بررسی خرید نسخه جدید سامانه شهرسازی «سرا» در شورای شهر قم / تأکید بر حفظ مالکیت دادهها
اقتصادی
بزرگنمايي:
عصر قم - در جلسه رسمی و علنی یکصد و شصت و هفتم شورای اسلامی شهر قم، لایحه شهرداری قم مبنی بر ارتقای سامانه یکپارچه شهرسازی «سرا» از نسخه 8 به 10 و توسعه پشتیبانی آن توسط شرکت ارائه کننده با هزینه مورد توافق مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از قم، حسین صابری رئیس کمیسیون برنامهوبودجه شورای اسلامی شهر قم در جلسه امروز _ دوشنبه بیستودوم اردیبهشت _ شورای اسلامی شهر قم با اشاره به اهمیت این موضوع اظهار کرد: با توجه به رویکرد شورا در حوزه هوشمندسازی و کاهش تماس مستقیم شهروندان با بدنه شهرداری، موضوع ارتقای سامانه سرا به مرکز پژوهشها و کمیته فناوری اطلاعات ارجاع و بهصورت کامل در کمیسیون برنامه و بودجه بررسی شد.
وی افزود: مرکز پژوهشها در ارزیابی خود حدود 11 بند فنی، حقوقی و قراردادی را بهعنوان نقاط ضعف مشخص کرده که لازم است در متن قرارداد لحاظ شود.
در ادامه، سیدمحمدحسین دهناد رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای اسلامی شهر قم با اشاره به سابقه استفاده طولانیمدت از سامانه سرا در حوزه شهرسازی گفت: دادههای گستردهای از اطلاعات املاک و شهرسازی در این سامانه متمرکز شده و ضروری است همزمان با بهرهبرداری از نسخه جدید، برای انتخاب گزینههای جایگزین نیز برنامهریزی شود تا از ایجاد انحصار اطلاعات در اختیار یک شرکت جلوگیری شود.
وی تأکید کرد: شهرداری باید مالکیت بیچونوچرای دادهها را حفظ کند و این مسئله باید در متن قرارداد و جلسات مربوط به انعقاد آن مورد توجه جدی قرار گیرد.
همچنین حجتالاسلام مرتضی استقامت، رئیس کمیسیون خدمات شهری و امور زائرین شورای اسلامی شهر مقدس قم با انتقاد از عدم درج مبلغ در متن لایحه گفت: لایحه فعلی لایهای ثانویه از سامانه قبلی است و با رقمی حدود 33 میلیارد تومان همراه است.
وی افزود: این اقدام موجب وابستگی به شرکت تأمینکننده است و باید بهطور دقیق بررسی شود، چراکه پای منابع بیتالمال در میان است.
وابستگی کامل به یک سامانه در حوزه شهرسازی خطرناک است مجید اخوان، عضو شورای شهر قم در این جلسه گفت: وابستگی به یک گزینه و نبود جایگزین، ما را در معرض خطر انحصار قرار میدهد و باید تمهیداتی اندیشیده شود تا در صورت بروز مشکل، از راهکار جایگزین بهره بگیریم.
وی با اشاره به اینکه ارتقا و خرید نسخه جدید سامانه «سرا» از نسخه 8 به 10، ضروری و لازم است، اظهار کرد: دو نکته اساسی در این زمینه وجود دارد؛ نخست اینکه وابستگی به یک گزینه و نبود جایگزین، ما را در معرض خطر انحصار قرار میدهد.
عضو شورای شهر قم افزود: بسیاری از شهرها نیز از همین نرمافزار استفاده میکنند و عملاً گزینه جایگزینی ندارند، باید تمهیداتی اندیشیده شود تا در صورت بروز مشکل، از راهکار جایگزین بهره بگیریم. تمام تخممرغها نباید در یک سبد قرار گیرد.
اخوان همچنین با اشاره به دغدغه دیرینه شورا در زمینه هوشمندسازی و شهرسازی الکترونیک بیان داشت: یکی از مطالبات مهم مردم، تسریع در صدور پروانه و کاهش مراجعات حضوری است و این موضوع بارها در کمیسیونهای شهرسازی و برنامهوبودجه مطرح شده، اما اقدامات انجامشده کافی نبوده و مردم همچنان رضایت کافی از عملکرد خدمات غیرحضوری ندارند.
وی گفت: امیدواریم با ارتقای سامانه و نگاه دقیقتر به روندهای اجرایی، گامهای مؤثرتر و شتابانتری در راستای بهبود کیفیت خدمات غیرحضوری در شهرداری برداشته شود.
کد خبر 865485
-
دوشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۱:۵۱
-
۷ بازديد
-

-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/731631/