عصر قم

آخرين مطالب

سید محمد خاتمی: از راه جنگ نمی‌توان به صلح رسید اقتصادی

سید محمد خاتمی: از راه جنگ نمی‌توان به صلح رسید
  بزرگنمايي:

عصر قم - انصاف نیوز / سیدمحمدخاتمی در آستانهٔ عاشورای حسینی که درس‌آموز عزت و آزادگی به همهٔ انسانها و به‌ویژه نوازنده روح ایرانی برای مقاومت در برابر بیداد بوده است با صدور پیامی ضمن ادای احترام به ملت بزرگ و هوشمند ایران تصریح کرد: “من در برابر این خردمندی و تاب‌آوری ایرانی که روح تاریخی و فرهنگی ملّت ما را همراه با رشادت و فداکاری مدافعان وطن و خدمتگزاری بی‌شائبه و بی‌منت دولت باز آفرید، سر تعظیم فرود می آورم”
رئیس جمهوری اسبق ایران تأکید کرد: تجاوز اسرائیل با حمایت آمریکا منطقه ای را که نیازمند آرامش و همزیستی و پیشرفت است، در معرض آشوبی گسترده قرار داد که آتش آن دامان همه منطقه و جهان را خواهد گرفت.
بازار
متن کامل پیام به نقل از خاتمی‌مدیا در پی می‌آید:
از راه جنگ نمی توان به صلح رسید
به نام خداوند جان و خرد
در آستانهٔ عاشورای حسینی که درس‌آموز عزت و آزادگی به همهٔ انسانها و به‌ویژه نوازنده روح ایرانی برای مقاومت در برابر بیداد بوده است، به پیشوای بزرگ ایمان و آزادی، حضرت امام حسین علیه السلام و شهیدان گرانقدر کربلا درود می فرستم و ضمن عرض ادب و احترام به ملت شریف و عزتمند ایران، به عنوان شهروندی دغدغه‌مند باز هم دربارهٔ امروز کشور و بیم‌ها و امیدهابه بیان سخنی کوتاه می پردازم.
خانهٔ ما که به شهادت تاریخ تمدن و فرهنگ، سرزمین ماندگار خرد و نوع‌دوستی و همبستگی و تاب‌آوری بوده و هست، در معرض جنگی ناخواسته و تحمیلی قرار گرفت که هم جانش را سوخت و هم زندگی و قرار ساکنانش را بی هیچ تفاوت و تمایزی به مخاطره انداخت.
تجاوز و ترور که سرشت رژیم صهیونیستی است، عریان ترین صحنه‌های آدم کشی و نقض موازین بین المللی، اخلاقی و حقوقی را در طول دوازده روز جنگ و جنایت گسترده و درازدامن در ایران به نمایش نهاد. رژیم اسرائیل با هدف فروپاشاندن یکپارچگی سرزمینی و ملّی ما، فرزندان رشید ملت، اعم از نظامیان سرافراز و دانشمندان هسته ای و انبوهی از کودکان و زنان و مردان میهن را به شهادت رساند و به مراکز دفاعی، اقتصادی و صنعتی و زیر ساختهای توسعه ملی حمله هایی گسترده کرد. خوی تجاوزگری این رژیم بیمارستان و محل کسب و کار و زندگی و زندان نشناخت، زندانی و زندانبان و رهگذر و هنرمند را با هم شهید کرد و ترادژی های جانگدازی را به تصویر کشید.
در جریان آنچه رخ داد دو مسأله روشن شد:
نخست آنکه اسرائیل جز به ویران کردن کشور ایران و زمینه سازی برای تجزیه آن نمی‌اندیشد و متأسفانه در این راه تازه، حضور گسترده سازمان تروریستی خود یعنی امکانات فنی پیشرفته و شبکه نفوذ را با کمک همه جانبه دولت مغرور آمریکا به کار گرفت و حاکمیت سیاسی را در کشور نشانه رفت.
دوم ابراز همدلی و همبستگی و هوشمندی ملت بزرگ ما بود که در سطوح مختلف اجتماعی و سیاسی و علمی و هنری و فرهنگی و مدنی در داخل و خارج ایران برای مقابله با تجاوز بیگانه و حفظ میهن و تمامیت ارضی ایران تجلّی یافت.
من در برابر این خردمندی و تاب‌آوری ایرانی که روح تاریخی و فرهنگی ملّت ما را همراه با رشادت و فداکاری مدافعان وطن و خدمتگزاری بی‌شائبه و بی‌منت دولت باز آفرید، سر تعظیم فرود می آورم؛ به روح بلند شهیدان بزرگوار درود می فرستم و به خانواده‌ها و بازماندگان عزیز همه جانباختگان این جنگ تحمیلی تسلیت می‌گویم و سلامت و سعادت ملت بزرگوار ایران به خصوص آسیب دیدگان معنوی و مادی این تجاوز آشکار را از خداوند منان طلب می کنم.
دشمن اگر چه آسیبهایی به کشور و ملّت و حکومت وارد کرد، ولی در این مرحله نه تنها به خواسته های نهایی خود یعنی به انقیاد در آوردن میهن و ملت، با نابودی زیرساختهای حیاتی کشور اعم از دفاعی و علمی و اقتصادی و سرنگونی حکومت و ایجاد آشفتگی نرسید، بلکه صدایی یکپارچه از همه ملّت و جریانها و نیروهای فعال سیاسی و مدنی شنید؛ صدایی که در پاسداری از وطن راه گم نکرد و حتی اگر اختلاف نظر در نحوه حکمرانی و رویکردهای سیاسی و اجرائی داشت، در برابر هرگونه تجاوزگری متحّد و مقتدر ایستاد.
نعمت این همدلی و هم نوایی و همبستگی را باید شکر نهاد و ضرورت آن، اکنون بیش و پیش از همه بردوش حکومت است که هوشمندانه در روند کم کردن آلام و نگرانیهای مردم و جلب رضایت نخبگان و تمام ملت و شنیدن صدای آنان، گامهای پر شتاب تر و استوارتر بردارد.
اسرائیل و آمریکا و قدرتهای بزرگ و نهادهای بین المللی هم باید دریابند که از راه جنگ نمی توان به صلح رسید و منطقه ای را که نیازمند آرامش و همزیستی و پیشرفت است، در معرض آشوبی گسترده قرار داد که آتش آن دامان همه منطقه و جهان را خواهد گرفت.
این جنگ همه جانبه نشان داد اگرچه به لحاظ امکانات نظامی و پشتیبانی های جهانی، ایران قابل مقایسه با اسرائیلِ مورد حمایت آمریکا و دیگران نبود ولی قدرت دفاعی آن متکی بر دانش و فناوری و برنامه ریزی تماماً ایرانی بود که توانست حصار بسیار امن پدافندی گنبد آهنین دشمن را در هم بشکند.
به اعتبار این موارد است که می توان قدرت خداوند مهربان و توان تاب آوارانه و جانفزای ملت را به وضوح دید و نشان دادکه ایران ماند و می ماند و توانایی عبور از بحرانهای سهمگین را دارد.
حال باید نگرانی ها و بیم ها را ازچهره ملک و ملت زدود و به جای آن افقی امن و مطمئن را به توسعه پایدار و همه جانبه گشود. برای دستیابی به این مهم امروز به رغم دشواری های متعدد و پیچیده دست ایران برای مذاکره و حل مسائل مزمن و جدید بسته نیست.
بزرگترین سرمایه کنونی ما وحدت و انسجام ملّی در دفاع از میهن و تمامیت ارضی و استقلال کشور، شکست رژیم صهیونیستی در دستیابی به اهداف شوم خود و جلب توجه افکار عمومی در منطقه و جهان به حقانیت ایران است.
ایران در فرایند ورود به گفت و گوهای ایام اخیر نشان داد که در عین هوشیاری از مذاکره منطقی و عادلانه و حتی رسیدن به راه حلهای که خواست طرف متقابل در حد معقول برآورده شود، استقبال کرده است و می کند.
حال آمریکا از یک‌سو باید گرگ زخمی و درندهٔ اسرائیل را از تجاوز مجدد و تکرار تجربه‌ای که برای منطقه و جهان و طرفین مذاکره تلخ است، بازدارد و خود نیز منطقاً به این نتیجه برسد که راهی به جز مذاکره با احترام متقابل برای دسترسی هر دو طرف به خواستهای مشروع و منافع واقعی ملّتها و کشورها وجود ندارد. دشمنان ما دیگر نمی توانند در این وهم باقی بمانند که ایران و ایرانیان را می توان از طریق جنگ نظامی و روانی و نقض حاکمیت ملّی و سیاسی تسلیم خواسته های نامشروع و تجاوزگرانه کرد.
ایران زنده بوده و خواهد بود، زنده باد ملّت ایران و گرامی باد یاد همه شهیدان این ایام و پایمردی همه زنان و مردان ایرانی.
سید محمد خاتمی
11 تیرماه 1404

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/749064/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مناسبت روز/ پنج‌شنبه، 12 تیرماه

بیش از 24 میلیارد تومان تعهدات کوتاه‌مدت پرداخت شد

24 میلیارد تومان تعهدات کوتاه‌مدت به بیمه شدگان تامین اجتماعی قم پرداخت شد

24 میلیارد تومان تعهدات به بیمه شدگان تامین اجتماعی قم پرداخت شد

اعمال محدودیت‌های ترافیکی بعد از نماز جمعه در قم

هشدار زرد تا روز یکشنبه برای قم

اعلام محدودیت‌های ترافیکی در قم

زایمان‌های طبیعی بی‌درد در قم 43 درصد شد

یامال به جهان هشدار داد!

دروازه‌بان ملوان در آستانه حضور در استقلال

همه نگرانی‌های نیکو برای پیوستن به بارسلونا

ابراهیمی: پرسپولیس نباید زمان را از دست بدهد

ادامه بحران بین لائوتارو و هاکان با وجود تماس تلفنی

واکنش لبران جیمز به درگذشت ژوتا

واکنش کریستیانو رونالدو به درگذشت دیوگو ژوتا

بیانیهٔ یوفا پس از درگذشت دیوگو ژوتا

الدحیل با بلماضی برای سپاهان استارت زد

چین در آستانه توافق با گزینه سابق نساجی!

جزییات حادثه مرگ ناگوار ژوتا

اهمیت خواب کافی برای ارتقای سلامت جسمی و روانی

مدیریت روانی کودکان در دوران جنگی!

نماینده مشهد: در مورد حملات اولیه رژیم‌ صهیونیستی موضوع نفوذ مطرح نیست

سرهنگ یمنی: صدها نفر از سران اسرائیل در حملات ایران کشته شده‌اند

کمپین اینفلوئنسر مشهور کره‌ای دربارۀ رهبر انقلاب

آماده سازی مزار شهید ایزدی(حاج رمضان) در حرم حضرت معصومه(سلام‌الله‌علیها)

اینجا آستانه اشرفیه؛ سند شفاف از جنایت اسرائیل

ماجرای نجات سرلشکر موسوی از توطئه ترور

شهید محمود باقری: خودمان را مدیون و بدهکار انقلاب بدانیم

موسویان: گروسی روابط ایران وآژانس را نابود کرد

«میشل عزیز» در کتابفروشی‌ها

پایان آدم‌ربایی 100 میلیونی در پاکدشت با عملیات پلیس

زخمی که برقلب نشست !

فیلم اعترافات 3 جاسوس موساد در ایران !

زن 88 ساله، خودش را به بال هواپیما بست

دفترچه آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی اصلاح شد

داروخانه‌ها ملزم به ارائه خدمات در ایام تعطیل شدند

تغییرات اخلاقی در کشتی فرنگی تهران

بدرود، ژوتای دوست‌داشتنی؛ منتخب گل‌های ستاره لیورپول

لحظات برتر عبدالرزاق حمدالله به بهانه پیوستن به الهلال تا پایان جام جهانی باشگاه‌ها

بی‌مهری عجیب FIVB به تیم ملی ایران

آخرین پست غم‌انگیز ژوتا چند ساعت قبل از مرگ

کپی‌برداری استقلال از بارسلونا در پوستر رامین رضاییان

طارمی جایی در برنامه‌های سرمربی اینتر ندارد

جلسه درویش و زنوزی در مورد پرونده بیرانوند برگزار شد

برانکو هنوز پاسخ پرسپولیس را نداده است؛ احتمال اتفاق جدید در روزهای آینده

محرومیت ساپینتو نصف می‌شود

مرگ ستاره ملی‌پوش پرتغال و باشگاه لیورپول در سانحه رانندگی

خرید مهم استقلال از ازبکستان نهایی می‌شود

واکنش رسمی لیورپول به مرگ دیوگو ژوتا

شیوع سیاه سرفه در ژاپن