عصر قم

آخرين مطالب

نمونه‌های سوء‌استفاده در کلاس‌های ورزشی چیست؟ ورزشی

نمونه‌های سوء‌استفاده در کلاس‌های ورزشی چیست؟
  بزرگنمايي:

عصرقم- محمدکاظم واعظ موسوی در خصوص نمونه‌های سوءاستفاده در کلاس‌های ورزشی کودکان اظهار کرد: سوءاستفاده به 3 قسمت روانی، جنسی، عاطفی تقسیم می‌شود. سوءاستفاده عاطفی زمانی محقق می‌شود که بخواهید با ابزار عاطفی فرد را کنترل کنید، همچنین به رفتاری گفته می‌شود که به عزت نفس و بهزیستی روانی فرد آسیب بزند. در ورزش تحقیر، تمسخر، القای احساس گناه، طرد و نادیده گرفتن عنوان سوءاستفاده دارد.

رئیس کمیسیون روانشناسی ورزشی کمیته ملی المپیک، ادامه داد: اولین شکل سوءاستفاده مربیان از بازیکنان انتقاد دائمی است، انتقاد بالقوه نه اما نقد دائم سوءاستفاده است. یکی دیگر شکل‌های این آسیب که توسط مربیان شکل می گیرد شرمنده کردن مکرر بازیکنان است. اگر یک مربی وجود دارد که دغدغه آن رشد بازیکنان نیست باید درمورد شغل خود تجدید نظر کند.

واعظ موسوی؛ سرزنش مکرر، القای احساس گناه و حتی لحن نامناسب در صدا زدن را یکی دیگر از نمونه‌های سوءاستفاده برشمرد و گفت: با سرزنش مکرر نمی‌توان باعث رشد کسی شد.  

وی افزود: القای احساس گناه برای بازیکن 21 یا 22 ساله که در اوج شهرت است، تحمل تحقیر و انتظارات بیش‌ از اندازه جامعه را ندارد و به همین دلیل است که در گفت‌وگو با رسانه حرف هایش را می‌زند، زمانی که بازیکن نتواند به مربی پناه ببرد به رسانه پناه می‌برد. قرار است فرزندان با ورزش با تربیت شوند نه اینکه برعکس آن رخ دهد.

رئیس کمیسیون روانشناسی ورزشی کمیته ملی المپیک ادامه داد: دریغ کردن محبت به عنوان مجازات، نمونه‌ای دیگر از سوءاستفاده‌های عاطفی است و این مساله بیشتر در دختران رخ می‌دهد. تیم شکست خورده و مربی با بازیکنان قهر می‌کند.

واعظ موسوی همچنین تهدید مدام، منزوی کردن فرد، بی اعتبارسازی، تحقیر، ناسزاگویی، وابسته‌سازی بازیکنان و مسئولین نپذیرفتن مربی در مساله پیش آمده، از شکل‌های سواستفاده عاطفی برشمرد و گفت: وابسته‌سازی در دو تحقیق در ایران شناخته شده است.

وی افزود: سوءاستفاده بزرگترها پنهان است و آشکار نیست. طبق تحقیقات کانادایی 17 درصد ورزشکاران کانادایی سوءاستفاده روانشناختی را تجربه کردند و زمانی که با افراد بازنشسته صحبت می‌شود این آمار به 23 درصد افزایش می‌یابد، 56 درصد بازیکنان برجسته و در آمریکا 25 تا 75 درصد بازیکنان با سوءاستفاده روانشناختی مواجه شدند و اطلاعات در ایران ناچیز است.

رئیس کمیسیون روانشناسی ورزشی کمیته ملی المپیک ادامه داد: 42 درصد از فوتبالیست‌های نوجوان مازندران در تیم فعلی و 47 درصد در تیم قبلی خود مورد سوءاستفاده عاطفی قرار گرفته‌اند که موجب افسردگی، اختلال در خوردن، کاهش عزت نفس و اضطراب شده است و بازیکنان به علت ترس از اخراج و احترام به مربی در برابر این آسیب سکوت کردند.

واعظ موسوی با تاکید بر اینکه ماهرترین ورزشکاران به انگیز نیاز دارند، بیان کرد: باید نیازهای ورزشکاران برطرف شود، بچه‌ها به تفریح، لذت، احساس ارزشمندی، شکوفایی و نظم و آموزش نیاز دارند. 50 درصد افرادی که در کلاس ورزشی ثبت نام می‌کنند ترم بعد ثبت نام نمی‌کنند اگر لذت ببرند کلاس را ترک می‌کنند؟

وی افزود: همواره آموختیم که موفقیت یعنی برنده شدن و شکست یعنی بازنده شدن که این امر تبعاتی دارد. اگر پیروزی موفقیت باشد از بین 100 نفر به طور طبیعی 3 نفر برنده می‌شوند و اگر بازنده شدن به معنای شکست باشد بسیاری از افراد باید احساس شکست کنند.

رئیس کمیسیون روانشناسی ورزشی کمیته ملی المپیک در خصوص انواع انگیزه بیان کرد: ما دو نوع انگیزه رقابت و پیشرفت داریم که انگیزه پیشرفت یعنی افراد از پیشرفت کردن لذت برده و همه افراد در پی پیشرفت کردن هستند، همه آدم‌ها این انگیزه را دارند و اهمیتی ندارد فرد جلوتر یا عقب تر از ماست.

واعظ موسوی ادامه داد: انگیزه رقابت در ورزش قهرمانی رخ می‌دهد، فقط در مسابقه و ورزش قهرمانی جای دارد و آن را وارد زندگی و تعلیم و تربیت فرزندانمان نکنیم که فرزندان به اجبار خود را با دیگری مقایسه کنند.

وی افزود: فوتبال صددرصد رقابتی در مقابل حریف است ما با خودمان رقابت نداریم. خارج از ورزش این رقابت‌ها موجب به خطر افتادن سلامت روان می‌شود. موفقیت در ذهن و با اراده آغاز می‌شود و کسی مهارت می‌آموزد که تلاش هم داشته باشد.

رئیس کمیسیون روانشناسی ورزشی کمیته ملی المپیک با تاکید بر اینکه مربیان باید انتظارات خود را از بازیکنان بیان کنند، عنوان کرد: در این صورت است که فعالیتی از سوی بازیکنان رخ می‌دهد که انتظارات مربی محقق می‌شود، در واقع فرد در راستای انتظارات شما تلاش می‌کند.  

واعظ موسوی ادامه داد: والدین هم نباید بیش از اندازه بر پیروزی تاکید کنند،  برد یا باخت چه ارزشی دارد؟ فرزندان را به ورزش هدایت می‌کنیم که تلاشگر تربیت شوند.  

وی در خصوص قدرت مربیان، تاکید کرد: زمانی که مربی قدرتمند است و کودک در کلاس قدرت ندارد، این همه اختلاف قدرت سواستفاده ایجاد می‌کند قرار نیست مربی در هر زمینه‌ای صاحب قدرت باشد و بازیکن و خانواده‌اش، هیچ قدرتی نداشته باشند. ورزشکاران گاهی اوقات سوءاستفاده را می‌پذیرند چون والدین می‌پذیرند.  

رئیس کمیسیون روانشناسی ورزشی کمیته ملی المپیک ادامه داد: مربیان از همه سوءاستفاده نمی‌کنند افراد دهن‌بین، کمرو و...  بیشتر مورد این آسیب قرار می‌گیرند و افرادی که شخصا دچار سواستفاده شده‌اند و اختلالات روانی دارند دست به سواستفاده از دیگران می‌زنند.  

واعظ موسوی با تاکید بر اینکه والدین حق دارند که از کیفیت مربی جویا شوند، بیان کرد: اگر  والدین کودک را به مربی می‌سپارند درمورد کیفیت کار آن مربی لازم است که آگاه شوند.  

وی در نهایت تاکید کرد: والدین منت حمایت از فرزندان خود را نگذاشته، او را با دیگران مقایسه نکنند، انتظار نتیجه نداشته و در هنگام مسابقه برای او مربی‌گری نکنید و فقط فرد را تشویق کنید.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/562207/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

الگوی مدیریتی آیت‌الله رئیسی باید به فرهنگ اجرایی کشور تبدیل شود

روزگار از من گرفت

هشدار درباره کلاهبرداری از مسافران حج و عتبات

استفاده از دوربین‌های چهره‌خوان تکذیب شد

مرگ خاموش علم در خزر؛ پژوهشکده‌ای که قربانی زمین‌خواری شد

فرونشست زمین تهدیدی جدی برای آینده تهران

کنایه‌های پیمان یوسفی به برخی افراد سیاسی با کری‌خوانی‌های عجیب در فوتبال

صدور رأی نهایی کمیته استیناف فدراسیون شمشیربازی درباره پاکدامن و رهبری

یک نیمه‌ کلین شیت به نام گلر جوان پرسپولیس

بازیکنی که بارسلونا می‌خواهد او را بالای 70 میلیون یورو بفروشد

آخرین خبرها از پیوستن ماتزاری به استقلال و واکنش پیمان یوسفی

آیتم برنامه ورزش و مردم از درخشش طارمی در نیمه نهایی لیگ قهرمانان

دومین خرید سپاهان هم لو رفت!

تیم پزشکی پرسپولیس گل سه‌ امتیازی زد!

پایان عصر آنچلوتی در رئال مادرید

دنیامالی: فوتبال ساحلی با افتخار حذف شد!

زیاد نشستن این بلا را سرتان می‌آورد

قالیباف: من هیچ وقت با مذاکره مخالف نبودم/ مگر می‌شود بدون دنیا زندگی کرد

واکنش زینب سلیمانی به ماجرای ترامپ و نام خلیج فارس

ماجرای نقشه‌ نصب شده بر دیوار اتاق رئیس دستگاه دیپلماسی کویت از زبان سفیر پیشین ایران

فرمانده کل ارتش: ارتقاء توان عملیاتی و حفظ آمادگی رزمی رسالت اصلی نیروهای پدافندی است

شاعرانه/ رفت عمر من از دست من

حوزه علمیه قم در نقشه راه رهبری؛ پیشتازی علمی، انقلابی‌گری و تمدن‌سازی

جزئیات تاثیر سوابق تحصیلی در گروه‌های آزمایشی کنکور اعلام شد

شعرخوانی جناب‌خان در وصف پرافتخارترین دونده ایران

سریع‌ترین شناگر ایران: به جای قول پاداش، الان کمک مالی کنید

صدی چند میسوزونی؟ شوخی جناب‌خان با حسن تفتیان

تولد گرفتن برای حسن تفتیان به سبک جناب‌خان

وقتی حسن تفتیان با سرعتی که داره به داد مهمون بد حالش میرسه

خاطره‌ای که حسن تفتیان از مسابقه ورودی المپیک فاش کرد

پایان یک رویا؛ مصدومیت لبـران جیمز و شکست پروژه لیکرز

پیاده‌روی 32 کیلومتری با لباس خواب پس از شکست سلتیکس!

تصویری از ساق‌بند خاص مهاجم استقلال

سرنوشت طارمی به فینال چمپیونز لیگ گره خورد

فواید شگفت انگیز نوشیدن آب لیمو/ بهترین زمان مصرف

عراقچی: استخدام یک فرقه منحرف توسط نتانیاهو برای انتشار اطلاعات مثلا ترسناک، نشانه کمال استیصال است

توضیحات بقائی در مورد سفر عراقچی به عربستان و قطر

قالیباف: هیچ‌کس مخالف ارتباط با دنیا نیست

روزی شلوغ البته نه برای همه!

باران و رعد و برق در برخی استان‌های کشور

آموزش و پرورش: از کنکور 1406 به بعد ساختار امتحانات نهایی تغییر نخواهد کرد

اولین روزی که ژاوی به یامال 16ساله در ترکیب اصلی بارسا بازی داد

لحظاتی با مهدی طارمی بعد از صعود به فینال لیگ قهرمانان اروپا

رختکن پاری‌سن‌ژرمن بعد از برد آرسنال و صعود به فینال

کلودیو رانیری چطور باشگاه محبوبش را نجات داد؟

واکنش پیام نیازمند به گل اورونوف

آموریم دوباره در رختکن یونایتد خودزنی کرد!

جناب‌خان و انتخابی تیم ملی دوومیدانی و رقابت با حسن تفتیان

توضیح حسن تفتیان از حساسیت‌های رشته دوومیدانی

خاطره جالب حسن تفتیان از دزدیدن کتونی‌هایش قبل از مسابقه