باید و نبایدهای کرونا در سالمندی
علمی
بزرگنمايي:
عصر قم - خراسان / این روزها دوباره صحبت از شیوع ویروس کووید-19 یا همان کروناست. این ویروس برای سالمندهایی که آسیبپذیرتر هستند، خطرناکتر است. بهخصوص که تحقیقات نشان میدهد بزرگسالان 60سال و بالاتر، بهویژه آنهایی که مشکلات پزشکی مانند فشار خون بالا، بیماریهای ریوی، دیابت، بیماریهای قلبی یا سرطان دارند، بیشتر مستعد ابتلا به عفونت شدید یا حتی کرونا هستند.
تب| در بیشتر بیماران، تب اولین نشانه بیماری است و در نیمی از آنها تب با درجات بالا دیده میشود. اما باید توجه داشت که در حدود یک چهارم از بیماران سالمند، تب گزارش نشده و این حالت در سالمندان با توجه به نقص نسبی سیستم ایمنی، محتملتر است.
سرفه| تنگی نفس یا دشواری در تنفس، احساس سنگینی یا درد در قفسه سینه، خستگی و گاهی درد عضلانی، از جمله علامت های شایع دیگر هستند. در برخی از بیماران، به ویژه سالمندان ممکن است شواهد درگیری سیستم قلبی-عروقی، دستگاه گوارش
(بی اشتهایی، تهوع، استفراغ و دل درد) و یا سیستم عصبی (گیجی، تغییر سطح هوشیاری، هذیان گویی و ...) نیز دیده شود. در صورت بروز هر یک از این علایم، لازم است سالمند توسط پزشک معاینه و در صورت لزوم به بیمارستان منتقل شود.
زمان| میانگین فاصله زمانی بین شروع علایم تا بروز تنگی نفس یا علایم قابل توجه به طور متوسط حدود 7 روز ( متغیر بین یک تا 20 روز) گزارش شده است. سردرد، اسهال، خلط خونی، آبریزش بینی و سرفه خلط دار نیز از سایر علایم احتمالی هستند.
در مرحله خفیف بیماری، علایم معمولا بعد از یک هفته فروکش می کند، در موارد شدید، احتمال بروز نارسایی تنفسی پیشرونده و ناپایدار شدن علایم حیاتی از جمله افت فشارخون وجود دارد. به طور کلی سرعت پیشرفت بیماری در سالمندان، بیشتر از سایر گروههای سنی است و همین موضوع، اهمیت پیشگیری و درمان بهموقع را بیشتر نشان میدهد.
بازار ![]()
چاره چیست؟
ماسک، دستکش، محلولهای ضدعفونی حاوی الکل 70 درصد در اختیار عضو سالمند در منزل قرار دهید. اگر علایم کمی دارید از بغل کردن، لمس و بوسیدن پدربزرگ و مادربزرگ یا سالمند خانواده خود پرهیز کنید. یکی از مهمترین نکات هنگام بروز بیماری کرونا در سالمندان، داشتن تغذیه مناسب برای حفظ عملکرد طبیعی بدن است. در بیماری کووید 19 به ویژه در سالمندان که به طور طبیعی هم مستعد کمآبی هستند، باید مراقب کمآبی بدن بود و به بر طرف کردن مشکلات تنفسی نیز توجه کرد. همچنین لازم است مراقبان این گروه سنی، احتمال کاهش وزن فرد بر اثر شرایط جدید را که سوخت و ساز بدن بالاست و بدن مستعد عفونتهای ثانویه و یبوست است، درنظر داشته باشند. در رژیم غذایی بیمار سالمند، بر مصرف انواع غذاهای حاوی آنتی اکسیدان ها و ویتامین A، C، E که در انواع میوه و سبزی تازه وجود دارد، تاکید کنید.
-
يکشنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۳:۲۷
-
۳ بازديد
-

-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/733721/