عصر قم

آخرين مطالب

ادعای کمک 100 میلیاردی وزارت نفت دولت رئیسی به مدرسه علمیه غلامرضا قاسمیان اقتصادی

ادعای کمک 100 میلیاردی وزارت نفت دولت رئیسی به مدرسه علمیه غلامرضا قاسمیان
  بزرگنمايي:

عصر قم - انتخاب / اصولاً تزریق بودجه‌های دولتی، نزد بسیاری از مراجع و چهره‌های شاخص حوزوی و نظام اسلامی، مذموم است؛ اما گویا با توسعه مدارس دینی در استان قم و سایر شهرها، وزارت نفت مسئول تأمین بخشی از نیازهای این مراکز شده است.
میز نفت در گزارشی نوشت: در دولت سیزدهم و طی سفر استانی مرحوم رئیسی به قم، تأمین مالی تعدادی از پروژه‌های این استان به شرکت ملی نفت واگذار شد از جمله کمک مالی 500 میلیاردتومانی برای ساخت، تکمیل و تجهیز مدارس دینی و حوزه‌های علمیه.
بازار


وزیر نفت هم در واکنش به این خبر گفته موضوع کمک 500 میلیاردتومانی را پیگیری می‌کند؛ اما سؤال اینجاست که چرا باید به وزارت نفت چنین تکلیفی تحمیل شود؟
محل تأمین این کمک‌ها، بودجه مسئولیت‌های اجتماعی وزارت نفت است که در سال‌های گذشته بیش از 40 هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود و هزینه‌کردش، برعهده بابک دارابی مشاور وزیر نفت است. دارابی که یکی از یادگاران دولت گذشته در وزارت نفت است، پیگیر پرداخت این مبلغ به استان قم است و مصوبات دولت گذشته را مستمسک پیگیری‌های خود قرار داده است.
حال اینکه شخص رئیس‌جمهور در حاشیه بازدید خود از نمایشگاه بین‌المللی نفت تهران، خواستار تزریق بودجه مسئولیت‌های اجتماعی در حوزه آموزشی و بهداشتی شده است به‌ویژه ساخت مدارس و خانه‌های بهداشت.


گرچه وزارت نفت، علاوه بر تأمین بودجه‌های عمرانی و عام‌المنفعه مناطق نفت‌خیز جنوب، باید به سایر استان‌ها و مراکز هم کمک کند، ولی همچنان سؤال اینجاست که حوزه‌های علمیه و مساجد چرا باید در ردیف‌های بودجه‌ای قرار بگیرند؟
بسیاری از مراجع و چهره‌های مؤثر در قم، مخالف تزریق پول دولت هستند و حتی شخص امام خمینی (ره) از همان ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، مخالفت خود را با این پدیده اعلام کرده است.
در صفحه 179 خاطرات آیت‌الله ابراهیم امینی که توسط اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده، خاطره‌ای ذکر شده که در نوع خود جالب است. مرحوم امینی در این کتاب می‌نویسد: «دو سه سال پس از پیروزی انقلاب به‌اتفاق اعضای جامعه مدرسین خدمت امام خمینی رسیدیم. من عرض کردم شما از مشکلات اقتصادی طلاب اطلاع دارید. اکنون که انقلاب پیروز شده و منابع طبیعی مانند معادن و نفت در اختیار دولت اسلامی است، و بر طبق مبانی شیعه خمس آن‌ها باید در اختیار مراجع تقلید و حوزه‌های علمیه قرار گیرد تا در راه ترویج اسلام به مصرف برسد، دستور فرمایید از این طریق مبلغی در اختیار حوزه‌های علمیه قرار گیرد تا سروسامانی پیدا کنند. امام در پاسخ فرمود: حوزه‌های علمیه و روحانیت باید همانند سابق مستقل باقی بمانند و از طریق وجوهات شرعیه اداره شوند تا در مواقع مشاهدهٔ انحراف بتوانند حرفشان را بزنند.»
آیت‌الله گلپایگانی هم یکی دیگر از مخالفان جدی این پدیده بودند. در همین کتاب و در صفحه 178 به نقل از آیت الله امینی آمده است: «من به‌اتفاق یکی از اعضای جامعه مدرسین برای نظرخواهی خدمت ایشان رسیدیم. [ایشان] فرمود: یکی از عوامل مهم این موفقیت‌ها استقلال حوزه و مراجع تقلید بوده است؛ این استقلال باید محفوظ بماند. آن‌گاه در کمال تأثر فرمود: عمر من به پایان رسیده، به شما توصیه می‌کنم استقلال حوزه را نگه دارید، وگرنه پشیمان خواهید شد.»
همه این موارد نشان می‌دهد اصولاً تزریق بودجه‌های دولتی، نزد بسیاری از مراجع و چهره‌های شاخص حوزوی و نظام اسلامی، مذموم است؛ اما گویا با توسعه مدارس دینی در استان قم و سایر شهرها، وزارت نفت مسئول تأمین بخشی از نیازهای این مراکز شده است.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/742658/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چالش‌های نوشتن رمان تاریخی

آیین سنتی نخل‌ گردانی در حرم امام رضا(علیه‌السلام)

عزاداری پرشور دیشب عراقی‌ها در حرم امام حسین(علیه‌السلام)

تصاویر جدید از خرابی‌های بیمارستان اوین در حمله رژیم صهیونیستی

مالباخته رضایت نداد، دوستانش به قتل رسیدند

سخنگوی دولت: در حمله اسرائیل به ایران 935 نفر شهید شدند

کاپیتان سیتی، جدیدترین قربانی مدافع جنجالی الهلال

گواردیولا سال وحشتناکش را دفن کرد

بخشی: هیچ گزینه‌ای برای سرمربیگری مس رفسنجان مطرح نیست

چینی: استقلال می‌تواند امسال قهرمان آسیا شود

شروع رسمی ابراهیم صادقی برای صعود به لیگ برتر

یکی از اهداف ساپینتو از دست رفت!

هشدار کاپلو : رئال شوخی بردار نیست!

سقوط ماخاچف؛ توپوریا قهرمان جدید رنکینگ UFC

منتظر بدترین نسخه جام جهانی باشید!

مجمع عمومی و سالیانه فدراسیون هندبال برگزار شد

محرومیت ساپینتو بخشیده شد

پاسخ منفی قایدی و محبی به استقلال

تاثیر ماده موثر فلفل تند بر رده‌های سلولی سرطان روده

متهم اصلی سرطان ریه در ایران را بشناسید/ علائم هشداردهنده بیماری

دوخت بیش از هزار چادر از ابتدای سال در خیاط خانه حرم بانوی کرامت

آسمان صاف همراه با وزش باد در قم

خرس قهوه‌ای دنا تلف شد

خواب‌آلودگی راننده نیسان، جان 3 نفر را گرفت

جنایت در اسلحه‌کشی نوجوان‌های دهه هشتادی

تکذیب کشف مواد منفجره در یک هیئت مذهبی

اتباع دستفروش از مترو طرد می‌شوند

مهران، کربلای کوچک ایران؛ قهرمانی که خدا آزادش کرد!

ارائه گزارشی از سیاست‌های پژوهشی دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران

جدایی هافبک استقلال قطعی شد؛ اصفهان مقصد جدید رضاوند

لودی: از پیروزی الهلال مقابل سیتی تعجب نکردم

تاکید ساپینتو؛ این سه ستاره را می‌خواهم!

وویچک شزنی بازیکن آزاد شد

دلیل غیبت عجیب ستاره ایران مشخص شد

پایان همکاری پیام و دانشگر برای لیگ بیست و پنجم

سناریوهای تکراری برای نیمکت‌های لغزان؛ مربیان نیامده می‌خواهند بروند!

لئوناردو: دو گل به سیتی تقدیم به مادر عزیزم!

فاصله 53 امتیازی امین اسماعیل‌نژاد تا صدر جدول

امروز تکلیف میزبانی پرسپولیس و استقلال معلوم می‌شود

نامه رسمی پرسپولیس برای جذب دو سرمربی خارجی

حیوانات خانگی می‌توانند منبع آلرژی‌های جدی باشند

وزرای خارجه گروه هفت خواستار ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای با ایران شدند

روایت معاون اول رئیس جمهور از جزئیات تدوین برنامه اقتصاد دوران جنگ

بازداشت یک زن و مرد اسرائیلی به ظن جاسوسی برای ایران

یوسفیان ملا: رفتار مردم در 12 روز جنگ، مشابه رفتار آنها در 12 تا 22 بهمن 57 بود

پیام کتبی عراقچی تحویل وزیر خارجه عراق شد

تخت‌ روانچی: آمریکایی‌ها هنوز پاسخی به پرسش ایران برای تضمین نداده‌اند

حسین شریعتمداری: مذاکره با آمریکا خیانت اگر نباشد، حماقت است!

نخستین فرمانده سپاه: تجزیه ایران رؤیای همیشگی غرب است

سخنگوی دولت: هیچ تاریخی برای مذاکره تعیین نشده است