عصر قم

آخرين مطالب

افت سه پله‌ای رتبه علمی ایران در جهان علمی

افت سه پله‌ای رتبه علمی ایران در جهان
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایسنا / وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از افت سه پله‌ای رتبه علمی ایران در جهان خبر داد و گفت: این موضوع یک نگرانی درستی است که وزارت علوم هم به این موضوع توجه دارد. این اتفاق از سال 2021 شروع شد که در واقع جایگاه علمی کشور در این سال رتبه 14 در جهان بود و متاسفانه با تغییر جایگاه این عدد به 17 رسیده است.
دکتر حسین سیمایی صراف در نشست خبری که در حاشیه دومین اجلاس وزرای آموزش عالی کشورهای اسلامی در چارچوب سکوی گفت و گوی OIC_15که در هتل اسپیناس پالاس در حال برگزاری است، تقویت دیپلماسی علمی را یکی از ماموریت های اصلی وزارت علوم دانست و گفت: در این زمینه دانشگاه ها و رایزن های علمی کشور فعال شدند، یکی از ماموریت های این مراکز این است که نخبگان خارجی را شناسایی کنند تا حضور آنها را در زمینه تبادل تجربه، در کارگاه های آموزشی به ویژه تابستان فراهم کنند.
وی در ادامه از تدوین سند اخلاق هوش مصنوعی در یونسکو خبر داد و تصریح کرد: در این زمینه ایده جمهوری اسلامی را منتقل کردیم که این ایده پذیرفته شده است و امیدوارم به تصویب نهایی برسد.
وزیر علوم تاکید کرد: ما سفری اخیرا به عراق داشتیم و تفاهم نامه هایی در زمینه های مختلف اعم از ایجاد فرصت های مشترک مطالعاتی برای اساتید دو کشور، تبادل دانشجو و استاد، ایجاد دانشگاه، راه اندازی پارک و غیره منعقد کردیم. همچنین دیدارهای دوجانبه ای نیز در این زمینه ها با مسؤولان چین داشتیم‌ که امیدواریم اجرایی شود.
سیمایی صراف تاکید کرد: ما معتقد هستیم به منظور استفاده مشترک و تقویت همکاری در حوزه های علم و فناوری باید فعال باشیم در این چند ماه اخیر تحرک خوبی در دانشگاه ها و وزارت علوم در این زمینه پیدا شده است.
سیمایی صراف اظهار کرد: در نشست امروز سازمان همکاری های اسلامی سال 2017 ایده ای توسط قزاقستان مبنی بر تشکیل پلتفرم وزارت علوم کشورهای اسلامی مطرح شد. هسته اولیه این سکو را 15 کشور تشکیل دادند که تا به امروز، به 21 کشور ارتقا پیدا کرده است. نشست اول این پلتفرم سال گذشته در آلماتی قزاقستان تشکیل شد و امسال نیز ریاست این نشست با ایران است.
وزیر علوم افزود: موضوع نشست امروز تقویت همکاری بین کشورهای پیش رو در حوزه علم و فناوری و شناسایی حالش های این حوزه است؛ چرا که این کشورها می توانند موتور توسعه علم و فناوری درسایر کشورها باشند.
وی گفت: ظرفیت های بزرگی بین چند کشوری که هسته اولیه پلتفرم را تشکیل دادند، وجود دارد. برآورد ما این است اعضای پلتفرم بیش از یک میلیارد جمعیت دارد و 300 میلیون جوان در این کشورها هستند. ضمن اینکه 7 تریلیون دلار تراز بازرگانی این کشورهاست. بنابراین فرصت بزرگی برای استفاده از همکاری و هم افزایی این کشورهای برای علم و فناوری است.
وزیر علوم هوش مصنوعی را فناوری مهم و ضروری برای بشر دانست و گفت: موضوع این نشست به هوش مصنوعی اختصاص یافته است. بسیاری از کشورها به توانمندی نخبگان ایرانی در این حوزه اذعان دارند؛ اما یکی از دغدغه های ما ابعاد اخلاقی این حوزه است و ما این دغدغه را در سند هوش مصنوعی لحاظ کردیم و امیدوارم به تصویب برسد.
وی در خصوص جذب دانشجویان خارجی تا پایان برنامه توسعه هفتم نیز اظهار کرد: در این اجلاس توانمندی کشور، دانشگاه ها و پارک های خود را به کشورهای اسلامی ارائه می دهیم؛ اما کشورها بر اساس توانمندی از کشور مقصد، دانشجویان خود را تشویق و تقویت می کنند تا فرایند اعزام برای تحصیل فراهم شود.
دکتر سیمایی صراف از نهایی شدن سند چندجانبه هوش مصنوعی خبر داد و خاطرنشان کرد: این سند در صورت تصویب، اولین سند هوش مصنوعی جهان اسلام خواهد شد.
وی به رفتارهای ضد اخلاقی در استفاده از هوش مصنوعی نیز گفت: در این زمینه رژیم صهیونیستی موازین حقوق بشر و انسانی را نقص می کند. به طوریکه هنجارهای عرفی و اخلاقی را نیز با استفاده از هوش مصنوعی زیر پا گذاشته است. بنابراین اگر از این علم، اخلاقی استفاده نشود، خطر بزرگی برای بشریت خواهد بود.
وزیر علوم خاطرنشان کرد: قرار است که همه کشورهای اسلامی در پلتفرم کشورهای اسلامی مشارکت کنند ما با همه آنها تبادل اسناد داریم عربستان هم استقبال خوبی از همکاری های علمی کرده است؛ بنابراین ما ما امروزه شاهد این هستیم که نظم نابرابر و بی عدالتی در دنیا به‌هم می‌ریزد و نظم جدیدی در حال شکل گیری است.
سیمایی صراف خاطرنشان کرد: ما آمادگی تاسیس دانشگاه، اعزام استاد ‌و معرفی فرصت های کشور از جمله پارک ها و دانش بنیان را به همه کشورها از جمله کشورهای اسلامی داریم و این بخش از توانمندی ایران قابل انکار نیست؛ چرا که در منطقه دانشگاه های ما بهترین دانشگاه ها هستند و همه این کشورها به قدرت نخبگان، شگفتی پارک ها و شرکتهای دانش بنیان باور دارند و ما نیز در اهداف خود کوتاهی نمی کنیم.
وزیر علوم به نگرانی های امنیتی در تبادلات بین المللی اشاره کرد و گفت: دستگاه های امنیتی ما هوشیاری کامل دارند ما با همکاری و در نظر گرفتن نقطه نظرات آنها اقدامات خود را انجام می دهیم.
وزیر علوم در خصوص از دست دادن جایگاه علمی کشور در جهان نیز گفت: این یک نگرانی درستی است وزارت علوم هم به این موضوع توجه دارد. این اتفاق از سال 2021 شروع شده است که در واقع جایگاه علمی کشور در این سال رتبه 14 در جهان بود که متاسفانه با تغییر جایگاه این عدد به 17 رسیده است.
وی افزود: برای اینکه رتبه علمی کشور را تقویت کنیم باید اقداماتی نظیر حمایت مالی از پژوهشگران، به‌روزرسانی آزمایشگاه ها، حمایت از استادان برای انتشار مقالات علمی، رفع دغدغه های علمی اساتید و تقویت بنیه مالی دانشگاه ها را مورد توجه قرار دهیم.
وزیر علوم افزود: دولت معتقد به ارتقای جایگاه علمی کشور است. ما همچنان از بهترین استادان، دانشجویان و محققان برخوردار هستیم که بسیاری از کشورها دنبال جذب آنها هستند؛ اما برای بدست آوردن جایگاه باید اقداماتی مختلفی انجام داد که اغلب آن تقویت بنیه مالی است. در گذشته خواننده پول مقاله را می داد؛ اما امروز استاد باید برای چاپ مقاله باید بیش از 1000 دلار بدهد که بسیاری از اساتید این توانمندی را ندارند. بنابراین ارائه مقالات نیازمند پشتوانه مالی است. امروزه این حمایت در شأن و جایگاه اساتید نیست.
وی افزود: در اجلاس امروز 6 کمیته فنی تشکیل شده است این کمیته در حوزه های مختلف اعم از فناوری‌های نوین، بهداشت و پزشکی، امنیت غذایی، توسعه آموزش و سرمایه انسانی، رشد و شتاب دهی و تجاری سازی فناوری است.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/733788/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اکران مستند«موتورسواران»به مناسبت سالگرد شهادت آیت‌الله رئیسی در گرگان

شهید آیت الله رئیسی خدمت به مردم را افتخار می‌دانست

دستگیری 111 سارق و خرده‌فروش مواد مخدر در 72 ساعت

توربین بادی 65 متری در آتش سوخت

اوضاع اسفناک خوابگاه‌های دانشجویی علوم پزشکی

اینفلوئنسر معروف در پخش زنده به ضرب گلوله کشته شد

خبر خوش سازمان غذا و دارو در مورد شیر خشک

بازداشت مرد مستاجر در پرونده ناپدید شدن زن صاحبخانه

هوای قم غبارآلود می‌شود؛ کاهش محسوس دما در پایان هفته

ادای احترام ویارئال به بارسای قهرمان

حسین‌خانی: گل اول پیکان هند بود؛ کاش VAR در ورزشگاه نبود

تاج: سقوط مس؟ چنین تصوری ندارم اما هر اتفاقی ممکن است

خودزنی کاپیتان صنعت‌نفت پس از هدر دادن پنالتی

اینزاگی با زوج طارمی-تورام به‌دنبال بازگشت به صدر

گل اول بارسلونا به ویارئال توسط لامین یامال

گل دوم بارسلونا به ویارئال توسط فرمین لوپز

تبریک رسمی استقلال؛ خوشامد به پیروز و سیروس!

سیروس دین‌محمدی در لیگ برتر با پیکان ادامه می‌دهد

معرفی سومین رقیب ایران در جام جهانی چوگان

فراغ شش ساله تمام شد؛ رضا شکاری عضو جدید سرخ‌ها

اثرات دهان‌شویه‌های گیاهی بیشتر است یا شیمیایی؟

روایت اژه‌ای از روز حادثه بالگرد شهید رئیسی و شهدای خدمت

دیدار وزیر خارجه طالبان با عراقچی

عراقچی: غنی‌سازی در ایران چه توافقی حاصل شود و چه نشود، ادامه خواهد یافت

وزیر گردشگری پیام رئیس‌‌جمهور را به پاپ تسلیم کرد

خرم: علت مقاومت مجلس مقابل تغییر ساعت آن است که دولت را به لحاظ سیاسی همسو با خود نمی‌داند

طعنه سنگین زیدآبادی به ادعای امیرحسین ثابتی درباره وزیر زن پزشکیان

دیدار سه جانبه وزرای خارجه ایران، قطر و عمان

بدون تعارف با مخبر؛ از دیدار با رهبر انقلاب بعد از سقوط بالگرد شهید رئیسی تا چالش‌های 50 روزه پس از شهید‌ جمهور

شبکه 12 رژیم صهیونیستی: عوامل ایران به بیمارستان محل بستری بنت نفوذ کرده بودند

دیدار رئیس‌جمهور با خانواده شهدای خدمت

شهید آیت‌الله آل‌هاشم با همه مردم برخورد پدرانه داشت

اخلاص آیت‌الله رئیسی او را در اوج قرار داد

ماجرای وصیتنامه کوتاه آیت‌الله بهجت!

آیت الله رئیسی به فکر دیده شدن نبود

هنر اصیل و ماندگار گیوه‌دوزی در قم

سیلاب‌های شدید در آرژانتین هزاران نفر را آواره کرد

قتل هولناک همسر و مادرزن به علت درخواست طلاق

تصاحب 2 هزار متر از اراضی بیت‌المال توسط زمین‌خواران؛ اوباش به دام افتادند

کشف ماینرهای 9 میلیاردی در یک دامداری

مصوبه تعطیلی پنج‌شنبه‌ها در مجلس مجدد بررسی می‌شود

عزم پلیس برای ادامه طرد اتباع خارجی غیرمجاز از کشور

تاکید مدیرکل بنیاد مازندران بر نامگذاری مکان های شهری به نام شهدا

برگزاری جلسه هماهنگی کمیته‌های تخصصی کنگره 4000 شهید گلستان در بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان

شگفتی‌ساز فوتسال با مربی جدید دوباره زنده شد

تونل نارنجی به افتخار قهرمان لیگ یک

سرمربی استقلال، تماشاگر نبرد سرنوشت‌ساز لیگ یک

بازگشت چهار ستاره رئال برای جام باشگاه‌های جهان

کمک شارجه به سپاهان در مسیر صعود به لیگ نخبگان آسیا

اولین گل رونالدو جونیور؛ کپی برابر اصل پدر