تمرکز بر گسترش بینالمللی حوزههای علمیه ضرورت امروز جهان اسلام
اقتصادی
بزرگنمايي:
عصر قم - صدا و سیما / دومین روز همایش یکصدمین سالگشت باز تأسیس حوزه علمیه قم، با محوریت بررسی ابعاد بینالمللی این نهاد دینی، در قالب نشستهای تخصصی و با حضور شخصیتهای برجسته حوزوی و دینی در حال برگزاری است.
حجتالاسلام و المسلمین سید مفید حسینی کوهساری، معاون ارتباطات و بینالملل حوزههای علمیه، در حاشیه این همایش گفت: در این همایش تخصصی، سه کمیسیون با محورهای «تعامل حوزههای علمیه در سطح جهانی»، «تعامل حوزههای علمیه با مسلمانان و شیعیان» و «تعامل حوزههای علمیه با ادیان و جوامع انسانی» برگزار میشود.
بازار ![]()
وی افزود: در این نشستها، شخصیتهایی مانند آیتالله رمضانی، رئیس مجمع جهانی اهل بیت (ع)، حجتالاسلام محمدمهدی ایمانیپور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، و آیتالله عباسی، رئیس جامعه المصطفی، به بیان دیدگاههای خود پرداختهاند. همچنین، از بیش از 25 مهمان و فضلای خارجی دعوت شده تا در این کمیسیونها درباره ضرورتها و اولویتهای فعالیتهای بینالمللی حوزههای علمیه صحبت کنند.
حجتالاسلام والمسلمین محسن قمی، معاون امور بینالملل دفتر مقام معظم رهبری، هم در سخنرانی خود در این همایش، به سه ویژگی بنیادین اسلام ـجامعیت، خاتمیت و عامبودن مخاطبانـ اشاره کرد و گفت: این ویژگیها بهطور طبیعی اقتضا میکند که حوزههای علمیه نگاه جهانی داشته باشند، چرا که در غیر اینصورت حتی نمیتوانند به رسالت خود بهطور کامل عمل کنند.
وی همچنین با اشاره به نقش مهم طلاب در این عرصه افزود: آموزش طلاب باید بینالمللی باشد تا بتوانند بهعنوان سفیران معرفت اسلامی در سراسر جهان بازتاب داشته باشند.
حجتالاسلام قمی در ادامه، امام خمینی (ره) را بهعنوان «بینالمللیترین فقیه تاریخ شیعه» معرفی کرد و گفت: «امام خمینی (ره) نهتنها یک متفکر اسلامی، بلکه یک انسانساز بزرگ بود که توانست با تکیه بر اصول اسلامی، جهانیان را به سوی حقیقت رهنمون سازد.»
وی همچنین تأکید کرد که تبلیغ دین باید بهصورت فعال و نه منفعلانه انجام شود و افزود: «دین گرهگشای مشکلات بشر امروز است و در شرایطی که مطبهای معنوی در سراسر دنیا شکل گرفته و بشر به دنبال روزنهای برای معنا و حقیقت میگردد، رسالت حوزههای علمیه بیشتر از همیشه اهمیت پیدا کرده است.»
حجتالاسلام قمی در پایان به هزینههای طبیعی تبلیغ در عرصه بینالمللی اشاره کرد و گفت: «تجربه تاریخی نشان داده که تبلیغ معارف اسلامی بدون هزینه ممکن نیست و شهادت یکی از مهمترین دستاوردهای حوزوی ما در این مسیر بوده است.»
-
پنجشنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۵:۵۲
-
۵ بازديد
-

-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/730146/