عصر قم

آخرين مطالب

این ادویه‌ اثربخشی داروها را کم می‌کند اقتصادی

این ادویه‌ اثربخشی داروها را کم می‌کند
  بزرگنمايي:

عصر قم - خبرآنلاین / با وجود فواید مختلف دارچین، مصرف بیش از حد آن به‌ویژه به‌صورت مکمل می‌تواند با برخی داروها تداخل ایجاد کرده و اثربخشی درمان را کاهش دهد.
دارچین اگرچه به‌عنوان ادویه‌ای خوش‌عطر و پرکاربرد در آشپزی شناخته می‌شود، اما پژوهشی تازه نشان می‌دهد که مصرف آن ممکن است برای برخی بیماران مزمن با خطراتی همراه باشد.
فرارو به نقل از فاکس نیوز نوشت: مطالعه‌ای جدید هشدار می‌دهد مصرف دارچین، به‌رغم شهرت آن به‌عنوان ادویه‌ای خوش‌طعم و با خواص سلامتی، ممکن است برای برخی افراد به‌ویژه بیماران مبتلا به بیماری‌های مزمن خطراتی به همراه داشته باشد. این ادویه پرکاربرد می‌تواند با برخی داروها تداخل ایجاد کند و در نتیجه اثربخشی آن‌ها را کاهش دهد.
دارچین یکی از ادویه‌های محبوب در آشپزی است و در تهیه انواع غذاها و نوشیدنی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. افزون بر این، بسیاری از مردم از مکمل‌های حاوی دارچین به امید کاهش التهاب، تنظیم قند خون و بهبود سلامت قلبی-عروقی استفاده می‌کنند. اما پژوهشگران دانشگاه می‌سی‌سی‌پی می‌گویند مصرف بیش از حد این ادویه ممکن است برای سلامت برخی افراد زیان‌بار باشد، به‌ویژه برای کسانی که به بیماری‌هایی مانند دیابت، فشار خون بالا یا آرتریت مبتلا هستند. 
مکانیزم زیستی و تداخل با داروها
طبق یافته‌های این مطالعه، ترکیب اصلی موجود در دارچین به نام «سینام‌آلدئید» می‌تواند گیرنده‌هایی در بدن را فعال کند که در فرآیند متابولیسم دارو نقش دارند. به‌طور خاص، مصرف زیاد دارچین یا مکمل‌های آن ممکن است گیرنده‌هایی چون PXR (گیرنده پرگنان ایکس) و AhR (گیرنده هیدروکربن‌های آروماتیک) را فعال کند؛ این موضوع می‌تواند منجر به تغییر در نحوه پردازش داروها در بدن شود و اثرات ناخواسته‌ای در پی داشته باشد.
دکتر شبانه خان، یکی از نویسندگان این تحقیق و پژوهشگر مرکز ملی تحقیقات محصولات طبیعی در می‌سی‌سی‌پی، توضیح می‌دهد: «مصرف بیش از حد مکمل‌های دارچین می‌تواند منجر به دفع سریع‌تر داروی تجویزشده از بدن شود و در نتیجه، دارو اثرگذاری خود را از دست بدهد.»
انواع دارچین و تفاوت در سطح خطر
خطرات احتمالی ناشی از دارچین تا حد زیادی به نوع آن بستگی دارد. دارچین چوبی، به‌ویژه گونه‌ای موسوم به «دارچین کاسیا»، دارای سطح بالایی از ترکیبی به نام کومارین است. این ترکیب خاصیت رقیق‌کنندگی خون دارد و مصرف زیاد آن می‌تواند برای افرادی که داروهای ضدانعقاد مصرف می‌کنند، خطرناک باشد.
دکتر آمار چیتیبویینا، معاون مرکز تحقیقات می‌سی‌سی‌پی و از نویسندگان مقاله، می‌گوید: «کومارین با خاصیت ضدانعقادی‌اش می‌تواند برای افرادی که داروهای رقیق‌کننده خون مصرف می‌کنند، مشکل‌ساز شود.» وی همچنین اشاره ‌کرد «دارچین واقعی» که منشأ آن کشور سریلانکاست، مقدار بسیار کمتری کومارین دارد و بنابراین خطر کمتری برای سلامت ایجاد می‌کند.
مقدار مجاز مصرف و هشدارها
دکتر الائنا کواتروچی، داروساز و استادیار دانشگاه لانگ آیلند نیویورک، تأکید کرده مصرف روزانه بین نیم تا یک قاشق چای‌خوری دارچین کاسیا یا حدود دو و نیم قاشق چای‌خوری دارچین سیلان برای بیشتر بزرگسالان بی‌خطر است. البته او، که در این مطالعه مشارکتی نداشته، هشدار می‌دهد مصرف بیش از حد کومارین می‌تواند به کبد آسیب بزند.
از این‌رو، به‌ویژه افرادی که از پیش مبتلا به بیماری‌های کبدی هستند باید پیش از مصرف مکمل‌های دارچین با پزشک خود مشورت کنند. همچنین طبق این گزارش، روغن دارچین که در صنایع غذایی، نوشیدنی‌سازی و همچنین برای مصارف موضعی مانند درمان‌های ضدقارچ و ضدباکتری کاربرد دارد، تقریباً هیچ خطر شناخته‌شده‌ای در زمینه تداخل با داروها ایجاد نمی‌کند.
چه کسانی باید بیشتر مراقب باشند؟
بر اساس این تحقیق، گروه‌های خاصی از افراد باید نسبت به مصرف دارچین و سایر مکمل‌های گیاهی هوشیار باشند. دکتر خان هشدار می‌دهد افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن از جمله پرفشاری خون، دیابت، آرتریت، آسم، سرطان، ایدز، چاقی مفرط یا افسردگی، پیش از مصرف دارچین یا مکمل‌های آن حتماً با پزشک مشورت کنند.
در حالی که استفاده محدود از دارچین، مانند افزودن مقدار کمی به قهوه، بعید است مشکلی ایجاد کند، استفاده از شکل‌های غلیظ و مکملی آن می‌تواند در شرایط خاص مشکل‌ساز باشد. پژوهشگران همچنین تأکید دارند که برای درک کامل نحوه تداخل دارچین با داروها، مطالعات بالینی بیشتری لازم است. بیل گورلی، دیگر نویسنده این مطالعه، در این‌باره می‌گوید: «ما می‌دانیم که ترکیب سینام‌آلدئید می‌تواند برخی گیرنده‌ها را فعال کند که با متابولیسم دارو در ارتباط هستند و این موضوع ممکن است منجر به تداخل شود، اما تا زمانی که آزمایش‌های بالینی دقیق انجام نشود، نمی‌توان با قطعیت گفت که در بدن انسان چه خواهد گذشت.»
اگرچه دارچین همچنان یکی از پرکاربردترین و خوش‌طعم‌ترین ادویه‌ها در رژیم غذایی مردم جهان است و خواص زیادی برای آن برشمرده می‌شود، اما یافته‌های تازه نشان می‌دهد که مصرف بی‌رویه آن – به‌ویژه در قالب مکمل – می‌تواند با داروهای خاص تداخل ایجاد کرده و اثر آن‌ها را کاهش دهد. بنابراین متخصصان توصیه می‌کنند که به‌ویژه بیماران مبتلا به بیماری‌های مزمن، پیش از استفاده منظم از دارچین یا مکمل‌های گیاهی مشابه، با پزشک خود مشورت کنند تا از بروز عوارض احتمالی پیشگیری شود.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/734070/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فرامرز عظیمی شهردار قم شد

تعامل حوزه قم و نجف؛ سدی محکم در برابر جریان‌های افراطی و انحرافی

افزایش بودجه بهره‌برداری ناوگان اتوبوسرانی قم به 274 میلیارد تومان

ساماندهی 20 هزار دستفروش تهرانی در دستور کار شهرداری

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران: جوانی جمعیت، ضرورتی تمدنی برای آینده ایران است

درگیری دسته‌جمعی منجر به قتل شد؛ بازداشت قاتل فراری در کمتر از 24 ساعت

تغییر سرنوشت لالیگا؛ قهرمانی مقتدرانه رئال!

گریه کن آژاکس آمستردام، گریه کن!

قول هری‌کین: برای مدتی طولانی در بایرن می‌مانم

توضیح هدایتی درباره دلیل ارسال لایحه جدید در پرونده بیرانوند

جدایی عضو جنجالی هیئت مدیره استقلال

لقب جدید بارسلونا برای معجزه‌گر آلمانی

اگر حس خواب‌آلودگی دارید این مطلب را بخوانید

دیدار اعضای هیات حماس با عراقچی

فواد حسین: بغداد نقش پیشرویی در نزدیک کردن دیدگاه‌های ایران و عربستان داشته است

وزرای خارجه ایران و ترکمنستان دیدار کردند

سنایی: توازن در سیاست خارجی در دستور کار دولت چهاردهم است

مراسم بزرگداشت شهید آیت‌الله رئیسی برگزار شد

شهردار قم بر اساس معیارهای مشخص باید انتخاب شود

انصراف دهناد و سبحانی از کاندیداتوری شهردار قم

گرامیداشت اولین سالروز شهادت آیت‌الله رئیسی در دانشگاه قم برگزار شد

انصراف دهناد از نامزدی تصدی مسئولیت شهرداری قم

جریان آب برخی مناطق قم دچار اختلال می شود

شهردار آینده قم باید زمینه‌ساز انسجام و وحدت در شورا باشد

فرامرز عظیمی شهردار کلانشهر قم شد

عظیمی شهردار قم شد

جریمه 6 میلیاردی شرکت متخلف بابت ایفا نکردن تعهد ارزی در قم

فرهیختگان: تقریباً یک‌چهارم از حاضران در نمایشگاه کتاب هیچ کتابی نخریدند!

زن معتاد منکر فروش 100 میلیونی نوزادش شد

رد پای مرد مستأجر در ناپدید شدن زن صاحبخانه

اژه‌ای: موتور و خودرو را توقیف کرده‌اند می‌پرسیم مال کیست؟ می‌گویند نمی‌دانیم!

اژه‌ای: اتفاقات بندر شهید رجایی به‌خاطر بی‌انضباطی بود

قم جز استان‌های اول کشور در آلودگی ناشی از گردوخاک است

«فرامرز عظیمی» شهردار قم شد

مهدی تارتار مخالف فروش زارع

تکلیف قهرمان ایتالیا جمعه شب معلوم می‌شود

سرمربی ایتالیایی تیم ملی والیبال در حرم امام رضا(ع)

یک برخورد سفت و سخت در فوتبال که موجب بیهوشی هر دو بازیکن شد

پایان سربازی و آغاز تصمیم سخت برای فرعباسی

اولین فهرست آنچلوتی؛ بازگشت دو ستاره به سلسائو

گلزنی برادر یامال و خوشحالی فرزند رافینیا به سبک پدرش

توضیحات درستکار در خصوص انتخاب جانشین یزدانی

اسدی از هیئت مدیره استقلال رفت

کریمی: چرا باید تیم ملی برای میزبانی در کشور خودمان پول بدهد؟

توافق نهایی استقلال با پنج بازیکن تاثیرگذار

کمبود پرستار؛ تعطیلی بخش‌های بیمارستانی جدی است

کاهش قدرت حافظه در همه سالمندان وجود دارد و طبیعی است؟

چانه زنی برای تعیین قیمت جدید نان در قم

پزشکیان به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی رفت

وزیر خارجه عراق با عراقچی دیدار کرد