عصر قم

آخرين مطالب

معاون وزیر کشور: دریافت پول در ازای اقامت اتباع را باطل کردیم اقتصادی

معاون وزیر کشور: دریافت پول در ازای اقامت اتباع را باطل کردیم
  بزرگنمايي:

عصر قم - همشهری / معاون اموراتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور در مورد دریافت اقامت اتباع در ازای دریافت هزینه توضیح داد: متأسفانه در سال‌های قبل، این شرایط بسیار تسهیل شده بود، اما ما در این دوره، تمام آن تسهیلات را باطل کردیم.
حضور اتباع افغانستانی در ایران محدود به برهه‌ زمانی خاصی نیست و در 4 دهه گذشته ایران بارها و بارها به پناهگاه امنی برای همسایه شرقی تبدیل شده است. نادر یاراحمدی معاون امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور در گفتگو با همشهری از پیگیری وزارت کشور برای ساماندهی اتباع غیرمجاز پرداخت.
یک شایعه وجود دارد که آن دسته از اتباعی که توانایی مالی دارند، با دادن هزینه‌هایی در ایران می‌مانند. در برخی موارد اعلام شد که فردی از اتباع، 40 میلیون تومان پرداخت کرده است و یکسال دیگر حضورش را در ایران تمدید کرد. شما تا چه حد توانسته‌اید مسیرهای غیرقانونی را مسدود کنید؟
نه تنها برای افغانی‌ها؛ بلکه برای تمام خارجی‌ها شرایطی در کشور وجود دارد که می‌توانند به عنوان سرمایه‌گذار در ایران بمانند و اقامت بگیرند. دفتر سرمایه‌گذاری خارجی وزارت اقتصاد و امور دارایی شرایطی را برای این کار فراهم کرده است. متأسفانه در سال‌های قبل، این شرایط بسیار تسهیل شده بود اما ما در این دوره، تمام آن تسهیلات را باطل کردیم، به عنوان مثال در گذشته 100 میلیون تومان پرداخت می‌کردند که بتوانند در کشور ما از اقامت‌های موقت استفاده کنند، ما تمام این روش‌ها را باطل کردیم و حتی به افرادی که پول پرداخت کرده بودند، اعلام کردیم که می‌توانند پولشان را پس بگیرند.
یعنی یک تاجر افغان نمی‌تواند در ایران سرمایه‌گذاری کند؟
اگر این افراد خواهان سرمایه گذاری در ایران هستند، در قدم اول باید حضورشان در کشور قانونی باشد، یعنی با گذرنامه وارد کشور شده باشند. ما نمی‌توانیم به یک فرد غیرمجاز اجازه اقامت بدهیم. در سال‌های گذشته، افغانستان شرایطی نداشت که این افراد بتوانند گذرنامه دریافت کنند و تنها یک عده کمی گذرنامه گرفتند. اگر الان فردی بخواهد از این گزینه استفاده کند، در سایت وزارت اقتصاد و اموردارایی میزان سرمایه‌گذاری که باید بکنند، مشخص است. در حال حاضر مبنای ما این است که حضور اتباع در کشور قانونی باشد، به این سمت حرکت می‌کنیم که افراد تنها با داشتن گذرنامه و روادید اجازه حضور در ایران را دارند. آن دوره که به دلیل شرایط سخت در افغانستان، ما به این افراد کارت‌های اقامت بدون اسناد هویتی می‌دادیم، تمام شد.
ما 40 سال است که میزبان افغان‌هایی هستیم که در بحران‌های مختلف کشورشان به ایران آمدند، آیا مشخص است که ایران چند میلیون افغانستانی را در این 4 دهه به عنوان مهمان پذیرفته است؟
اگر تعداد نفراتی که در کشور ما چند بار آمده‌اند و رفته‌اند را لحاظ کنیم، به آماری بیش از جمعیت فعلی افغانستان می‌رسیم. جمعیت افغانستان نزدیک به 40 میلیون نفر است، ما بیش از این آمار را در 40 سال گذشته به عنوان مهمان پذیرفته‌ایم. این رقم شامل مجموع افرادی است که به صورت کوتاه مدت و بلندمدت در ایران خدمات دریافت کرده‌اند.
آیا کشوری در جهان وجود دارد که 40 سال میزبان اتباع غیرمجاز باشد؟
هیچ کشوری به صورت مستمر اینگونه نبوده است. عمده هزینه پرداخت شده برای این افراد، از سوی خود مردم بود. مردم جلوتر از دولت کار کردند. ناگفته نماند که اتباع هم مانند ایرانی‌ها از یارانه سهمی دارند. با توجه به اینکه مردم به هیچ وجه قبول نمی‌کنند تا اتباع از یارانه‌ آنها استفاده کنند،‌ ما به دنبال اصلاح این شرایط عجیب هستیم.
سرانه مصرفی در حوزه انرژی،آموزش و بهداشت یک تبعه افغانستانی چقدر است؟
مسئولیت پرداخت یارانه‌ها به مردم بر عهده بنده نیست اما براساس بودجه 1404 باید گفت که هر ایرانی بیش از 200 هزار تومان هر ماه به عنوان یارانه نان دریافت می‌کند و اتباع افغان هم همین میزان یارانه را می‌گیرند؛ نه اینکه به شکل مستقیم برای اتباع چنین یارانه‌ای اختصاص داده شود ولی شرایط به گونه‌ای است که اتباع از این یارانه‌های مختلف مانند انرژی، حمل ونقل و... بهره‌مند می‌شوند.
یارانه مدارس دولتی هم شامل می‌شود...
بله! تمام اتباعی که دانش آموز هستند، بدون اینکه پولی پرداخت کنند از این یارانه برخوردار می‌شوند. ما از دولت درخواست کردیم که آموزش برای اتباع رایگان نباشد و امیدواریم که هیئت وزیران این را مصوب کند.
* رهبرانقلاب در تمام سال‌هایی که افغانستان در جنگ به سر می‌برد، خواهان ثبت نام دانش آموزان اتباع مانند دانش آموزان عادی در مدارس بودند ولی الان شرایط بحرانی تمام شده است و امکان بازگشت اتباع به افغانستان وجود دارد...
من بسیار متأسفم که دختران در کشور افغانستان بیشتر از 6 کلاس نمی‌توانند ادامه تحصیل بدهند. این موضوع تحصیل دختران یکی از نکاتی است که شاید بازگشت آنها را به کشورشان سخت می‌کند، برای این موضوع هم ما اعلام آمادگی کردیم که آموزش از راه دور را انجام دهیم.
در مورد این موضوع بیشتر توضیح می‌دهید؟
امسال تلاش کردیم تا کسانی امکان ثبت نام در مدرسه را داشته باشند که یک سند هویتی قانونی مانند گذرنامه یا آنچه ما در اختیارشان گذاشته‌ایم، داشته باشند. افراد غیرمجاز دیگر نمیتوانند از خدمات آموزشی و بهداشتی ما بهره‌مند شوند. این شرایط برخی خانواده‌ها را نگران کرده است، چرا که دختران آنها به طور مشخص نمی‌توانند، بیش از کلاس ششم را ادامه دهند.
در مورد دانش آموزان افغان دختر آماری دارید؟
در برخی از مقاطع 52 درصد دانش آموزان اتباع، دختر و 48 درصد پسر هستند. نزدیک به 700 هزار دانش آموز افغانی در ایران حضور دارند و اگر این طرحی که برای بازگشت اتباع غیرمجاز پیگیری می‌کنیم، به نظرم میزان دانش آموزان اتباع، نصف خواهد شد و به این ترتیب 350 هزار دانش اتباع در ایران باید باقی بمانند. ما آمادگی داریم تا افرادی که به افغانستان برمی‌گردند را تحت پوشش آموزش از راه دور قرار دهیم.
شما در صحبت‌هایتان اشاره کردید که به جز گذرنامه، سند دیگری به اتباع می‌دهید، این سند چیست؟
افرادی که در گذشته نمی‌توانستند گذرنامه دریافت کنند، به آنها کارت اقامت دادیم، این کارت‌ها هم سند هویتی است. افرادی که دارای شرایط خاص بودند، می‌توانستند این کارت را دریافت کنند، در حال حاضر ما دیگر این کارت‌های اقامت را صادر نمی‌کنیم و پناهنده هم قبول نمی‌کنیم. در گذشته این کارت‌های اقامت داده شد و نزدیک 770 هزار نفر پناهنده در ایران حضور دارند، این افراد در سازمان‌های بین‌المللی مانند کمیساریای عالی پناهندگان ثبت نام شده‌اند و به عنوان پناهنده شناخته می‌شوند. این اسناد در کنار گذرنامه‌هایی که در سال‌های مختلف صادر و اقامت در آن درج شده است، سندهایی هستند که دانش آموزان می‌توانند مورد استفاده قرار بدهند و ثبت نام کنند.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/747596/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انجام زایمان بی‌درد در مراکز درمانی قم

دیدار با خانواده جانباز شهید بهادری در قم

اهدای خون در روز‌های تاسوعا و عاشورا در قم

تدابیر طب ایرانی برای عبور سالم از روزهای داغ

سفر به عتبات بدون محدودیت جریان دارد

وضعیت هوای تهران نارنجی و آلوده است

3 کشته و 14 مصدوم در تصادف زنجیره‌ای جاده گناباد به قاین

ماجرای زورگیری های باند مخوف «موبوکسوری»

بارسلونا قاتل هلندی‌اش را می‌خواهد

پیشکسوت فوتبال: پرسپولیس دچار شوک روحی شده است

افشاری: با IOC برای اعزام کاروان ایران به یونیورسیاد مکاتبه کردیم

ابراهیمی: جذب مربی خارجی برای پرسپولیس اشتباه است

کعبی: در تعریف کردن خسیس هستم اما بیفوما بازیکن تاثیرگذاری بود

رستاخیز غیرمنتظره بهترین دروازه‌بان جهان

استارت الدحیل برای دیدار با سپاهان

مدیر باسابقه فوتبال با سمت جدید برگشت

آیا بی دردی وجود دارد؟

روزنامه صهیونیستی مدعی همکاری عربستان در جنگ علیه ایران شد

میرسلیم: خود مردم با هوشیاری پیام‌رسان‌‌های بیگانه را کنار بگذارند

نماینده مجلس: خانواده های شهدای جنگ 12 روزه از گروسی شکایت کنند

حمید استیلی: قرارداد کارتال با توافق و بدون دریافت غرامت فسخ شد

یک رقیب بزرگ برای سردار آزمون

یوسف‌زاده: تیم ملی بسکتبال باویلچر بانوان 2 سال رها شده است

بازسازی ورزشگاه آزادی به 30 درصد رسید

راکیتیچ خداحافظی‌اش را تکذیب کرد!‏

نویدکیا نمی‌خواهد به سرنوشت کی‌روش دچار شود

رونی کلمن در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد

شروط ژسوس مانع از توافق نهایی با النصر

جباری: کارتال از مدت‌ها قبل قصد جدایی داشت

بزرگداشت شهدای حمله به اوین در مصلای تهران

تداوم تعطیلی موزه‌ها؛ آمارهایی از اسکان آسیب دیدگان جنگ در هتل‌ها

درگیری خانوادگی در ایلام دو کشته بر جا گذاشت

اولین اظهارات خرید جنجالی الهلال

کارهایی که می‌توان برای بهبود نارسایی قلبی انجام داد

واکنش شیخ عیسی قاسم به تهدیدات ترامپ علیه رهبر انقلاب

تصویری از فرمانده جدید هوافضای سپاه در مراسم حسینیه امام خمینی(ره)

رایزنی کایا کالاس و وانگ یی درباره ایران

حمله گالا به قلب اینتر؛ پیشنهاد رسمی برای یان زومر

خشم آلمان از شوخی عجیب تن‌هاخ با کوانسا

واکنش سرد رئال مادرید به رئیس جدید داوران اسپانیا

سه شنبه، میعادگاه پرسپولیس و خیبر!

مویزه کین وسوسه نمی‌شود؛ بی‌توجهی مهاجم فیورنتینا به پیشنهاد سنگین القادسیه عربستان

ارائه خدمات به خانواده شهدا رسالت سنگینی بر دوش ماست

انتصاب مدیرکل اشتغال و کارآفرینی بنیاد شهید و امور ایثارگران

تقدیر مدیرکل ارتباطات و مراجعات از تلاش‌های همکاران در پاسخگویی به ایثارگران از طریق خدمات سامانه تلفنی 1616

ترکیب جادویی برای درمان درد زانو

مکان‌ها هم مزاج دارند

وزارت خارجه آمریکا: ایران فوراً با آژانس همکاری کند

واکنش عراقچی به اظهارنظر اخیر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا

پزشکیان: دولت با همه ظرفیت‌ها در مسیر جبران خسارت مردم در جنگ تحمیلی گام بر می‌دارد