عصر قم

آخرين مطالب

اولتیماتوم وزارت بهداشت؛ مراکز درمانی متخلف نقره‌داغ می‌شوند اقتصادی

اولتیماتوم وزارت بهداشت؛ مراکز درمانی متخلف نقره‌داغ می‌شوند
  بزرگنمايي:

عصر قم - فارس / رئیس مرکز نظارت و اعتباربخشی درمان وزارت بهداشت گفت: متأسفانه حجم تبلیغات، آموزش‌ها و محتواهای منتشرشده توسط مراکز غیرمجاز به‌مراتب بیشتر از مراکز دارای مجوز است و به‌زودی فهرست این مراکز و افراد به همراه مشخصات آن‌ها به اطلاع عموم مردم خواهد رسید.
رئیس مرکز نظارت و اعتباربخشی امور درمان وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه هرگونه آموزش، تبلیغ یا ارائه خدمات در حوزه سلامت، تنها با اخذ مجوز قانونی امکان‌پذیر است، از برخورد با مراکز و افراد فاقد مجوز، به‌ویژه در فضای مجازی خبر داد. جلال غفارزاده، رئیس مرکز نظارت و اعتباربخشی درمان وزارت بهداشت، با تأکید بر ضرورت نظارت قانونی بر فعالیت‌های حوزه سلامت، گفت: مطابق قانون مربوط به امور پزشکی و دارویی، هر فرد یا نهادی که قصد ارائه خدمات، آموزش یا حتی ارائه توصیه‌هایی در زمینه سلامت، به‌ویژه پزشکی را داشته باشد، موظف به اخذ مجوزهای قانونی است؛ چراکه مخاطب اصلی این اقدامات، سلامت مردم است و حاکمیت نسبت به این مسئله مسئولیت مستقیم دارد.
بازار
وی با بیان اینکه این الزام قانونی نه‌تنها در کشور ما بلکه در تمام کشورهای دنیا رعایت می‌شود، افزود: فعالیت در حوزه سلامت نیازمند برخورداری از صلاحیت‌های حرفه‌ای، مدرک دانشگاهی مرتبط و دریافت مجوزهای قانونی است. حتی افرادی که در فضای مجازی با انتشار محتواهای پزشکی مخاطب جذب می‌کنند نیز مشمول این قانون بوده و ملزم به دریافت مجوز هستند. این الزام نه‌فقط برای ارائه خدمات بلکه حتی برای اظهار نظر و گفت‌وگو پیرامون مسائل پزشکی نیز صدق می‌کند.
رئیس مرکز نظارت و اعتباربخشی درمان وزارت بهداشت همچنین به ابلاغ دستورالعملی جدید به دانشگاه‌های علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: بر اساس این دستورالعمل که اخیراً ابلاغ شده است، حتی مراکز مجاز مانند پزشکان، درمانگاه‌ها و بیمارستان‌ها نیز موظف‌اند تبلیغات رسانه‌ای خود را در چارچوب مشخص و کنترل‌شده انجام دهند و از ایجاد تقاضای القایی خودداری کنند؛ چراکه اطلاع‌رسانی در این حوزه باید شفاف، علمی و غیرتجاری باشد.وی با اشاره به فعالیت گسترده مراکز غیرمجاز به‌ویژه در فضای مجازی افزود: متأسفانه حجم تبلیغات، آموزش‌ها و محتواهای منتشرشده توسط مراکز غیرمجاز به‌مراتب بیشتر از مراکز دارای مجوز است. در سال‌های اخیر، وزارت بهداشت با همکاری قوه قضاییه اقدامات مؤثری برای شناسایی، مسدودسازی صفحات مجازی غیرمجاز و قطع خطوط ارتباطی این مراکز انجام داده است. این روند هم‌اکنون در ستاد مرکزی وزارت بهداشت و نیز در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی استان‌ها به‌طور جدی پیگیری می‌شود.
غفارزاده از برنامه وزارت بهداشت برای اطلاع‌رسانی عمومی درباره مراکز و افراد فاقد مجوز خبر داد و گفت: به‌زودی با همکاری حوزه روابط عمومی و رسانه‌ها، فهرست این مراکز و افراد به همراه مشخصات آن‌ها به اطلاع عموم مردم خواهد رسید. این اقدام نظارت همگانی را تقویت کرده و موجب کاهش تقاضا برای خدمات غیرمجاز خواهد شد؛ مشابه اقدامی که در حوزه فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی غیرمجاز صورت گرفته است.
وی در پاسخ به انتشار یک ویدیو در فضای مجازی که در آن فردی بدون صلاحیت درباره خون و فرآورده‌های خونی اظهار نظر کرده است، گفت: ارائه هرگونه خدمات آموزشی یا درمانی بدون مجوز، خلاف قانون است و مطابق ماده 3 قانون مربوط به امور پزشکی، با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد. در این مورد خاص نیز دانشگاه مربوطه موضوع را به مرجع قضایی ارجاع داده است.
رئیس مرکز نظارت و اعتباربخشی درمان وزارت بهداشت درباره بیشترین حوزه فعالیت مراکز غیرمجاز اظهار کرد: بیشترین تمرکز این مراکز در حوزه‌های زیبایی و طب سنتی است. متأسفانه افراد فاقد صلاحیت با ادعای ارائه خدمات طب سنتی یا حتی انجام اعمال جراحی زیبایی وارد این حوزه‌ها شده‌اند و در برخی موارد نیز آرایشگران بدون مجوز اقدام به این فعالیت‌ها می‌کنند که همه آن‌ها مصداق فعالیت غیرمجاز هستند.
وی در پایان تصریح کرد: اطلاع‌رسانی به‌موقع و مؤثر می‌تواند بسیار تأثیرگذارتر از اقدامات صرفاً نظارتی باشد. با آگاهی مردم از اینکه چه افرادی و مراکزی دارای مجوز هستند، تقاضا برای خدمات غیرمجاز کاهش خواهد یافت. از رسانه‌ها انتظار می‌رود که در این زمینه همراه و یاری‌گر وزارت بهداشت باشند.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/729903/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شبا نذاره غصه و تنهایی مزاحمت شه!

تغییر ساعت آغاز به کار متروی تهران از فردا

تشدید مراقبت از بیماری‌های حاد تنفسی با تاکید بر کرونا و آنفلوانزا

یک مقام آگاه از قوه قضاییه: حکم قطعی برای تتلو صادر نشده است

طلاق همسر لمان پس از رسوایی اره برقی!

پیشنهاد عجیب به لینه‌کر؛ اجرای برنامه آشپزی!

فرصت بزرگ گولر؛ درخشش برابر بارسا!

گل باقری به تراکتور تکرار شد!

تکواندو نونهالان جهان؛ رقبای چهار نماینده کشورمان مشخص شد

عموزاد: در فینال فنی خوردم که غافلگیر شدم

زارع: باید اشتباهات گذشته‌ام را جبران کنم

واکنش بخش رسانه‌ای تیم ملی به بیانیه مس رفسنجان

مراسم اهدای جام قهرمانی رقابت‌های کشتی جام تختی

سوالات و اعتراض تند سرمربی سپاهان از خود و بازیکنان!

مراقبت های پوستی

بعد از دیدن عوارض یائسگی به پزشک مراجعه کنیم؟

چرا اعرابِ مخالف برجام، حامی مذاکرات کنونی ایران و آمریکا هستند؟

تسنیم: مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان قطعی شد

ادعاهای نماینده ترامپ درباره برنامه‌ هسته‌ای ایران

جدیدترین خبر درباره معرفی وزیر اقتصاد به مجلس

دیگه به هیچ خوشی اعتماد ندارم!

وضع مالی بد فردوسی!

داره فعل مجهول رو درس میده!

جشن میلاد امام رضا (ع) و عمامه‌گذاری طلاب در قم برگزار شد

قم در سالروز میلاد امام رضا(ع) غرق نور و سرور است

ساعت کاری بانوان کارمند دارای فرزند مدرسه‌ای در قم شناور شد

6 میلیون ایرانی به آسم مبتلا هستند

سخنگوی پیشین وزارت بهداشت: گارداسیل واکسن روسپی‌ها نیست

گلزن هر هفته لیگ برتر را بشناسید!

تدابیر امنیتی ویژه برای ال‌کلاسیکوی سرنوشت‌ساز

قهرمانی محمدمبین عظیمی در وزن 92Kg

هواداران رئال حذف بارسا را دست گرفتند!

قهرمانی امیرحسین زارع در وزن 125Kg

مدیر پیکان: وجود VAR در لیگِ یک، اتفاق بزرگی است

گواردیولا: می‌دانستم ژابی مربی بزرگی می‌شود

حال خوش حسینی با آینده‌های ایران!

مالک خیبر: وحید امیری را می‌خواهیم

آرتتا: برای لیورپول تونل می‌زنیم چون بهترین است

چشمم خونریزی داره!

پیش دیابت هم خطرناک است!

انتقاد نماینده عضو جبهه پایداری از دامن زدن به شکاف‌های سیاسی

چهره خندان پزشکیان در نمایشگاه نفت

چه کسی پشت پرده توهم ترامپ درباره خلیج فارس است؟

رونمایی و عرضه موسوعه فقهی آیت‌الله شیخ حسن جواهری

علم الهدی: جریان مقاومت در یمن آمریکای نابکار را پشیمان کرده است/ شهادت آیت الله رئیسی خسارات زیادی برای کشور داشت

حتی اگر نباشی می آفرینمت!

آزمون سراسری حفظ قرآن کریم در قم برگزار شد

امام جمعه تبریز: بدون روحانیت امکان پیشروی مکتب اهل بیت وجود ندارد/ امام جمعه قم: ذره‌ای از غنی سازی کوتاه نخواهیم آمد

حادثه آتش سوزی در یک واحد آموزشی در قم

تأکید امام جمعه قم بر ضرورت گسترش فرهنگ مطالعه