عصر قم

آخرين مطالب

عراقچی: جنگ اسرائیل علیه ایران دیپلماسی را نابود کرد؛ آمریکا می‌تواند آن را احیا کند اقتصادی

عراقچی: جنگ اسرائیل علیه ایران دیپلماسی را نابود کرد؛ آمریکا می‌تواند آن را احیا کند
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایسنا / وزیر خارجه ایران در مقاله‌ای به آمریکایی‌ها توصیه کرد «مسیر دستیابی به صلح مستلزم آن است که تصمیم‌گیران آمریکایی به این درک برسند که تنها راه پایدار، گفت‌وگوی محترمانه است نه زورگویی بی‌محابا».
«سید عباس عراقچی» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران طی مقاله‌ای در روزنامه انگلیسی «فایننشال تایمز»، به تحولات اخیر در خصوص تجاوزگری رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه ایران پرداخت که متن کامل آن را می‌خوانید.
تنها در پنج دیدار طی 9 هفته، من و «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه آمریکا، بیش از آنچه در چهار سال مذاکرات هسته‌ای ایران با تیم شکست‌خورده بایدن حاصل شده بود، پیشرفت کردیم. ما در آستانه دستیابی به یک گشایش تاریخی بودیم.
با هدف پرداختن به اصلِ اختلاف - یعنی دغدغه‌های ایالات متحده مبنی بر احتمال انحراف برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران در آینده - گفت‌وگوهایی صریح و مفصل، از جمله درباره آینده غنی‌سازی اورانیوم ایران، انجام شد. چندین راهکار بُرد-بُرد روی میز بود؛ راهکارهایی از سوی هر دو طرف و همچنین میانجی عمانی، ارائه گردیده بود.
همچنین با همان میزان اهمیت، بر پایان قطعی تحریم‌ها و مشارکت ایالات متحده در همکاری‌های اقتصادی گسترده‌ای تمرکز کردیم که می‌توانست فرصتی معادل یک تریلیون دلار را فراهم آورد. ایران آماده همکاری متقابلاً سودمندی بود که می‌توانست اقتصاد کشور را به حرکت درآورد، در حالی که اولویت رئیس‌جمهور ترامپ برای معکوس‌کردن روند صنعت‌زدایی و احیای صنایع رو به افول آمریکا — از جمله در بخش انرژی هسته‌ای — را نیز محقق سازد.
بازار
تجاوز رژیم صهیونیستی خیانتی عمیق به دیپلماسی بود
اوضاع به‌ویژه پس از تبادل مکرر پیام‌ها کاملا رو به جلو بود. اما تنها 48 ساعت پیش از ششمین دیدار سرنوشت‌ساز در عمان، رژیم اسرائیل بی‌هیچ دلیلی به کشورم حمله کرد. علاوه بر سایت‌های هسته‌ای تحت پادمان، مناطق مسکونی، بیمارستان‌ها، زیرساخت مهم انرژی و حتی زندان‌ها بمباران شدند. سلسله‌ای از ترورهای بزدلانه – از جمله قتل بی‌رحمانه استادان دانشگاه همراه با همسران و فرزندانشان - نیز انجام شد. این تجاوز وحشیانه خیانتی عمیق به دیپلماسی بود. در شرایطی که گفت‌وگوها در حال شتاب گرفتن بود، این بمباران وحشیانه پیامی روشن و صریح ارسال کرد: اسرائیل جنگ را بر حل‌وفصل مسالمت‌آمیز مسائل ترجیح می‌دهد.
رژیم اسرائیل بار دیگر به دروغ مدعی شد حملات هوایی‌اش برای جلوگیری از ساخت سلاح هسته‌ای توسط ایران انجام شده است. اما واقعیت چیز دیگری است؛ ایران به‌عنوان یکی از بنیان‌گذاران معاهده عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای (NPT)، همواره برنامه هسته‌ای خود را تحت نظارت سازمان ملل متحد صلح آمیز نگه داشته است. 
ایران، همان‌گونه که شایسته هر ملت باعزت است، در برابر تجاوز آنچنان با قاطعیت ایستادگی کرد که رژیم اسرائیل ناچار شد برای پایان آن به رئیس‌جمهور ترامپ التماس کند.
باید به‌روشنی درک شود که ایران، پس از این خطای طرف مقابل، اکنون با دوچندان احتیاط عمل می‌کند. تعهدی که تاکنون – مسئولانه - برای پرهیز از یک جنگ تمام‌عیار منطقه‌ای از خود نشان داده‌ایم، هرگز نباید نشانه ضعف تلقی شود. ما از سرزمین خود با تمام قدرت در برابر هرگونه حمله احتمالی در آینده دفاع خواهیم کرد. اگر آن روز فرا برسد، بی‌تردید توان واقعی خود را آشکار خواهیم کرد تا هرگونه توهم درباره قدرت ایران از میان برداشته شود. 
بی‌نیاز از توضیح است که پیشرفت‌های به‌دست‌آمده در پنج دور گفت‌وگوی میان ایران و آمریکا، نه از سوی ایران بلکه به دستِ «به‌ظاهرمتحد» ایالات متحده، عملاً تخریب شد. افزون بر این، تصمیم مخرب آمریکا برای تن دادن به فشارها و نقض حقوق بین‌الملل و معاهده عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای (NPT) از طریق بمباران تأسیسات هسته‌ای تحت پادمان، خود گویای همه چیز است.
چگونه می‌توانیم به تعامل جدید اعتماد کنیم؟
اکنون که ایران در روزهای اخیر پیام‌هایی مبنی بر آمادگی احتمالی ایالات متحده برای بازگشت به مسیر مذاکرات دریافت کرده، این پرسش به‌درستی مطرح است که ما چگونه می‌توانیم به تعامل جدیدی اعتماد کنیم؟ باید به یاد داشت که ایران در سال 2015 یک توافق هسته‌ای جامع با 6 کشور، از جمله ایالات متحده، امضا کرد؛ توافقی که دولت آمریکا کمتر از سه سال بعد به‌صورت یکجانبه از آن خارج شد. پس از آن نیز، زمانی که ایران با حسن نیت با آغاز دور جدیدی از مذاکرات موافقت کرد، این حسن نیت با حمله 2 ارتش مجهز به سلاح هسته‌ای پاسخ داده شد.
اگر چه ایران طبق اصول ثابت خود به دیپلماسی علاقه‌مند است، با این حال، دلایل قابل‌توجهی برای بی‌اعتمادی نسبت به ادامه گفت‌وگو با ایالات متحده وجود دارد. اگر واقعاً تمایلی برای حل‌وفصل مسالمت‌آمیز این موضوع وجود دارد، ایالات متحده باید آمادگی واقعی خود را برای دستیابی به یک توافق عادلانه نشان دهد. واشنگتن همچنین باید بداند که اقداماتش در هفته‌های اخیر وضعیت و شرایط را کاملا دگرگون کرده است.
ایرانیان هرگز تن به تسلیم نخواهند داد. ایران تمدنی چند هزار ساله است که از دل حملات و تهاجمات بی‌شمار، هر بار قوی‌تر از گذشته سر برآورده است. ما همواره صلح را ترجیح داده‌ایم؛ با این حال، همواره این ما بوده‌ایم که تصمیم گرفته‌ایم تجاوز به ملت‌مان چگونه و چه زمانی به پایان برسد. همان‌گونه که محاسبات اشتباه رژیم اسرائیل نشان داد، ایرانیان در برابر متجاوزان متحد، و یکپارچه می‌ایستند.
«اول آمریکا» به «اول اسرائیل» تحریف شده است
هرگونه مذاکره ای که در سایه جنگ برگزار می‌شود، ذاتاً بی‌ثبات است و گفت‌وگویی که در فضای تهدید دنبال شود، هرگز اصیل و واقعی نخواهد بود. برای آنکه دیپلماسی به موفقیت برسد، باید بر پایه احترام متقابل بنا شود و منافع دو طرف را تضمین کند. به همان اندازه اهمیت دارد که دیپلماسی نباید پیوسته از سوی بازیگران ثالثی که از رسیدن به راه‌حل هراس دارند، هدف تخریب و نابودی قرار گیرد. مردم آمریکا سزاوار آن هستند که بدانند کشورشان دارد به‌سوی جنگی کاملاً قابل اجتناب و بی‌دلیل سوق داده می‌شود—آن هم به‌دست رژیمی خارجی که منافع آن‌ها برایش اهمیتی ندارد. آمریکا باید بداند که این تجاوز، دانشمندانمان و دستاوردهایشان را از هر زمان دیگری برای ما عزیزتر کرده است.
وعده «اول آمریکا» که از سوی رئیس‌جمهور ترامپ مطرح شد، در عمل به «اول اسرائیل» تحریف شده است. مردم آمریکا که هزینه فدا شدن هزاران جان و به هدر رفتن هزاران میلیارد دلار از مالیات‌هایشان در منطقه ما را تجربه کرده‌اند، اکنون به‌نظر می‌رسد به اندازه کافی متوجه این روند مخرب هستند.
مسیر دستیابی به صلح مستلزم آن است که تصمیم‌گیران آمریکایی به این درک برسند که تنها راه پایدار، گفت‌وگوی محترمانه است نه زورگویی بی‌محابا.
انتخاب نهایی با آمریکاست: آیا ایالات متحده سرانجام مسیر دیپلماسی را برمی‌گزیند؟ یا همچنان درگیر جنگی خواهد ماند که متعلق به دیگری است؟

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/750767/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صعود دو مدعی دیگر یورو 2025 به یک‌چهارم نهایی

مارسکا: چه فصل درخشانی، چه تیمی دارم!‏

روشن دو استقلالی را به بهشت فرستاد!

اولین تمرین گل‌گهر بدون چند ستاره اصلی

مدیرعامل شمس‌آذر: پنجاه درصد تیم جدا شده‌اند

ستاره چلسی: پول می‌گیرم که گل بزنم!‏

طوفان رئال مادرید را زمین‌گیر کرد!

چلسی 2-0 فلومیننزه؛ آبی‌های لندن در فینال جام جهانی

مدافع تراکتور راهی چادرملو شد

خلاصه بازی فلومیننزه 0 - چلسی 2

انتخابی جام ملت‌ها؛ ورود دختران فوتبال ایران به اردن

تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه 18 تیر 1404 به افق قم

بعد از موسیالا نوبت به مصدومیت کایسدو رسید

رد جنجالی پنالتی برزیلی‌ها؛ چلسی عاشق لتسیه شد

گل دوم چلسی، بریس ژائو پدرو برابر تیم سابقش

سانحه رانندگی شدید برای مربی سرشناس

ضربه خطرناک مالو گوستو به دروازه فلومیننزه

امباپه فیکس شد؛ همه چیز آماده برای انتقام

اولین صحبت آقاسی با استقلالی‌ها

تصاویر جنجالی‌ترین لحظه زندگی ستاره پرسپولیس!

شوت کوکوریا با فاصله کم از دروازه به بیرون رفت

واکنش زیدآبادی به انتقادات از پزشکیان

تصاویری از گفتگوی عراقچی با ولیعهد عربستان

پاریس: برنامه هسته‌ای ایران حداکثر چندین ماه عقب افتاده است

اولین تمدیدی تراکتور تمرین کرد

R2 دیدنی ژائو پدرو، گل اول چلسی به فلومیننزه

کوکوریا ناجی دروازه چلسی

رئال آماده خرید جدید؛ فشار حداکثری روی بنفیکا

صحنه مشکوک، پنالتی فلومیننزه برابر چلسی رد شد!

تیاگو سیلوا به داد فلومیننزه برابر چلسی رسید

سوپرگل ستاره برزیلی چلسی و عذرخواهی از فلومیننزه!‏

تنها خروجی پرسپولیس که آرام و ساکت است

آلودگی هوا باز هم مانع آغاز تمرینات استقلال شد

کاوه رضایی یک امضا تا ادامه با پیراهن طلایی

قدم‌های بلند برای سلامتی با پیاده‌روی ژاپنی

سردار فدوی: در صورت حماقت جدید دشمنان، غافل‌گیری‌هایی برای آنها داریم

محسن رضایی: پیروزی ما این بود که معلوم شد ما به تنهایی حریف آمریکا و اسراییل هستیم

آتش‌سوزی گسترده در فرانسه فرودگاه مارسی را تعطیل کرد

امضای 50 میلیاردی برای کارت پایان خدمت محمد عمری!

شعار همیشگی چلسی؛ پیروزی به هر قیمتی!

پی‌اس‌جی به دنبال انتقام گرفتن از امباپه نیست!‏

وعده جذاب رضایی برای شمس آذر و قزوینی‌ها

جلسه مهم شبانه مدیران استقلال با ساپینتو

تغییر بزرگ در چمپیونزلیگ؛ میزبانی مهم می‌شود

سیر سلطان گیاهان زمین است و برای قلب بسیار مفید است

متکی: اسرائیل پیروز جنگ نیست، چون ترامپ درخواست آتش‌بس کرد

فرود اضطراری «بی-2» آمریکا پس از تجاوز به مراکز هسته‌ای صلح‌آمیز ایران

آغاز فعالیت مجدد بخش کنسولی سفارت روسیه در ایران

فعالیت 200 روحانی در طرح «هادیان کریمه» در دهه اول محرم

ماجرای جشن تولد گرفتن شهید حاجی‌زاده برای مادر شهیدان خالقی‌پور