عصر قم

آخرين مطالب

پزشکیان: از حق هسته‌ای خود دفاع می‌کنیم و زیر بار زور نخواهیم رفت گفتگو

پزشکیان: از حق هسته‌ای خود دفاع می‌کنیم و زیر بار زور نخواهیم رفت
  بزرگنمايي:

عصر قم - صدا و سیما / رئیس جمهور در مجمع گفتگوی تهران با بیان اینکه ما این حق را داریم که از فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای برای اهداف مختلف از جمله سلامت، کشاورزی، صنعت و دیگر حوزه‌های حیاتی استفاده کنیم، گفت: من، به عنوان یک انسان آزاد، هیچ نوع زورگویی را نمی‌پذیرم و ملت‌های آزاده هیچ‌گاه زیر بار زور نخواهند رفت.
مهمترین بخش اظهارات مسعود پزشکیان به شرح زیر است:
واکنش به حرفهای ترامپ

توضیح ویدیو
* ترامپ آمده در منطقه و میگوید ایران عامل خطر است! ما خانه ها رو بمباران میکنیم؟ ما دانشمندان را ترور میکنیم؟ یا شمایی که دم از صلح میزنید.
همه کشورهای پیرامون علاوه بر اینکه همسایه هستیم یک خانواده‌ایم؛ چرا باید با هم دعوا داشته باشیم؟
بازار
توضیح ویدیو
* باید کشورهای همسایه به همدیگر کمک بکنند؛ ما می‌توانیم منطقه‌ای مملو از صلح و آرامش برای همدیگر درست بکنیم تجارت با هم بکنیم شغل با هم ایجاد کنیم و علم و سلامت را به هم دیگر منتقل کنیم.
از حق هسته‌ای خود دفاع می‌کنیم و زیر بار زور نمی‌رویم
توضیح ویدیو
* ما این حق را داریم که از فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای برای اهداف مختلف از جمله سلامت، کشاورزی، صنعت و دیگر حوزه‌های حیاتی استفاده کنیم.
* من، به عنوان یک انسان آزاد، هیچ نوع زورگویی را نمی‌پذیرم؛ نه من، نه هیچ انسان آزاده‌ای در این کشور یا منطقه.
* ملت‌های آزاده هیچ‌گاه زیر بار زور نخواهند رفت.
مشروح اظهارات رئیس جمهور به نقل از ایسنا را در ادامه بخوانید:
مسعود پزشکیان صبح امروز در مجمع گفت‌و گوی تهران با خوشامدگویی به مهمانان خارجی این مجمع، اظهار کرد: امیدوارم حضور شما موجب شود که به بنگاه و زبان مشترک برسیم.
وی ادامه داد: ما یک توپ در کهکشان در مقصدی که نمی دانیم کجاست سرگردانیم. کره خاکی یک توپ است که در کهکشان راه شیری به اندازه یک ویروس هم نیست. کهکشان راه شیری هم در برابر سایر کهکشان‌ها به چشم نمی‌آید، ولی اینجا خانه ماست و همه حق زندگی در این خانه دارند. اگر این نگاه را بپذیریم، به همه حق می دهیم که در این خانه زندگی کرده و حقوق شان دیده شود. همه انسان‌ها از یک خانواده و ریشه هسیتند که بعدها از هم جدا شده و اقوام و قبایل مختلفی ساخته‌اند.
رئیس‌جمهور افزود: اگر چنین نگاهی داشته باشیم، ناحقی و جنگ و تجاوز معنا و ومفهومی ندارد. دعوا زمانی شروع می شود که حق یکدیگر را نادیده بگیریم. اسرائیل حقوق انسان‌ها را نادیده گرفته و یک عده را از خانه خود بیرون کرده و آنها را به خاک و خون کشیده و دم از حقوق بشر می زند.
پزشکیان ادامه داد:‌کسانی هم که در قدرت هستند، اگر در فکر تجاوز نباشند، دعوایی رخ نمی دهد. انسان‌ها باید با هم بوده و به هم کمک کنند. دستاوردهای پزشکی و تکنولوژی را می توانیم به همه انسان‌ها هدیه کنیم. حتی گیاهان و جانوران هم حق دارند که اگر حق آنها را نگه نداریم، چرخه هستی بهم خواهد خوزد. هر موجود زنده‌ای در این کره خاکی و هر ساختاری جیاگاه و محل خود را دارد که اگر آن را نادیده بگیریم، اثر آن به ما برمی گردد.
وی گفت: امیدواریم بتوانیم برادری، صمیمیت، دوستی در چارچوب حق و عدالت را محقق کنیم. ما این نگاه را به همسایگان و دنیا داریم.
وی در ادامه پاسخ به این پرسش که آیا تحقق نظم بین‌الملل اخلاقی امکان پذیر است؟ گفت: تصور من این است که ما درک خواهیم کرد که این کره خاکی خانه همه ماست، ولی شاید تا به این درک برسیم، زمان طولانی باشد و باید گفت و گوهای بیشتری با هم داشته باشیم. این خانه یک عده خاص، یک قوم ، نژاد و قبیله نیست، بلکه خانه همه انسان‌هاست و باید عدالت در این خانه پیاده شود و همه ادیان منتظر منجی برای تحقق عدالت هستند. در اسلام، یهودیت و مسیحیت این باور وجود دارد. انسان‌ها براساس فطرت خود منتظر عدالت هستند. الان منیت‌ها، شطنیت‌ها، اعمال شیطانی حکومت‌ها و نسل کشی را می‌بینیم که پایدار نمی ماند. باطل هیچ وقت پایدار نمی ماند. فطرت انسان مخالف زورگویی، جنایت ، ستم و ظلم است.این شعر سعدی باور و فرهنگ ماست که
بنی آدم اعضای یکدیگرند
که در آفرینش ز یک گوهرند
چو عضوی به در آورد روزگار
دگر عضوها را نماند قرار
 تو چون از محنت دیگران بی غمی
نشایند که نامت ندهند آدمی
وی در پاسخ به این پرسش که آیا پیام سیاست خارجی دولت چهاردهم در خصوص تعامل با دنیا شنیده شد، گفت: متاسفانه این پیام از طرف غرب پذیرفته نشد. ما به کرامت انسان‌ها اعتقاد داریم و با کسی دعوا نداریم. روح شیطانی، انسان را به تجاوز وامی دارد. برخی با شیطنت، رنگ انسانی به جنایت خود می دهند، چون می دانند نباید ناحق عمل کنند. پیام من درباره سیاست خارجی دولت چهاردهم را برادر من آقای ظریف انشاء کرد ونوشتند و فرستادیم. هدف ما این بود که به سمت همه دست دوستی و رفاقت را دراز کنیم. آنها می خواهند در دنیا علیه ایران ذهنیت ایجاد کنند تا کشورهای منطقه را به تقابل بکشانند.
وی اضافه کرد: ترامپ به منطقه آمد و گفت ایران عامل خطر است. ما عامل خطریم؟ ما منازل را بمباران می کنیم؟ دانشمندان را ترور می کنیم؟ مردم عادی را زیر خروارها خاک مدفون می کنیم؟ ما دیگران تهدید می کنیم؟اسماعیل هنیه را در تهران ما ترور کردیم؟ جانیان و تروریست ها دیگران را تروریسم متهم می کنند. این ها نشانه بی‌اخلاقی و مرگ اخلاق در سیاست است.
رئیس‌جهور خاطرنشان کرد: ما از چندین هزار سال با همسایگان خود برادر هستیم ولی آنها قصد دارند ما را به جان هم بیندازند و جنگ ایجاد کنند تا منابع ما را غارت کنند. چرا نباید همه در صلح، آرامش و امنیت زندگی کنند؟ چه کسی گفته آنها انسان‌تر از مردم این منطقه هستند؟ ما در منطقه خود با همه کشورها گفت وگو کرده‌ایم و تلاش کرده‌ایم برادری و صمیمت خود را افزایش دهیم. ما با 15 کشور همسایه ارتباط خانوادگی داریم. ما باید به هم کمک کنیم و می توانیم در منطقه صلح و آرامش برقرار کرده و علم و سلامت را به هم منتقل کرده و با هم تجارت کنیم، ولی آنها نمی خواهند ما با هم باشیم.
پزشکیان در پاسخ به این پرسش که چرا ترامپ باید برای منطقه ما سیاست دیکته کند؟ اظهار کرد: زمان دانشجویی کتاب جنگ بی پایان را می خواندم. نویسنده این کتاب آمریکایی بود و درباره جنگ ویتنام بحث می کرد و معتقد بود آمریکا جنگ بی پایان راه انداخته تا منابع سایر کشورها را ارزان بدست آورد. هرکسی بگوید این منابع متعلق به کشور ماست، آمریکا مخالفت می‌کند و جنگ راه می اندازد. اگر از خلیج فارس انرژی منتقل نشود، آنها فلج می شوند، ولی جنگ راه می اندازند تا این منابع را با قیمت دلخواه به کشور خود منتقل کنند. نفت منطقه ما را ببرد و به ما اسلحه می دهند تا ما در منطقه با هم بجنگیم تا کشورهای منطقه از رشد و توسعه عقب بمانند پس به منطقه می آید و ایران را تهدید معرفی می کند و به سایر کشورهای منطقه سلاح می‌فروشد و پولش را هم می برد و چیزی برای منطقه نمی ماند و نتیجه عملکرد او، ایجاد جنگ بین کشورهای منطقه خواهد بود.
وی راه‌حل مقابله با این سیاست آمریکا را وفاق ، اتحاد و پیوند کشورهای منطقه دانست و افزود: توسعه باید در خاورمیانه شکل بگیرد. ما با کسی سر جنگ نداریم ، بلکه می گوییم باید حق همه داده شود و به نیازمندان این کره خاکی کمک شود، نه اینکه عده‌ای را در گرسنگی، ضعف، فقر، جنگ و خونریزی نگاه داریم و پشت تریبون ادعا شود این ها انسان نبوده و وحشی هستند و باید کشته شوند.
رئیس‌جمهور درباره چگونگی جلوگیری از جنایات رژیم صهیونیستی، بیان کرد: پیش از این به سران کشورهای منطقه اعلام کردم که باید همه کشورها صدای واحد داشته باشند و از حقوق انسان‌ها منطقه دفاع کنیم و کل منطقه در برابر تجاوز بایستد. ما باید ید واحده شویم. ما مسلمانان با هم برادریم و باید ید واحده در برابر ظلم و جنایت شویم. اگر کشورهای اسلامی یکصدا موضعگیری کنند، براحتی این جنایات رخ نمی دهد. ما کشورهای اسلامی مقصر هستیم. البته ما تا حدودی اختلافات را کنار گذاشته‌ایم، ولی باید همه اختلافات را کنار گذاشت و همدیگر را بپذیریم. ما کشورهای اسلامی باید به حق هم احترام گذاشته و با هم از حقوق مردم منطقه دفاع کنیم در این صورت براحتی جنایت رخ نمی‌دهد.

supports HTML5 video

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/733712/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هشتمین اجلاسیه اندیشه‌های قرآنی آیت‌الله خامنه‌ای با رویکردی بین‌المللی برگزار می‌شود

سفر آیت الله جوادی آملی به عراق معنوی و پربرکت بود

درگیری خونین پدر و پسر معتاد؛ پسر با 14 ضربه چاقو به قتل رسید

ماجرای بازداشت دزد کله‌پاچه در تهران؛ کله‌پز: شکایت نکردیم

آتش‌سوزی شدید در ساختمانی در هند 17 قربانی گرفت

درگیری مسلحانه پلیس با سارقان خودرو؛ یک سارق کشته شد

دفتر مطالعات و پژوهش‌ها از مراکز مهم بنیاد شهید و امور ایثارگران است

قلی‌زاده به بازی مهم فصل رسید

قهرمانی شارجه امارات در لیگ قهرمانان آسیا 2

آینده ترابی را از زبان خودش بشنوید!

سنگ تمام لستر برای واردی: خداحافظ اسطوره

رونالدو: امیدوارم در فینال سی‌ال همه‌چیز به نفع اینتر باشد

دیدار غفور کارگری با مدیرعامل صندوق حمایت از قهرمانان

سکوی قهرمانی لیگ یک آماده شد

برد بزرگ یاران جهانبخش در مسیر اروپایی

ستاره تیم ملی بازی حساس را از دست داد

آزمون آقای گل لیگ قهرمانان آسیا 2 شد؛ بیرانوند بهترین سنگربان

برای اولین بار 8 اثر میراث فرهنگی ناملموس جزیره کیش ثبت شد

خیمه رگ‌های عنکبوتی روی پا

راز پوست شفاف و اعصاب آرام در یک گیاه ایرانی

گفتگوی تلفنی دبیر شورای عالی امنیت ملی و مشاور امنیت ملی هند

ویتکاف دست روی خط قرمز ایران گذاشت؛ پاسخ سریع عراقچی به نماینده ترامپ

دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی با دبیر سازمان همکاری شانگهای

ویتکاف: ما حتی یک درصد ظرفیت غنی‌سازی را هم نمی‌توانیم بپذیریم!

دیدار وزیر خارجه طالبان با رئیس‌جمهور ایران

تأیید سفر پوتین به ایران از زبان معاون وزیر خارجه روسیه

دیدار نماینده آیت الله سیستانی با آیت الله جوادی آملی + تصاویر

نشست هم‌اندیشی به مناسبت پیام آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای به همایش صدسالگی حوزه و روز جهانی ارتباطات

آیت الله رشاد: شهید رئیسی شخصیتی جامع الاطراف بود

اختتامیه دهمین جشنواره رسانه ای ابوذر استان قم

مدیریت بحران هشدار داد؛ وزش باد شدید و افزایش گرد و غبار در پایتخت

ریزش تونل در معدن زغال‌سنگ؛ 2 کارگر مجروح شدند

انحراف خودروسازان از طرح جوانی جمعیت

سن مصرف دخانیات به 12 سال کاهش یافت

خودسوزی مرگبار مرد 45 ساله

دی‌بروینه: در جام باشگاه‌های جهان شرکت نمی‌کنم

تاج: فدراسیون ایران جزء طلایه‌داران AFC است

خداحافظی آلمانی‌ها از ژابی با هدیه‌‌ای جالب

پرسپولیس: امشب چهارمین خرید رونمایی می‌شود

تقلید مدل مو؛ رونالدو جونیور می‌خواهد مثل پدرش باشد

هشدار ستاره خارجی آبی‌ها قبل از شکایت به فیفا

حاضرم دستمزدم نصف شود ولی در رئال بمانم

خداحافظی آنچلوتی؛ این پایان رویایی نبود

تک امتیاز ارزشمند برای یاران حسین‌نژاد

یامال پردآمدترین بازیکن بارسا می‌شود

ماءالشعیر برای بیماران کلیوی مناسب نیست

این کارهای ساده ریزش مو را کاهش می‌دهند

عراقچی: زمان مذاکرات تقریبا مشخص شده است/ هیچ‌ پیام مکتوبی دریافت نکردیم

تازه‌ترین موضع‌گیری «ویتکاف» درباره دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا

کمال خرازی: نظم تک‌قطبی جهانی در حال فروپاشی است