عصر قم

آخرين مطالب

سه شرط ایران برای مذاکره با آمریکا از زبان علی مطهری گفتگو

سه شرط ایران برای مذاکره با آمریکا از زبان علی مطهری
  بزرگنمايي:

عصر قم - خبرآنلاین / علی مطهری با اشاره به طرح استیضاح پزشکیان از سوی مخالفان دولت هم گفت: «این‌ها تندروی است. ممکن است انتقاداتی به آن مصاحبه ایشان با مجری آمریکایی وجود داشته باشد و انتظار داشته باشند که قاطع تر و تندتر صحبت کنند. ولی خود این موضوع هم با آقای رئیس جمهور قابل گفتگو است.»
«در حال حاضر پیام‌هایی را بررسی می‌کنیم که از واشنگتن در مورد از سرگیری مذاکرات دریافت کرده‌ایم» این جمله را علی لاریجانی، مشاور رهبر انقلاب، روز گذشته مطرح کرد تا پالس مثبتی را به گمانه زنی ها برای برگزاری مذاکره میان ایران و آمریکا بدهد. 
در همین راستا، علی مطهری، نائب رئیس سابق مجلس در گفت و گویی با خبرگزاری خبرآنلاین از ارائه 3 شرط برای مذاکره با آمریکا روایت کرد و گفت: «اگر ما بخواهیم بدون مطرح کردن هر گونه شرطی مذاکره کنیم، به نظرم این کار عزت مندانه ای نیست. ولی با شرایطی که عرض کردم، به نظرم مذاکره اشکالی ندارد. در آن صورت، هم ما مذاکره کرده ایم و هم عزت مردم را حفظ کرده ایم.»
وی با اشاره به طرح استیضاح پزشکیان از سوی مخالفان دولت هم گفت: «این‌ها تندروی است. ممکن است انتقاداتی به آن مصاحبه ایشان با مجری آمریکایی وجود داشته باشد و انتظار داشته باشند که قاطع تر و تندتر صحبت کنند. ولی خود این موضوع هم با آقای رئیس جمهور قابل گفتگو است.»
مشروح گفت و گوی علی مطهری، نماینده ادوار مجلس را در ادامه می خوانید؛
****************
* آقای مطهری! باتوجه به این که در یک آتش بس بین ایران و اسراییل هستیم، برخی تحلیلگران و حتی آقای پزشکیان هم از ضرورت دیپلماسی گفته اند. تحلیل شما چیست؟ باتوجه به این که یک جنگ دوازده روزه را پشت سر گذاشته ایم، آیا باید مذاکره کنیم؟
ما نباید اعلام کنیم که مذاکره نخواهیم کرد و میز مذاکره را ترک می‌کنیم. اما باید برای مذاکره، شروطی را قائل شویم. باتوجه به این حمله غافلگیرانه و ناجوانمردانه ای که انجام دادند و خسارتی که به ما وارد کردند، این که ما بدون پیش شرط وارد مذاکره شویم، با عزت و استقلال ما چندان سازگار نیست. به نظر من باید سه شرط را قرار دهیم. اولا آمریکا باید الزام غنی‌سازی صفر را کنار بگذارد. 
ثانیا ضمانتی به ایران بدهند که دوباره به تاسیسات هسته ای ما حمله نخواهند کرد و ثالثاً خساراتی را که طی این جنگ دوازده روزه به ایران وارد کردند جبران کنند. البته این خسارات را از امریکا می‌خواهیم چون ما اسراییل را کشور نمی‌دانیم و آن را به رسمیت نمی‌شناسیم و از طرفی نوچه آمریکاست. هروقت آنها این سه شرط را اجرا کردند، آماده مذاکره هستیم. ولی بدون هر گونه شرطی وارد مذاکره شدن، به نظر من با عزت ملت ایران سازگار نیست.
* پس شما مذاکره بعد از جنگ را عقلایی می‌دانید؟
بله - اما با شروطی که عرض کردم. 
اگر بدون مطرح کردن هر گونه شرطی مذاکره کنیم، به نظرم کار عزتمندانه‌ای نیست
* باتوجه به صحبت‌های آقای پزشکیان با مجری آمریکایی، برخی از نماینده‌های مجلس و چهره‌های سیاسی می‌گویند نباید مذاکره کرد. به نظر شما این که نباید مذاکره کرد بر چه اساسی است؟ آیا مذاکره کردن به معنی پذیرفتن ذلت است؟ تحلیل شما از این عدم مذاکره چیست؟
اگر ما بخواهیم بدون مطرح کردن هر گونه شرطی مذاکره کنیم، به نظرم کار عزتمندانه‌ای نیست. ولی با شروطی که عرض کردم، به نظرم مذاکره اشکالی ندارد. در آن صورت، هم ما مذاکره کرده‌ایم و هم عزت مردم را حفظ کرده ایم.
* آیا معتقدید دیپلماسی به انسجام ملی کمک می‌کند؟
دیپلماسی و گفتگو همیشه راه‌گشاست. حتی در زمان جنگ هم ممکن است برقرار باشد. ولی باتوجه به این جنگ دوازده روزه که با نفاق و فریب ترامپ و نتانیاهو بر ما تحمیل شد، مذاکره با آمریکا بدون هر گونه شرطی کار درستی نیست.
یک رئیس جمهور نمی‌تواند مانند یک فرمانده نظامی در مصاحبه‌ها صحبت کند
* در این چند روز گذشته شاهد تهدید دولت و آقای پزشکیان از سوی برخی تندروها و مخالفان دولت هستیم. باتوجه به این که تصمیم گیری درمورد مذاکره از سوی کل نظام انجام می‌شود، تحلیل شما از این تهدیدها و این که آقای پزشکیان را به عدم کفایت سیاسی متهم می‌کنند چیست؟ آیا این مخالفت تندروها با دیپلماسی، منافع ملی را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟
انتقاد آنها به آقای پزشکیان برای این است که معتقدند در مصاحبه ای که با مجری آمریکایی داشتند، ایشان ملایم برخورد کردند و باید درباره آمریکا و ترامپ، قاطع‌تر صحبت می‌کردند.
* اما درمورد مذاکره هم تهدید کردند که مجلس با دولت طور دیگری برخورد خواهد کرد.
انتقاد این افراد به لحن ملایم ایشان در آن مصاحبه است. معتقدند که باید مواضع قاطع تری در مقابل آمریکا و رئیس جمهورش می‌داشتند. اگر انتقاد آن‌ها در همین حد باشد، مسئله مهمی نیست. ولی این که بخواهند موضوع را به سمت عدم کفایت سیاسی ببرند، کار درستی نیست. رئیس جمهور به عنوان مقام رسمی کشور، مواضعی را اتخاذ می‌کند که راه دیپلماسی بسته نشود. یک رئیس جمهور نمی‌تواند مانند یک فرمانده نظامی در مصاحبه‌ها صحبت کند.
مطرح کردن طرح استیضاح پزشکیان به نفع اسرائیل است
* واکنش شما به کارزار استیضاح آقای پزشکیان و مطرح شدن عدم کفایت سیاسی ایشان چیست؟
این‌ها تندروی است. ممکن است انتقاداتی به آن مصاحبه ایشان با مجری آمریکایی وجود داشته باشد و اینکه انتظار داشته باشند که رئیس جمهور قاطع‌تر و تندتر صحبت کند. ولی خود این موضوع هم با آقای رئیس جمهور قابل گفتگو است. می‌توانند جلسه‌ای با رئیس جمهور داشته باشند و دلایل خود را مطرح کنند. نیازی به مطرح کردن مسائلی مانند استیضاح و عدم کفایت سیاسی نیست. مخصوصا در شرایط حاضر این کارها به نفع اسراییل است.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/752300/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روایتی از نحوه شهادت 2 کارمند صداوسیما در حمله رژیم صهیونیستی

منشأ اصلی گردوغبار تهران مشخص شد

گفت و گو با رکورددار صعود در فوتبال ایران

این ستاره هم عاشق پی‌اس‌جی است و هم چلسی!‏

اولین جام فصل استقلال را هاشم گرفت!

سرمربی دختران فوتبال: روحیه تیم ما استثنایی است

تمام گل های کروس در رئال مادرید

تمام گل های آلوارز در اتلتیکومادرید فصل 2024/25

لیگ ملت‌ها؛ پایان خوش آلمان در دور مقدماتی

ادعای رسانه عراقی؛ توافق بشار با تراکتور!

سکته‌های مغزی مکرر می‌توانند به زوال عقل عروقی منجر شوند

حمله رسایی به عراقچی: چرا سفیر فرانسه را هنوز از راه نرسیده پذیرش می‌کنید!؟

صادق خرازی: اگر جنگ 12 روزه ادامه پیدا می‌کرد، می‌توانست موجب از بین رفتن رژیم صهیونیستی شود

خسرو معتضد: ما یک آدم با سر و زبان مثل ظریف در سازمان ملل می‌خواهیم

کشف قطعات و ملزومات پهپاد‌های منتسب به عوامل رژیم صهیونیستی در پرند

غریب آبادی: در طول جنگ، هماهنگی وزارت خارجه و بخش نظامی کشور در حد اعلی بود

وزیر کشور: پاکستان با اقدام قاطعانه نشان داد با ایران دوست و برادر است

حمله چندباره اسرائیل به اطراف شیرخوارگاه آمنه؛ خروج 60 نوزاد نیم ساعت قبل از حمله!

دلیل غیبت گران‌ترین خرید تاریخ لیگ برتر مشخص شد

لیگ ملت‌ها؛ لیست تیم بحران‌زده برای هفته سوم

لیورپول همچنان در شوک: اگر نمی‌توانید، تمرین نکنید!‏

سرد کردن بیش از حد خانه در هوای گرم چه خطراتی برای سلامتی دارد؟

لفاظی تکراری نتانیاهو درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای و موشکی ایران

سرلشکر ایزدی: توان موشکی ما اعجاب کارشناسان جهانی را در پی داشت

عارف: اجازه نمی‌دهیم دشمنان از جبهه اقتصادی به کشور آسیب برسانند

رایزنی وزرای خارجه روسیه و چین درباره مناقشه میان ایران و اسرائیل

معرفی سه برگزیده جشنواره داستانک در قم

دو خط کتاب/ آن ها از زندگی چی میفهمند؟

زمان ثبت‌نام زائران اربعین در سامانه سماح اعلام شد

دستور پزشکیان برای تشکیل کارگروه تخصصی مقابله با گردوغبار

صحنه‌های آخرالزمانی از گرما و آتش در «روستوف» روسیه

سقوط یک هواپیما در لندن

قرارداد قایدی 4 سال با اتحادکلباء تمدید شد

ادعای مدافع برزیلی: نمی‎‌خواستم برای ایتالیا بازی کنم

دو ستاره استقلال به ترکیه رفتند

رونمایی از بمب جدید فجری‌ها؛ فرشید اسماعیلی

مهاجم سابق پرسپولیس در ذوب آهن

گل اول لیورپول به پرستون توسط بردلی در دقیقه 33

گل دوم لیورپول به پرستون توسط داروین نونیز در دقیقه 53

گل اول پرستون به لیورپول توسط لیندسی در دقیقه 83

گل سوم لیورپول به پرستون توسط خاگپو در دقیقه 88

جشنواره گل بانوان فوتبالیست ایران در آسیا

مدافع تیم ملی در تبریز؛ محرمی بین پرسپولیس و سپاهان، تراکتور را انتخاب کرد

تایید یک مورد مرگ ناشی از طاعونِ ریوی در آمریکا

پناهیان: در جنگ 12 روزه هیمنه استکبار بیش از پیش فرو ریخت

جبلی: 11 موشک به ساختمان شیشه‌ای صداوسیما در حمله رژیم صهیونیستی، شلیک شد

حدادعادل: اسرائیل پس از مواجهه با موشک‌های ایران، به حامی بزرگ خود پناه برد

بسته چهار سوی فرهنگ و هنر قم

سند جامع فرهنگی شهر قم در حال تدوین است

دو سد بزرگ کشور خشک شد