عصر قم

آخرين مطالب

اجرای دوباره یک قانون بحث‌ برانگیز در داوری ایران! ورزشی

اجرای دوباره یک قانون بحث‌ برانگیز در داوری ایران!
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایسنا / در فصلی که فوتبال ایران با بحران کمبود داور روبه‌رو بود و چالش‌هایی نظیر خستگی مفرط داوران، اشتباهات پیاپی و ایرادات فنی و سخت‌افزاری بیش از همیشه به چشم آمد، دوباره قانون بازنشستگی داوران 45 ساله‌ها که در فصول گذشته منجر به رفتن علیرضا فغانی از ایران شد، مطرح شده است.
در شرایطی که وضعیت داوری فوتبال ایران هر فصل درگیر حواشی بدتری نسبت به سال گذشته می‌شود، قانونی بحث‌برانگیز برای داوران باتجربه وضع شده که در فصول گذشته منجر به مهاجرت علیرضا فغانی، مطرح‌ترین داور تاریخ فوتبال ایران و یکی از بهترین داوران فعلی فوتبال جهان به استرالیا شد. حالا این قانون که مانع از قضاوت داوران بالای 45 سال می‌شود، با وجود انتقاداتی که پس از مهاجرت علیرضا فغانی و خداحافظی چند داور مطرح دیگر فوتبال ایران به دنبال داشت، به سراغ داوران باتجربه و بین‌المللی دیگری رفته است.
بیژن حیدری و علیرضا ایلدروم جدیدترین قربانی این قانون خواهد بود. آن طور که علی خسروی، عضو کمیته داوران فدراسیون فوتبال گفته، بیژن حیدری براساس قانونی که از نظر این عضو کمیته داوران در آسیا هم اجرا می‌شود، تا دی‌ماه قضاوت خواهد کرد و پس از آن با عبور از 45 سالگی دیگر سوت نمی‌زند.
این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که قوانین فیفا هیچ‌گونه محدودیت سنی مشخصی برای ادامه فعالیت داوران قائل نیست. فدراسیون جهانی فوتبال تنها ملاک اصلی برای تداوم قضاوت در رده بین‌المللی را داشتن آمادگی جسمانی مطلوب و قبولی در تست‌های فیفا می‌داند. حتی در آسیا نیز نمونه بارز این موضوع، علیرضا فغانی است که اکنون با وجود گذشتن از مرز 45 سالگی، همچنان در استرالیا قضاوت می‌کند و جزو داوران نخبه AFC و فیفا به شمار می‌رود. اگر قانون 45 ساله‌ها در آسیا اجرا می‌شود، علیرضا فغانی 47 ساله، ما نینگ 45 ساله، مهند قاسم 45 ساله و کوک مان لیو 46 ساله چطور در لیگ نخبگان و سطح دو لیگ قهرمانان آسیا قضاوت کردند؟
حال پرسش این است: اگر بیژن حیدری یا علی‌رضا ایلدروم از نظر آمادگی جسمانی در سطح مطلوب قرار دارند و در لیست الیت قرار گرفته‌اند، چه ضرورتی برای بازنشستگی آن‌ها وجود دارد؟ آن هم در شرایطی که فدراسیون فوتبال سال‌ها نتوانسته داوران جوان را به خوبی پرورش دهد.
نکته مهم دیگر آنجاست که در شرایطی دوباره از اعمال قانون 45 ساله‌ها صحبت می‌شود که این سوال وجود دارد که آیا جلسه‌ای رسمی در کمیته داوران برای تعیین سقف سنی برگزار شده یا خیر؟ چرا تصمیم‌گیری‌هایی با این اهمیت به جای اعلام رسمی از سوی فدراسیون فوتبال، توسط یکی از اعضا در رسانه‌ها اعلام می‌شود؟
بازار
پیش از طرح چنین موضوعاتی، شاید بهتر باشد مسئولان کمیته داوران به این پرسش پاسخ دهند: آیا جایگزین آماده‌ای برای داوران باتجربه‌ای که در سالیان قبل پرورش دیده‌اند، دارند؟

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/739895/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واژگونی اتوبوس در جاده فرعی 18 کشته و زخمی بر جا گذاشت

سبقت 2 تانکر آب از یکدیگر فاجعه آفرید

سقوط پاراگلایدر جان مرد میانسال را گرفت

آخرین وضعیت انتقال زارع به پرسپولیس

گروه‌های منتخب مرحله نهایی سومین جشنواره نی‌انبان کیش معرفی شدند

آیا وقتی لیفت ابرو انجام شود نیازی به بلفاروپلاستی نیست؟

دیدار کمیسر عالی پاکستان با سفیر ایران در لندن

تصویر قاتل الهه منتشر شد؛ اعتراف به چگونگی قتل دختر بی‌گناه

اعتراض نظام پرستاری به توزیع مجوزهای استخدام پرستار

آمار زائران حج امسال اعلام شد

فعالیت مسافرکش‌های شخصی بدون مجوز قانونی ممنوع است

تمدید گابریل ماگالائش با آرسنال تا 2029

چمن ورزشگاه یادگار خارجی خواهد بود

جواهر آرژانتینی با رئال شش ساله می‌بندد!

یونس محمود به دخالت در ترکیب عراق متهم شد

ستایش فرانسوی‌ها از یامال؛ تعظیم مقابل نبوغ!

وینگر قطر: به خاطر لوپتگی ایران را بردیم

عذر هافبک محبوب موسیمانه را خواستند

برگزاری نماز عید قربان در کیش

ادامه ناپایداری‌های جوی و دریایی در هرمزگان

این صبحانه‌ها بیمارتان می‌کند

سید علی خمینی: بین ما و استکبار هیچ وقت صلحی صورت نمی‌گیرد

سردار کوثری: علت حادثه شهادت شهید رئیسی و همراهانش خطای انسانی بود

اشک‌های قاتل بی‌رحم الهه حسین‌نژاد؛ اعتراف به چگونگی قتل دختر بی‌گناه

جشن و پایکوبی تاریخی در خیابان‌های اردن

عضو هیئت مدیره باشگاه استقلال: سرمربی مشخص شد

افتادگی ابرو چیست ؟

هشدار عراقچی به 3 کشور اروپایی: ایران در برابر نقض حقوق خود، واکنشی قاطع نشان می‌دهد

اصلاحیه سفارت ایران در روسیه درباره 2 خبر

آخرین وضعیت مهار آتش‌سوزی در کارخانه شیر پاستوریزه

آخرین مهلت انتخاب رشته آزمون ارشد اعلام شد

ماستانتونو: اعجوبه‌ای که رکورد مسی را شکست

ساپینتو: کاملا آماده‌ام به استقلال بیایم

محکومیت تجاوز رژیم صهیونیستی به لبنان

مقام ایرانی: آمریکایی‌ها می‌دانند ایران هرگز توقف غنی‌سازی را نخواهد پذیرفت

واکنش یک نماینده به ادعای وزیر سابق اقتصاد علیه نمایندگان مجلس

آتش‌سوزی مهیب در کارخانه شیر پاستوریزه؛ ١٠ نفر مصدوم شدند

مناسبت روز/ جمعه 16 خرداد ماه

قهرمان المپیک به ژاپن کوچ کرد

بلفاروپلاستی تا چه زمانی برای فرد ماندگاری دارد؟

ابوترابی فرد: امروز فلسطین و غزه پرچمدار مقاومت هستند

واکنش معاون پزشکیان به قتل الهه حسین نژاد

اخاذی از مردم در لباس پلیس؛ مامور قلابی دستگیر شد

تنها گل بازی؛ گل آرژانتین به شیلی توسط خولین آلوارز

لیگ ملت‌ها: هلند انتقام ژاپن را از یک تیم دیگر گرفت!

لیگ ملت‌ها؛ آمریکا در نقش زنگ تفریح!

لوپتگی: ایران بهترین تیم گروه است؛ پیروزی مهمی کسب کردیم

ستاره 23 ساله از فوتبال عربستان به اروپا برگشت

ایران حرفی برای گفتن نداشت!

دو پله سقوط در فیفا سوغات تلخ تیم ملی از دوحه