عصر قم

آخرين مطالب

افت سه پله‌ای رتبه علمی ایران در جهان علمی

افت سه پله‌ای رتبه علمی ایران در جهان
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایسنا / وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از افت سه پله‌ای رتبه علمی ایران در جهان خبر داد و گفت: این موضوع یک نگرانی درستی است که وزارت علوم هم به این موضوع توجه دارد. این اتفاق از سال 2021 شروع شد که در واقع جایگاه علمی کشور در این سال رتبه 14 در جهان بود و متاسفانه با تغییر جایگاه این عدد به 17 رسیده است.
دکتر حسین سیمایی صراف در نشست خبری که در حاشیه دومین اجلاس وزرای آموزش عالی کشورهای اسلامی در چارچوب سکوی گفت و گوی OIC_15که در هتل اسپیناس پالاس در حال برگزاری است، تقویت دیپلماسی علمی را یکی از ماموریت های اصلی وزارت علوم دانست و گفت: در این زمینه دانشگاه ها و رایزن های علمی کشور فعال شدند، یکی از ماموریت های این مراکز این است که نخبگان خارجی را شناسایی کنند تا حضور آنها را در زمینه تبادل تجربه، در کارگاه های آموزشی به ویژه تابستان فراهم کنند.
وی در ادامه از تدوین سند اخلاق هوش مصنوعی در یونسکو خبر داد و تصریح کرد: در این زمینه ایده جمهوری اسلامی را منتقل کردیم که این ایده پذیرفته شده است و امیدوارم به تصویب نهایی برسد.
وزیر علوم تاکید کرد: ما سفری اخیرا به عراق داشتیم و تفاهم نامه هایی در زمینه های مختلف اعم از ایجاد فرصت های مشترک مطالعاتی برای اساتید دو کشور، تبادل دانشجو و استاد، ایجاد دانشگاه، راه اندازی پارک و غیره منعقد کردیم. همچنین دیدارهای دوجانبه ای نیز در این زمینه ها با مسؤولان چین داشتیم‌ که امیدواریم اجرایی شود.
سیمایی صراف تاکید کرد: ما معتقد هستیم به منظور استفاده مشترک و تقویت همکاری در حوزه های علم و فناوری باید فعال باشیم در این چند ماه اخیر تحرک خوبی در دانشگاه ها و وزارت علوم در این زمینه پیدا شده است.
سیمایی صراف اظهار کرد: در نشست امروز سازمان همکاری های اسلامی سال 2017 ایده ای توسط قزاقستان مبنی بر تشکیل پلتفرم وزارت علوم کشورهای اسلامی مطرح شد. هسته اولیه این سکو را 15 کشور تشکیل دادند که تا به امروز، به 21 کشور ارتقا پیدا کرده است. نشست اول این پلتفرم سال گذشته در آلماتی قزاقستان تشکیل شد و امسال نیز ریاست این نشست با ایران است.
وزیر علوم افزود: موضوع نشست امروز تقویت همکاری بین کشورهای پیش رو در حوزه علم و فناوری و شناسایی حالش های این حوزه است؛ چرا که این کشورها می توانند موتور توسعه علم و فناوری درسایر کشورها باشند.
وی گفت: ظرفیت های بزرگی بین چند کشوری که هسته اولیه پلتفرم را تشکیل دادند، وجود دارد. برآورد ما این است اعضای پلتفرم بیش از یک میلیارد جمعیت دارد و 300 میلیون جوان در این کشورها هستند. ضمن اینکه 7 تریلیون دلار تراز بازرگانی این کشورهاست. بنابراین فرصت بزرگی برای استفاده از همکاری و هم افزایی این کشورهای برای علم و فناوری است.
وزیر علوم هوش مصنوعی را فناوری مهم و ضروری برای بشر دانست و گفت: موضوع این نشست به هوش مصنوعی اختصاص یافته است. بسیاری از کشورها به توانمندی نخبگان ایرانی در این حوزه اذعان دارند؛ اما یکی از دغدغه های ما ابعاد اخلاقی این حوزه است و ما این دغدغه را در سند هوش مصنوعی لحاظ کردیم و امیدوارم به تصویب برسد.
وی در خصوص جذب دانشجویان خارجی تا پایان برنامه توسعه هفتم نیز اظهار کرد: در این اجلاس توانمندی کشور، دانشگاه ها و پارک های خود را به کشورهای اسلامی ارائه می دهیم؛ اما کشورها بر اساس توانمندی از کشور مقصد، دانشجویان خود را تشویق و تقویت می کنند تا فرایند اعزام برای تحصیل فراهم شود.
دکتر سیمایی صراف از نهایی شدن سند چندجانبه هوش مصنوعی خبر داد و خاطرنشان کرد: این سند در صورت تصویب، اولین سند هوش مصنوعی جهان اسلام خواهد شد.
وی به رفتارهای ضد اخلاقی در استفاده از هوش مصنوعی نیز گفت: در این زمینه رژیم صهیونیستی موازین حقوق بشر و انسانی را نقص می کند. به طوریکه هنجارهای عرفی و اخلاقی را نیز با استفاده از هوش مصنوعی زیر پا گذاشته است. بنابراین اگر از این علم، اخلاقی استفاده نشود، خطر بزرگی برای بشریت خواهد بود.
وزیر علوم خاطرنشان کرد: قرار است که همه کشورهای اسلامی در پلتفرم کشورهای اسلامی مشارکت کنند ما با همه آنها تبادل اسناد داریم عربستان هم استقبال خوبی از همکاری های علمی کرده است؛ بنابراین ما ما امروزه شاهد این هستیم که نظم نابرابر و بی عدالتی در دنیا به‌هم می‌ریزد و نظم جدیدی در حال شکل گیری است.
سیمایی صراف خاطرنشان کرد: ما آمادگی تاسیس دانشگاه، اعزام استاد ‌و معرفی فرصت های کشور از جمله پارک ها و دانش بنیان را به همه کشورها از جمله کشورهای اسلامی داریم و این بخش از توانمندی ایران قابل انکار نیست؛ چرا که در منطقه دانشگاه های ما بهترین دانشگاه ها هستند و همه این کشورها به قدرت نخبگان، شگفتی پارک ها و شرکتهای دانش بنیان باور دارند و ما نیز در اهداف خود کوتاهی نمی کنیم.
وزیر علوم به نگرانی های امنیتی در تبادلات بین المللی اشاره کرد و گفت: دستگاه های امنیتی ما هوشیاری کامل دارند ما با همکاری و در نظر گرفتن نقطه نظرات آنها اقدامات خود را انجام می دهیم.
وزیر علوم در خصوص از دست دادن جایگاه علمی کشور در جهان نیز گفت: این یک نگرانی درستی است وزارت علوم هم به این موضوع توجه دارد. این اتفاق از سال 2021 شروع شده است که در واقع جایگاه علمی کشور در این سال رتبه 14 در جهان بود که متاسفانه با تغییر جایگاه این عدد به 17 رسیده است.
وی افزود: برای اینکه رتبه علمی کشور را تقویت کنیم باید اقداماتی نظیر حمایت مالی از پژوهشگران، به‌روزرسانی آزمایشگاه ها، حمایت از استادان برای انتشار مقالات علمی، رفع دغدغه های علمی اساتید و تقویت بنیه مالی دانشگاه ها را مورد توجه قرار دهیم.
وزیر علوم افزود: دولت معتقد به ارتقای جایگاه علمی کشور است. ما همچنان از بهترین استادان، دانشجویان و محققان برخوردار هستیم که بسیاری از کشورها دنبال جذب آنها هستند؛ اما برای بدست آوردن جایگاه باید اقداماتی مختلفی انجام داد که اغلب آن تقویت بنیه مالی است. در گذشته خواننده پول مقاله را می داد؛ اما امروز استاد باید برای چاپ مقاله باید بیش از 1000 دلار بدهد که بسیاری از اساتید این توانمندی را ندارند. بنابراین ارائه مقالات نیازمند پشتوانه مالی است. امروزه این حمایت در شأن و جایگاه اساتید نیست.
وی افزود: در اجلاس امروز 6 کمیته فنی تشکیل شده است این کمیته در حوزه های مختلف اعم از فناوری‌های نوین، بهداشت و پزشکی، امنیت غذایی، توسعه آموزش و سرمایه انسانی، رشد و شتاب دهی و تجاری سازی فناوری است.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/733788/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دیدار نماینده آیت الله سیستانی با آیت الله جوادی آملی + تصاویر

نشست هم‌اندیشی به مناسبت پیام آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای به همایش صدسالگی حوزه و روز جهانی ارتباطات

آیت الله رشاد: شهید رئیسی شخصیتی جامع الاطراف بود

اختتامیه دهمین جشنواره رسانه ای ابوذر استان قم

مدیریت بحران هشدار داد؛ وزش باد شدید و افزایش گرد و غبار در پایتخت

ریزش تونل در معدن زغال‌سنگ؛ 2 کارگر مجروح شدند

انحراف خودروسازان از طرح جوانی جمعیت

سن مصرف دخانیات به 12 سال کاهش یافت

خودسوزی مرگبار مرد 45 ساله

دی‌بروینه: در جام باشگاه‌های جهان شرکت نمی‌کنم

تاج: فدراسیون ایران جزء طلایه‌داران AFC است

خداحافظی آلمانی‌ها از ژابی با هدیه‌‌ای جالب

پرسپولیس: امشب چهارمین خرید رونمایی می‌شود

تقلید مدل مو؛ رونالدو جونیور می‌خواهد مثل پدرش باشد

هشدار ستاره خارجی آبی‌ها قبل از شکایت به فیفا

حاضرم دستمزدم نصف شود ولی در رئال بمانم

خداحافظی آنچلوتی؛ این پایان رویایی نبود

تک امتیاز ارزشمند برای یاران حسین‌نژاد

یامال پردآمدترین بازیکن بارسا می‌شود

ماءالشعیر برای بیماران کلیوی مناسب نیست

این کارهای ساده ریزش مو را کاهش می‌دهند

عراقچی: زمان مذاکرات تقریبا مشخص شده است/ هیچ‌ پیام مکتوبی دریافت نکردیم

تازه‌ترین موضع‌گیری «ویتکاف» درباره دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا

کمال خرازی: نظم تک‌قطبی جهانی در حال فروپاشی است

رئیس شورای روابط خارجی: ایران غنی‌سازی را در چارچوب نیاز داخلی محدود می‌کند

بازداشت یک اسرائیلی دیگر به اتهام جاسوسی برای ایران

لزوم نامگذاری بیمارستان لاکان رشت به نام آیت الله شهید رئیسی

درخشش خبرنگار صداوسیمای قم در دهمین جشنواره ابوذر

هشدار به حجاج: از خوابیدن در محوطه‌ها خودداری کنید

ثبت‌نام آزمون صدور پروانه تاسیس دفتر خدمات الکترونیک قضایی آغاز شد

افزایش سرعت باد و ارتفاع امواج دریا در سه استان شمالی

مرد 26 ساله همسرش را به خاطر اختلاف خانوادگی خفه کرد

پایان مسابقات تکواندو دختران نونهال استان قم

آغاز پرداخت حقوق بازنشستگان همراه با اعمال تغییرات احکام جدید از فردا

جلسه مدیران باشگاه پرسپولیس برای بودجه آکادمی

دیوانه‌وار: ایتالیا امشب را فراموش‌ نمی‌کند

جهانبخش تماشاگر بازی خاص و سرنوشت‌ساز

لاپورتا خبر بزرگ را اعلام کرد

رقابت بارسلونا و منچستریونایتد بر سر امیلیانو مارتینس

رئال، عربستان را از در بیرون می‌کند از پنجره می‌آید!

لب‌خوانی اعتراض تند گواردیولا در پایان فینال جام حذفی

دیوار حفاظتی سخت برای داوران با جرایم وحشتناک

دقیقی استعفا داد و از خیبر جدا شد

ضرر 50 میلیون یورویی رئال با یک اشتباه

مصرف خوراکی‌های ترش با بدن چه می‌کند؟

جوانه ماش؛ بمب ویتامین و پروتئین

افراد چگونه به زوال عقل مبتلا می‌شوند؟

ماجرای ناراحتی شهید رئیسی از انتشار عکسی در پرواز به آمریکا

دستیار علی‌اف: پس از سفر پزشکیان به آذربایجان، روابط تهران و باکو وارد مرحله تازه‌ای شده است

نچیروان بارزانی با رئیس‌جمهور ایران دیدار کرد