اظهارات ویتکاف درخصوص زمان برگزاری دور چهارم مذاکرات با ایران
گفتگو
بزرگنمايي:
عصر قم - ایرنا / فرستاده ویژه دونالد ترامپ در امور خاورمیانه و مذاکره کننده ارشد هسته ای آمریکا با تهران با بیان اینکه ایالات متحده آمریکا در تلاش است دور چهارم گفتوگوهای هستهای با ایران را برای آخر این هفته (میلادی) برنامهریزی کند، در عین حال گفت: «اگر این گفتوگو برگزار نشود، تنها دلیلش سفر رئیس جمهوری به خاورمیانه خواهد بود.»
استیو ویتکاف دوشنبه شب به وقت محلی در گفتگو با تارنمای آکسیوس درباره مذاکرات با ایران گفت: مذاکرات هسته ای با ایران مثبت است. ما در حال پیشرفت هستیم. امیدوارم روند در مسیر درستی پیش برود. رئیسجمهور میخواهد در صورت امکان، این مساله به صورت دیپلماتیک حل شود، بنابراین ما تمام تلاش خود را انجام می دهیم.
ویتکاف افزود: ایالات متحده آمریکا در تلاش است دور چهارم گفتوگوهای هستهای با ایران را برای آخر این هفته (میلادی) برنامهریزی کند.
بازار ![]()
مذاکره کننده ارشد آمریکا در گفتوگوهای هسته ای با ایران در عین حال گفت: «اگر این گفتوگو برگزار نشود، تنها دلیلش سفر رئیس جمهوری به خاورمیانه خواهد بود.»
نماینده ویژه رئیس جمهوری آمریکا همچنین گفت: «امیدوارم قبل یا هنگام سفر رئیس جمهور ترامپ به منطقه، پیشرفتی در تلاشها برای دستیابی به توافقی برای آزادی گروگانها (اسرا) حاصل شود».
ویتکاف ادامه داد: «من تقریبا هر روز با قطر، مصر و اسرائیل گفت و گو میکنم و امیدوارم بتوانیم پیشرفت کنیم. رئیس جمهور ترامپ میخواهد گروگانها را آزاد کند.نتانیاهو میخواهد گروگانها را آزاد کند. ما بهصورت هماهنگ در این زمینه تلاش میکنیم.»
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که هفته آینده به عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر و کشورهای دیگر سفر خواهد کرد.
پیش از این، کارولین لیویت سخنگوی کاخ سفید اعلام کرده بود: «دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا از 13 تا 16 می (23 تا 26 اردیبهشت ماه 1404) به عربستان سعودی، قطر و امارات متحده عربی سفر خواهد کرد.
اکنون عربستان سعودی نقش فعالی در میانجیگری برای آتشبس در جنگ سه ساله روسیه و اوکراین ایفا میکند و به گفته تارنمای آمریکایی آکسیوس، ریاض مایل است این دیدار پس از دستیابی به توافق آتشبس میان مسکو و کییف انجام شود.
دور اول مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا به میزبانی عمان، روز شنبه 23 فروردین 1404 در مسقط برگزار شد و دو طرف، گفتوگوها را سازنده و رو به جلو توصیف کردند. دور دوم گفتوگوها نیز روز شنبه 30 فروردین ماه در شهر رم ایتالیا به میزبانی عمان برگزار و دور سوم مذاکرات شنبه ششم اردیبهشت ماه در عمان برگزار شد.
قرار بود دور بعدی مذاکرات، شنبه ( 13 اردیبهشت ماه) برگزار شود که ایران و عمان از تغییر زمان برگزاری این دور از مذاکرات خبر دادند.
اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران با اشاره به اعلام این موضوع از سوی وزیر امور خارجه عمان، تصریح کرد تعویق گفتوگوها بنا به پیشنهاد وزیر امور خارجه عمان بوده و در مورد تاریخ احتمالی بعدی، متعاقبا اطلاعرسانی خواهد شد.
-
سه شنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۲:۲۴
-
۲ بازديد
-

-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/728955/