عصر قم

آخرين مطالب

جلالی: روسیه 8.8 میلیارد دلار در ایران سرمایه گذاری می‌کند گفتگو

جلالی: روسیه 8.8 میلیارد دلار در ایران سرمایه گذاری می‌کند
  بزرگنمايي:

عصر قم - تسنیم / سفیر ایران با اشاره به آمارهای ارائه شده توسط وزارت اقتصاد در خصوص روابط تجاری ایران و روسیه بیان کرد که در حوزه نفتی بر اساس توافق نامه‌های امضا شده، این کشور 8 میلیارد و 800 میلیون دلار در طول چند سال سرمایه گذاری می‌کند.
کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه در گفتگو با برنامه جهان امروز به تشریح شرایط جدید روابط ایران و روسیه با بررسی موانع پنجگانه توسعه روابط دو کشور پرداخت.
وی در این گفتگو اظهار داشت: پس از تصویب معاهده جامع مشارکت راهبردی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه، باید همه تلاش کنند که این معاهده عملیاتی و اجرا شود. قضاوت‌های ما درباره روسیه نوین، به روز نیست، ما باید روسیه نوین و جدید را بشناسیم، ما امروز را نگاه نمی‌کنیم، قضاوت‌هایمان بر اساس تاریخ و گذشته است، از تاریخ کد می‌آوریم. بالاخره شرایط امروز متفاوت است، ایران و روسیه هم همسایه‌اند، هم عنصر همسایگی و هم عنصر رویکردهای مشترک ما را بر آن می‌دارد که روابطمان، به سطح راهبردی برسد، بنابراین این روابط قابل مقایسه با دوران گذشته نیست، اگر کسی هم این حرف ها را قبول ندارد، باید به منافع اقتصادی کار با روسیه بیاندیشد. 
بازار
جلالی افزود: پس از فروپاشی اتحادیه جماهیر شوروی، روسیه هروله‌کنان به سمت غرب رفت. آقای پوتین در ابتدا به دنبال تعامل با غرب بود، اما در تعامل با غرب، بطن غرب را درک کرد و متوجه شد که غرب به دنبال تجزیه روسیه است، از آن پس بود با درک رویکرد غرب نسبت به روسیه، مسیر دیگری را در پیش گرفت. برخی خیال می‌کنند ما امروز پشت سر روسیه حرکت می‌کنیم. رویکرد ستیزه‌جویانه غرب هم نسبت به ما و هم نسبت به روسیه و چین، عملا موجب شد که گرایشات ما به هم نزدیک شود.
سفیر ایران با بیان اینکه ما از زمانیکه انقلاب کردیم، به دلیل سوابق تاریخی غرب با کشورمان و انقلاب اسلامی و ستیزه جویی آنها، عملا رویکردمان در تقابل با غرب بود، افزود: امروز رویکردهای غرب گریزانه و غرب ستیزانه در کشورها گسترش یافت و همین رویکردها ما را به هم نزدیک کرد. روسیه که از اول دارای این رویکردها نبود، اما امروز به رویکرد ما گرایش پیدا کرده است. پوتین در دیداری گفت که از نظر آمریکایی‌ها دو نوع کشور به رسمیت شناخته می‌شوند، یا عملا باید نوکر آمریکا بود و اگر وظیفه نوکری خوب انجام داده نشد، لاجرم آمریکا، آن کشورها را در صف دشمنان خود تلقی می‌کنند.
وی همچنین گفت: به دلیل اینکه امروز ما معاهده جامع مشارکت راهبردی را با هم امضا کردیم، روابطمان به سطح راهبردی گرایش پیدا کرد. درحالیکه در گذشته مقامات روسیه می‌گفتند ایران شریک ماست؛ اما امروز در گفتار و مکاتبات از روابط راهبردی با ایران سخن می‌گویند‌.امروز سطح روابط ایران و روسیه راهبردی است، نباید این روابط را با دوران تزاری و اتحاد جماهیر شوروی مقایسه کرد.
جلالی ادامه داد: برخی از روس‌ها می‌گویند کاش زودتر به نامه امام خمینی (ره) به گورباچف توجه می‌کردیم. حتی بعضی‌ها در این کشور می‌گویند ما به طرز احمقانه‌ای به سمت غرب رفتیم.
وی در خصوص موانع ارتقای روابط ایران و روسیه گفت: در روابط ایران و روسیه، یک از موانع ارتقای روابط اقتصادی، این است که شناخت واقعی از روسیه وجود ندارد و این ضعف شناختی همزمان شده با تلاش جریان غرب برای جلوگیری از توسعه روابط دو کشور. با همه احترامی که برای قشر نخبگانی قائلم اما معتقدم که این قشر شناخت واقعبینانه‌ای نسبت به روسیه و چین ندارد. جریانی با رویکرد غرب اخبار منفی درباره روابط ایران و روسیه را با سرعت گسترش می‌دهد. این به دلیل است که منبع ما غربی است، ما زبان روسیه را نمی‌دانیم و به منابع اصلی رجوع نمی‌کنیم.
سفیر ایران ادامه داد: متاسفانه ما یک راهبرد تجاری و بازرگانی با روسیه نداشتیم خصوصا با توجه به دوران اتحاد جماهیر شوروی که ارتباطات مردمی قطع شده بود، ارتباطات عمدتا در سطح دولتی هست و تجاری که عمدتا در روسیه زحمت می کشند، عمدتا تُجار تصادفی هستند که با هدف دیگری به روسیه آمده بودند اما یکباره دیدند مثلا صادرات برخی اقلام به روسیه سودآور است، در نتیجه به تجارت روی آوردند. امروز اقتصاد روسیه بویژه پس از جنگ اکراین برای ایران یک فرصت است، جریان نخبگان باید با درک شرایط جدید روسیه، دلسوزانه به منافع اقتصادی نگاه کنند.
جلالی افزود: موانع دیگر در روابط روسیه ضعف زیرساخت‌هاست، از جمله این زیرساخت‌ها بحث حمل و نقل است. راهگذر شمال_جنوب عملا در سال 2023 به راه افتاد، شاخه شرفی راهگذر که دارای 15 میلیون تن ظرفیت هست، برای اولین بار در سال 2023 با حمل 650 هزار تن به بهره برداری رسید و در سال 2024 یک میلیون و 800 هزار تن رسید و امیدواریم که در سالیان آینده به ظرفیت 15 میلیون تن برسد. شاخه دوم این راهگذر، راه ارتباطی بین ایران و روسیه است و از مرز آبی وصل می‌شود و حدود 9 میلیون تن کالا از آن در سال عبور کرد، در بخش غربی راهگذر نیز از قسمت جاده‌ای که از آذربایجان عبور می‌کند، سه میلیون تن کالا عبور می کند و قسمت ریلی نیز معطل پروژه رشت-آستاراست که امیدواریم هر چه سریعتر بتواند به نتیجه برسد.
وی با بیان اینکه به دلیل محدودیت‌های ژئوپلتیکی روسیه، راه اندازی راهگذر شمال و جنوب برای روسیه یک ضرورت است، اظهار داشت: لذا اگر در این خصوص دیر بجنبیم، راهگذرهای دیگری با توجه به وضعیت ژئوپلتیک روسیه، آن‌ها به دنبال راهگذرهای دیگری خواهند بود و این را باید، جریان نخبگان کشور درک کند که ما در راه اندازی راهگذر شمال و جنوب بسیار با سرعت حرکت و این از نان شب هم برای ما واجب‌تر است. 
این دیپلمات ایرانی همچنین گفت: مانع سوم مشکلات بانکی در شرایط تحریمی است، در این زمینه موفقیت‌هایی داشتیم، کارگروه بانک‌های مرکزی دو کشور، جلسات مختلفی را دارند برای اینکه با توجه به مشکلات بانکی که در گذشته به دلیل شرایط تحریمی ایجاد شده، برطرف شود. پیام رسان‌های محرمانه بین دو کشور راه اندازی شده است و نیازی به سوئیفت برای ارتباطات دو کشور نداریم و دوم، شبکه میر و شتاب متصل شدند. امید داریم که در سال 2025، شاهد شتاب بیشتری در روابط بین بانکی باشیم.
وی افزود: مانع چهارم، در روابط دو کشور گمرگی است؛ روابط کمرگی نباید صرفا در تولید سند خلاصه شود، ما باید امکانات کمرگی را متناسب با کشورهایی مثل روسیه که می‌خواهیم روابط اقتصادی خود را گسترش دهیم، باید امکانات کمرگی داشته باشیم که عبور و مرور کالا تسهیل شود و حتی به سمت دیجیتالی شدن بیشتر کمرگ حرکت کنیم تا سرعت نقل و انتقال کالا افزایش پیدا کند. 
سفیر ایران ادامه داد: مانع پنچم، امکانات لجستیک بین دو کشور است، باید دو اطرف امکانات لجستیکی مثل واگن، کامیون، کشتی، کانتینر، کشتی رورو و همچنین امکانات پس کرانه بنادر داشته باشیم با رفع این موانع، روابط اقتصادی و حجم تجارت بین دو کشور افزایش چشمگیری خواهد یافت.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس آمارهای ارائه شده توسط وزارت اقتصاد جمهوری اسلامی ایران، بیشترین حجم سرمایه‌گذاری خارجی توسط روسیه انجام شده است و در حوزه نفتی بر اساس توافق نامه‌های امضا شده، این کشور 8 میلیارد و 800 میلیون دلار در طول چند سال سرمایه گذاری می‌کند که تاکنون بیش از دو میلیارد دلار آن محقق شده است.
جلالی بیان داشت: با اجرایی شدن تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا 90 درصد تعرفه کمرگی برداشته می‌شود. دولت بسترساز است و اینجا باید بخش خصوصی به میدان بیاید و اگر تُجار، بازرگانان، بخش خصوصی، سازمان توسعه و تجارتف سایر نهادها، وزارتخانه ها و سازمانهایی که مسئولیت دارند، اگر دیر بجبند، از حذف تعرفه کمرگی، طرف های دیگر کشورهای دیگر سود خواهند برد و صادراتی بیشتری خواهند داشت. ما باید از فرصت استفاده کنیم و همکاری با این اتحادیه، تمرینی برای استانداردسازی کالاها و تقویت کمرگی برای عضویت سازمان های برزرگ‌تر است. 
وی ادامه داد: مسئله دیگر انتقال گاز روسیه از طریق ایران است که نه تنها در گفتگوی اخیر روسای دو کشور مطرح شد، بلکه مدتی است که با یکدیگر گفتگو می کنیم و در حال نهایی شدن است، موضوعات کوچکی باقیمانده که امیدواریم حل شود و در این صورت ایران، با سوآپ گازی با روسیه، به هاب گازی در منطقه تبدیل خواهیم شد.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/730030/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چهار اثر جدید آیت الله فاضل لنکرانی، روانه بازار نشر شد

نقش بی‌بدیل حوزه علمیه قم در مرجعیت علمی جهان اسلام

موسسان حوزه علمیه قم/ آیت الله محمدعلی اراکی؛ شیخ الفقهاء و المجتهدین و شاگرد برجسته آیت الله حائری

ریزش بخشی از سقف پاساژ چارسو تهران

موبایل قاپ خشن دقایقی پس از سرقت دستگیر شد

انهدام 37 باند تهیه و توزیع مواد مخدر

خبر خوش برای ماماها و گروه‌های بهداشتی فعال در حوزه جوانی جمعیت

آخرین جزییات زلزله در مرز سمنان و خراسان رضوى

فینال لیگ قهرمانان؛ تاریخ علیه طارمی!

عبدی: بابت حواشی لیگ فقط متاسفم

پاس گلهای برتر هفته بیست و هشتم لیگ برتر ایران 04-1403

گلهای برتر هفته بیست و هشتم لیگ برتر ایران 04-1403

بازگشت کاپیتان به ترکیب تراکتور

هافبک دو ملیتی، عصای دست مرفاوی در لیگ یک

یک روز تاریخی برای وزنه‌برداری ایران در پرو

بهترین بازیکنان هفته بیست و هشتم لیگ برتر ایران 04-1403

پیروزی شمس‌پور مقابل حریف هلندی در 79 kg

علیپور بیخیال کاپیتانی به دنبال آقای گلی

هت‌تریک آسیایی طارمی در لیگ قهرمانان اروپا

مهم ترین دلایل سنگ صفرا چیست؟

اظهارات دبیر شورای عالی امنیت ملی درخصوص مذاکرات؛ آنچه تغییر کرد شرایط بود نه تغییر موضع نظام اسلامی

سرلشکر باقری در بازدید از آخرین دستاوردهای وزارت دفاع: تجهیزات دفاعی ایران متناسب با نبردهای روز دنیاست

روایت عکاس جنگ درباره تجربه عکاسی از شهید چمران

عراقچی در دیدار همتای هندی: همکاری اقتصادی ما خوب است اما به گونه‌ای که انتظار داریم نیست

حکمت ریختن سطل آب بر روی خلبانان از زبان فرمانده نهاجا: با این کار غرور آنها را می‌شکنیم

سه سند همکاری بین ایران و هند امضا شد

خسروپناه: شهید رئیسی بازیگر نبود و با جان و دل برای مردم کار می‌کرد

کتابی در حوزه خط مشی‌گذاری عمومی منتشر شد

حمل پاوربانک در چمدان زائران حج ممنوع شد

معاون پزشکیان: «کلینیک ترک بی‌حجابی» را هیچ کس گردن نگرفت

گل آرایی حرم مطهر رضوی در آستانه میلاد امام رضا(علیه السلام)

روایت بهروزآذر از گفتگو با حامیان قانون حجاب

استقبال خادمان رضوی در فرودگاه مشهد از زائران امام رئوف

زمان آباد سمنان امروز 7 بار لرزید

بالده به ال‌کلاسیکو رسید اما فلیک ریسک نمی‌کند!

تیم فوتبال المپیک ایران در گلدان دوم جام ملت‌های آسیا

هفت قایق ایران راهی فینال مسابقات قهرمانی آسیا شدند

امباپه: چطور پاریس بدون من اینقدر بهتر شد!

نظر جالب مربی افسانه‌ای درباره برد حماسی اینتر

داور ال‌کلاسیکوی سرنوشت‌ساز معرفی شد

خطر محرومیت در کمین 2+2 بازیکن استقلال

نفرات برتر روز سوم مسابقات کاراته قهرمانی کشور در اردبیل معرفی شدند

درخواست برای اعلام رونالدو به‌‌عنوان عنصر نامطلوب!

٩ دلیل صداوسیما برای پخش دیدار استقلال-چادرملو از شبکه نسیم

موضع جدید استقلال: بازی ما را پخش نکنید!

بازگشت کروزها، توسعه ناوگان تفریحی و احیای اقتصاد دریا محور در دستور کار کیش

تغییر رویکرد گردشگری کیش درسال جاری؛ صدور مجوز آسان و نظارت کیفی سخت

جشنواره گندم، نان و شیرینی در کیش؛ طلایه دار فرهنگ نان و همدلی برای دومین سال پیاپی

آیا دارویی برای درمان کبد چرب وجود دارد؟

بازدید سرلشکر باقری از آخرین دستاوردهای سازمان صنایع دفاع وزارت دفاع