عصر قم

آخرين مطالب

خرازی: کشورهای منطقه در حال متنوع کردن وابستگی خود هستند گفتگو

خرازی: کشورهای منطقه در حال متنوع کردن وابستگی خود هستند
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایسنا / رئیس شورای راهبردی سیاست خارجی با تاکید بر اقتدار ایرانِ امروز، گفت: فاکتور اقتدار ایران و سیاست راهبردی ایران برای استفاده از قدرت نرم در ارتباط با دیگران و سیاست قدرت اقتصادی منطقه از سوی کشورهای منطقه و سیاست تنوع بخشی به روابط کشورها با دیگران که نمونه‌هایی از آن را می‌بینید و همچنین نگرانی از آینده منطقه در شکل سلطه اسرائیل، ایجاب می‌کند گفت‌وگوهایی میان ایران و کشورهای عربی منطقه شکل گیرد. با توجه به بلوغ کشورهای منطقه باید در قالب گفت‌وگوهای منطقه‌ای میان ایران و کشورهای منطقه‌ای محقق شود.
«سید کمال خرازی» رئیس شورای راهبردی روابط خارجی روز پنجشنبه و طی سخنانی در همایش بزرگداشت روز ملی خلیج فارس اظهار داشت: امروزه کشور ما یک کشور مقتدر است و کسی نمی‌تواند به کشور ما تجاوز کند. اگر ایران به کشورهای بیگانه وابسته بود، طبیعتا نمی‌توانست این‌گونه مستقل عمل کند.
وی تصریح کرد: اقتدار حاصل شد و دیگران این اقتدار را اذعان می‌کنند؛ جمهوری اسلامی ایران مقتدر است، از نظر نظامی توانسته دفاع کند و در برابر بیگانگان بایستد. همیشه سیاست راهبردی این بوده اقتدار کشور تثبیت شود و دیگران به ایران به عنوان قدرت منطقه‌ای اذعان کنند لذا زمینه فراهم می‌شود تا روابط ایران ترمیم شود، یعنی در سایه اقتدار نظامی باید به استفاده از قدرت نرم بپردازیم تا روابط سالمی بین ایران و کشورهای دیگر فراهم شود.
بازار
خرازی تصریح کرد: از طرفی تحولات ژئوپلیتیکی که در منطقه رخ داده و تغییراتی که به وجود آمده و تغییر سیاست کشورها و تاکید بر توسعه شرایطی را فراهم آورده که بتوانیم با اتکا به قدرت نرم زمینه گفت‌وگو را با کشورهای دیگر در منطقه فراهم کنیم.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی همچنین بیان کرد: از سوی دیگر در راستای تحولات ژئوپلیتیک و ژئواستراتژیک؛ وضعیت اسرائیل و زیاده‌طلبی و گسترش‌طلبی اسرائیل است که به خصوص بعد از عملیات هفت اکتبر می‌بینیم که اسرائیلی‌ها صریحا در این راستا گام برمی‌دارند. 
وی افزود: اگر امروز اسرائیل این چنین در غزه رفتار می‌کند و می‌خواهد به طور کامل در سلطه خودش باشد و رئیس‌جمهور آمریکا می‌خواهد غزه را به خاک خود تبدیل کند، این نشانه سیاست قدیمی اسرائیلی‌ها و صهیونیست‌ها برای گسترش اسرائیل از نیل تا فرات است.
خرازی در ادامه یاد آور شد: نخست‌وزیر اسرائیل گفت نسل گذشته در 1948 اسرائیل را تاسیس کردند، نسل ما آن را گسترش دادند و نسل آینده باید سیاست نیل تا فرات را رقم زنند. تغییرات اخیری که در منطقه رخ داد اثبات می‌کند اسرائیل چنین سیاستی را دارد و در جهت سلطه خود گام بر می‌دارد، این فهم در کشورهای منطقه رو به توسعه است که اسرائیل در سال‌های بعد توسعه‌طلبی خود را ادامه می‌دهد.
گفت‌وگوها میان ایران و کشورهای منطقه باید شکل بگیرد
خرازی افزود: فاکتور اقتدار ایران و سیاست راهبردی ایران برای استفاده از قدرت نرم در ارتباط با دیگران و سیاست قدرت اقتصادی منطقه از سوی کشورهای منطقه و سیاست تنوع بخشی به روابط کشورها با دیگران که نمونه‌هایی از آن را می‌بینید و همچنین نگرانی از آینده منطقه در شکل سلطه اسرائیل، ایجاب می‌کند گفت‌وگوهایی میان ایران و کشورهای عربی منطقه شکل گیرد. با توجه به بلوغ کشورهای منطقه باید در قالب گفت‌وگوهای منطقه‌ای میان ایران و کشورهای منطقه‌ای محقق شود. 
وی اظهار داشت: براساس قطعنامه 598 دبیرکل سازمان ملل موظف است چنین گفت‌وگوهایی را فراهم کند، تا به حال انجام نشده، سال گذشته در سازمان ملل مطرح شد اما به دلیل اختلاف عراق و کویت محقق نشد.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی تصریح کرد: علاوه بر این، طرح هرمز و همچنین طرح مودت قالب‌هایی است که می‌توان در آن‌ها گفت‌وگو کرد، بنابراین با ضرورتی که در منطقه احساس می‌شود، برای کار جمعی باید دنبال این بود این مساله دنبال شود و میان ایران و عراق و 6 کشور حوزه خلیج فارس چه از نظر امنیتی و اقتصادی و همکاری‌های فرهنگی گام بردارند.
وی با اشاره به استفاده از قدرت نرم و همچنین قدرت سخت گفت: تا با حال تکیه ما قدرت سخت بود برای این‌که اقتدار را حفظ کنیم. میدان حرف اول را می‌زد اما امروز وقت آن است که باید به قدرت نرم در کنار قدرت سخت پرداخت شود. قدرت نرم ما در درجه اول دیپلماسی کنش‌گر است تا بتواند تحولی را ایجاد کند. 
خرازی ادامه داد: استفاده از دیپلماسی عمومی، استفاده از دیپلماسی غیررسمی، کار رسانه‌ای، کار اندیشکده‌ای و گردشگری و ارتباطات مردمی قابل تحصیل است. در منطقه‌ای هستیم از نظر راهبردی باید در این زمینه هم در صحنه دیپلماسی و هم صحنه دیپلماسی غیررسمی و عمومی کار جدی کنیم. 
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی همچنین اظهار کرد: باید با زبان جدیدی با دیگران صحبت کنیم و ابرازهایی در این زمینه داریم، انقلاب اسلامی، خود پیام‌های روشنی دارد، ما از انقلاب خودمان می‌توانیم استفاده کرده و این پیام‌ها را به دیگران برسانیم. توازن بین اسلامیت، ایرانیت و عرفان شیعی با چنین رویکردی است که موفق می‌شود تصویر جدیدی از کشورمان نه تنها در منطقه بلکه دنیا ایجاد کنیم.
خرازی خاطرنشان کرد: بنابراین زمان آن است بتوانیم با استفاده از قدرت نرم که در ایران بسیار گران‌سنگ است و توانایی بهره‌برداری از آن ضعیف است، تقویت و بهره برداری کنیم. در زمینه دیپلماسی باید در جهت کنشگری حرکت کنیم. کنشگری نیاز به تحلیل دقیق نسبت با وقایع دارد، با خیالات نمی‌شود کنشگری کرد. اطلاعات دقیق از آنچه می‌گذرد نیاز داریم، همچنین اطلاعات و برداشت دقیق از این که ما درکجای تاریخ قرار گرفته‌ایم.
وی اضافه کرد: ما به تحلیلگرانی نیاز داریم که بتوانند آینده را پیش‌بینی کنند آن‌هم نه با خیالات. البته این مساله با آینده‌نگری فرق می‌کند، یعنی انسان‌های با ذکاوت و با هوش که بر اساس واقعیت آینده را پیش‌بینی کنند.
هفته آینده اجلاس گفت‌وگوهای ایرانی-عربی در دوحه برگزار می شود
خرازی همچنین اظهار کرد: هفته آینده اجلاس گفت‌وگوهای ایرانی-عربی در دوحه برگزار می‌شود که در آن، جمعی از اندیشمندان شرکت می‌کنند. این‌ها فرصت‌های خوبی است که بتوان در راستای همکاری بیشتر بین ایران و کشورهای خلیج فارس گام برداشت. همکاری در زمینه انرژی، علمی و فناوری و فرهنگی، سیاسی و نظامی وجود دارد و لذا دامنه همکاری بسیار وسیع است. سرنوشت این‌ها در منطقه در گرو همکاری است، ایران کاملا آمادگی دارد و از قبل نیز طرح‌های خود را ارائه داده است. 
وزیر خارجه پیشین ایران تصریح کرد: ارتباطات نزدیک و صمیمانه با مقامات کشورها در همکاری‌ها موثر است‌؛ در همه کشورها صادق است به‌خصوص کشورهای عربی. اگر احترام بگذارید به آداب، سبک. زندگی‌شان و غیره، بسیار در برقراری ارتباطات نزدیک و صمیمانه موثر است. این چیزی است که دیپلمات‌های ما باید تقویت کنند.
وی درباره سفر وزیر دفاع عربستان به ایران و همکاری‌های نظامی 2 کشور گفت: سفر اخیر وزیر دفاع عربستان به ایران مهم است اما نمی‌شود گام بلندی برداشت مثلا همکاری نظامی انجام داد بلکه بایستی در آن جهت حرکت کرد؛ قدم اول، گفت‌وگوهای سیاسی است. طبیعتا اگر چنین مجمعی شکل گیرد، در قالب هر طرح دیگری باعث می‌شود زمینه‌های تفاهم و برنامه‌ریزی مشترک فراهم شود. 
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به تاریخچه خلیج فارس گفت: بررسی خلیج فارس یک بُعد تاریخی و یک بُعد امروزی دارد، در زمان رژیم گذشته از آن جایی که شاه به عنوان ژاندارم خلیج فارس انجام وظیفه می‌کرد، طبیعتا یک نوع رابطه توام با ترس بین ایران و کشورهای خلیج فارس وجود داشت. با ظهور انقلاب نوع ترس دیگری پدید آمد و آن نگرانی آن‌ها بود که نظام پدید آمده با آن‌ها سازگار نباشد.
وی ادامه داد: در طول جنگ یادمان هست چه گذشت. با رشادت سربازان و مدیران کشور و همت مردم جنگ سرانجام داشت تا پیروزی جمهوری اسلامی ایران و اخراج دشمنان از خاک ایران، در اواخر دوران مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی گام‌هایی برداشته شد تا روابط تیره ایران و برخی کشورهای خلیج فارس جبران شود که نقطه شروع آن در ملاقات آقای هاشمی با ملک عبدالله در اسلام آباد بود که از آن جا قرار اجلاس سازمان همکاری اسلامی گذاشته شده و این اجلاس در دوره آقای خاتمی برگزار شد. این اجلاس در دوران آقای خاتمی برگزار و گام‌هایی برای ترمیم روابط و همکاری برداشته شد، از جمله همکاری ایران و عربستان برای افزایش قیمت نفت.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه روح همکاری میان کشورهای خلیج فارس و ایران رشد کرد، گفت: سال‌ها گذشت. ما بعد از جنگ به همت دانشمندان و نیروهای مسلح و تدبیر فرماندهی کل قوا موفق شدیم موجبات اقتدار کشور را فراهم کنیم، اقتداری که توانسته امنیت داخلی، تمامیت ارضی و جلوگیری از هر گونه تجاوز به کشور عزیزمان را فراهم کند.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/727068/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

«کلاه کیه؟» کتاب جدید مجید راستی منتشر شد

صحبت هایی دلنشین از باران نیکراه

مسیر دسترسی نمایشگاه قم با جدیت در دستور کار مسؤلین قرار گیرد

آمار فوتی‌های حادثه بندر شهید رجایی افزایش پیدا نکرد؛ تعداد مصدومین بستری به 39 نفر رسید

خاطره جالب رئیس بنیاد شهید از دوران اسارت

حادثه بندرعباس ایثار کادر سلامت در اوج کرونا را یادآوری کرد؛ ترخیص 974 مصدوم در 24 ساعت

حاشیه‌های جالب امروز کنکور

وزش باد شدید همراه با گرد و خاک و رگبار و رعد و برق در برخی مناطق استان قم

الحاق 100 هکتار زمین آموزشی به منطقه پردیسان قم نهایی شد

برگزاری اردو‌های جهادی پزشکی در منطقه پردیسان قم

تجلیل از دختران معظم شهدا و بانوان شاغل در بنیاد شهید قم به مناسبت روز دختر

قوانین ایثارگری بازنگری می‌شود

پرسپولیس با کارتال به دنبال فراموشی فاجعه

غیبت مدافع بارسا در بازی برگشت با اینتر و ال‌کلاسیکو

بدون مربی، بدون دفاع؛ رئال ناشناخته در آمریکا!

رحمتی همچنان با شمس‌آذر و عنوان غول‌کش

من به میلان نیامده‌ام که زود برگردم!

انتقال تیم فوتبال هوادار به استان گلستان

خدابنده‌لو و خاطرات شیرین از دل کویر

خبر بزرگ؛ بارسا حماسه را از رئال ربود!

فوری؛ والتر ماتزاری سرمربی استقلال شد

رسمی: سیمونه اینزاگی محروم شد

جواب رد مجید حسینی به کارتال و پرسپولیس

جباری: برای قهرمان شدن باید بهتر شویم؛ لیگ برای ما مهم است

غرفه منطقه آزاد کیش در روز سوم ایران اکسپو 2025 میزبان بازدیدکنندگان تخصصی و هیئت‌های بین‌المللی بود

توسعه صادرات و گردشگری؛ مهم‌ترین دستاورد منطقه آزاد کیش در نمایشگاه ایران اکسپو 2025

آیا گوشی همراه باعث تومور مغزی میشود؟

5 ویتامینی که مصرف آن برای زنان واجب است

تببین ماموریت های دوره اول آموزش متوسطه/ آموزش مهارت های هویت یابی، استعداد یابی و هدایت تحصیلی دانش آموزان

ادای احترام معلمان استان قم به شهید آیت‌الله مطهری در آستانه فرا رسیده هفته بزرگداشت مقام معلم

فعال اقتصادی: آمریکا دیگر بیشتر از این نمی‌تواند به ایران فشار اقتصادی وارد کند

گزارش صداوسیما از سابقه بدعهدی‌های آمریکا در برابر ایران

شعرخوانی زیبا از هوشنگ ابتهاج

بهره برداری طرح بهسازی محور روستایی سینک قم با اعتبار 110 میلیارد ریال

انهدام باند سارقان احشام در قم

محفل شعر مهر و ماه حوزه هنری قم برگزار شد

قیمت واکسن مننژیت برای حجاج تغییر کرد

آخرین وضعیت از روند درمان مصدومان حادثه بندرعباس

حال و هوای داوطلبان نوبت صبح نخستین آزمون سراسری 1404

هشدار پلیس نسبت به لغزندگی جاده‌ها و کاهش دید در برخی استان‌ها

دفترچه سوالات «علوم انسانی و علوم ریاضی» نوبت اول کنکور 1404 منتشر شد

واکنش مجتبی جباری، سرمربی استقلال به بهبود شرایط موجود این تیم

مجتبی جباری: جمعه مدتی مصدوم بود اما کوجو در وضعیت روحی بهتری قرار دارد

واکنش مجتبی جباری به انتقادات از آرش رضاوند

جباری: از هواداران خیلی تشکر می کنم چون هر چه در بازی گذشته ضعف داشتیم آنها با حمایت خود پوشش دادند

عادل فردوسی‌پور در پاسخ به سوال خبرنگار آخرین خبر: تکلیف قهرمان لیگ برتر هفته بعد مشخص می شود

واکنش حسین بادامکی معاون ورزشی باشگاه پرسپولیس به سوال خبرنگار آخرین در مورد جذب پیام نیازمند

سید مهدی سیدعلی پیشکسوت داوری: با وجود VAR سطح کیفی داوری نسبت به ادوار گذشته رو به رشد بود

بازگشت به‌موقع ستاره بارسا پس از هشت ماه

ریسک بزرگ لوا؛ می‌خواهم برابر اینتر بازی کنم