عصر قم

آخرين مطالب

نشستن بیش از حد، مغز را کوچک می‌کند! اقتصادی

نشستن بیش از حد، مغز را کوچک می‌کند!
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایسنا / آیا این مطلب را در حالی می‌خوانید که روی مبل نشسته‌اید؟ پس شاید پس از خواندن آن دلتان بخواهد که بایستید. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که نشستن بیش از حد، صرف نظر از عادات ورزشی شما، می‌تواند به مغز شما آسیب برساند.
مطالعه‌ای که هفت سال زمان برده است، نشان می‌دهد افراد مسنی که ساعات بیشتری را صرف نشستن می‌کنند، حتی آن دسته‌ای که مرتبا ورزش می‌کردند، سریع‌تر دچار کوچک شدن مغز و زوال ذهنی می‌شوند.
به نقل از اس‌اف، این یافته، باور بسیاری از مردم را به چالش می‌کشد و آن این است که ورزش منظم، ساعت‌ها نشستن را جبران می‌کند. طبق این تحقیق، اکثر شرکت‌کنندگان به اندازه کافی فعال بودند که در دسته مناسب دستورالعمل‌های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری برای فعالیت بدنی هفتگی قرار بگیرند. با این حال، نشستن بیش از حد همچنان به سلامت مغزشان آسیب می‌رساند.
هزینه پنهان بی‌تحرکی
محققان مرکز حافظه و آلزایمر دانشگاه وندربیلت، 404 فرد مسن با میانگین سنی 71 سال را به مدت هفت سال با استفاده از مانیتورهای مچی برای ردیابی دقیق الگوهای حرکتی، دنبال کردند. به طور متوسط، شرکت‌کنندگان روزانه حدود 13 ساعت می‌نشستند و اگرچه این عدد ممکن است زیاد به نظر برسد اما زمانی که زمان نشستن خود را پشت میز کار، هنگام صرف وعده‌های غذایی و استراحت عصرگاهی جمع کنید ممکن است به عددی مشابه یا حتی بالاتر برسید.
تغییرات مغزی مرتبط با نشستن بیشتر در مناطقی از مغز رخ داد که معمولا در برابر بیماری آلزایمر آسیب‌پذیر هستند. این نواحی از مغز افرادی که بیشتر می‌نشستند، نازک‌تر شدند و در آزمون‌های حافظه که از آنها خواسته می‌شد تجربیات و رویدادهای گذشته را به یاد بیاورند، عملکرد بدتری داشتند.
با گذشت زمان، کسانی که بیشتر می‌نشستند، حجم هیپوکامپ را سریع‌تر از دست دادند و کاهش بیشتری در توانایی خود در نام بردن اشیاء و پردازش سریع اطلاعات نشان دادند. هیپوکامپ8 که به شکل‌گیری خاطرات کمک می‌کند، از اولین مناطق مغزی است که تحت تأثیر بیماری آلزایمر قرار می‌گیرد.
عوامل خطر ژنتیکی مشکل را تشدید می‌کنند
نگران‌کننده‌ترین نکته این بود که نشستن اثرات بدتری بر حاملان گونه‌ی ژن APOE-ε4 داشت که خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش می‌دهد. هنگامی که محققان شرکت‌کنندگان را بر اساس وضعیت ژنتیکی دسته‌بندی کردند، متوجه شدند که حاملان ژن APOE-ε4 که بیشتر می‌نشستند، در مقایسه با افراد دیگر با عادات نشستن مشابه، کاهش قابل توجهی در کل ماده مغز، حجم لوب پیشانی و حجم لوب آهیانه نشان دادند.
این مطالعه که در مجله آلزایمر و زوال عقل منتشر شد، نشان داد که به نظر می‌رسد حاملان ژن APOE-ε4 در معرض خطر بیشتری برای تخریب عصبی مرتبط با بی‌تحرکی و مستقل از سطح فعالیت بدنی هستند.
در حالی که مطالعات قبلی نشستن بیش از حد را با بیماری قلبی، دیابت و سرطان مرتبط دانسته‌اند، این تحقیق شواهدی را تقویت می‌کند که سلامت مغز در این فهرست قرار دارد. محققان معتقدند که نشستن طولانی مدت ممکن است به رگ‌های خونی مغز آسیب برساند، التهاب را افزایش دهد و ارتباط بین سلول‌های مغزی را کاهش دهد.
حفاظت از سلامت مغز
با توجه به اینکه تلفن‌های هوشمند و هوش مصنوعی انجام کارهای بی‌شماری را بدون بلند شدن از جا برای افراد ممکن کرده‌اند، جای تعجب نیست که مردم به طور فزاینده‌ای کم‌تحرک شوند. طبق تحقیقات قبلی ذکر شده در این مطالعه، یک فرد مسن به طور متوسط ‌روزانه بیش از 9 ساعت را در حالت نشسته می‌گذراند و این قبل از آن بود که همه‌گیری بسیاری از مردم را به سمت سبک زندگی کم‌تحرک‌تر سوق دهد.
برای هر کسی که نگران سلامت مغز خود است، پیام واضح است. کاهش زمان نشستن به اندازه افزایش ورزش اهمیت دارد. میزهای ایستاده، فعالیت‌های بدنی در طول روز و یافتن راه‌هایی برای افزودن فعالیت بیشتر به برنامه‌های روزانه می‌تواند به محافظت در برابر زوال شناختی کمک کند.
شواهد به یک نتیجه‌گیری مهم اشاره دارند. آنچه بین تمرینات انجام می‌دهید به اندازه خود تمرینات اهمیت دارد. سلامت مغز شما نه تنها به اختصاص زمان برای ورزش، بلکه به به‌حداقل رساندن زمان نشستن و بی‌تحرکی بستگی دارد.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/732367/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برگزاری تور دانایی مادر و کودک در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

حوزه علمیه قم مصداق بارز باقیات الصالحات است

نوزاد عجول در کلاس درس به دنیا آمد!

کلاهبرداری 15 میلیاردی از 300 شهروند با لینک آلوده

مدیرعامل سابق پدیده شاندیز به زندان بازگشت

دستگیری گردنبندقاپ معروف پایتخت

قتل در روز تولد؛ قاتل برای دومین بار محاکمه شد

مرگ مشکوک دانشجوی دکتری در ملاقات با دوستش

گروگانگیری مسلحانه در خیابان به خاطر اختلافات شخصی

دکتر پزشکیان در پیامی درگذشت مادر شهیدان «دیانتی» را تسلیت گفت

وضعیت رضاییان برای بازی با سپاهان مشخص شد

اسطوره‌های یونایتد؛ شرم داریم سرمان را بلند کنیم!‏

تراکتور یک جام به لوگو چسباند!

درخواست رئال از لیورپول؛ آرنولد را زودتر آزاد کنید!

خلیفه‌اصل: جدال با تراکتور به بازیکنانمان انگیزه می‌دهد

مولر نمی‌گذارد جشن قهرمانی بایرنی‌ها تمام شود!

طرح استادیوم 120 هزار نفری برای تبریز

سورپرایز بارسا؛ گلر کاتالان رقیب جدید شزنی و تراشتگن

خانه‌تکانی بزرگ؛ هشت بازیکن از بارسا می‌روند!‏

تأیید شد؛ بیفوما با قرارداد دو ساله در پرسپولیس

چراغ سبز علی کریمی به استقلال

ساعت کاری طولانی بر سلامت احساسی افراد اثر می‌گذارد

مغز خود را با «یادگیری» مستمر شارژ کنید

فرمانده کل سپاه: رئیس‌جمهور آمریکا می‌خواهد ملت ایران را ناامید کند

ترامپ: با امیر قطر درباره موضوع ایران گفت‌وگو کردیم، احساس می‌کنم موضوع حل شود

مجمع تشخیص به‌ صورت مشروط با پالرمو موافقت کرد

نیویورک تایمز از پیشنهاد ایران برای غنی‌سازی مشترک با آمریکا، عربستان سعودی و امارات خبر داد

رهبر انقلاب: اگر نشستید و روی خوش نشان دادید و لبخند زدید یا فرار کردید، باطل از بین نخواهد رفت

دیدار مشاور امنیت ملی عراق و سردار قاآنی در بغداد

سفر حضرت آیت الله جوادی آملی به عراق + فیلم

تمهیدات ترافیکی پلیس راهور برای مراسم سالگرد شهادت آیت‌الله «رئیسی»

آیت الله محمدی لائینی: جامعه فرهنگیان با آثار شهید مطهری بیشتر آشنا شود

سه کتاب حسین انتظامی در نمایشگاه کتاب تهران

پیکر تکاور شهید «نایینی» جهت خاکسپاری از قم به کاشان منتقل شد

انهدام سرشبکه‌های خارج‌نشین قاچاق سوخت در هرمزگان

قتل به خاطر دختر عمو

تمهیدات ترافیکی پلیس برای برگزاری مراسم سالگرد شهید رئیسی

کشف یک کیلوگرم هرویین از معده مسافر اتوبوس

حمله فرد قمه به دست به بیمارستان؛ فرد ضارب دستگیر شد

گوش‌بری در درگیری اراذل؛ فرد شرور در خیابان چرخانده شد

آغاز به‌کار همایش سیره امام رضا(ع) در قم

اصفهان در بزرگداشت باشکوه هفته شهدای خدمت آماده می‌شود

شهدای خدمت منادیان ایثار و شهادت و مردان حماسه ساز همیشه در صحنه بودند

گل زیبای ادن هازارد در زمان حضورش در لیل فرانسه

خطر واقعی سه-هیچ شدن بازی امشب رئال!

تکلیف سپاهان در 2 جلسه مشخص می‌شود!

پلی به گذشته؛ برتری 4-0 منچستریونایتد مقابل چلسی و قهرمانی در جام حذفی انگلیس در سال 1994

گل‌ها و مهارت‌های شگفت‌انگیز عثمان دمبله در فصل 25-2024

تصمیم برزیل ژسوس را ویران کرد

واکنش شفاف به شایعه‌سازی درباره تیم ملی