عصر قم

آخرين مطالب

هشدار طب ایرانی درباره آلودگی هوا و توصیه‌هایی برای پیشگیری از آسیب‌ها گفتگو

هشدار طب ایرانی درباره آلودگی هوا و توصیه‌هایی برای پیشگیری از آسیب‌ها
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایسنا / مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت کیفیت هوا و تاثیر آن بر سلامت بدن، به توصیه‌های طب ایرانی درکاهش عوارض آلودگی هوا اشاره کرد.
دکتر نفیسه حسینی یکتا با اشاره به اهمیت هوا به عنوان یکی از شش اصل مهم سبک زندگی، بیان کرد: کیفیت هوا به طور مستقیم بر سلامت بدن تأثیر می‌گذارد. لذا قرار گرفتن در معرض هوای آلوده می‌تواند زمینه‌ساز ابتلا به بیماری‌های قلبی، ریوی و بروز مشکلاتی چون سردرد، خستگی و حتی اختلال در تمرکز شود. بنابراین رعایت توصیه‌های بهداشتی و تغذیه‌ای و اصلاح الگوی زندگی در زمان آلودگی هوا از اهمیت بالایی برخوردار است.
بازار
وی از جمله عوارض آلودگی هوا، به خشکی پوست، سردرد، عطسه، آبریزش بینی، بی‌قراری، تپش قلب، افت تمرکز، کاهش حافظه و افسردگی اشاره کرد و گفت: افرادی مانند سالمندان، بانوان باردار، کودکان، بیماران زمینه‌ای و افراد دارای ضعف ایمنی، هنگام افزایش آلودگی تا حد ممکن از منزل خارج نشوند.
حسینی‌یکتا با تأکید بر اینکه اصلاح سبک زندگی می‌تواند شدت آسیب‌ها را کاهش دهد، افزود: در این شرایط بهتر است دستگاه گوارش را تقویت و از خوردن غذاهای سنگین، چرب و غلیظ (مانندگوشت گاو، بادمجان، فرآورده‌های گوشتی، کنسروها، ماکارونی و لازانیا) پرهیز شود و به جای آن غذاهای سبک میل شود؛ همچنین از پرخوری و درهم خوری باید اجتناب شود.
او مصرف سوپ جو با سبزیجاتی مانند پیازچه، گشنیز، شوید، ریحان، اسفناج و شلغم و سالاد کاهو با هویج، روغن زیتون و آبلیمو یا آب نارنج طبیعی را پیشنهاد و توصیه کرد برای رفع یبوست و کاهش جذب سموم هوا از این مواد غذایی استفاده شود.
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل، مصرف سیب، انار ، لیمو و مغزهایی مانند گردو، بادام شیرین و فندق را برای دفع سموم از بدن مفید دانست و افزود: رایحه‌های خوش مثل لیمو، پرتقال و سیب و نیز جوشاندن ترکیب آب با گلاب یا سرکه برای پاکسازی فضای خانه مؤثر است.
وی بر اهمیت مصرف زیاد مایعات به ویژه برای افراد با مزاج خشک تأکید کرد و گفت: نوشیدن آب، شیر و آبمیوه‌های طبیعی مانند آب سیب، پرتقال، لیموشیرین و هویج در دفع سموم کمک کننده است.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، حسینی‌یکتا، خواب کافی، تغذیه مناسب و پرهیز از ورزش سنگین به‌ویژه در فضای باز هنگام آلودگی هوا را ضروری دانست و افزود: بیماران ریوی - تنفسی می‌توانند از مخلوط آب، عسل و لیموترش تازه یا بخور آب برای بهبود تنفس بهره برند. همچنین شست‌وشوی دهان و حلق با آب‌نمک ولرم کم‌شور پس از بازگشت به منزل، استفاده از ماسک در هوای آلوده، دوری از سیگار و قلیان و بهره‌گیری از طبیعت در تعطیلات آخر هفته از دیگر توصیه‌های طب ایرانی است.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/751201/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ورزش باد شدید، گرد و غبار و بارش پراکنده

آزادی 16 زندانی جرایم غیرعمد استان قم

کشف 140 میلیارد ریال لوازم یدکی قاچاق

اعمال محدودیت‌های ترافیکی پایان هفته جاده‌های مازندران

استان اصفهان با 24 هزار شهید پرچمدار ایثار در کشور است/ شهدا وحدت ملی را تقویت کردند

عملکرد درخشان کریستیانو رونالدو در لیگ عربستان 25-2024

رامین و ساپینتو اتصالی می‌کنند!

گلهای پشت پا و تماشایی لالیگا که حتما باید مشاهده کنید

بازتاب یک تحقیر جهانی؛ رئال، یک فاجعه!

ایران و‌ شاید ضلع سوم مثلث آسیایی در مرحله نهایی

رقابت جدی برای شماره یک تیم ملی زنان

زیبا و دیدنی، دریبل های جذاب فوتبال

نورگارد به آرسنال پیوست

امین اسماعیل‌نژاد: لطفا این خاطره را تکرار کن!

آخرین اخبار نقل و انتقالات فوتبال ایران

از بریس مقابل تاتنهام تا گلزنی در یورو؛ هایلایت کیفر مور، مهاجم ولزی لینک‌شده به استقلال

برنامه‌ریزی فدراسیون برای سقوط در رنکینگ فیفا!

ورزشگاه امام رضا (ع) قم به بهره برداری می‌رسد

خوردن هسته این میوه خوشمزه تابستانی ممنوع!

رئیس مجلس از ابعاد جنگ تحمیلی 12 روزه و نقش رهبر انقلاب می‌گوید

مرشایمر: در پی ضربات موشکی ایران، اسرائیل خواستار توقف جنگ شد

نماینده تهران: خطای مجدد ترامپ مساوی با ارسال تابوت متعفن افسران آمریکایی به واشنگتن دی‌سی است

واکنش محمدجواد لاریجانی به مواضع اخیر رئیس‌جمهور در خصوص مذاکره با آمریکا

کنایه ظریف به خروجی‌ها و ورودی‌های فهرست تروریستی آمریکا

دستیار پزشکیان: جنگ رژیم صهیونیستی بر دو پایه تکنولوژی و عملیات روانی استوار بود

برآورد سفر اربعین 4 میلیون ایرانی در 1404

3 فقره پرونده قتل منجر به صلح و سازش شد

زمان بازگشایی موزه‌ها و اماکن فرهنگی تاریخی کشور اعلام شد

تمام گل های جوهور دارالتعظیم در لیگ نخبگان آسیا

ریکاردو سایپنتو و یک گزینه جدید برای دروازه استقلال

جواب النصر به باشگاه‌های ترکیه؛ سادیو مانه فروشی نیست

تنها 2 مسابقه، فاصله پرتغالی‌های پاری سن ژرمن با هفتمین جام طی 7 ماه

واقعیت عجیب: رئال مادرید اندازه لیونل مسی مقابل پاری سن ژرمن شوت در چارچوب زد

جوردن هندرسون از آژاکس جدا شد

بازگشت هانسی فلیک با هدف مشخص؛ سرمربی بارسلونا تعطیلاتش را کوتاه کرد

نه یامال و نه رافینیا؛ تاثیرگذارترین بازیکن بارسلونا شخص دیگری است

9 سال گذشت؛ قهرمانی پرتغال در یورو 2016 با برتری 1-0 مقابل فرانسه در وقت‌های اضافه

مدافع ازبک استقلال: قبل از سفر به ایران با سه بازیکن صحبت کردم

صعود ایتالیا به نیمه نهایی جام جهانی 1994 با برتری 2-1 مقابل اسپانیا

ریابکوف: برای یافتن راه‌حل سیاسی برای موضوع هسته‌ای ایران تلاش می‌کنیم

اظهارات سرپرست سفارت ایران در کابل درباره وضعیت اتباع افغانستانی؛ بازگشت مهاجرین طرح یک‌شبه نبوده است

رئیس شورای اروپا: ایران امکان ازسرگیری بازرسی‌های آژانس را فراهم کند

«ای مهر رخشان» با تصویری از رهبر انقلاب رونمایی شد

المانیتور: جنگنده‌های اف-22 و اف-35 در حملات به ایران نقش داشتند

دوگین: حمله به ایران در جهت تحقق پروژه «اسرائیل بزرگ» بود

دو خط کتاب/ چرا مرا دوست نداری؟

خودروی مسروقه دست سارق را رو کرد

کمترین لمس توپ و گل توسط مهاجمان!

قدرت دختر ایرانی در جام ملت‌های فوتبال زنان

خیابانی: بازیکنان گلادیاتور و فیفا پادشاه روم هستند!