عصر قم

آخرين مطالب

گرفتگی بینی در فصل بهار؛ چطور راحت نفس بکشیم؟ اقتصادی

گرفتگی بینی در فصل بهار؛ چطور راحت نفس بکشیم؟
  بزرگنمايي:

عصر قم - خبرآنلاین / بهار با زیبایی‌های خود، برای بسیاری از افراد با گرفتگی بینی و مشکلات تنفسی همراه است. این فصل، که پر از گرده‌ها و آلرژن‌هاست، می‌تواند تنفس را دشوار کند.
در فصل بهار، طبیعت جانی دوباره می‌گیرد، اما برای برخی افراد این شکوفایی، آغاز فصلی پر از عطسه، آب‌ریزش بینی، خارش چشم و گرفتگی صداست؛ آلرژی‌های فصلی. گرده‌های گیاهان، قارچ‌ها، کپک‌ها، گردوغبار و حتی حیوانات خانگی در این ایام به عواملی تبدیل می‌شوند که می‌توانند سلامت افراد، به‌ویژه کودکان و بیماران زمینه‌ای را تهدید کنند.
در همین راستا، حمید زردویی، پزشک خانواده در گفت‌وگو با فارس، به تشریح مهم‌ترین عوامل ایجاد حساسیت و راه‌های کنترل آن پرداخت.
بازار
وی با تأکید بر اینکه آلرژی ممکن است به‌صورت ناگهانی و حتی پس از سال‌ها بی‌علامتی در افراد بروز پیدا کند، گفت: مواد محرک یا همان آلرژن‌ها باید به‌درستی شناخته شوند، چرا که در واکنش به آن‌ها، هیستامین ترشح می‌شود و علائم آلرژی ظاهر می‌شود. از شایع‌ترین آن‌ها گرده درختان، گرده گل‌ها، و حتی موادی هستند که ما آن‌ها را احساس نمی‌کنیم؛ مانند شوره‌های بدن حیوانات خانگی. گربه‌ها به‌مراتب آلرژن‌های بیشتری نسبت به سگ‌ها تولید می‌کنند. کسانی که حیوان خانگی دارند و دچار علائم آلرژی هستند، باید به جد این موضوع را بررسی کنند. گاهی نیاز است این حیوانات از فضای زندگی دور شوند.
فصل بهار، آغاز آلرژی‌های طاقت‌فرسا
زردویی همچنین کپک‌ها را از عوامل بسیار حساسیت‌زا دانست و گفت: کپک‌ها معمولاً در نواحی مرطوب مانند زیرزمین‌ها، حمام‌ها، یخچال‌های دیر نظافت‌شده و گاراژها رشد می‌کنند. دیوارهای نم‌دار، کفپوش‌ها و مکان‌های تاریک و مرطوب محیطی مناسب برای رشد این قارچ‌ها هستند.
وی افزود: حتی فضولات سوسک‌ها نیز می‌توانند آلرژن‌های شدیدی ایجاد کنند. به گفته او، برخی آلرژن‌ها مانند گرده چوب برای نجارها و گرد آرد برای نانواها کاملاً شایع هستند.
این پزشک خانواده یادآور شد: یکی از عوامل نادیده گرفته‌شده، موجودات میکروسکوپی به نام مایت‌ها هستند که در محیط‌های خانگی مانند بالش، فرش و مبلمان یافت می‌شوند.
وی تصریح کرد: مایت‌ها از سلول‌های مرده پوست ما تغذیه می‌کنند، دیده نمی‌شوند، اما مدفوع و بقایای بدن‌شان به‌شدت محرک‌اند. برای کنترل آن‌ها باید جاروبرقی با فیلتر قوی استفاده کرد، ملافه‌ها را با آب گرم شست، و در موارد شدید حتی فرش یا مبلمان را تعویض کرد. کنترل مایت‌ها بسیار دشوار است.
زردویی در ادامه به تأثیر این بیماری در کودکان اشاره کرد و افزود: در کودکان، علائم آلرژی می‌تواند سبب کاهش تمرکز، اختلال حافظه، تحریک‌پذیری، خستگی زودرس، و حتی افت تحصیلی شود. گرفتگی بینی در آن‌ها باعث اختلال در خواب، خروپف و ابتلا به عفونت‌های مکرر گوش می‌شود.
عوامل تشدیدکننده
به گفته این پزشک، عواملی مانند عطرها، اسپری‌ها، دود سیگار، رطوبت، گرما، بادهای شدید و حتی مواد آرایشی مانند ناخن‌های مصنوعی و خالکوبی‌ها، می‌توانند بیماری را تشدید کنند.
وی افزود: این بیماری عفونی نیست و نیازی به مصرف آنتی‌بیوتیک ندارد. با رعایت نکاتی ساده مثل شست‌وشوی مجاری بینی با آب نمک، نوشیدن مایعات، و استراحت کافی، می‌توان علائم را تا حد زیادی کنترل کرد.
زردویی در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس درباره استفاده از درمان‌های خانگی و گیاهی، گفت: ما هیچ مخالفتی با درمان‌های خانگی یا گیاهی نداریم، تا زمانی که این روش‌ها در تعارض با درمان پزشکی نباشند. مصرف دمنوش‌هایی مانند بابونه، زنجبیل یا استفاده از بخور گیاهان معطر می‌تواند به تسکین علائم کمک کند. همچنین، مکمل‌هایی مانند پروبیوتیک‌ها نیز در تقویت سیستم ایمنی نقش دارند. اما درمان قطعی وجود ندارد؛ مادامی که فرد در معرض آلرژن‌ها باشد، بیماری هم وجود خواهد داشت.
زردویی در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به نبود درمان قطعی برای آلرژی، گفت: این بیماری واقعاً درمان قطعی نداره؛ تنها کاری که می‌تونیم انجام بدیم، کاهش علائم هست. مصرف داروهایی مانند آنتی‌هیستامین‌ها می‌تونه مفید باشه، اما فقط زیر نظر پزشک، متأسفانه برخی از بیماران به‌طور خودسرانه و با دوز بالا این داروها را مصرف می‌کنند که می‌تواند عوارض جدی به‌دنبال داشته باشه؛ به‌ویژه برای افراد دارای فشار خون بالا.
وی افزود: برخی داروها برای پیشگیری تا حدی مؤثرند، ولی باز هم باید تحت نظارت کامل پزشک استفاده شود. درمان‌های خانگی هم تا زمانی که تداخلی با داروهای اصلی نداشته باشند و سبب بروز مشکل نشوند، می‌تواند مفید باشند.
زردویی همچنین به نکته مهمی در خصوص محفظه کولرها، اشاره کرد و افزود: کولرها یکی از منابع مهم تجمع آلرژن‌ها هستند. زمانی که هوا گرم می‌شه و ناگهان کولر روشن می‌شه، گردوغبار، کپک‌ها و مواد آلرژن در فضا پخش می‌شوند.
وی افزود: توصیه می‌کنم حتماً محفظه کولرها را با مواد شوینده مناسب، در فواصل منظم بشویید و تمیز نگه دارید. این کار می‌تونه در کاهش علائم بسیار مؤثر باشه.
زردویی در پایان، تأکید کرد: پیشگیری و شناخت آلرژن‌ها، کلید اصلی کنترل این بیماری است، همچنین برای تشخیص دقیق و درمان مؤثر، حتماً به پزشک متخصص مراجعه شود و از درمان‌های خودسرانه پرهیز شود.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/734326/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شهید آیت‌الله رئیسی، الگوی مجاهدت و خدمت بی‌منت به مردم بود

موتور سیکلت با راننده 9 ساله توقیف شد

تمدید قرارداد الدوساری با الهلال تا 2027!

شجاع خلیل ‌زاده: قهرمانی برای ما از رختکن شروع شد

صحبت‌های الهام عنافچه بعد از بازگشت کاروان تیم ملی فوتسال زنان به ایران

آیتم معرفی مهدی ترابی و دانیال اسماعیلی‌فر ستاره‌های تراکتور

صحبت‌های فرزانه توسلی بعد از بازگشت کاروان تیم ملی فوتسال زنان به ایران

مهدی ترابی: می‌توانستیم قهرمان سطح دو آسیا شویم که بدشانس بودیم

مهدی ترابی: امسال از پرسپولیس به تراکتور رفته بودیم و فشار زیادی روی ما بود

دانیال اسماعیلی‌فر: اسکوچیچ سخت‌گیر و تاکتیکی‌ترین مربی بود که داشتم

مهدی ترابی: یک سال دیگر با تراکتور قرارداد دارم ولی شایعات وجود دارد

گلایه‌های تند دانیال اسماعیلی فر از امیر قلعه نویی درباره عدم دعوت به تیم ملی به سبک او

نظر پوتین درباره گفت‌وگوهای ایران و آمریکا

خدمات شهید آیت الله رئیسی تجسم عینی مردم سالاری دینی بود

ماراتن انتخاب شهردار قم به پایان رسید

لغو 2 پرواز در اردبیل به دلیل مه‌گرفتگی شدید

برخورد قانونی با مدیران اهمال کننده در قانون جوانی جمعیت

دورهمی پایتختی‌ها با کلی «مرسی»!

تعداد فوتی‌های واژگونی اتوبوس در آزادراه کرج - تهران به 2 نفر رسید

خوابگاه دختران دانشگاه آزاد طعمه حریق شد

مراجعه به مراکز درمانی مکه و مدینه 70 درصد کاهش یافت

ساماندهی 178 معتاد متجاهر طی 24 ساعت گذشته

ابعاد تازه‌ای از پرونده قتل برادرزاده با سم مار افشا شد

هنر شهدای خدمت، ایستادن مخلصانه پای انقلاب بود

استقبال از مدال آور المپیادقمی فیزیک آسیا

درویش بالاخره گردن گرفت!

اولین گل قربانی را نوراللهی ساخت!

ماجرای رفاقت علیرضا بیرانوند و گوهری

تراکتور مسئول جدایی بیرانوند است

دعوت دوباره مودریچ به تیم ملی کرواسی

گل اول لیورپول به برایتون توسط هاروی الیوت

محمدحسین میثاقی: چگونه قرارداد امضا می‌کنید که از شش ماه قبل مشخص است کجا می‌روید؟!

پاسخ مدافع پرسپولیس به شایعات نقل و انتقالاتی

آیتم معرفی شجاع خلیل زاده و امیرحسین حسین‌زاده ستاره‌های تراکتور

شجاع خلیل‌زاده کاپیتان تراکتور: این قهرمانی پاک و شیک را به تراکتوری‌ها تبریک می‌گویم

مدافع ملی‌پوش پرسپولیس خداحافظی کرد!

سالمند نباید ورزش کند؟

وزیر امور خارجه: روند برقراری رابطه با بحرین و مصر آغاز شده است

اظهارات خصمانه وزیر کشور انگلیس علیه ایران

رئیس‌جمهور: ایران آماده هر نوع همکاری با کشورهای اسلامی است

کرملین: پوتین و ترامپ در مورد ایران گفتگو کردند

پیام امام جمعه اهل سنت بخش سیراف به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله رئیسی

کاهش 40 درصدی درگیری‌های خیابانی؛ سفره اراذل و اوباش برچیده می‌شود

نیازمند: سپاهان همیشه در قلب من خواهد بود

استعفای لینه‌کر به دلیل دفاع از مردم فلسطین

ویکتور والدز سرمربی؛ افتضاح در 4 بازی!

حمایت کاپیتان فولاد از طالب ریکانی

دی‌ماریا رفیق نیمه‌راه نیست؛ در جام باشگاه‌ها هستم

واکنش باشگاه سپاهان به پیوستن پیام نیازمند به پرسپولیس

همه مصدوم‌های استقلال برگشتند!