عصر قم

آخرين مطالب

12 نکته کلیدی که باید قبل از انتخاب رشته آزمون ارشد بدانیم اقتصادی

12 نکته کلیدی که باید قبل از انتخاب رشته آزمون ارشد بدانیم
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایسنا / همزمان با آغاز فرایند انتخاب رشته پذیرفته شدگان اولیه آزمون کارشناسی ارشد سال 1404 دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، لازم است داوطلبان پذیرفته شده در مرحله اول این آزمون، برای انتخاب رشته 12 نکته ضروری این فرایند را بدانند.
نتایج اولیه آزمون ورودی مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته سال 1404 در سایت سازمان سنجش و آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org منتشر شده است و داوطلبان برای دسترسی به نتیجه آزمون خود لازم است شماره پرونده، مشخصات شناسنامه‌ای (نام‌خانوادگی و نام، شماره شناسنامه و تاریخ تولد) یا رسید ثبت‌نامی خود را وارد نمایند. دفترچه راهنمای انتخاب رشته‌های تحصیلی این آزمون که شامل شرایط، ضوابط و ظرفیت پذیرش رشته‌ها است، از شنبه 10 خرداد ماه در درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور قابل دریافت است. افراد مجاز به انتخاب رشته‌، لازم است نسبت به دریافت دفترچه راهنمای انتخاب رشته‌های تحصیلی و همچنین تکمیل فرم انتخاب رشته‌های اینترنتی موارد زیر را در نظر داشته باشندو در طول فرایند انتخاب رشته آنها را رعایت کنند.
1- متقاضیان مجاز به انتخاب رشته‌ لازم است ابتدا نسبت به مطالعه دقیق دفترچه راهنمای انتخاب رشته‌های تحصیلی اقدام نموده و با توجه به نتیجه اعلام شده در کارنامه اعلام نتایج اولیه، کدرشته محل‌های مورد نظر خود را از این دفترچه استخراج و به ترتیب علاقه مرتب نموده و پس از آن در فرم پیش‌نویس (نمونه‌ای که به همین منظور در دفترچه قرار دارد) درج نمایند و پس از اطمینان از صحت رشته محل‌های انتخابی خود، از روز یکشنبه 11 خرداد تا روز شنبه 17 خرداد با وارد کردن اطلاعات کارت اعتباری، شماره شناسنامه یا کد رهگیری که در پایان ثبت‌نام اولیه توسط سیستم به متقاضی داده شده است (درج این اطلاعات برای ورود به برنامه انتخاب رشته ضروری است) نسبت به ثبت کدرشته محل‌های انتخابی (حداکثر تا 100 کدرشته‌محل) و تکمیل فرم مذکور اقدام نمایند.
پس از تکمیل و تایید نهایی رشته‌های انتخابی توسط متقاضی، رسید توسط سیستم در اختیار وی قرار داده خواهد شد، در غیر این صورت، انتخاب رشته داوطلب تکمیل نشده است.
2- متقاضیان مجاز به انتخاب رشته قبل از اقدام به تکمیل فرم انتخاب رشته، بندهای ذیل را مشاهده می‌نمایند که در صورت علامتگذاری در یکی از این موارد به آنها اجازه انتخاب رشته داده می‌شود. هر زمان‌ مشخص‌ شود که‌ متقاضی‌ حقایقی را عمدی یا سهوی کتمان‌ نموده‌، در هر مرحله ‌(پذیرفته‌شدن‌، حین‌ تحصیل‌ ‌و ...) که باشد، از پذیرش یا ادامه تحصیل وی در مقطع جلوگیری خواهد شد. - اطلاعات فوق (معدل کاردانی و کارشناسی، رشته و محل تحصیل دوره کارشناسی و تاریخ فارغ‌التحصیلی) مورد تأیید است.
الف- در صورتی که متقاضیان بند فوق را علامتگذاری نمایند به آنها اجازه اصلاح و ویرایش معدل، دانشگاه محل تحصیل و تاریخ فراغت از تحصیل داده خواهد شد؛ پس از ویرایش این موارد و تأیید آنها، اجازه انتخاب رشته به آنان داده می‌شود.
ب- متقاضیانی که در ردیف پذیرفته شدگان نهایی قرار بگیرند و به هنگام ثبت‌نام در موسسه محل قبولی، دارای مغایرت معدل باشند با توجه به مصوبات و دستورالعمل‌های مربوط ابتدا از آنان ثبت‌نام مشروط به عمل خواهد آمد و پس از بررسی وضعیت علمی چنانچه نمره قبولی را نداشته باشند، قبولی آنان لغو خواهد شد. پس لازم است متقاضیان معدل خود را مطابق مفاد مندرج در صفحه 4 دفترچه راهنمای انتخاب رشته‌ این آزمون مورد بررسی قرار دهند تا بین معدل اعلام شده به این سازمان و معدلی که به هنگام قبولی ارائه خواهند نمود، مغایرتی نداشته باشند.
ج- چنانچه فردی در ردیف پذیرفته‌شدگان این آزمون قرار بگیرد و تا تاریخ 1404/06/31موفق به دریافت مدرک کارشناسی خود نشود قبولی وی باطل خواهد شد. بنابراین چنانچه به دلایلی احتمال فارغ‌التحصیلی خود را تا تاریخ فوق نمی‌دهد، لازم است حداکثر تا تاریخ اول مرداد درخواست انصراف از گزینش در رشته های انتخابی را به سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی http://request.sanjesh.org ارسال کند تا از گزینش نهایی حذف شود. به درخواست‌هایی که بعد از تاریخ تعیین شده به این سازمان واصل شود ترتیب اثرداده نخواهد شد و تبعات آن متوجه شخص متقاضی خواهد بود.
3- متقاضیان مجاز به انتخاب رشته مجموعه امتحانی 1152 (مجموعه مدرسی معارف اسلامی) باید توجه داشته باشند از آنجائیکه شرط ورود متقاضیان در مجموعه امتحانی مذکور به دانشگاه علاوه بر کسب نمره علمی لازم، احراز شرایط عمومی رشته مدرسی معارف اسلامی و نتیجه مصاحبه‌ای است که توسط دانشگاه معارف اسلامی انجام می‌شود، لازم است علاوه بر داشتن شرایط فوق و همچنین شرایط و ضوابط مندرج در صفحه 48 دفترچه راهنمای ثبت‌نام و شرکت در آزمون مذکور (دفترچه شماره 1)، از تاریخ این اطلاعیه حداکثر به مدت یک هفته برای طی مراحل پذیرش به درگاه اطلاع‌رسانی معاونت آموزشی به نشانی www.modaresi.nahad.ir مراجعه و ضمن ثبت‌نام در این سامانه، منتظر اعلام زمان مصاحبه از سوی معاونت مذکور باشند.
عدم ثبت‌نام در این سامانه به منزله انصراف از تحصیل در این رشته تلقی می‌شود. ضمناً در گزینش نهایی وضعیت علمی متقاضیانی که مبادرت به تکمیل فرم انتخاب رشته‌های تحصیلی اینترنتی خود در موعد مقرر ننمایند یا نتیجه مراحل مذکور از سوی معاونت مذکور به صورت منفی به این سازمان اعلام شود، مورد بررسی قرار نخواهد گرفت.
4-قبل از اقدام به تکمیل نهایی فرم انتخاب رشته خود، توضیحات و اطلاعات مربوط به محل تحصیل، نوع دوره، میزان شهریه و... همچنین اطلاعات مندرج در بخش پیوست‌های دفترچه راهنمای انتخاب رشته را مطالعه نموده و مد نظر داشته باشند.
5- سیستم انتخاب رشته، در حد امکان خطاهای احتمالی متقاضیان را در زمان انتخاب رشته اینترنتی به آنان تذکر می‌دهد (به عنوان مثال: انتخاب کدرشته محلی که متقاضی در آزمون آن شرکت نکرده یا اینکه در گرایشی از گرایش‌های مجموعه امتحانی خود مجاز به انتخاب رشته نشده است و...) لذا لازم است متقاضیان نسبت به رفع خطاهای داده شده اقدام نمایند.
6- متقاضیان مجاز به انتخاب رشته، ضروری است اطلاعیه‌های این سازمان، دفترچه راهنمای انتخاب رشته‌های تحصیلی و شرایط و ضوابط ارگان‌های بورس دهنده و مؤسساتی که به صورت شرایط خاص پذیرش می‌نمایند را به دقت مطالعه کنند.
7- متقاضیان رشته محل‌های دارای شرایط خاص ضمن مطالعه دقیق شرایط و ضوابط این رشته‌ها، توجه داشته باشند منحصراً مجاز به انتخاب حداکثر 2 کدرشته محل از این نوع کدرشته محل‌ها هستند؛ در این مورد، اطلاعیه این سازمان در خصوص معرفی شدگان چندبرابر ظرفیت و برنامه زمانی مصاحبه و سایر مراحل گزینش از طریق درگاه اطلاع‌رسانی این سازمان در تاریخ‌ 1404/03/28منتشر خواهد شد.
انتخاب کدرشته محل‌های تحصیلی دانشگاه‌های شاهد، غیرانتفاعی امام صادق(ع)، غیرانتفاعی خاتم و دانشگاه جامع امام حسین (ع) از شرط محدودیت انتخاب 2 کدرشته‌محل رشته‌های دارای شرایط خاص و بورسیه مستثنی هستند.
8- متقاضیان مجموعه‌های امتحانی 1131 (مطالعات جهان) و 1139 (مددکاری اجتماعی) که مجاز به انتخاب رشته شده‌اند، باید برای آگاهی از زمان مصاحبه علمی به اطلاعیه ای که در تاریخ 1404/03/28از طریق درگاه اطلاعرسانی این سازمان منتشر می‌شود، توجه نمایند.
9- بر اساس مصوبه یازدهمین جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی به تاریخ 1398/01/24افرادی که در مجموعه های امتحانی 1350، 1351، 1352، 1356، 1357، 1358، 1360، 1362، 1364 و 1365 در دوره‌های روزانه و نوبت دوم(شبانه) مجاز به انتخاب رشته شده‌اند و تمایل به انتخاب رشته‌محل‌های مربوط به دوره روزانه و نوبت دوم(شبانه) دارند باید در آزمون عملی و تشریحی مربوط به رشته امتحانی مربوط شرکت نمایند. متقاضیان مجاز به انتخاب رشته در دوره‌های روزانه و نوبت دوم(شبانه) برای اطلاع از زمان برگزاری آزمون‌های عملی، تشریحی و پروژه به اطلاعیه‌ای که در تاریخ 1404/03/28از طریق درگاه اطلاع‌رسانی این سازمان منتشر می‌شود، مراجعه نمایند.
برای متقاضیان سایر دوره‌ها (غیرانتفاعی، پردیس خودگردان، پیام‌نور، مجازی و دانشگاه آزاد اسلامی) آزمون عملی برگزار نخواهد شد. ملاک پذیرش در رشته محل‌های این دوره ها، نمره کل نهایی بدون احتساب آزمون‌های عملی و تشریحی حسب مورد در هر یک از کدضریب ها خواهد بود. مجازین دوره‌های روزانه و نوبت دوم(شبانه) مجموعه های امتحانی کدهای 1350، 1351، 1352، 1356، 1357، 1358، 1360، 1362 ، 1364 و 1365: در صورتی مجاز به شرکت در پروژه یا آزمون عملی خواهند بود که همزمان با انجام انتخاب رشته، علاقمندی خود را برای شرکت در پروژه یا پروژه‌ها اعلام نموده و نسبت به پرداخت هزینه فوق برای هر پروژه از طریق کارت های عضو شتاب اقدام نمایند. (متقاضیانی که علاقمندی خود را برای شرکت در 2 یا 3 پروژه اعلام می‌نمایند، باید نسبت به پرداخت هزینه برای هر پروژه به مبلغ 9/000/000 (نه میلیون) ریال اقدام کنند.
باید کدرشته‌محل‌های دوره‌های روزانه و نوبت دوم(شبانه) مربوط به هر پروژه یا آزمون عملی را در فرم انتخاب رشته خود درج نمایند. در صورتی که متقاضی نسبت به اعلام علاقمندی و پرداخت هزینه اقدام نماید ولی در تاریخ برگزاری پروژه یا آزمون عملی غایب جلسه آزمون باشد، نتیجه پروژه یا آزمون عملی برای وی به صورت نمره «0» صفر منظور شده و نمره کل نهایی متقاضی با اعمال نمره صفر «0» محاسبه خواهد شد.
10- آگاهی از اصلاحات احتمالی دفترچه راهنمای انتخاب رشته یا رشته‌های جدید تا پایان مهلت انتخاب رشته به پایگاه اطلاع‌رسانی این سازمان مراجعه کنند تا در صورت صدور اطلاعیه، از محتوای آن اطلاع حاصل نمایند.
11- آن دسته از متقاضیانی که در تقاضانامه ثبت‌نامی برای انتخاب رشته‌های دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و پیام‌نور، اعلام علاقمندی ننموده‌اند، در صورتی که حداقل نمره علمی لازم را برای انتخاب رشته‌های این دانشگاه‌ها کسب کرده باشند، در ذیل بند الف (مشخصات ثبت‌نامی) پیغامی را مبنی بر امکان انتخاب این رشته‌ها در کارنامه اعلام نتایج اولیه مشاهده خواهند نمود. لذا این دسته از متقاضیان در صورتی که علاقمند به انتخاب رشته‌های مربوط به دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و پیام نور هستند، باید پس از واریز مبلغ 800/000 (هشتصد هزار) ریال بابت اعلام هر مورد علاقمندی به رشته‌های تحصیلی دانشگاه پیام‌نور یا مؤسسات غیرانتفاعی، از طریق سیستم اینترنتی و توسط کارت‌های بانکی عضو شبکه شتاب، نسبت به اعلام علاقمندی به انتخاب این دانشگاه‌ها و مؤسسات اقدام نموده و سپس این رشته‌ها را در فرم انتخاب رشته اینترنتی درج نمایند.
12- پس از مشاهده کارنامه نتایج اولیه آزمون، آن دسته از متقاضیانی که در خصوص مندرجات کارنامه (به غیر از معدل کاردانی و کارشناسی، نام رشته تحصیلی یا نام محل اخذ مدرک کارشناسی) خود سوالی دارند، ضمن توجه به توضیحات مربوط به کارنامه که در دفترچه راهنمای انتخاب رشته و درگاه اطلاع رسانی این سازمان درج شده است، لازم است حداکثر تا تاریخ 1404/03/18منحصراً از طریق سیستم پاسخگویی اینترنتی در درگاه اطلاع‌رسانی این سازمان به نشانی http://request.sanjesh.org اقدام نمایند. لذا از متقاضیان تقاضا می‌شود از ارسال نامه پستی و مراجعه حضوری خودداری نمایند. به تمامی مواردی که از طریق دیگر یا بعد از تاریخ 1404/03/18واصل شود، ترتیب اثر داده نخواهد شد.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/739257/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ضرورت افزایش جذابیت زبان فارسی

فرمانده سپاه فومن: «جهنم» بدلیل مشکلات فنی خاموش شد

موسی غنی‌نژاد: زبان فارسی ملی است، نه تحمیلی

وداع دردناک مادر فلسطینی با فرزندش

پاسخ رئیس کومو به اینتر؛ فابرگاس هیچ‌جا نمی‌رود

از تماشای بازی‌های مسی سیر نمی‌شوم

بیانیه گل‌گهر؛ مثل برخی باشگاه‌ها نیستیم!

لیگ ملت‌ها؛ استارت مقتدرانه نماینده آسیا

سیمئونه: خشمگینم، مقابل رئال حق‌‌مان پایمال شد

محبوبان اسکوچیچ در پرواز تیم ملی

وضعیت مجیدی و البطائح هنوز نامشخص است

سرمربی رونالدو روی نیمکت حریف احتمالی استقلال

مراقب ترکیبات پنهان در بستنی‌های غیر مجاز باشید

علی‌ لاریجانی: حرکت امام خمینی(ره) بر‌ ایمان به خدا، اعتماد به مردم و مبارزه با ظلم استوار بود

مخبر: قطب‌نمای راه امام خمینی، رهبر انقلاب است

انتقادات یک اصولگرا از حملات تندروها به رئیس ستاد کل نیروهای مسلح

روسیه: تهدیدات علیه تاسیسات هسته‌ای ایران غیرمسئولانه است

هشدار پلیس فتا درباره ترفند جمع‌آوری نذورات و اهدای هزینه خرید دام

آغاز مناسک حج تمتع در سایه تدابیر شدید امنیتی سعودی‌ها

پایان سگ‌گردانی در خیابان‌های خرم‌آباد؛ ممنوعیت صادر شد

بارش شدید باران و آب‌گرفتگی در معابر فومن

بخشی از جادهٔ اسالم به خلخال زیر آب رفت

پدر یامال؛ بس کنید، معتاد نیستم فقط صرع دارم!

سرمربی ایرانی در کاوا سوم شد!

نیویورک‌تایمز مدعی شد: پیشنهاد احداث کنسرسیوم غنی‌سازی در کیش یا قشم

روایت آذری جهرمی از جمله ای که مادرش درباره امام خمینی گفت

تعیین تاریخ جدید مذاکرات ایران و آمریکا تکذیب شد

بازداشت دو زن ایرانی در عمان به اتهام انتشار ویدئو «مخل عفت عمومی»

ضرب و جرح شدید محیط‌بان میاندشت در حین مأموریت

رادان: برخورد با اراذل‌ و اوباش ادامه دارد

بگو بخند قلعه‌نویی در ارتفاع ده هزار پایی

روزی روزگاری تیم ملی برزیل

برخورد ویلچر یک هوادار با پای رونالدو و برخورد جالب او

وقتی مارسلو سنگ روی یخ شد

برنامه روسیه برای بازی دوستانه با تیم ملی والیبال آمریکا

مدافع سابق استقلال به ذوب‌آهن پیوست

تیم هاکی روی یخ دختران ایران در آستانه قهرمانی در آسیا

اینتر سد راه اینزاگی؛ حق نداری بازیکنی را ببری!

ایران قهرمان لیگ ملت‌های والیبال آسیای مرکزی شد

جادوی روبرتو مارتینز؛ کریستیانو دوباره جوان شده!

مواد تحریک‌کننده دود سیگار ساعت‌ها در بازدم باقی می‌ماند

رئیس سازمان انرژی اتمی: صنعت هسته ای، صنعت پیشران توسعه هر کشوری است

زمان اعلام وصول نامه معرفی وزیر جدید اقتصاد در مجلس

کشف و ضبط پرندگان و جانوران وحشی در بازار خلیج فارس

تولد دختر اسکوچیچ با رنگ بوی تراکتور

آقای گل لیگ یک و پیشنهاد از چند تیم لیگ برتری

واکنش یوفا به رأی نهایی پنالتی جنجالی اتلتیکو

گری نویل: 10میلیون یورو برای آرنولد شگفت‌زده‌ام کرد

تیم هاکی روی یخ دختران ایران فینالیست آسیا شد

رونالدو یک پیشنهاد مهم از برزیل را رد کرد