عصر قم

آخرين مطالب

اگزما از کجا می‌آید و چطور می‌شود مهارش کرد؟ اقتصادی

اگزما از کجا می‌آید و چطور می‌شود مهارش کرد؟
  بزرگنمايي:

عصر قم - مهر / یک متخصص پوست و مو گفت: اگزما می‌تواند در هر سنی بروز کند و بسته به نوع آن، تحریکی یا آلرژیک علل و درمان‌های متفاوتی دارد.
امیر هوشنگ احسانی متخصص پوست و مو و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: اگزما یکی از بیماری‌های شایع پوستی است که می‌تواند در هر سنی بروز کند. این بیماری با علائمی مانند خارش، قرمزی، خشکی پوست، پوسته‌ریزی و گاه تاول‌های کوچک همراه است و ممکن است به صورت مزمن و تکرارشونده ظاهر شود و اگزما به طور کلی به دو نوع اصلی اگزمای تحریکی و اگزمای آلرژیک تقسیم می‌شود.
وی افزود: در نوع تحریکی، تماس پوست با مواد محرک مانند اسیدها، شوینده‌ها یا سایر ترکیبات شیمیایی باعث بروز علائم پوستی می‌شود و این واکنش می‌تواند در هر فردی اتفاق بیفتد، اما در نوع آلرژیک، بروز اگزما نیازمند زمینه ژنتیکی و آمادگی بدن برای واکنش به مواد خاص است؛ به عنوان مثال، تنها برخی افراد به فلزاتی مانند نیکل حساسیت دارند و دچار واکنش پوستی می‌شوند.
به گفته احسانی؛ در کودکان، نوعی از اگزما به نام اگزمای آتوپیک یا اگزمای سرشتی وجود دارد که معمولاً از حدود سه‌ماهگی شروع می‌شود و ممکن است نواحی مختلف بدن را درگیر کند و این نوع از اگزما معمولاً با سابقه خانوادگی بیماری‌های آلرژیک مانند آسم یا تب یونجه همراه است.
درمان مرحله‌ای اگزما بر اساس شدت بیماری
وی ادامه داد: درمان اگزما بر اساس شدت آن متفاوت است. در موارد خفیف ممکن است تنها استفاده از کرم‌های مرطوب‌کننده کافی باشد، اما در موارد متوسط تا شدید ممکن است نیاز به مصرف داروهای موضعی یا سیستمیک وجود داشته باشد. هدف از درمان، کنترل علائم و جلوگیری از تشدید بیماری است، زیرا اگزما معمولاً مزمن است و درمان قطعی برای ریشه‌کن کردن آن وجود ندارد.
لکه‌های پوستی و باورهای اشتباه
احسانی ادامه داد: بر خلاف برخی باورهای نادرست، اگزما هیچ ارتباطی با بیماری‌های سرطانی ندارد و همچنین برخی لکه‌های پوستی که به‌خصوص در سنین بالا یا در اثر نور آفتاب دیده می‌شوند، به اشتباه «لکه‌های کبدی» نامیده می‌شوند، در حالی‌که منشأ این لکه‌ها اغلب ژنتیکی و ناشی از تماس با نور خورشید است و ارتباطی با عملکرد کبد ندارد و این تغییرات پوستی اغلب خوش‌خیم و قابل کنترل هستند.
به گفته وی؛ تشخیص نوع دقیق اگزما و عوامل ایجادکننده آن از طریق برخی تست‌های پوستی و گاه آزمایش‌های حساسیت غذایی امکان‌پذیر است. شناسایی و حذف عوامل محرک نقش مهمی در کنترل و کاهش شدت علائم اگزما دارد.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/731134/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیت الله بهجت(ره) عالم به معارف الهی بود

میلان فینال را باخت؛ بولونیا قهرمان جام حذفی ایتالیا شد

کری سنگین علی بیرانوند با شکل جام!

گل اول رئال مادرید، تحقیر مدافعین مایورکا توسط امباپه

قسمت آخر از ماراتن 270 روزه لیگ؛ پرسپولیس یا سپاهان؟

چرا بعد از آمدن اسلام، زبان فارسی تغییر نکرد؟

هشدار ورود موج جدید گرمای ناهنجار به کشور؛ دمای هوا به 50 درجه می‌رسد؟

مراسم بزرگداشت اولین سالگرد شهدای خدمت در قم برگزار می‌شود

استقلال؟ نمی‌خواهم بگویم هیچوقت به استقلال نمی‌روم!

رژه اتوبوسی نه؛ یونایتد با کباب جشن قهرمانی می‌گیرد!

آماده برای دبل؛ گالاتاسرای، فاتح جام حذفی

ماموریت ویژه، اورونوف فصل بعد مصدوم نشود!

گل اول بولونیا به آث میلان

گل اول مایورکا به رئال مادرید توسط ولیجنت

فینال کوپا ایتالیا؛ سکوهای المپیکو پر از ستاره

سرنوشت تمدید عالیشاه در ترکیه مشخص می‌شود!

آپاندیس فران تورس به کمک لواندوفسکی آمد!

ستاره لیگ برای پرسپولیسی شدن به کارتال زنگ زد!

کدام ویتامین‌ها از ریزش مو جلوگیری می‌کنند؟

بیانیه وزارت امور خارجه در خصوص سخنان موهن ترامپ در رابطه با ایران

قانونگذاران آمریکایی خواستار برچیدن غنی‌سازی در ایران شدند

ترامپ: در تلاش برای توافق با ایران هستیم اما باید سرعت عمل داشته باشند

آیت الله آملی: اظهارات سخیف ترامپ ناشی از عدم تعادل فکری است

فاضل نظری پنجشنبه در نمایشگاه کتاب؛ رونمایی از 25هزارمین نسخه «نیست»

افزایش 150 درصدی سطح زیر کشت کلزا در قم

پاکت سیگار، راز 50 ساله قتل زن جوان را فاش کرد

تازه عروس قاتل پس از 7 سال از قصاص گریخت

مجوز استخدام 85 هزار نیروی جدید در آموزش و پرورش صادر شد

دوست دارید چه خبری از رئیس‌جمهور بشنوید؟

آمار جوانان مجرد در سن ازدواج اعلام شد

زن 16 ساله به قتل شوهرش اعتراف کرد

قتل صاحبخانه به خاطر کینه قدیمی؛ مستاجر برای بار دوم انکار کرد

شما کتاب را برای خواندن می‌خرید یا گذاشتن روی طاقچه؟

پوستر فیلم مستند تا هشت صبح رونمایی شد

شهدای خدمت الگویی ماندگار برای مدیران و نسل های آینده جامعه اسلامی هستند

حج ظرفیتی بی‌نظیر برای رشد معنوی و تحول درونی انسان دارد

رونمایی از پیراهن ویژه 75 سالگی باشگاه لیون

رئال مادرید خواهان جذب تیجانی ریندرس از میلان

اقدام رسمی ناپولی برای جذب فدریکو کیه زا؛ لیورپول شرط گذاشت

فلسفه و منطق با جواد خیابانی!

رونمایی از بسته پیشنهادی سیدورف برای نیمکت استقلال

شاید سپاهان به پرسپولیس رودست بزند!

پیشنهاد رئال؛ مدافع مد نظر ژابی از انگلیس می‌آید

رئال تسلیم شد؛ ادامه فصل با جوانان!

پیغام دورسون به استقلال؛ به ما کمک کنید!

خدا نخواست که مس رفسنجان بیفتد/ نمی‌توانیم صعود تیم ملی را به کسی تقدیم کنیم

خطر یک شیرین‌کننده جایگزین قند

قالیباف: اسرائیل هیچگاه خیر مسلمانان را نخواسته است

آئین‌نامه اجرایی‌سازی آمایش سرزمین ابلاغ شد

قالیباف: ایران هوشمندانه عمان را به عنوان واسطه مذاکرات انتخاب کرد