عصر قم

آخرين مطالب

آکسیوس: آمریکا در دور چهارم مذاکرات پیشنهادی برای توافق هسته‌ای به ایران ارائه کرد اقتصادی

آکسیوس: آمریکا در دور چهارم مذاکرات پیشنهادی برای توافق هسته‌ای به ایران ارائه کرد
  بزرگنمايي:

عصر قم - انتخاب / یک مقام آمریکایی و دو منبع دیگر با اطلاعات مستقیم به اکسیوس گفتند که دولت ترامپ در جریان دور چهارم مذاکرات روز یکشنبه، پیشنهادی برای توافق هسته‌ای به ایران ارائه کرده است.
به گزارش آکسیوس؛ این اولین بار از زمان آغاز مذاکرات هسته‌ای در اوایل آوریل بود که استیو ویتکاف، فرستاده کاخ سفید، پیشنهادی کتبی به ایرانی‌ها ارائه داد.
عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، این پیشنهاد را برای مشورت با رهبر معظم انقلاب، رئیس جمهور و دیگر مقامات ارشد به تهران بازگرداند.
ترامپ روز سه‌شنبه در عربستان سعودی گفت که «شاخه زیتون» به ایرانی‌ها داده است، اما تأکید کرد که «این پیشنهادی نیست که برای همیشه دوام بیاورد. اکنون زمان انتخاب آنهاست.»
یک منبع آگاه از آن جلسه گفت، در طول دور اول مذاکرات، عراقچی یک سند کتبی حاوی چندین پیشنهاد ایران به ویتکوف داد. ویتکوف به عراقچی گفت که هنوز برای این کار خیلی زود است و او می‌خواهد ابتدا رابطه‌ای ایجاد کند.
بازار
در جریان دور سوم مذاکرات در اواخر آوریل، عراقچی سند به‌روز شده‌ای را به ویتکوف ارائه داد که حاوی ایده‌های ایران برای توافق هسته‌ای بود. این بار، ویتکوف سند را گرفت.
دو منبع گفتند، یک تیم از کارشناسان آمریکایی آن را بررسی و فهرستی از سوالات و درخواست‌ها برای شفاف‌سازی را برای ایرانی‌ها ارسال کردند. ایرانی‌ها پاسخ دادند و سوالات خود را نیز اضافه کردند.
منابع گفتند، در همین حال، ویتکاف و تیمش پیشنهادی از سوی آمریکا تهیه کردند که پارامترهای دولت ترامپ برای برنامه هسته‌ای غیرنظامی ایران و الزامات نظارت و راستی‌آزمایی را مشخص می‌کند.
ویتکوف و دیگر مقامات پاسخ‌های متناقضی در مورد اینکه آیا و تا چه حد ایران می‌تواند تحت یک توافق اورانیوم غنی‌سازی کند، ارائه داده‌اند، بنابراین مهم است که تیم او موضع ایالات متحده را به صورت کتبی بیان کرده باشد.
بر اساس صورتجلسه جلسه‌ای که در اختیار اکسیوس قرار گرفته و توسط منبع دیگری که از آن مطلع است تأیید شده، ویتکاف چهارشنبه گذشته شورای امنیت سازمان ملل را در جریان گذاشت و پیشنهاد ایالات متحده را «زیبا» و «بسیار بزرگ» توصیف کرد، اما تأکید کرد که پیشرفت بیشتری در مذاکرات مورد نیاز است.
منابع گفتند ویتکوف این پیشنهاد را روز یکشنبه در عمان به عراقچی ارائه داد. یک مقام وزارت امور خارجه از اظهار نظر خودداری کرد.
ویتکاف از نتایج دور چهارم مذاکرات که یک روز قبل از سفر ترامپ به خاورمیانه برگزار شد، ابراز امیدواری کرد. دور پنجم هنوز برنامه‌ریزی نشده است.
ترامپ روز چهارشنبه در دیدار با شیخ تمیم آل ثانی، امیر قطر، گفت: «امیدوارم بتوانید در مورد وضعیت ایران به من کمک کنید. این یک وضعیت خطرناک است و ما می‌خواهیم کار درست را انجام دهیم.»
ترامپ تأکید کرد که می‌خواهد از جنگ جلوگیری کند، «زیرا چنین چیزهایی شروع می‌شوند و از کنترل خارج می‌شوند. من بارها و بارها شاهد آن بوده‌ام... ما اجازه نخواهیم داد چنین اتفاقی بیفتد.»
انتظار می‌رود دیپلمات‌های ارشد ایران و سه کشور اروپایی (فرانسه، بریتانیا، آلمان) روز جمعه برای اولین بار در دو ماه گذشته در استانبول دیدار کنند.
دیپلمات‌های اروپایی می‌گویند سه قدرت اروپایی تصمیم گرفته‌اند در صورت عدم دستیابی به توافق جدید تا ماه اوت، تحریم‌های «اسنپ بک» ذیل توافق هسته‌ای 2015 را فعال کنند.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/732724/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصادف زنجیره‌ای در اتوبان قم ١١ مصدوم و ٢ فوتی برجای گذاشت

2 فوتی و 11 مصدوم در تصادف زنجیره‌ای اتوبان قم – گرمسار

اهدای 24 میلیون سی‌سی خون توسط داوطلبان هلال احمر

شینا انصاری: ادامه مسیر گذشته در حوزه محیط زیست ممنوع

رونمایی پلیس از جیب‌بران حرفه‌ای پایتخت

ناقوس مرگ در کمین فرودگاه مهرآباد

برنامه پخش مستند آخرین سفر شهید جمهور در مصلی ساری

شهید جمهور و دیگر همراهانش نیز در خدمت خالصانه به جامعه خستگی‌ناپذیر بودند

شعار بانوان: درویش یادت باشه عالیشاه باید باشه

صحبت های جنجالی آل‌کثیر پس از برد پرسپولیس مقابل هوادار

گولسیانی: هیچکس برای تمدید با من تماس نگرفته است

آرشا شکوری دروازه‌بان هوادار: آقای حسینی دروازه‌بان تیم ملی است ولی ترسی از کسی ندارم

گل اورونوف فقط حسرت پرسپولیس را بیشتر کرد!

خداحافظی گولسیانی از پرسپولیس

کرمانشاهی: استقلال گزینه سقوط بود و انتظاری نداشتیم!

برادران پورحمیدی: تقابل جذاب آخرین بازی لیگ

پازل جدایی ستاره‌های سپاهان در حال تکمیل!

ان‌شاء‌الله خبر خوب - مدیرعامل درباره جدایی نیازمند!

برد سرخ‌ها کافی نبود؛ راهیابی سپاهان به پلی‌آف آسیا

آیا حل کردن عسل در چای داغ باعث تولید سم می‌شود؟/ ریشه‌های این باور از کجاست؟

رفع بوی بد دهان با مصرف این مواد غذایی

بیانیه حزب موتلفه اسلامی درباره مواضع اخیر ترامپ

مطهرنیا عنوان کرد: تلاش جدی ترامپ برای ایجاد ائتلاف منطقه‌ای علیه ایران

فلاحت‌ پیشه: مذاکره با اروپایی‌ها سودی ندارد

مراسم بزرگداشت آیت‌الله بهجت در فومن برگزار شد

پناهیان: عقلانیت و هوش آیت الله بهجت(ره) کم نظیر بود

فروش 424 میلیاردی تا پایان روز هشتم در نمایشگاه کتاب

وزیر دادگستری: ضوابط تعیین تکلیف خودرو‌های توقیفی ابلاغ شد

آب و آتش زدن مس برای یک رتبه ناقابل

موقعیت خوب برای پرسپولیس،آرشا شکوری ناجی دروازه هوادار شد

ضربه سر گولسیانی به تیر دروازه هوادار برخورد کرد

شوت زیبای رفیعی از روی دروازه هوادار به بیرون رفت

ضربه سر گولسیانی روی خط دروازه هوادار متوقف شد

دو موقعیت پیاپی سپاهان روی دروازه استقلال که از دست رفت

فرصتی که جواد آقایی‌پور مقابل دروازه استقلال از دست داد

گل دوم سپاهان به استقلال توسط محمد محبی

گل اول پرسپولیس به هوادار توسط ارونوف

گل سوم سپاهان به استقلال توسط بن یدر

گزارش زنده؛ پرسپولیس 1 - 0 هوادار

گزارش زنده؛ سپاهان 2 - 1 استقلال

21 دانه جادویی؛ چرا باید هر روز مویز بخوریم؟

11 ترفند برای کاهش وزن

سردار سلامی: ترامپ در کانون دشمنی ملت ایران قرار دارد

مخبر: ایران اسلامی دشمنان خود را به ذلت خواهد رساند

توضیحات عراقچی در مورد نشست ایران و سه کشور اروپایی در استانبول

عراقچی: هیچ‌یک از تأسیسات هسته‌ای ایران جمع‌آوری نخواهد شد

مراسم بزرگداشت اولین سالگرد شهید جمهور آیت‌الله رئیسی و شهدای خدمت در البرز

تصویری از تشرف آیت‌الله جوادی آملی به کربلا

بازدید رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

ساعت کار نمایشگاه کتاب تمدید شد