پشت پرده مناظرههای ریاست جمهوری از زبان آقای مجری؛ خسروی از خاطرات گفت
اقتصادی
بزرگنمايي:
عصر قم - ایسنا / مهدی خسروی، گوینده خبر تلویزیون که سال گذشته اجرای مناظرههای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را عهدهدار بود، خاطراتی از این برنامههای حساس را روایت و به اصطلاح پشت پرده مناظرهها را از منظر خود عیان کرد.
مجری مناظرههای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با روایت خاطرهای از یکی از این برنامهها خاطرنشان کرد: در پایان یکی از این برنامهها، در حالی که هنوز دوربینها روشن بود، یکی از نامزدها به سمت من آمد برای خداحافظی؛ من به او گفتم که الان اگر دست بدهید خوب است. که او جملهای را به صراحت درباره یکی از نامزدها گفت و از دست دادن امتناع کرد!
او در خاطرهای دیگر از مناظرههای سال گذشته انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد، در یکی از مناظرهها به محض اینکه وارد اتاق گریم شدم یکی از نامزدها هم وارد شد. سلام و احوالپرسی کردیم و درست صندلی کنار من نشست. با یک حالتی گفت، بابا گرفتار شدیم، داشتیم زندگی مان را می کردیم چه کاری بود، پرسیدم چرا؟! گفت هرکجا میرویم، هرکس هر مطالبهای دارد از ما میخواهد!
مجری مناظرهها در پاسخ به اینکه آیا در طول این برنامهها، اطرافیان نامزدها از او خواستند که فضا را به سود یکی از نامزدها پیش ببرد؟ گفت: اصلا و ابدا؛ خود من هم به گونهای برخورد میکردم که از ابتدا یک گاردی داشته باشم. با خیلی از همین آقایان پیش از این گفتوگو و حتی شوخی داشتیم ولی در آن فضا که قرار میگرفتم، گویی غربیهایم. این مساله را حتی در نگاهم هم رعایت می کردم که البته کار سختی بود. گاه نامزدی حرفی میزد که همه میخندیدند، ناخودآگاه منِ مجری هم خندهام میگرفت اما اگر در همان لحظه دوربین روی مجری باشد از آن خنده ممکن است هزاران تفسیر شود. خیلی سخت است که نامزدی به شما لبخند بزند و شما همین طور بدون واکنش به او نگاه کنید.
او تاکید کرد: مناظرهها به لحاظ فرم و محتوا با دیگر برنامهها فرقی ندارند و آنچه این برنامه را متفاوت میکند، حساسیت بسیار بالای آن است.
این مجری و گوینده خبر در پاسخ به اینکه در هدفونی که در مناظرهها به گوش داشت چه مطالبی بیان میشد؟ اظهار کرد: این گوشی بیشتر برای یادآوری زمان بود. یک فردی در اتاق فرمان نشسته بود و کارش یادآوری زمان بود. البته مانیتوری برای زمان بندی مقابل من هم بود اما اگر حواسم پرت می شد با گوشی به من یادآوری می کرد یا آیتم ها و میان برنامه ها را به من اعلام می کرد.
خسروی در پاسخ به اینکه آیا مرتضی حیدری بهتر مناظرهها را اجرا کرد یا خود او؟ گفت: حتما آقای حیدری؛ ایشان پیشکسوت و استاد من هستند و من شاگردی ایشان را می کنم.
مهدی خسروی در بخش دیگری از گفت وگو به خاطرهای از خندیدنش مقابل دوربین در حین گویندگی خبر اشاره کرد و گفت: یک بار حین خواندن خبر، عوامل تصمیم گرفتند سازهای را در دکور جابهجا کنند که دقیقا بغل دوربین بود. این بنده خدا پشتش به من بود و در همان لحظه که در حال جابهجایی بود، یکدفعه گزارش تمام شد. همان طور پشت به من در حالی که خم شده بود، ماند! تصمیم گرفت تکان نخورد تا دوربین هم تکان نداشته باشد و در آن لحظات خواندن خبر خیلی دشوار بود چون هر لحظه امکان داشت خندهات بگیرد.
او به خاطراتش اضافه کرد، یک بار هم یک مهمانی از حوزه روانشناسی داشتیم که ایشان اصطلاحی را به کار بردند که من نتوانستم جلوی خندهام را بگیرم؛ مدام چک میکردم که دوربین روی من نباشد و شروع میکردم به خندیدن؛ تا دوربین روی من بود، مکث میکردم و جدی میشدم. مهمان هم تعجب میکرد که من به چه چیزی اینچنین میخندم!
خسروی در نخستین خاطره خود از سالهای ابتدایی گویندگی خبر، به ماجرای کج نشستنش حین اجرا مقابل دوربین زنده اشاره کرد و گفت: یادم میآید اوایل که این کار را شروع کردیم خیلی مخالف داشت؛ حتی جلسه گذاشتند و پرسیدند شما چرا کج مینشینید و نقد جدی داشتند به این قضیه که پاسخ دادم، خبر، هیجانی دارد که در این پوزیشن بهتر به مخاطب منتقل می شود. با این همه شنیدم بعدی از گذشت مقطعی، زمانی که تحولی در اجرای خبر شکل گرفت، دکور تغییر کرد، زیرنویس آمد و ... در گوشی از گوینده میخواستند که کمی مقابل دوربین کج بنشیند!
او در بخش دیگری از صحبتهایش اظهار کرد، «فعال بودن در فضای مجازی خیلی راحت و دست یافتنی است و به راحتی میتوانی دیده شوی، اما برخلاف کاری که انجام میدهم، چندان در پی دیده شدن نیستم. بنابراین در فضای مجازی فعال نیستم.»
این مجری و گوینده صداوسیما، با ذکر خاطرهای از دوران کاریاش در ایام برجام، یادآور شد: یادم است آن زمان خیلی اما و اگر بود که توافق امضا میشود یا خیر؛ ما تا ساعت 12 شب اداره بودیم و اتفاقی نمیافتاد. مدیرانمان میگفتند منزل بروید و در دسترس باشید اگر اتفاقی افتاد زنگ میزنیم که برگردید. گاه پیش میآمد که یک ساعت بعد زنگ میزدند برگردید یک نفر از مذاکره کننده ها در ایوانِ هتل دستی تکان داده است، احتمال دارد توافق امضا شود! به همسرم میگفتم ببین قشنگی این شغل همین است که یک نفر در آن سوی دنیا دستی تکان میدهد و تو برنامهات بهم میریزد.
مهدی خسروی در پاسخ به اینکه آیا تاکنون مقابل دوربین تپق عجیبی زده است؟ گفت: روز بوده و به اشتباه گفتهام شب بخیر! گوینده باید اگر اشتباهی میکند از بیننده عذرخواهی کند و حتی میتواند با آن شوخی کند اما این شوخی باید در چهارچوب خبر و برنامه شکل بگیرد و نوعی عذرخواهی در خودش دارد. من معتقدم نه تنها تپق، بلکه هر اتفاقی که خارج از برنامه میافتد و بیننده متوجه می شود، گوینده باید نسبت به آن واکنش نشان بدهد.
به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
-
يکشنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۷:۱۱
-
۲ بازديد
-

-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/728078/