عصر قم

آخرين مطالب

وزیر خارجه آمریکا: ایران فقط باید بگوید که ما توافق می‌کنیم دیگر غنی‌سازی انجام ندهیم گفتگو

وزیر خارجه آمریکا: ایران فقط باید بگوید که ما توافق می‌کنیم دیگر غنی‌سازی انجام ندهیم
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایسنا / وزیر امور خارجه آمریکا گفت: ایران فقط باید بگوید که ما توافق می‌کنیم دیگر غنی‌سازی انجام ندهیم، می‌خواهیم رآکتور هسته‌ای داشته باشیم چون به انرژی اتمی نیاز داریم و اورانیوم غنی شده را وارد می‌کنیم. این فرصتی است که از آن استفاده کنند و بهترین فرصت آن‌ها خواهد بود.
روبیو در گفت‌وگویی با تکرار ادعای وجود اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای ایران، مذاکرات غیرمستقیم تهران-واشنگتن را مسیر صلحی دانست که امیدوار است آمریکا بتواند ایران را متقاعد به در پیش گرفتن آن کند.
بازار
وزیر امور خارجه آمریکا در گفت‌وگویی درباره برنامه هسته‌ای ایران گفت: اگر ایران خواستار یک برنامه صلح‌آمیز غیرنظامی و نیروگاه اتمی است، راهش این است که مانند دیگر کشورها چند رآکتور ساخته شود و اورانیوم غنی شده را برای سوخت رسانی به این رآکتورها وارد کنند.
روبیو در گفت‌وگو با فاکس نیوز گفت: ده‌ها کشور در جهان این کار را انجام می‌دهند تنها کشورهایی که در جهان غنی‌سازی اورانیوم انجام می‌دهند، کشورهایی هستند که سلاح هسته ای دارند. 
این در حالی است که مقام‌های ایران تاکید کرده‌اند تولید و به‌کارگیری تسلیحات اتمی جایی در دکترین دفاعی ایران ندارد.
علاوه بر این، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که برنامه هسته‌ای ایران تحت یکی از سختگیرانه‌ترین برنامه‌های نظارتی و راستی‌آزمایی آن قرار دارد، تا کنون این ادعا را در گزارش‌های فنی متعدد خود اثبات یا تایید نکرده است.
با این حال، روبیو در ادامه این گفت‌وگو بیان کرد: ایرانی‌ها می‌گویند سلاح هسته‌ای نمی‌خواهند اما اساسا از ما می‌خواهند تنها کشور غیرهسته‌ای باشند که اورانیوم غنی‌سازی می‌کند. از سوی دیگر، سطح غنی‌سازی آن‌ها هم با اهداف صلح‌آمیز متناسب نیست؛ اگر توان غنی‌سازی 3.67 درصد را داشته باشید، در مدت چند هفته به غنی‌سازی 20 درصد، 60 درصد و بعد 90 درصدی که برای سلاح نیاز است دست پیدا می‌کنید .
روبیو گفت: ایران فقط باید بگوید که ما توافق می‌کنیم دیگر غنی‌سازی انجام ندهیم، می‌خواهیم رآکتور هسته‌ای داشته باشیم چون به انرژی اتمی نیاز داریم و اورانیوم غنی شده را وارد می‌کنیم. این فرصتی است که از آن استفاده کنند و بهترین فرصت آن‌ها خواهد بود.
وزیر خارجه آمریکا ادعا کرد: رئیس جمهور ترامپ رئیس جمهور صلح است او به دنبال جنگ و درگیری نیست. هیچ کدام از ما خواهان آن نیستیم. آنچه نباید اتفاق بیفتد زندگی در جهانی است که ایران سلاح هسته‌ای داشته باشد.
روبیو در پاسخ به اینکه آیا آمریکا می‌خواهد از بازرسان آمریکایی برای متوقف کردن غنی‌سازی در ایران استفاده شود و آیا از نظر او ایران با آن موافقت خواهد کرد، گفت: نمی‌توان گفت که به‌کل به بازرسان آمریکایی اجازه نمی‌دهیم. اگر واقعا قصد جلوگیری از یک برنامه هسته‌ای وجود داشته باشد، اگر واقعا، یک سلاح اتمی نمی‌سازید، پس باید درهای تمام تاسیسات خود را باز کنید.
با وجود این که ایران تاکید کرده توانمندی‌های دفاعی کشور و برنامه موشکی ایران قابل مذاکره نیست، روبیو با ادعایی درباره برنامه هسته‌ای ایران گفت: یکی از نقض‌های توافق هسته‌ای دولت اوباما این بود که اجازه بازرسی از تاسیسات نظامی وجود نداشت . موضوع این است که اگر ساختن یک سلاح نظامی وجود داشته باشد، احتمالا در یک تاسیسات نظامی ساخته می‌شود. در گذشته ثابت شد که ایران یک برنامه نظامی مخفی داشته است. به نظرم اگر ایران می‌خواهد بگوید علاقه‌ای به تسلیحات اتمی ندارد باید بگوید فقط خواستار انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز است و نباید نگران بازرسی‌ها، از جمله از سوی بازرسان آمریکایی باشند.
وزیر امور خارجه آمریکا با اشاره به مذارات غیرمستقیم تهران-واشنگتن با ادعاهایی علیه نقش ایران در منطقه گفت: ایران واقعا می‌تواند از توسعه اقتصادی و سرمایه‌گذاری بهره‌مند شود اما باید از حمایت از حوثی‌ها و ساختن موشک‌های دوربرد که هیچ هدفی جز ساختن تسلیحات اتمی ندارند و از غنی‌سازی، فاصله بگیرد. این مسیر صلح است و امیدواریم بتوانیم آن‌ها را متقاعد کنیم که باید این مسیر را در پیش بگیرند.
اظهارات روبیو در آستانه برگزاری دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم تهران-واشنگتن درباره برنامه هسته‌ای ایران و اعلام آمادگی کشورهای اروپایی برای دیدار با ایران در این زمینه مطرح شده است.
تاکنون، ایران و آمریکا با میانجی‌گری عمان سه دوره گفت‌وگوی غیرمستقیم و یک دوره نشست فنی-کارشناسی درباره برنامه هسته‌ای ایران و نحوه برداشته شدن تحریم‌های آمریکا برگزار کرده‌اند.
طبق اعلام وزارت خارجه عمان، چهارمین دور از گفت‌وگوها که قرار بود شنبه برگزار شود، به تعویق افتاده و تاریخ برگزاری آن اعلام خواهد شد.
منابع رسانه‌ای آمریکایی پیشتر به نقل از مقامات آمریکایی گزارش کردند که احتمالا نشست آتی، در کشوری اروپایی برگزار شود.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/727411/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شعری از مریم دلدار بهاری، شرکت‌کنندۀ فصل چهارم سرزمین شعر

سخنان شنیدنی حامد عسکری

پلمب موسسه ای با رویکردهای انحرافی در قم

بارش شدید باران و تگرگ در ارومیه

بدون تعارف با خلبان اطفای حریق بندر شهید رجایی

برد بیستم تراکتور با اولین پنالتی فصل

سپاهان باخت تا تراکتور قهرمان شود؛ خاطرات جمعه سیاه پاک شد

صحبت‌های مهدی شیری بعد از قهرمانی با تراکتور در لیگ برتر

صحبت های مجتبی حسینی سرمربی تیم آلومینیوم اراک پس از مقابل استقلال

ایمان عالمی سرپرست استقلال: در مورد ماتزاری از باشگاه سوال کنید

سید حسین حسینی کاپیتان استقلال : این پاس‌گل هم تقدیم به آقای میثاقی که انقدر بازی با پا دوست دارد

انتقاد مجری شبکه قزوین به محسن فروزان دروازه بان شمس آذر بابت تبریک قهرمانی

بازیکنان استقلال پس از برتری مقابل آلومینیوم بدون مصاحبه ورزشگاه را ترک کردند

نظری جویباری: قرارداد ماتزاری با استقلال اخبار شما خبرنگاران است؛ فعلا خبری نیست!

جدول لیگ برتر؛ تراکتور قهرمان شد و استقلال به رده هشتم رسید

تی‌تی‌ها به آرزویشان رسیدند؛ اولین قهرمانی تراکتور در تاریخ لیگ برتر

چطور دم‌کرده پوست این میوه ناجی یبوست می‌شود؟

چه غذاهایی طبیعت گرم و خشک دارند ؟

واکنش ایران درخصوص حملات آمریکا به یمن

فلاحت‌پیشه: اروپایی‌ها از رانده شدن از میز مذاکرات ناراحتند

هرچه کردم شکر آن را، روزگار از من گرفت!

انفجار بندر شهید رجایی، تکه‌های شیشه را به دیوار شلیک کرد!

نجات معجزه‌آسای کودک از درز انقطاع بین دو ساختمان در تهران

لرزش شدید کوه‌ها و تپه‌ها در پی زمین لرزه 7.4 ریشتری در آرژانتین

بخشدار هرمز: غارت خاک هرمز، حرف کذب است

گلر و خط دفاع آلومینیوم مانع از به ثمر رسیدن گل چهارم استقلال شدند

گل اول آلومینیوم به استقلال توسط شروین بزرگ

گل چهارم استقلال به آلومینیوم توسط جوئل کوجو

شوت محکم شروین بزرگ توسط حسینی دفع شد

گل سوم تراکتور به شمس آذر توسط دروژدک

گل اول گل گهر به سپاهان توسط رزاقی نیا

گل پنجم استقلال به آلومینیوم توسط جوئل کوجو

نظری جویباری: ماتزاری؟ فعلاً خبری نیست!

سیدحسین اولین گلر تاریخ استقلال با گل و پاس گل

چراغ سبز آلومینیوم برای پرسپولیسی‌ شدن کاظمیان

نبرد مجتبی‌ها را جباری برد؛ آتش بازی آبی‌ها در آزادی

چه غذاهایی طبیعت سرد و خشک دارند ؟

توافق موقت یا جامع؟!

مشاور عراقچی: بازرسی از تاسیسات هسته‌ای ایران فقط مختص بازرسان آژانس است

انتقاد محمد هاشمی از نحوه اطلاع‌رسانی درباره انفجار بندرعباس

نماینده مجلس: پیامک‌های کشف حجاب در شرایطی برای مردم ارسال می‌شود که برای پرداخت اجاره‌خانه اضطراب دارند

وظیفه عاشق فقط آرامش معشوق هست!

زلزله 7.4 ریشتری در شیلی؛ هشدار سونامی صادر شد

سخت و دردناک؛ پدر در جست‌وجوی نشانه‌ای از فرزندش در بندرعباس

واژگونی مرگبار موتورسیکلت

دیدار سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جانبازان گرانقدر به مناسبت روز معلم و دهه کرامت

رجاییان مدیرعامل آلومینیوم: به خاطر ماجرای لیموچی نظرم این است کاظمیان راهی پرسپولیس شود

گل اول استقلال به آلومینیوم توسط رامین رضاییان

واکنش دیدنی حسینی ناجی دروازه استقلال شد

شوت جلالی توسط دروازه‌بان آلومینیوم دفع شد