عصر قم

آخرين مطالب

اتحادیه اروپا: به راهکار دیپلماتیک برای مسئله هسته‌ای ایران پایبندیم اقتصادی

اتحادیه اروپا: به راهکار دیپلماتیک برای مسئله هسته‌ای ایران پایبندیم
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایسنا / نمایندگی دائمی اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای با ادعای این که خطر بروز بحران اشاعه تسلیحات هسته‌ای در منطقه به دلیل روند افزایشی فعالیت‌های هسته‌ای ایران بالا رفته است، تاکید کرد که اتحادیه اروپا به راهکاری دیپلماتیک برای پرداختن به مسئله هسته‌ای ایران پایبند است. با وجود این که ایران تاکید کرده است تولید و به‌کارگیری تسلیحات اتمی جایی در دکترین دفاعی ایران ندارد و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز تا کنون ادعای غرب مبنی بر وجود اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای ایران را تایید نکرده است،‌ نمایندگی دائمی اتحادیه اروپا در سازمان ملل در بیانیه‌ای گفت: دست نیافتن ایران به یک سلاح اتمی یکی از اولویت‌های امنیتی اصلی اتحادیه اروپا است.
نمایندگی دائمی ایران در این بیانیه که در جلسه در سومین کمیته مقدماتی کنفرانس بازنگری پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای قرائت شد، گفت: ما تعهدات الزام‌آور قانونی ایران تحت پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی(ان‌پی‌تی) و سایر تعهدات آن را یادآوری می‌کنیم که همگی برای مقررات جهانی منع اشاعه حیاتی هستند. اتحادیه اروپا به راهکاری دیپلماتیک برای پرداختن به مسئله هسته‌ای ایران پایبند است. ما از تمامی کشورها می‌خواهیم قطعانامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل(سند قانونی توافق هسته‌ایران در سال 2015) را اجرا کنند.
در این بیانیه ادعا شده است: خطر بروز بحران اشاعه تسلیحات هسته‌ای در منطقه به دلیل روند افزایشی فعالیت‌های هسته‌ای ایران بالا رفته است. پیشرفت‌های بی‌وقفه هسته‌ای ایران در پنج سال اخیر بسیار نگران‌کننده است. ایران تنها کشور فاقد سلاح هسته‌ای است که به طور سازمان‌یافته تولید و انباشت اورانیوم دارد. ایران تاکنون بیش از 6 مقدار قابل توجه از مواد غنی شده تا سطح 60 درصد را انباشته کرده است (مقداری که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آن را به عنوان حداقل مقدار مورد نیاز برای ساخت یک دستگاه انفجاری هسته‌ای تعریف می‌کند).
در ادامه این بیانیه ادعا شده است: اقدامات ایران در بردارنده خطرات بسیار قابل توجه مرتبط با اشاعه(تسلیحات اتمی) است و هیچ گونه توجیه موثق غیرنظامی ندارد. ما در این راستا، نگران اظهارات مقام‌های ایرانی درباره ظرفیت ایران برای ساختن یک سلاح اتمی هستیم. از ایران می‌خواهیم به اجرای موقت پروتکل الحاقی بازگردد، برای تصویب آن تلاش کند و تمامی اقدامات نظارتی و راستی‌آزمایی مرتبط با برجام(توافق هسته‌ای) را از سر بگیرد.
نمایندگی اتحادیه اروپا در سازمان ملل گفت: ما از ایران می‌خواهیم رویه نگران‌کننده هسته‌ای خود را معکوس کند، به تعهدات خود در زمینه توافق پادمانی منع اشاعه تسلیحات اتمی بازگردد. مشتاقانه منتظر انتشار هرچه سریع‌تر ارزیابی جامع و به‌روز مدیرکل آژانس هستیم.
با وجود تکذیب ادعای حمایت نظامی ایران از روسیه در جنگ با اوکراین از سوی تهران و مسکو، در این بیانه مطرح شد: اتحادیه اروپا همچنین حمایت‌های نظامی ایران از روسیه، از جمله تحویل موشک‌های بالستیک به آن را محکوم می‌کند که تهدید کلانی علیه اروپا و صلح و امنیت بین‌المللی است.
مقام‌های ایران تاکید کرده‌اند به‌رغم مداخله نظامی آشکار متحدان غربی کی‌یف در این جنگ، از هیچ یک از طرفین حمایت نمی‌کند و همکاری‌های نظامی ایران و روسیه تنها در چارچوب روابط دفاعی دوجانبه انجام می‌شود که بی‌ارتباط به جنگ اوکراین است.

عصر قم

نماینده اتحادیه اروپا در کمیته مقدماتی کنفرانس بازنگری پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای
جنگ اوکراین و خطر بروز بحران هسته‌ای
در بخش دیگری از بیانیه نمایندگی اتحادیه اروپا با اشاره به حمله روسیه به اوکراین آمده است: حمله تمام‌عیار روسیه به اوکراین نقض آشکار منشور سازمان ملل و حقوق بین‌الملل است و تهدیدات جدی متعددی را برای امنیت جهانی به همراه دارد.
نمایندگی اتحادیه اروپا با اشاره به خطرات هسته‌ای حملات نظامی در این جنگ افزود: اقدامات روسیه، از جمله از طریق حملات بی‌پروا به زیرساخت‌های انرژی اوکراین تهدیدی جدی برای ایمنی و امنیت تاسیسات هسته‌ای این کشور به شمار می‌رود. وضعیت نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا در اوکراین که به طور غیرقانونی توسط روسیه تصرف و نظامی‌سازی شده، همچنان ناپایدار است.
فعالیت‌های هسته‌ای کره شمالی
نمایندگی اتحادیه اروپا با اشاره به فعالیت‌های هسته‌ای کره شمالی گفت: کره شمالی باید تمام اقدمات غیرقانونی و ثبات‌زدایی را که صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی را تهدید می‌کند، متوقف کرده و به تعهدات خود در زمینه قطعنامه‌های مربوط به شورای امنیت سازمان ملل پایبند باشد. کره شمالی باید گام‌های عملی و ملموسی در راستای از بین بردن کامل ، قابل راستی‌آزمایی و غیرقابل بازگشت برنامه‌های تسلیحات کشتار جمعی، موشک‌های بالستیک و برنامه‌های هسته‌ای موجود خود بردارد.
در این بیانیه آمده است: کره شمالی هرگز به عنوان یک کشور دارنده سلاح هسته‌ای در پیمان منع گسترش تسلیحات هسته‌ای پذیرفته نخواهد شد و هیچ وضعیت ویژه‌ای در این زمینه کسب نخواهد کرد. ما نگران تغییر نگران‌کننده موضع روسیه در مورد خلع سلاح هسته‌ای کره شمالی هستیم. از کره شمالی می‌خواهیم به عنوان یک کشور فاقد سلاح هسته‌ای به پایبندی کامل به پیمان منع گسترش تسلیحات هسته‌ای و توافقنامه جامع پادمان‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بازگردد و پروتکل الحاقی را به اجرا درآورد.
تعامل دولت جدید حاکم بر سوریه با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
در بخش دیگری از این بیانیه با اشاره به مسائل پادمانی سوریه مطرح شد: اتحادیه اروپا از تعامل مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با سوریه حمایت می‌کند. ما از فرآیند روشن‌سازی مسائل باقی‌مانده پادمانی استقبال می‌کنیم که سال گذشته آغاز شد. اتحادیه اروپا از مقام‌های سوری می‌خواهد با آژانس همکاری سازنده‌ای درباره مسائل حل‌نشده مرتبط با فعالیت‌های هسته‌ای رژیم اسد، به‌ویژه از طریق ارائه اطلاعات داشته باشند.
نمایندگی اتحادیه اروپا افزود: ما به شدت سوریه را تشویق می‌کنیم به منظور اعتمادسازی نسبت به ماهیت صلح‌آمیز فعالیت‌های هسته‌ای خود، بدون تاخیر بیشتر پروتکل الحاقی را به تصویب رسانده و به اجرا درآورد.
به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/729177/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فیلم لحظه حمله زورگیران موتورسوار به مرد بازاری

زانران حج 1404 به قوانین عربستان احترام بگذارند

خانم شهروند سیرجانی؛ ناجی ترافیک در بحران قطع برق

مصوبه جدید؛ قرارداد بازیکنان 21 تا 30 بالای دو سال!

شش سال زندان برای مصدوم کردن یک فوتبالیست!

حکم فیفا تایید شد؛ حذف لئون از جام باشگاه‌های جهان

کادرفنی تیم ملی مهم‌ترین بازی‌ لیگ یک را زیر نظر گرفت

مسیر گل‌محمدی به اصفهان نمی‌خورد

دنیامالی: در ساختار فدراسیون جانبازان و توان‌یابان باید تغییرات صورت گیرد

انتقاد چفرین از ایتالیایی‌ها؛ بدترین ورزشگاه‌ها را دارید!

اوبلاک هم در ال‌کلاسیکو بازی می‌کند!‏

پرسپولیس: مدارک مجوز حرفه‌ای را بارگذاری کردیم

حمایت رئیس فدراسیون از داوران قبل از ال‌کلاسیکو

مفهوم دقیق بیماری تالاسمی و هموفیلی چیست؟

حسین‌ زاده: دولت چهاردهم تسهیلگر خواسته‌های مردم است

عیادت رئیس قوه‌ قضائیه از آیت‌الله نوری همدانی

معاون حقوقی رئیس‌جمهور: کمیته بررسی علل وقوع حادثه بندر شهید رجایی در هیأت دولت تشکیل شد

کمالوندی: برخورداری کامل از فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای، حق ایران است

زاخارووا: ایران و آمریکا بر رسیدن به توافقی قابل قبول متمرکز هستند

ادای احترام معاون رئیس جمهوری به مقام شهید رحمتی

مدیرعامل بیمه دی: بیمه هوشمند با کارکنان خلاق و با دانش، محقق می شود

«سیاه‌چاله» منتشر شد

صحبت های شنیدنی دکتر انوشه

ضرورت اقدام فوری برای ساماندهی پسماند‌های حریم ریلی در قم

اعزام 120 هزار نفر نیروی جهادی در یک روز از قم به سراسر کشور

کهک استان قم لرزید!

70 درصد زایمان‌ها در برخی استان‌ها به روش سزارین انجام می‌شود

سرانه فضاهای ورزشی مدارس فقط 44 صدم متر مربع است!

آزادراه تهران - کرج به مدت هشت شب مسدود می‌شود

ادامه سرقت از دانشجویان در خیابان‌های تهران

شماره جدید ماهنامه «شاهد یاران»؛ یادمان «مرد هزارسنگر» سردار شهید سیدمحمد صنیع خانی

رئال شانس خرید ستاره ملی‌پوش را از دست داد

طعنه بتیس به وینیسیوس؛ آنتونی مدعی توپ طلاست!

پیپو اینزاگی: یامال واقعا مثل لئو مسی است

نقشه کارترون علیه برنامه پرسپولیس!

سخنگوی استقلال: ماتزاری یکی از احتمالات است

رستگاری یا سقوط؛ پایان پرونده جنجالی لیگ برتر

ساخت سپاهانِ مدعی در سکوت محض!

جایگاه آینده جباری در استقلال چیست

بارسا ترسناک است، فقط اینتر از پسشان برمی‌آید

تیک سبز برای مجوز حرفه‌ای آلومینیوم

مواد غذایی مناسب برای سالمندان

معرفی منابع پروتئین که سالمندان می‌توانند استفاده کنند

اعتراف وزیر جنگ سابق اسرائیل به موفقیت ایران در وعده صادق

انتصاب «جانشین فرمانده» و «معاون هماهنگ کننده» نیروی هوایی ارتش

سرلشکر باقری: سازمان بسیج سازندگی نقش تعیین‌کننده‌ای در توسعه کشور ایفاء کرده است

دیدار «خطیب زاده» با دستیار رئیس‌جمهور آذربایجان

پزشکیان به عیادت آیت‌الله نوری همدانی رفت (+عکس)

نشست هماهنگی بزرگداشت شهید آیت الله رئیسی در شیراز

عیادت رئیس‌جمهور از آیت‌الله نوری همدانی