مرمت و احیای کتب خطی و چاپ سنگی در کتابخانه فاطمی
فرهنگی
بزرگنمايي:
عصر قم - کتابخانه فاطمی مرکزی فعال در مرمت و بازسازی نسخههای خطی و سنگی است؛ جایی که آثار ارزشمندی تا 500 سال قدمت، با دستان استادانه صحاف با تجربه این کتابخانه احیا و به چرخه مطالعه بازمیگردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، صحاف کتابخانه فاطمی، از فعالیتهای مستمر و تخصصی در حوزه مرمت کتابهای خطی، سنگی و اسناد تاریخی در یکی از قدیمیترین کتابخانههای قم، خبر داد.
محمد اسماعیلی، گفت: در کارگاه صحافی و مرمت کتابخانه، آثار آسیبدیده بهویژه نسخههای خطی که با مشکلاتی نظیر اسیدیشدگی، موریانهزدگی یا پارگی مواجه هستند با دقت بالا و کمترین هزینه ممکن بازسازی میشوند.
وی افزود: کتابهای خطی نیز در همین محل نگهداری میشود و آثار آن پس از مرمت، به بخشهای مورد نیاز بازگردانده میشوند. برخی کتابهای خطی بسته به میزان آسیب و مراحل لازم مانند دوخت، آفتزدایی و جلدسازی، نیازمند یک تا دو ماه کار مداوم هستند تا مجدداً قابل مطالعه شوند.
به گفته این استاد صحافی، این کتابخانه ماهانه حدود 8 تا 20 جلد از کتابهای خطی و 20 تا 25 جلد از کتابهای سنگی را مرمت و تحویل میدهد. کتابهای چاپی نیز که در جریان استفاده روزمره دچار آسیبهای جزئی میشوند، پس از بررسی به بخش صحافی منتقل شده و در صورت نیاز بازسازی و طلاکوبی میشوند.
اسماعیلی با اشاره به اهمیت پرورش شاگرد در این هنر تخصصی گفت: کار صحافی صرفاً به مطالعه محدود نیست بلکه نیاز به تجربه، استمرار و مهارت دارد. قدیمیترین کتاب خطی مرمتشده در این مرکز، اثری 500 ساله منسوب به شیخ طوسی است و جدیدترین اثر نیز مربوط به قرآن دستنویسی از 100 سال پیش است.
-
جمعه ۲۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۷:۲۸
-
۸ بازديد
-

-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/751600/