان پیش از ورود به عرصه انتخابات چند شعار اساسی داشت که امروز شاهد تحقق حداکثری برخی از این شعارها هستیم؛ یکی از این شعارها «وفاق» بود که در آن زمان مورد نقد بسیاری از دوستان و جریانات سیاسی واقع شد ولی تجربه یک سال گذشته نشان داد، شعاری که رئیس جمهور آن روزها انتخاب کرده بود، انتخابی هوشمندانه و مدبرانه بوده است.
مشاور رئیس‌جمهور در امور احزاب و تشکل‌ها با تاکید بر اینکه وفاق یعنی انسجام ملی و وحدت بر مبنای منافع ملی، گفت: در جنگ ظالمانه‌ای که از سوی رژیم صهیونیستی و آمریکا بر ایران اسلامی تحمیل شد، وحدت ملی جنبه عملی به خود گرفت و انسجام ایجاد شد چرا که مردم احساس کردند دولتی که انتخاب کردند از جنس خودشان است. دکتر پزشکیان در این جنگ نشان داد که از جنس مردم است و در صحنه حضور دارد.
بازار
درس بزرگ مردم به دولت و حاکمیت در جنگ 12 روزه
وی با تاکید بر اینکه انسجام و وحدت ملی زمانی محقق می‌شود که مسئولان نیز همگام با مردم باشند، افزود: مردم در این ایام درس بزرگی به ما دادند، همان‌ها که در بسیاری از موارد گله‌مند بودند. البته در فضای رسانه‌ای به‌ویژه از جناح اصولگرا، می‌بینیم که به عنوان مثال برخی به حضور خانم‌های بی‌حجاب در تشییع پیکر شهدا انتقاد می‌کنند، این درحالی است که دولت این مساله را درک کرده بود. در همان مراسم تشییع شهدای اقتدار کشور، برغم اعلام نیروهای امنیتی، رئیس‌جمهور پزشکیان گفت که «من در کنار مردم هستم و همگام با آن‌ها قدم برمی‌دارم.» بنابراین، می‌بینیم که شعارهایی که رئیس‌جمهور مطرح کرده، چقدر هوشمندانه و همگام با مردم بوده است.
آهی ادامه داد: کشورمان روزهای سختی را پشت سر گذاشت، دشمن تصور می‌کرد که مردم ناراضی و گله‌مند هستند و انتظار آشوب های خیابانی داشت. 51 درصد مردم در انتخابات شرکت نکرده بودند، اما دشمن نمی‌دانست که با چه مردم نجیبی مواجه است. مردم ایران، تمدن‌ساز هستند و هرگز وطن خود را رها نمی‌کنند و این عدم شناخت نسبت به مردم ایران، اشتباه استراتژیک و راهبردی دشمن بود. در این شرایط بسیاری از افرادی که به‌دلیل عملکردهای نادرست داخلی نیز به خارج رفته بودند، مردانه‌تر از برخی داخلی‌ها در دفاع از ایران عمل کردند.
مشاور رئیس‌جمهور در امور احزاب و تشکل‌ها تاکید کرد: اکنون این وظیفه ماست که قدر این مردم را بدانیم و از آنان پاسداری کنیم و حرفشان را بشنویم. برخی جریانات ملت‌گرایی را زیر سؤال می‌برند. وقتی در مورد تمدن و هویت ایرانی صحبت می‌کنیم این اصطلاحات را زیر سوال می برند، این درحالی است این کلمات ارزش آن افراد را زیر سؤال می‌برد. ما تمدن بزرگی داریم و در این جنگ ثابت کردیم که ارتباط بین مردم و حاکمیت دوسویه است؛ شرط اول حضور مردم در صحنه است و شرط دوم، حضور حاکمیت.
مردم چه در داخل ایران و چه کنشگران سیاسی و اجتماعی خارج از کشور، نشان دادند که برای وطن خود از همه چیز می‌گذرند. امروز دولت و حاکمیت نیز باید ثابت کنند که برای مردم سرشان را می‌دهند و اگرچه ما اکنون در مرحله آتش‌بس هستیم، اما به نظر می‌رسد که این مرحله بسیار حساس‌تر و مهم‌تر از ایام جنگ است. ما باید این انسجام ملی و اتحادی که بین مردم وجود دارد و همراهی مردم با دولت و حاکمیت را بیش از پیش حفظ و تقویت کنیم.
وی با اشاره به حضور حداکثری احزاب و تشکل‌ها در تقویت انسجام و حاکمیت ملی، نظام و دولت، اظهار داشت: بسیاری از کسانی که زمانی مذاکره را نفی می کردند و آن را قبول نداشتند و دنبال جنگ بودند وقتی که جنگ اتفاق افتاد موضع نگرفتند. آتش بس کنونی با درایت مسئولان ارشد نظام اتفاق افتاده است و شخص رئیس جمهور نیز قویاً دنبال این موضوع است. آتش‌بس به معنای صلح نیست، بلکه مرحله‌ای از اتفاقاتی است که باید بتوانیم بازخوردی از نظام بین‌الملل و از شرایط داخل داشته باشیم.
مواضع رئیس‌جمهور در مقابل خبرنگار آمریکایی هوشمندانه بود
آهی بیان کرد: برخی از دوستان بعضی از سخنان و مواضع رئیس‌جمهور در مصاحبه اخیر با خبرنگار آمریکایی را نقد می‌کنند، اما آیا این افراد نمی‌گویند که ما ولایت‌مدار هستیم؟ بسیاری از افرادی که نقد می‌کنند، خود را ارزشی و ولایت‌مدار می‌دانند. اما هنگامی که رهبر انقلاب در مراسم عزاداری سید و سالار شهیدان حضرت امام حسین (ع) از مداح می‌خواهد که درباره وطن و ملت ایران شعر بگوید، این چه پیامی را در ذهن متبادر می‌کند؟ آقای رئیس‌جمهور در تمام بخش های مصاحبه‌اش با «تاکر کارلسون» جسورانه و هوشمندانه از منافع ملی ایران دفاع کرد. ما اهل جنگ نبودیم، بلکه جنگ به ما تحمیل شد. ما در حال مذاکره بودیم و به قول آقای رئیس‌جمهور، مذاکره نوعی مبارزه است. ما حتی می‌توانیم در سخت‌ترین شرایط جنگی نیز مذاکره کنیم، زیرا مذاکره برای منافع ملی ایران است. ما از مذاکره هراسی نداریم.
میدان و دیپلماسی مکمل یکدیگر هستند
مشاور رئیس‌جمهور در امور احزاب و تشکل‌ها گفت: در نگاه دکتر پزشکیان، میدان و دیپلماسی هیچ تضادی با یکدیگر ندارند و در یک راستا و مکمل یکدیگر هستند. ما در جنگ از منافع ملی خود دفاع می‌کنیم و در مذاکره نیز به دنبال حفظ منافع ملی خود هستیم و لذا هیچگاه مذاکره را رد نکرده‌ایم. اما وقتی در حین مذاکره، دشمن میز را منفجر می‌کند، اعتمادمان نسبت به دشمن سلب می‌شود.
وی افزود: چه در مذاکره و چه در جنگ، تنها مطالبات مردم و منافع ملی مدنظر دولت است و از همین روست که دولت بین میدان و دیپلماسی، نه تنها هیچ تضادی نمی‌بیند بلکه آن‌ دو را در یک هم‌راستا می‌دانیم. ما می‌توانیم در هنگام جنگ نیز مذاکره را ادامه دهیم، اما ورود ما به عرصه مذاکره نیز شرایطی دارد که همگی در راستای منافع ملی و حفظ حقوق ملت ایران است.
احزاب از ظرفیت خود برای احقاق حقوق و بیان مظلومیت ملت ایران استفاده کنند
آهی با اشاره به ظرفیت احزاب و تشکل‌ها برای حفظ انسجام ملی، تاکید کرد: احزاب در این جنگ تحمیلی 12 روزه نشان دادند که اولویت آن‌ها ایران است. بسیاری از احزاب اصلاح‌طلب برای حفظ تمامیت ارضی و اقتدار ایران بیانیه‌های گوناگونی صادر کردند. خانه احزاب و جمع کثیری از احزاب و تشکل های سیاسی اصولگرا و اعتدالی نیز بیانیه‌هایی صادر کردند، اما این موضوع کافی نیست. ما باید بتوانیم به واسطه احزاب، دیپلماسی سیاسی در سطح بین‌المللی ایجاد کنیم. یعنی احزاب ما باید بتوانند با احزاب ریشه دار و قدرتمند دنیا تعامل کنند و از این ظرفیت برای بیان مظلومیت و حقانیت ملت ایران استفاده کنند.
وی با انتقاد از فعالیت کمرنگ تشکل‌ها پس از انقلاب اسلامی، تصریح کرد: متاسفانه در طول این سالها بخش خصوصی کمتر مورد توجه قرار گرفته است. در این 12 روز، بخش خصوصی و تشکل‌های مختلف، از جمله اتاق بازرگانی و اتاق اصناف، دست به دست هم دادند و به مردم کمک کردند تا فضایی ایجاد شود که اعتماد و انرژی مثبت را به وجود آوردند. جوانان تحصیل‌کرده و تأثیرگذار که معمولاً دیده نمی‌شوند، در این تشکل های صنفی و تخصصی خود را نشان دادند.
مشاور رئیس‌جمهور در امور احزاب و تشکل‌ها ادامه داد: باید بتوانیم از ظرفیت تشکل‌ها در راستای دیپلماسی تشکلی استفاده کنیم، به‌ویژه با کشورهای همسایه و سپس دیگر کشورهای جهان از جمله اروپایی ها، تا تأثیر مثبتی بر فضای بین‌المللی بگذاریم. مصاحبه رئیس‌جمهور پزشکیان با خبرنگار آمریکایی اثرات بسیار مثبتی در نزد افکارعمومی آمریکایی‌ها داشت، رئیس جمهور در آن مصاحبه تلاش کرد بین ترامپ و نتانیاهو فاصله بیفتد که افتاد. قرار نیست ما اجازه بدهیم نتانیاهو، ترامپ را مدیریت کند. باید سیاست‌های رسانه‌ای و کنش‌های سیاسی خود را تقویت کنیم. این دیپلماسی تشکلی وقتی به مسائل رسانه‌ای و تشکل‌ها پرداخته شود و از حقانیت مردم ایران صحبت کند، می‌تواند تأثیرگذار باشد.
مدیریت کشور در جنگ تحمیلی 12 روزه شاهکار بود
آهی با بیان اینکه تمام امیدهای دشمن صهیونیست برای ایجاد آشوب‌های خیابانی بعد از تهاجم نظامی به ایران، به یاس تبدیل شد، گفت: در این مدت برغم وجود بحران جنگی، کشور به خوبی اداره و مدیریت شد. رئیس‌جمهور جلسات مختلفی با وزارتخانه‌ها برقرار و نظارت بر امور وزارتخانه‌ها با جدیت بیشتری دنبال شد و در آن 12 روز، برخلاف انتظار دشمنان، کشور با مشکل خاصی مواجه نشد.
وی افزود: عملکرد دولت در حوزه خدمات‌رسانی در جنگ شاهکار بود. شما هیچ جنگی را نمی‌توانید پیدا کنید که در این مقیاس، تأمین سوخت و مواد غذایی به این خوبی انجام شده باشد. باید از وزیر کشاورزی، وزیر نفت، وزیر راه و شهرسازی و همه عزیزانی که در سنگر اول رسیدگی به نیازهای اساسی مردم خدمت کردند تشکر کنیم.
مشاور رئیس‌جمهور در امور احزاب و تشکل‌ها سه ویژگی رئیس‌جمهور پزشکیان را «نجابت سیاسی»، «صداقت سیاسی» و «صلابت سیاسی» برشمرد و تصریح کرد: رئیس‌جمهور هیچگاه بر علیه مخالفان خود موضع نگرفته و همواره سعی داشته که مخالفان خود را نیز جذب کند و این یعنی نجابت سیاسی. دکتر پزشکیان صادقانه مشکلات را با مردم در میان می‌گذارد و واقعیت‌های موجود را پنهان نمی‌کند که این یعنی صداقت سیاسی و سوم، صلابت سیاسی است. رئیس‌جمهور همواره همگامی و همراهی با میدان را در عمل نشان داده است.
وی در توضیح صلابت سیاسی دولت چهاردهم، گفت: دکتر عراقچی بدون سروصدا، فضای دیپلماسی با کشورهای همسایه و دیگر کشورها را مدیریت کرده و موفق شده است با رایزنی ها و دیدارهای دیپلماتیک خود فشارهای گوناگونی از سوی کشورهای همسایه و دیگر کشورها به دشمنان وارد کند.
دستاورد جنگ 12 روزه، رسیدن به زبان مشترکِ کار برای وطن است
آهی با اشاره به شعار «برای ایران» که شعار محوری دولت چهاردهم بود، تاکید کرد: باید همه ما به مسئولیت‌هایمان باور داشته باشیم و آن را به مسئولیت‌های واقعی تبدیل کنیم. مسئولیت یعنی باور داشتن به اینکه تمام مدیران امروز ما باید به این باور برسند که باید برای ایران قدم بردارند.
مشاور رئیس‌جمهور اظهار داشت: دستاورد جنگ 12 روزه، رسیدن به زبان مشترکِ کار برای وطن است. امروز همه ما باید دست به دست هم بدهیم «برای ایران» و باید بسیاری از تنازعات سیاسی را کنار بگذاریم. برای منافع ملی ایران و حفظ تمامیت ارضی ایران باید قدم برداریم. مردم پای ما ایستاده‌اند و ما نیز باید پای مردم بایستیم. بعد از این جنگ 12 روزه، ممکن است با مشکلاتی مواجه شویم.
وی با اشاره به مشکلاتی که ممکن است پس از جنگ 12 روزه برای مردم ایجاد شود، گفت: هر وزارتخانه باید 2 تا سه اولویت خود پس از جنگ را در اسرع وقت برای مردم ایران شناسایی و اقدامات لازم را انجام دهد و پس از آن نیز گزارشی از اقدامات صورت گرفته ارائه کند. این گزارشات می‌تواند موجبات همبستگی بیشتر را فراهم آورد.
آهی با اشاره به نقش تشکل‌های دانشجویی در احقاق حقوق ملت ایران به ویژه پس از ترور ناجوانمردانه و شهادت اساتید و دانشمندان هسته‌ای، اظهار داشت: ما باید با تشکل‌های دانشجویی ارتباط دوگانه و همسو و تعریف‌شده داشته باشیم. باید فرصت‌هایی برای کشور ایجاد کنیم. اگر تشکل‌های دانشجویی ما فعال بودند، می‌توانستند با بسیاری از تشکل‌های دانشجویی دنیا ارتباط برقرار کنند. ما باید فضای تعاملی بین تشکل‌های داخلی و بین‌المللی ایجاد کنیم. همان‌طور که گفتم، دیپلماسی تشکلی باید شکل بگیرد. ما باید نقاط ضعف خود را شناسایی و آنها را به نقاط قوت بدل کنیم و باید بتوانیم از ظرفیت نخبگان و دانشگاهیان بهره‌برداری کنیم.
مشاور رئیس‌جمهور در پایان این گفت‌وگو در واکنش به سوالی درباره سالگرد پیروزی دکتر پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم، تصریح کرد: در شرایط سخت مردم پس از جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی و آمریکا تبریک گفتن به این پیروزی برای ما کمی سخت است. اما از یک لحاظ، تبریک می‌گوییم، زیرا این پیروزی برای ایران بود، یعنی برای انسجام، وحدت، همگرایی و همدلی. این اتفاق افتاد و من به مردم عزیزمان می‌گویم که دکتر پزشکیان و دولت چهاردهم همواره در کنار مردم هستند. در سختی‌ها کنار مردم هستند و ثابت کردند که همواره از جنس و در کنار مردم هستند و لذا خواهشمندم دریابیم که «مسعود» این روزها نیاز به حمایت دارد و او را تنها نگذاریم.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/752409/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بسته چهار سوی فرهنگ و هنر قم

سند جامع فرهنگی شهر قم در حال تدوین است

دو سد بزرگ کشور خشک شد

دو شهر خوزستان در لیست گرم‌ترین نقاط جهان!

لباس عجیب یک زن زندانی

گل چهارم فوتبال بانوان به بوتان توسط نگین زندی در دقیقه 36

ضربه آزاد تماشایی سامان قدوس در تمرین اتحاد کلباء

ادای احترام به دیوگو ژوتا در ابتدای دیدار پرستون و لیورپول

همه دلتنگ دیوگو؛ تشویق بی‌امان ژوتا توسط تماشاگران

پیچ باشگاه تراکتور با انتشار این ویدیو خبر از جذب یک بازیکن خارجی به تیمش داد

بررسی فینال جام جهانی باشگاه ها بین دو تیم چلسی و پاری سن ژرمن با قضاوت علیرضا فغانی

گل ششم تیم ملی فوتبال بانوان ایران به بوتان توسط محدثه ذلفی در دقیقه 83

گل پنجم تیم ملی فوتبال بانوان ایران به بوتان توسط زهرا قنبری در دقیقه 81

گل هفتم تیم ملی فوتبال بانوان ایران به بوتان توسط رژین تمریان در دقیثقه 85

صادق محرمی تراکتوری شد!

افزایش 55 درصدی اعتبارات دهیاری‌ها

از علائم کمبود این ویتامین حالت تهوع است

ویتامین کبد چیست؟/ 5 ویتامین برای سلامتی کبد

یادداشت یوسف پزشکیان به بهانه مصاحبه رئیس‌جمهور با تاکر کارلسون؛ ترمیم و تصحیح چهره مخدوش از ایران

پزشکیان: اگر کسی با ما مخالف بود، لزوما به معنای آن نیست که دشمن ماست

عراقچی به چین می‌رود

درخواست کمیسیون حقوقی مجلس از رئیس IPU برای محکومیت رسمی آمریکا و رژیم صهیونیستی

کتاب «انتهای کوچه مهتاب»؛ روایاتی دلنشین از زندگی امام سجاد (ع)

طوفان آتش در آمریکا

روایت حسینی‌بای از روز حمله به صداوسیما

عملیات خنثی‌سازی بقایای مهمات تجاوز رژیم صهیونیستی در مهران

دست کادرفنی تیم ملی والیبال باز شد؛ ستاره ایران برگشت

مصدومیت واقعی سث رالینز؛ برنامه‌های نویسندگان WWE در خطر جدی است

پرافتخارترین تیم‌های تاریخ جام باشگاه‌های جهان و جام بین قاره‌ای؛ رئال مادرید با اختلاف در صدر

کریستوفر انکونکو خواهان بایرن مونیخ؛ باشگاه آلمانی هنوز تصمیمی نگرفته

جنگ غول‌های اروپا بر سر خرید ستاره چلسی

ذوب‌آهن: قاضی پور با ما قرارداد دارد

این 5 نشانه در بدن را جدی بگیرید

سفیر ایران در لبنان: با هر قیمتی از جبهه حق حمایت می‌کنیم

گفت‌وگوی تلفنی احمدیان با مشاور امنیت ملی امارات

وزیر کشور پاکستان وارد تهران شد

مقام ارشد ایرانی: تلاش برای ترور رئیس‌جمهور پزشکیان بدون هزینه برای اسرائیل نخواهد ماند

میزان: نماینده سابق مجلس هیچ سند معتبری درباره ادعاهایش در برنامه تلویزیونی ارائه نکرده است

احیا 10 هزار جلد کتاب خطی در کتابخانه فاطمی قم

این مأموران قلابی خشن را می‌شناسید؟

قتل مستانه در باغ

کشف 7361 دستگاه ماینر قاچاق؛ تشکیل 805 پرونده برای متخلفان

صدور هشدار نارنجی هواشناسی برای 9 استان؛ از طغیان رودخانه‌ها تا لغو پروازها

روایت سوزناک پسر از شنیدن خبر شهادت پدر

شکنجه دختر فراری؛ از یک قدمی مرگ به زندگی بازگشت!

زندان اوین به موزه و پارک عمومی تبدیل می‌شود؟

ثبت تصاویر یک پلنگ در دماوند

عیادت مدیر کل بنیاد مازندران از مادر و همسر شهیدان آبیان در ساری

نظام‌نامه راه‌اندازی هیات‌های اندیشه‌ورز دانش‌پژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر ابلاغ شد

دیدار مدیرعامل صندوق قرض‌الحسنه شاهد و مدیرکل بنیاد فارس با خانواده‌های معظم شهدای حمله رژیم اشغالگر صهیونیستی