نظر سفیر اسبق ایران در فرانسه درباره تاثیر سفر ترامپ بر مذاکرات ایران و آمریکا
گفتگو
بزرگنمايي:
عصر قم - نامه نیوز / سفیر اسبق ایران در فرانسه گفت: پس از آنکه محمد بن سلمان اداره عربستان را بر عهده گرفته است و البته باتوجه به چشمانداز توسعه 2030 عربستان، سعودیها تمایل دارند در منطقه آرامش برقرار باشد؛ بنابراین به نظر میرسد عربستان با تعامل میان ایران و آمریکا مخالفتی ندارد.
سفر اخیر دونالد ترامپ بن عربستان از دید کارشناسان بسیار مهم قلمداد میشود زیرا علاوه بر وجه اقتصادی میان دو کشور، این سفر میتواند در معادلات منطقهای نیز تأثیرگذار باشد. در این بی یک پرسش مهم وجود دارد؛ آنکه آیا سفر ترامپ به عربستان با مذاکرات میان ایران و آمریکا نیز مرتبط است؟
ابوالقاسم دلفی، سفیر پیشین ایران در فرانسه، درباره این موضوع به «نامهنیوز» گفت: «سفر آقای ترامپ در وهله اول جنبهای دوجانبه با عربستان و نیز کشورهای حوزه خلیج فارس دارد. او پیش از این گفته بود که مقصد نخست سفرش به منطقه را کشوری تعیین خواهد کرد که سرمایهگذاری بیشتری انجام دهد. با توجه به اینکه سعودیها پیشنهادات مالی قابل توجهی ارائه کردهاند او عربستان را به عنوان مقصد نخست انتخاب کرده است. با این حال، این سفر میتواند به نوعی با مذاکرات ایران و آمریکا نیز مرتبط باشد. اگر ایالات متحده بتواند مسائل خود را با ایران حلوفصل کند، به دستاورد بزرگی دست خواهد یافت. پیش از این سفر، آقای عراقچی نیز به عربستان، امارات و قطر سفر کرده بود. این سفرها میتوانست زمینه پیشرفت در روند مذاکرات ایران و آمریکا، پس از دور چهارم گفتوگوها را فراهم کند».
بازار ![]()
او ادامه داد: «نکته مهم دیگر این است که در آستانه سفر ترامپ، وزیر دفاع عربستان برای نخستینبار پس از ازسرگیری روابط، با رهبر انقلاب دیدار کرد و پیامی از سوی ملکسلمان را منتقل کرد. این دیدار، هم جنبه دوجانبه داشت و هم به تحولات منطقهای مربوط میشد. مجموعه این تحولات نشان میدهد که سفر ترامپ به منطقه، بهویژه به عربستان، بیارتباط با موضوع ایران و آمریکا نیست. ترامپ و ویتکاف دور چهارم گفتگوها را مثبت ارزیابی کردهاند و ایران نیز رضایت داشته است. حالا باید چند روزی صبر کنیم تا نتایج سفر اخیر ترامپ به منطقه روشنتر شود. گفته میشود ممکن است در پایان سفر، ترامپ به استانبول برود و در مذاکرات مربوط به جنگ اوکراین و روسیه شرکت کند. در مجموع این سفر از اهمیت زیادی برخوردار است و میتواند اثرات قابل توجهی بر منطقه داشته باشد».
این فعال سیاسی همچنین بیان کرد: «نکته پایانی این است که روابط آمریکا و اسرائیل همچنان استراتژیک است، اما ترامپ در این سفر به اسرائیل نخواهد رفت و این موضوع باعث نارضایتی اسرائیل شده است. ترامپ بدون هماهنگی با اسرائیل، اقدامات منطقهای مد نظرش را پیش میبرد. برای نمونه، در خصوص یمن، او در تحقق آتشبس نقش داشت. مهمتر از همه اینکه ترامپ تمایلی ندارد اسرائیل در روابط ایران و آمریکا مداخله داشته باشد و تلاش میکند این موضوع را بهطور مستقل پیگیری کند».
او درباره ابعاد اقتصادی سفر ترامپ به منطقه تصریح کرد: «سفر اخیر ترامپ به عربستان، در چارچوب روابط اقتصادی و استراتژیک میان دو کشور نیز قابل تحلیل است. دیدارهای ترامپ با سرمایهگذاران منطقهای نیز در همین راستا صورت میگیرد. تیم همراه او نیز بیشتر چهرههای اقتصادی هستند و نشان میدهد این سفر اولویتی اقتصادی دارد».
دلفی در پایان گفت: «نکته دیگر آن است که در زمان مذاکرات ایران با 1+5 عربستان به دلیل خارج بودن از چارچوب توافق، نگران بود که این مذاکرات به زیان موقعیت منطقهایاش تمام شود اما اکنون، با تحولاتی که در یک دهه اخیر و بهویژه پس از آنکه محمد بن سلمان اداره عربستان را بر عهده گرفته است و البته باتوجه به چشمانداز توسعه 2030 عربستان، سعودیها تمایل دارند در منطقه آرامش برقرار باشد؛ بنابراین به نظر میرسد عربستان با تعامل میان ایران و آمریکا مخالفتی ندارد. از اینرو، سفر ترامپ به عربستان با هدف اطمینانبخشی به سعودیها صورت نگرفته، چرا که آنها خود از اصل مذاکرات استقبال میکنند».
-
چهارشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۶:۵۷
-
۶ بازديد
-

-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/732244/