عصر قم

آخرين مطالب

نظر سفیر اسبق ایران در فرانسه درباره تاثیر سفر ترامپ بر مذاکرات ایران و آمریکا گفتگو

نظر سفیر اسبق ایران در فرانسه درباره تاثیر سفر ترامپ بر مذاکرات ایران و آمریکا
  بزرگنمايي:

عصر قم - نامه نیوز / سفیر اسبق ایران در فرانسه گفت: پس از آنکه محمد بن سلمان اداره عربستان را بر عهده گرفته است و البته باتوجه به چشم‌انداز توسعه 2030 عربستان، سعودی‌ها تمایل دارند در منطقه آرامش برقرار باشد؛ بنابراین به نظر می‌رسد عربستان با تعامل میان ایران و آمریکا مخالفتی ندارد.
سفر اخیر دونالد ترامپ بن عربستان از دید کارشناسان بسیار مهم قلمداد می‌شود زیرا علاوه بر وجه اقتصادی میان دو کشور، این سفر می‌تواند در معادلات منطقه‌ای نیز تأثیرگذار باشد. در این بی یک پرسش مهم وجود دارد؛ آنکه آیا سفر ترامپ به عربستان با مذاکرات میان ایران و آمریکا نیز مرتبط است؟
ابوالقاسم دلفی، سفیر پیشین ایران در فرانسه، درباره این موضوع به «نامه‌نیوز» گفت: «سفر آقای ترامپ در وهله اول جنبه‌ای دوجانبه با عربستان و نیز کشورهای حوزه خلیج فارس دارد. او پیش‌ از این گفته بود که مقصد نخست سفرش به منطقه را کشوری تعیین خواهد کرد که سرمایه‌گذاری بیشتری انجام دهد. با توجه به اینکه سعودی‌ها پیشنهادات مالی قابل توجهی ارائه کرده‌اند او عربستان را به عنوان مقصد نخست انتخاب کرده است. با این حال، این سفر می‌تواند به‌ نوعی با مذاکرات ایران و آمریکا نیز مرتبط باشد. اگر ایالات متحده بتواند مسائل خود را با ایران حل‌وفصل کند، به دستاورد بزرگی دست خواهد یافت. پیش از این سفر، آقای عراقچی نیز به عربستان، امارات و قطر سفر کرده بود. این سفرها می‌توانست زمینه‌ پیشرفت در روند مذاکرات ایران و آمریکا، پس از دور چهارم گفت‌وگوها را فراهم کند».
بازار
او ادامه داد: «نکته مهم دیگر این است که در آستانه سفر ترامپ، وزیر دفاع عربستان برای نخستین‌بار پس از ازسرگیری روابط، با رهبر انقلاب دیدار کرد و پیامی از سوی ملک‌سلمان را منتقل کرد. این دیدار، هم جنبه دوجانبه داشت و هم به تحولات منطقه‌ای مربوط می‌شد. مجموعه این تحولات نشان می‌دهد که سفر ترامپ به منطقه، به‌ویژه به عربستان، بی‌ارتباط با موضوع ایران و آمریکا نیست. ترامپ و ویتکاف دور چهارم گفتگوها را مثبت ارزیابی کرده‌اند و ایران نیز رضایت داشته است. حالا باید چند روزی صبر کنیم تا نتایج سفر اخیر ترامپ به منطقه روشن‌تر شود. گفته می‌شود ممکن است در پایان سفر، ترامپ به استانبول برود و در مذاکرات مربوط به جنگ اوکراین و روسیه شرکت کند. در مجموع این سفر از اهمیت زیادی برخوردار است و می‌تواند اثرات قابل توجهی بر منطقه داشته باشد».
این فعال سیاسی همچنین بیان کرد: «نکته پایانی این است که روابط آمریکا و اسرائیل همچنان استراتژیک است، اما ترامپ در این سفر به اسرائیل نخواهد رفت و این موضوع باعث نارضایتی اسرائیل شده است. ترامپ بدون هماهنگی با اسرائیل، اقدامات منطقه‌ای مد نظرش را پیش می‌برد. برای نمونه، در خصوص یمن، او در تحقق آتش‌بس نقش داشت. مهم‌تر از همه اینکه ترامپ تمایلی ندارد اسرائیل در روابط ایران و آمریکا مداخله داشته باشد و تلاش می‌کند این موضوع را به‌طور مستقل پیگیری کند».
او درباره ابعاد اقتصادی سفر ترامپ به منطقه تصریح کرد: «سفر اخیر ترامپ به عربستان، در چارچوب روابط اقتصادی و استراتژیک میان دو کشور نیز قابل تحلیل است. دیدارهای ترامپ با سرمایه‌گذاران منطقه‌ای نیز در همین راستا صورت می‌گیرد. تیم همراه او نیز بیشتر چهره‌های اقتصادی هستند و نشان می‌دهد این سفر اولویتی اقتصادی دارد».
دلفی در پایان گفت: «نکته دیگر آن است که در زمان مذاکرات ایران با 1+5 عربستان به دلیل خارج بودن از چارچوب توافق، نگران بود که این مذاکرات به زیان موقعیت منطقه‌ای‌اش تمام شود اما اکنون، با تحولاتی که در یک دهه اخیر و به‌ویژه پس از آنکه محمد بن سلمان اداره عربستان را بر عهده گرفته است و البته باتوجه به چشم‌انداز توسعه 2030 عربستان، سعودی‌ها تمایل دارند در منطقه آرامش برقرار باشد؛ بنابراین به نظر می‌رسد عربستان با تعامل میان ایران و آمریکا مخالفتی ندارد. از این‌رو، سفر ترامپ به عربستان با هدف اطمینان‌بخشی به سعودی‌ها صورت نگرفته، چرا که آن‌ها خود از اصل مذاکرات استقبال می‌کنند».

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/732244/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصاویری از پسر آیت الله هاشمی رفسنجانی در نمایشگاه کتاب /محسن و قاب عکس پدر

جشن امضای کتاب معاون پارلمانی پزشکیان امروز در غرفه انتشارات اطلاعات

تشییع پیکر مطهر شهید امنیت در قم

اعضای باند اخذ معافیت سربازی با تقلب در قم دستگیر شدند

تبدیل وضعیت 70 نفر از نیروهای انسانی شهرداری قم در سال گذشته

راه شهدا اقامه بندگی و برپایی نماز اول وقت است

رونمایی از پیراهن جدید یووه؛ دوباره صورتی!

بیانی: آکادمی قلب تپنده باشگاه استقلال است

اولین خرید اسکوچیچ از سینما آمد!

خوزستان می‌تواند مجددا کارخانه بازیکن‌سازی شود

یاسین سلمانی آخرین بازی فصل را هم از دست داد

روانخواه: باشگاه‌هایی با 1000 میلیارد بودجه برای دومی تلاش می‌کنند

یاسین سلمانی به لیست غایبین دیدار با هوادار اضافه شد

حضور خانواده اسکوچیچ در تبریز برای حضور در جشن قهرمانی تراکتور

بررسی نقش سیدورف در استقلال از زبان مدیران تیم

بررسی وضعیت وزنه‌برداری برای حضور در بازی‌های اسلامی

آخرین تمرین این پنج نفر در پرسپولیس

ظرفیت‌های جزیره کیش در کانون توجه استاد بین المللی مطرح حوزه گردشگری

بیانیه نمایندگان مجلس درباره مذاکرات ایران و آمریکا

واکنش میرسلیم به اظهارات دیروز قالیباف؛ مطرح‌کردن پیگیری قضایی در فضای انتخابات قابل تحلیل است

پاسخ سخنگوی دولت به اظهارات ترامپ: ای مگس عرصه سیمرغ نه جولانگه توست

همراهی یک ایرانی تبار با ترامپ در سفر به عربستان

5 سوال ملی از وزرای نیرو و بهداشت اعلام وصول شد

واکنش مهاجرانی به حواشی سفر به بندر انزلی؛ سفر تشریفاتی نبود و با پرواز عمومی انجام شد

توضیحات عراقچی درباره سفر پوتین به تهران

گزافه‌های مجدد ترامپ؛ می‌خواهم با ایران توافق کنم اما باید حمایت از تروریسم را متوقف کند

قالیباف: سخنان ترامپ پژواک سیاست‌هایی بود که سال‌ها منطقه ما را به ناامنی کشاند

روایتی از دیدار دست‌اندرکاران کنگره شهدای امدادگر با رهبر انقلاب

نرم‌افزار مجموعه آثار مرحوم آیت‌الله حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی تولید شد

نرم‌افزار مجموعه آثار آیت‌الله شیخ عبدالکریم حائری یزدی تولید شد

پوستر / مراسم بزرگ دعای ندبه ،اجتماع قلوب و سالگرد شهید جمهور آیت الله رئیسی و شهدای خدمت

برگزاری مسابقه «بهترین روایت خدمت» با الهام از سیره شهید «آیت‌الله رئیسی» در کرمانشاه

عرضه کتاب تجربیات گویندگان و مجریان خبر در نمایشگاه کتاب

غرویان: حوزه علمیه قم به عنوان یک پایگاه علمی تاسیس شد نه یک پایگاه سیاسی/ انتقاد از تخصیص بودجه مؤسسات حوزوی

مولدسازی اموال ورزشی در اولویت اداره‌کل ورزش قم قرار دارد

کشف و ضبط 13 دستگاه ماینر غیرمجاز در یک مسکونی در استان قم

پیکر شهید مدافع امنیت محمدحسن نائینی در قم تشییع شد

آغاز همکاری شهرداری قم و کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان

روایت رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین از دغدغه علمای عراق نسبت به ایران اسلامی و تعامل حوزه قم و نجف

رگبار و رعدوبرق در مناطق غربی و مرکزی کشور؛ وزش باد شدید در تهران و البرز

حاجی‌بابایی: دولت در تغییر ساعت مدارس تجدیدنظر کند

آمپول لاغری ایرانی برای خارجی‌ها!

ماجرای سارقی که پس از دستگیری بیماری ایدزش فاش شد

ناگفته‌های قتل دانشجوی دانشگاه تهران

دومین پیش نشست کنگره یا یادواره ملی شهدای بهزیستی برگزار شد

2 مشکلی که پرسپولیس برای اردوی ترکیه باید برطرف کند

بزرگترین عاملی که استقلال را ناکام کرد؛ «سیدروف» چه کمکی خواهد کرد؟

قربانی گزینه اول سرمربیگری فجرسپاسی در لیگ برتر

مهاجم ناتینگهام فارست به کما رفت

واکنش سلطانی به شایعه جدایی کاپیتان پرسپولیس