عصر قم

آخرين مطالب

غرویان: شبیه‌سازی جهنم، نوعی بهره‌برداری ابزاری از دین است گفتگو

غرویان: شبیه‌سازی جهنم، نوعی بهره‌برداری ابزاری از دین است
  بزرگنمايي:

عصر قم - نامه نیوز /یک استاد حوزه علمیه گفت: ما باید اسلام رحمانی را به مردم معرفی کنیم؛ اسلامی که جنبه‌های رحمت، مهربانی و گشایش را به نمایش می‌گذارد. باید نشاط، امی و چهره‌ای مهربان از خداوند را به مردم نشان دهیم. خداوند بخشنده و مهربان است و نمی‌خواهد بنده‌اش در عذاب باشد.
چند روزی است که خبر ساخت شبیه‌سازی جهنم در فومن خبرساز شده است. گفته می‌شود در این سازه شبیه‌سازی شده که عنوان «ساعت به وقت بهشت» را دارد برای شهروندان «وضعیت قبر»، «مواجهه با نکیر و منکر» و «عبور از پل صراط» با آتش واقعی به نمایش گذاشته می‌شود. این پروژه با واکنش‌های متفاوتی همراه بود. برخی آن را اقدامی در جهت ترغیب مردم به دین‌مداری عنوان کردند و برخی نیز نسبت به آن انتقاد کردند.
آیت‌الله محسن غرویان، فقیه و استاد حوزه و دانشگاه، درباره این موضوع به «نامه‌نیوز» گفت: «اقدامی که در فومن انجام شده مبنی بر شبیه‌سازی جهنم به نظر می‌رسد نوعی بهره‌برداریِ ابزاری از دین است. در فقه به چنین عملی استیکال می‌گوییم؛ یعنی تلاش برای کسب درآمد و منافع مادی از طریق دین. این نوع اقدامات، بیشتر با اهداف مادی صورت می‌گیرند تا اهداف معنوی و معرفتی. مردم باید نسبت به بهشت و دوزخ شناخت معرفتی و فلسفی پیدا کنند. بهشت و دوزخ مفاهیمی صرفا جسمانی نیستند. آنهایی که چنین عملی را انجام داده‌اند آیا لحظه‌ای بر اندیشه ملاصدرا تورقی کرده‌اند؟ من بعید می‌دانم. باید آگاهی و شناخت محور تبلیغ دینی قرار گیرد، نه نمایش‌های سطحی و عوام‌پسندانه. این‌گونه رفتارها نه‌تنها اعتقادات مردم را تقویت نمی‌کند، بلکه به نظر می‌رسد تمسخر برخی مبانی باشد. من باور دارم در پس اقدام اخیر در فومن اهدافی غیردینی نهفته است».
بازار
او ادامه داد: «چند سال پیش در مسجد جمکران ضریحی قرار دادند و شیشه‌ای نصب کردند و در آن شیشه چراغ سبزی گذاشتند تا چنین القاء شود که امام زمان(عج) در آنجاست و مردم نیز پول‌هایی را داخل آن شیشه می‌انداختند. این اقدام مورد انتقاد یکی از مراجع تقلید قرار گرفت و ایشان گفتند که چنین اقدامی تمسخر مهدویت است و بعد از اعتراض آن‌مرجع تقلید با این اقدام برخورد شد».
این فقیه همچنین بیان کرد: «مدتی پیش هم در یکی از برنامه‌های تلویزیونی به مهمانان کفن و اعلامیه ترحیم هدیه داده می‌شد. این قبیل اقدامات، بازتاب‌دهنده سلیقه‌ گروهی محدود است که تلاش می‌کنند با بهره‌گیری از مفاهیم ترس‌آفرین دینی، اعتقادات مردم را تقویت کنند؛ در حالی که این رویکرد نادرست است. برخلاف این دیدگاه، ما باید اسلام رحمانی را به مردم معرفی کنیم؛ اسلامی که جنبه‌های رحمت، مهربانی و گشایش را به نمایش می‌گذارد، نه جنبه‌های خشم و غضب الهی. بر اساس روایات، رحمت خداوند بر غضبش پیشی دارد. بنابراین باید نشاط، امید و چهره‌ای مهربان از خداوند را به مردم نشان دهیم. خداوند بخشنده و مهربان است و نمی‌خواهد بنده‌اش در عذاب باشد».
غرویان در پایان گفت: «اگر دین را با چهره‌ مهرورز، مطابق با فطرت انسانی و دل مردم معرفی کنیم، مردم نیز به آن جذب می‌شوند. چرا که ذات انسان با حقیقت الهی همراه است».

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/738464/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لایحه‌ای برای ضابطه‌مند کردن اهدای تخمک

موش‌کشی به روش چینی‌ها!

پیروزی یزدانی و یونس امامی در مسابقات رنکینگ‌ اتحادیه جهانی کشتی

ژاوی هرناندز: همیشه تنها چیزی که می‌خواستم، توپ برنز بود!

تیم ملی کشتی ساحلی ایران به کرواسی اعزام شد

تمجید رونالدو از طارمی قبل از فینال اروپا

مهاجم ایران، مرد شماره یک لیگ امارات شد

هشدار دریایی و جوی برای هرمزگان؛ افزایش باد، گردوغبار و تلاطم دریا

این خوراکی ترش‌، قلب و کبدتان را نجات می‌دهد

جزئیات مراسم ارتحال امام در شب و روز 14 خرداد

مناسبت روز/ شنبه، 10 خرداد ماه

خدمت‌رسانی بی‌منت و موثر راهبرد تشکل‌ها و نخبگان ایثارگر کشور است

احساساتی شدن مرتضی مهرزاد، ملی‌پوش والیبال نشسته ایران در برنامه هزار و یک

حدادیان: یکی از عوامل اصلی سقوط نساجی به دسته پایین‌تر، داوری بود

وقتی مرتضی مهرزاد با شنیدن نام مادرش احساساتی شد

حمل جام قهرمانی لیگ قهرمانان اروپا توسط آندرس اینیستا

مرتضی مهرزاد: اصلا فکر نمی‌کردم به تیم ملی والیبال دعوت شوم

پیام جدید رئیس هیئت مدیره استقلال در مورد اتفاقات باشگاه

کادوی جالب و پولی جناب‌خان برای مرتضی مهرزاد

عراقچی: کسی در ایران زیر بار حرف نداشتن حق غنی‌سازی نمی‌رود

لعل سیراب به خون تشنه لب یار من است

بازدید سرزده پدر و مادرها از محل خدمت بچه‌های سربازشان در سپاه

گزارش«اعتماد» از جزئیات انتقال تتلو از زندان به بیمارستان

هشدار نسبت به کمبود فضای دفن در بهشت زهرا

وزش باد پدیده غالب در اکثر مناطق کشور

افزایش شمار فوتی‌های ریزش معدن در اندونزی به 8 نفر؛ 10 نفر هم مفقود شدند

ورمزیار: برخی به دنبال کم‌ ارزش کردن قهرمانی استقلال هستند

تارتار: عالیشاه را می‌خواستم، خوشحالم نیامد

اعلام زمان قرعه‌کشی جام ملت‌های فوتسال آسیا 2024

لحظه تقابل مرتضی مهرزاد قدبلندترین والیبالیست ایران و جناب خان!

تراکتور نیازی به جذب بازیکن خاص ندارد

واکنش یک امام جمعه به انتقاد ثابتی علیه تریبون نماز جمعه؛ نماز جمعه بی‌صاحب نیست...

تجدید میثاق عراقچی و معاونان وزارت خارجه با آرمان‌های امام(ره)

مسمومیت 17 نفر از دانشجویان دانشگاه ایلام به دلیل نشت گاز

آخرین وضعیت اهدای خون در تهران

مرد زندانی 8 ساعت بعد از آزادی جان باخت

معمای عیسی آل‌کثیر و لیگ برتر

بازگشت 1.5 میلیارد یورویی غول‌ اروپایی

چند توصیه درباره تغییرات رژیم غذایی بیماران کلیوی در فصل گرما

سلیمی نمین: وزیر بد داشتن بهتر از نداشتن وزیر است

قاضی‌پور: برای تبدیل شدن به کشور اول منطقه به مدیران جهادی نیاز داریم

بازدید مدیرکل دفتر مسکن و تسهیلات رفاهی از پروژه 224 واحدی مسکن فرزندان شهدای زنجان

جشن قهرمانی الاتحاد در جام حذفی عربستان

رضا حدادیان مالک باشگاه نساجی: در لیگ آزادگان به مهمانی رفته ایم و عادت نداریم

توضیحات رضا حدادیان مالک باشگاه نساجی درباره اختلاف محمد عباس‌زاده با ساکت الهامی

رضا حدادیان مالک باشگاه نساجی: اتفاق های اهواز، کمر تیم را شکست و یکی از دلایل سقوط تیم بود

ساکت الهامی: باید مجسمه قلعه نویی و کادرفنی تیم ملی را بسازند

توضیحات ساکت الهامی درباره اتفاقهای فصل گذشته نساجی

دخیا تا 2028 در فیورنتینا ماندنی شد

رضا حدادیان مالک باشگاه نساجی: هنوز منتظر هستیم، تا نتیجه پرونده مس رفسنجان اعلام شود__!